- 19 Mayıs 2020
- 46.617
- 208.800
- 548
Klasik yetersiz amir. Çalışanı çalıştırmak daha kolayına gidiyor.S
Soyledim tamam konuşuruz diyor ertesi gün yine konusmuyor yine iş yaptırıyor çalışanı daha çok eziyorlar is yapmayana karismiyorlar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Klasik yetersiz amir. Çalışanı çalıştırmak daha kolayına gidiyor.S
Soyledim tamam konuşuruz diyor ertesi gün yine konusmuyor yine iş yaptırıyor çalışanı daha çok eziyorlar is yapmayana karismiyorlar
Amirinizle o kişi samimiyse durum daha kötü bnce amirinize derdinizi anlatın sadece kendi işinizden başka iş yapamayacağınızi yoğun olduğunuzu anlatin işleri aksatin ki gerçekten yoğun olduğunu yetişemedigini anlasın malesef çalışanın üstüne çok gidiyorlar çalışmayana nasıl olsa çalışmıyor diye sesleri çıkmıyorBöyle yapılırsa bir ust birime bildireceğim hep müdür beni üst birime sikayet ediyordu yalan yanlış hakkımda bilgi vererek üst birime de kimsenin lafına göre hareket etmeyin yanlis size aksettiriliyor dedim bazi şeyleri konuştum haksızlığa maruz bırakıldığım şeyleri tek tarafın dediğine göre hareket etmeyin dedim
Aynen öyle gecen 8 ay önce doğum yaptı gitmedim arayıp sormuyorum o kadar sogudum ki kendisiden Allah hesabını sorsun covid olmuş ailem ben de temasliyim rapor vermediler kuruma geldim bana dışarı çıkma diyor odandan haftasonu da bir gezi vardı bana diyor senden haber bekliyordum ararsin diye bir insan bu kadar mi artniyetli olur hem beni odaya hapsediyor cikma temaslisin diye bir de yüzsüz yüzsüz haftasonu mesaim yok bana diyor senden telefon bekliyordun senin işini başkası yaptı diye benim işim nerden oluyor dedim haftasonu mesaim mi vardı benim vs dedim böyle insanlarla çalışıyorum bir de müdür olacakAmirinizle o kişi samimiyse durum daha kötü bnce amirinize derdinizi anlatın sadece kendi işinizden başka iş yapamayacağınızi yoğun olduğunuzu anlatin işleri aksatin ki gerçekten yoğun olduğunu yetişemedigini anlasın malesef çalışanın üstüne çok gidiyorlar çalışmayana nasıl olsa çalışmıyor diye sesleri çıkmıyor
Rabbim yardımcın olsun anlaşılmadiğin yerde çalışmak zor tayin isteme durumun yok muAynen öyle gecen 8 ay önce doğum yaptı gitmedim arayıp sormuyorum o kadar sogudum ki kendisiden Allah hesabını sorsun covid olmuş ailem ben de temasliyim rapor vermediler kuruma geldim bana dışarı çıkma diyor odandan haftasonu da bir gezi vardı bana diyor senden haber bekliyordum ararsin diye bir insan bu kadar mi artniyetli olur hem beni odaya hapsediyor cikma temaslisin diye bir de yüzsüz yüzsüz haftasonu mesaim yok bana diyor senden telefon bekliyordun senin işini başkası yaptı diye benim işim nerden oluyor dedim haftasonu mesaim mi vardı benim vs dedim böyle insanlarla çalışıyorum bir de müdür olacak
Allaha havale ettim bunlariv anlaşılmamak değil anlamak işlerine gelmiyor nasıl olsa çalışan bir keriz beni bulmuşlar ben de lafın altında kalmıyorum cevap veriyorum ondan haz etmiyorlar çok da unurumda değil kaç kere is kitlediler yapmadim itiraz ettim zaten şimdi de cevap vermiycem yapmiycam da kendi işimi yapıyorum sadeceRabbim yardımcın olsun anlaşılmadiğin yerde çalışmak zor tayin isteme durumun yok mu
Yahu öğle arasi zaten mesai saati disi ne çalışmasi öğle arasında kimse çalışmıyor ki çıkıp bazen yemeğe felan gidiyor çalışmıyor diyorum kaldı ki ben neden fazladan iş alayım kendime yasal süt izni hakkı 1 ,5 saat 2,5 saat felan değil o çalışmadan maaş alıyor ben çalışarak emegimlr aliyoirum bir de onun yarim kalan işini mi yapayım ustleneyim keriz miyim ben onlar da hic ise gelmesinler o zaman evde yatış yapsinlar zaten kuruma da gelince lak lak ediyor mesaisini tamamlıyor saat 2 de defolup gidiyor alışkanlık haline getirmiş bir de onun işini mi yapayım bu eleman ne yapmaya geliuir sabahtan akşama kadar ailesinden bahsedip defoluyorSüt izni yasal hak. Öğle arası çalışıyormuş bir de ekstradan kadın. Hala işi yetişmiyorsa iş dağılımında problem vardır. Onun bitiremediği işleri siz yapmak zorunda değilsiniz. O yetiştiremiyorsa süt izni bitene kadar üzerinden yük alınır. Diğer rapor durumlarını bilmiyorum ama çok da anlayamadım zaten yazdıklarınızı çünkü noktalama işareti kullanmamışsınız. Bu şekilde kendinizi ifade edemezsiniz. Sosyal medya grubuna da yazsanız bir şey olacağını sanmıyorum. Yöneticinizle düzgünce konuşmanız lazım kimseyi suçlamadan. Ben böyle durumlarda başkalarının yarım kalan işlerini yapmayı sevmediğimi eğer o iş sonradan bana kitlenecekse baştan bana verilmesini istiyorum. Böyle iş planımı düzgünce yapıyorum gerekirse mesai planlıyorum.
