İş yerinde özgüven sorunu

limonludoondurma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2017
219
223
53
Kızlar iyi geceler. Mezun olduğum bölüm dışında da bir okul bitirip sınavımı da verip göreve başladım. 2 ay kadar stajım oldu işe başlayalıda 2 ay oldu. Aşırı korkarak işe başladım alanım dışı olduğu için. Ama sorunsuz bir 2 ay geçirdim. Genel müdürle ve diğer bölümlerin müdürleriyle aram çok iyi ve işimi gercekten çok ciddiye alarak yapıyorum. Onlarda farkinda olduğu icin beni benimsediler. Birimimde tek yetkili benim amirim ve hesap verdigim kimsede yok genel müdür dışında. Buraya kadar tamam. Bunu kimsenin işini mesleğini kucumsemek icin soylemiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın. Danışmada görevli 2 kadın çalişan var. Firmalar evrak teslimini onlara yapiyorlar bende gün içinde ordan aliyorum. Evrakları ben onaylarsam firmalar çalışma yapabiliyor. Genel müdür bile benim dediğimi yaparken bana sorarken bu arkadaşlar bir şekilde beni yönlendirmeye işimi ögretmeye çalışır gibi bir üslup takınıyorlar. Gerektiği kadar samimiyim ve hep hanımlı hitap ederim. Samimiyetten yüz bulduklarını sanmıyorum. Benim yeni işe başlamam onlarin senelerdir orda olmasından kaynaklı hir sorun var ama tam nedir anlamadım. Asıl sorunum da şu ben en üst mevkide ki müdürüme bile çok rahat davranıp kendimi ifade edip işimi yaparken bana tek kelime etmeye ya da sormaya yetkisi olmayan bir birim tarafindan nasil yönlendiriyorum daha dogrusu buna nasil izin veriyorum. Inanin anlamiyorum neden boyle davrandigimi. Kendimi karşılarında ezik gibi hissediyorum nerdeyse korkuyorum. Fobi gibi oldu resmen gun icinde danışmaya uğramak. Bir kere terslesem sorun çözulecek aslında ama yapamıyorum. Yani bana işimi ögretmeyin lutfen demek bu kadar zor olmamalı. Müdürden veya daha yetkili birinden çekinsem anlayacağim ama bu cok saçma. İşe henüz tam hakim olmamanın verdigi çekingenlik desem gene de danışma ne alaka ? Biraz insanlari tersleyen bilmiş tipler. Kötü olmayı mi göze alamıyorum anlamadım. Çok özgüvenliyken böyle çok alakasız insanlar karşısında tam bir eziğe dönüşüyorum bazen.Kızlar nasil davranmaliyim sizce bu neden oluyor ? Bana yardımcı olun lutfen

Şimdi şöyle bir şey var, bazen senden alt kademedeki birinden de bir şeyler öğrenebilirsin.
Ki onlar orada uzun yıllardır çalışıyorlar diyorsun, kendileri kıdemli olmasa da kıdemlilerin yanında bulunmuşlar.
Ama üslup uygun olmalı.
O konuyu da aranıza sınır koyarak çözebilirsiniz.

Lutfen iletisim kitaplari okuyun konusma diksiyon durus sesin çıkışni yonetin.İs bilginiz de artınca kendine emin durusunuz gelicek acabalar gidecek.mumkun olduğunca fazla kisiye selam verin.Belki sizi cool biri olarak gördüklerinden simarmayin diye oyle davraniyorlardir .

Haklısınız elbette insanın herkesten öğreneceği şeyler vardır. Ama üslup ve tarzları sıkıntı. Herkese bir çemkirme modundalar. Gözüm mü korktu acaba da uslupları hakkında bir uyarı da bulunamıyorum. Kendimi anlayamadım. Bir de benim görevim tamamen kanunlarla alakalı olduğu için çok fikir verilecek bir meslek değil aslında. Ama net bir tavır takınamıyorum ve sadece onlara karşı bu durum. Resmen takıntı oldu

Askerlikte uzman çavuşla asteğmen statüsü gibi olmuş
Uzman çavuş askerliğin en temelinde en başında vardır
Asteğmen üniversite mezunudur
Birazcık farklı eğitim almıştır
Birliğe gider asteğmen 1 aylık asker olmasına rağmen 20 yıllık uzman çavuş ona tekmil verir..
Olay tamamen bu..
İçinizde böyle bi his olduğu için böyle davranıyorsunuz bence

Evet bende aynen öyle bir karar aldim bu gece. Alanımda tam hakim olursam daha net bir duruşum olur. Ben kesinlikle herkese selam veririm zaten danisma haricinde de kimseyle bir sorun yok. Hep samimi ve kibar davrandım ki sürekli iletişim halinde olacağiz iki taraf içinde iyi olsun diye. Ben aksine yüzümu yumuşak bulduklarını düşünüyorum. Birkac kere onaylamadıgım evraği alenen yalan söyleyerek onayladınız diyince ve beni yonlendirmeye calistiklarini farkedince samimiyeti tamamen kestim acikcasi. Ve ozaman bile sert bir tavir gosteremedigimi dusunuyorum. Herkes ustlerinden cekinirken ben ustuyum demek istemiyorum kesinlikle ama benim onayima gore calisan bir birimden cekiniyorum. Yani onayi verilmeyen evraga onay verildi dedikleri halde onlar benden degil nerdeyse ben onlardan cekindim. Kesinlikle kendime anlam veremiyorum