Yahu Müdür işle ilgili konuşmuş yapılması gereken işle ilgili o da kendisine soylenilmis işi bana kitleneye çalışıyor sen olsan ne yaparsin halay mı çekersin bu durumda tabi sinirlenecegim kendisine kalan işinizi yapmıyorum demisim iş kitlrmeyin demişim zaten başından ben neden elalemin işini yapayım banane yani onlar maaş almiyor muNeden sinirleniyorsunuz ki? O müdürle konuştuysa siz de konuşun ben de yetiştiremiyorum diye.
Yapmıyorum zaten geçen gün fena patladım 50 kere söyledim anlamadılar en sonda patlattılar bombayi:)Yapmiyorum demissin anlamamislar.. gercekten yapma! Dinsizin hakkindan imansiz demisler
Oyle öyle tilkiler tilki bunların yanında masum kalır o kadar uyanıklarKarsibtaraf arsız galibe
Yahu öğle arasi zaten mesai saati disi ne çalışmasi öğle arasında kimse çalışmıyor ki çıkıp bazen yemeğe felan gidiyor çalışmıyor diyorum kaldı ki ben neden fazladan iş alayım kendime yasal süt izni hakkı 1 ,5 saat 2,5 saat felan değil o çalışmadan maaş alıyor ben çalışarak emegimlr aliyoirum bir de onun yarim kalan işini mi yapayım ustleneyim keriz miyim ben onlar da hic ise gelmesinler o zaman evde yatış yapsinlar zaten kuruma da gelince lak lak ediyor mesaisini tamamlıyor saat 2 de defolup gidiyor alışkanlık haline getirmiş bir de onun işini mi yapayım bu eleman ne yapmaya geliuir sabahtan akşama kadar ailesinden bahsedip defoluyor
Yahu Müdür işle ilgili konuşmuş yapılması gereken işle ilgili o da kendisine soylenilmis işi bana kitleneye çalışıyor sen olsan ne yaparsin halay mı çekersin bu durumda tabi sinirlenecegim kendisine kalan işinizi yapmıyorum demisim iş kitlrmeyin demişim zaten başından ben neden elalemin işini yapayım banane yani onlar maaş almiyor mu
Hayır sesim çok çıkıyor bilakis her şeyi yuzlerine vuruyorum yüzsüzler sadece tartışma ortamına çekiyorlar onların kendi yapmadıkları is için onlarla tartışmaya çekiliyorum zaten artık sesini de duymak istemiyorum diyerek kapımı kapatiyorum midem bulaniyor bunlardanBunları bana değil müdürünüze amirinize gerekirse onların üstüne söyleyeceksiniz işte. Halay çekmem de bu neden sizin başınıza geliyor düşünün. Nerede eksiğiniz var onu düşünün. Çok mu sessiz kalıyorsunuz?
Hak verilmez, alinir bazen.Yapmıyorum zaten geçen gün fena patladım 50 kere söyledim anlamadılar en sonda patlattılar bombayi:)
Benim derdim bunlarla arkadas olmak değil ben anlatamadım sanirim yüzsüzler müdür denilen kişi buna 2 ,5 saat izin veriyor onun işi çıkıyor bana kitliyor itiraz edince de onu cocugu var banane diyorum cocugu varsa yasal süt izni saati belli sen fazladan izin verdin diye ben o kadının isini neden yapiyorum .Antipatik duruma düşüp düşmemek inan umurumda değil haksızlık yapılıyor 50 kere benim ismimi kullanmayin diyorum kendi isiniz için gruba yazmış kendisi rapor almış benim yedegim sensin diye ciyakliyor ortada yazi yok yedeği olduğuma dair yazı istedim yok çünkü kankasina kaldı is o yaptı boş tenekeler uyanıklık yapıyorlar enayi sanıyorlar sanirim beni beni inanılmaz derecede izinli olduğum gün arayıp taciz ediyorlar yani rahatsiz ediyorlar konuşmayın benle is dışında diyorum sizin işinizi de yapmıyorum diyorum gelmiş odama benim isim var al sen bunu yap diyor orda kırılma noktası oldu zaten gerginim daha bir gerildim böyle bir insana ne kadar sabır edebilirsin ki bilinçli yaptıklarını düşünüyorum mesaj yazıyorlar bakmıyorum cevap vermiyorum artıkArkadaşım devlet dairesindesin galiba. Süt izni hep o şekilde kullandırılır. Öğle arası da çalışır kişi saati doldurur gider. Ama burada asıl önemli olan saat kaçta gelip gittiği değil. Önüne düşen işi yapıp yapmadığı. Sonuçta iş resmî sistemden havale ediliyor. Zimmeti o şekilde geçiyor. Sen kendi sistemine düşenden sorumlusun. Sürekli aynı anda herşeyden şikayet etmek değil de sırayla sorunları çözmeni öneririm.
Onun sistemine düşen işleri yapma kesinlikle. İşim var de geç. Siz samimisiniz lak lak ediyorsunuz vs demene gerek yok. Çünkü sen desen de demesen de Böylelerse böyle davranacaklar. Sen bunları dile getirdikçe haklı olsan bile antipatik duruma düşeceksin. Kapını kapa kendi önüne düşen işi yap geç. Bırak naparlarsa yapsınlar. Başka birimlerden arkadaş edinmeye bak derim.
Ne yapayım insanı fena halde kiskirtiyorlarHak verilmez, alinir bazen.
Ya bir de iğrenç iğrenç konuşuyor ses odama geliyor neymiş kocası doğuma girecekmiş kamerayla düşer bayilirmis dogumü çekerken bunu konuşuyor saat 2 oldu mu defolup gidiyor sonra is birakiyor ciyakliyor rapor almış 3 ayin işini bize kitledi utanmasalar her şeylerini anlatacaklar anlatsınlar mahremlerini de benim ismimi gruplarda kullanmasınlar is kitlemesinler zaten kızdım buna sesini çıkarmadı o gun bugündür kankası da gecen gun söyledi ona da patladım kapımı kapattım sesini duymak istemiyorum dedim benim ismimi kullanmayin dedim yine bana söylediği işi kendisi yapti sanki amirim bana bunu yap şunu yap diyorArkadaşım devlet dairesindesin galiba. Süt izni hep o şekilde kullandırılır. Öğle arası da çalışır kişi saati doldurur gider. Ama burada asıl önemli olan saat kaçta gelip gittiği değil. Önüne düşen işi yapıp yapmadığı. Sonuçta iş resmî sistemden havale ediliyor. Zimmeti o şekilde geçiyor. Sen kendi sistemine düşenden sorumlusun. Sürekli aynı anda herşeyden şikayet etmek değil de sırayla sorunları çözmeni öneririm.
Onun sistemine düşen işleri yapma kesinlikle. İşim var de geç. Siz samimisiniz lak lak ediyorsunuz vs demene gerek yok. Çünkü sen desen de demesen de Böylelerse böyle davranacaklar. Sen bunları dile getirdikçe haklı olsan bile antipatik duruma düşeceksin. Kapını kapa kendi önüne düşen işi yap geç. Bırak naparlarsa yapsınlar. Başka birimlerden arkadaş edinmeye bak derim.
Patronla sanimiyeti bana 2 kati is yükü olarak geri dönüyor kakarakikiri yapıyor samimiyet kuruyor iyi anlaşıyor ki fazladan izin halkı elde etsin ya da fazla is verilmesin kendisine hepsi birbiriyle bağlantılı daha az is verilmesini anlayamam çünkü bu kişi de benim gibi maaş alıyor yatarak maaş alıyor ben tabiri caizse essek gibi çalışarak alıyorum daha nasıl kendimi ifade edebilirim acaba gayet açık ve anlaşılır şekilde anlatmıştım durumu haksiz duruma düşülecek bir durum yok sert tepki göstermezsen daha çok ezerler sizi o yüzden elimize yazili bir görev tanımı verin bu kişi doğum izninden artık dönmüş diyorum orantılı bölüştürün diyorum kimse babasının hayrına çalışmıyor kimsenin kalan işini yapmayacagimi kendilerine de ilettimİş amirinizde bitiyor maalesef. Süt izni doğum yapan kadının yasal hakkı ama geri kalan personel de başkasının çocuğu olduğu için mağdur olmamalı.
Olması gereken diğer personelin izin hakkı göz önünde bulundurularak mesai saatleriyle orantılı ve adil bir iş bölümü yapılması. Sonra da her personelin sadece kendine havale edilen işlerden sorumlu tutulması.
Buradaki yorumlarınızdan yola çıkarak kendinizi doğru ifade edememiş olabileceğinizi düşünüyorum. Diğer personelin doğuma ilişkin anıları, patronla samimiyeti vs konuyla doğrudan ilgili değil mesela. Bunları dile getirirseniz konunun özünden uzaklaşıp haklıyken haksız duruma düşersiniz. Hiç bunları karıştırmadan diğer arkadaşın yasal izin haklarından dolayı kendisine daha az iş havale edilmesini anladığınızı ancak kendisine havale edilen daha az sayıdaki işi tamamlayamazsa -size resmî olarak havale edilmemiş- bu işleri yapmakla yükümlü tutulamayacağınızı bildirin.
Olmuyorsa bir üst amire giderek çözmeye çalışabilirsiniz.