Konunun en basindan belirttim kimseyi kucumsemedigimi. Lutfen oyle anlasilmasin. Aleyhime hicbir sey kullanamazlar benim isim yazili ve kanunlara gore. Yazili olarak kanuna uygunsuz bir evrak onayi vermedigim surece kimsenin lafi bir kanit olmaz haliyle. Kibarligimi bozmadigimi biliyorum ama onlarin uslubu hos degil aksine ve ben neden bir cizgi cekemiyor olabilirim diye soruyorum kimsenin ipleriyle isim yok boyle bir sey haddim de degil zaten. Tesekkurler yorum icin

niye takıldınız ki..
he deyip geçin ne yapılması gerekiyorsa onu yapın..
ille had bildirmek zorunda değilsiniz.
mesela evrakla ilgili bir şey mi diyor bakarım ben deyip ayrılın yanlarından.

Fazla hassasiniiz ama bazi insanlar bundan anlamiyorlar bu iyi niyeti somuruyorlar.inanin ben de neden insanlarin boyle olduklarini anlayamiyorum.Bazi insanlar kendilerine bir sekilde saygi duydurmayi caba sarfetmeden cok iyi basariyorrlar.İnsanlar ictenligi kibiirsizligi fazla degerin karsiligini vermek soyle dursun bunu suistimal ediyorlar.Ya hic takmicaksiniiz onlarin size karsi olusturdugu bu elektirigi inanin takmadiginizigorrunce farkli davranicaklar bazen kor olmak iyidir

Is hayatinda tecrube tabiki onemlidir ama sonucta bir hastane de yeni goreve baslayan doktora oranin 20 senelik sekreteri akil verip yonlendirmeye calismaz diye dusunuyorum. Herkesin gorevi farkli. Ayni isi yapiyor olsak ve bir sey soyleseler inanin durur dusunurum. Ama 3 evragin 2 si uygun ne olacak iste kabul edin diye bir yorum yaparlarken bu da benim gorevim ben karar vereyim isterseniz diyemeyip aciklama yapiyorum. Bunu neden yaptigimi da anlayamiyorum sorunum da bu acikcasi.

O değil de nick iniz yüzünden canım limonlu dondurma çekti

Durumunuzun sebebini de açıkçası anlayamadım pasif agresif gibi bi durum olabilir bu
Bi süre sonra boş konuşmalatından rahatsız olup onları da rahatsız edersiniz bence

niye takıldınız ki..
he deyip geçin ne yapılması gerekiyorsa onu yapın..
ille had bildirmek zorunda değilsiniz.
mesela evrakla ilgili bir şey mi diyor bakarım ben deyip ayrılın yanlarından.
Niye takildigimi anlayamadim zaten bende. Had bildirmek istemiyorum net bir durusum ve tavrim olsun istiyorum. Insanlarin usluplari size karsi hos degilse bazen had bildirmek gerekebiliyor o ayri tabi

Yani bayağı acemi oldugunuz çok belli iş hayatında,çok da dar bi açınız var henüz...
onları küçümseyin ya da küçümsemeyin ben ondan bahsetmiyorum, onlar yıllardır orada siz yeni mezun ve orada müdürün bile bir şeyler danıştıgı biriyseniz gerçekten bazı tipler hemen üzerlerinde otorite kurulmasına izin vermezler, demek istediğim buydu.
ayrıca aleyhinize kullanacakları şey illa işiniz , kanuna uygunluğu, şu bu değil olmak zorunda değil.aleyhinize deyince neden sadece evraklar aklınıza geliyor ki?bazen bir bakışınız, normal bir şekilde herhangi bir konuda ettiğiniz bir cümle, bir davranış,asla tahmin etmeyeceğiniz şeyler bile olmadık şekilde büyütülebilir bir bakmışsınız kendinizi bir şeyler için açıklama yaparken buluverirsiniz.
iplerden kastım da insanları kukla edin değil, bir benzetme sadece iplerden kastım, sana saygı duymaya başlayıp, daha kibar olmaya başlayacakları noktadan bahsediyorum.yoksa şu an ipler onların ellerinde, resmen çekiniyorsun onlardan.
herneyse nacizane yorum yapıyoruz, kulak asıp asmamak sizde

Malesef oyleyim durumu cok guzel ozetlemissiniz. Hayatimda hic kibirli davranmadim. Ne ustlerime yalakalik ettim ne baskalarini ezdim. Ama bazen olmuyormus ilk defa boyle bir durumla karsilastigim icin anlamda veremedim nasil davranacagimi da sasirdim. Disariya belli etmiyorum zaten ama eve gelince kafamd ayer ediyor. Biliyorum cok sacma ama iste insan pskolojisini anlamak ne mumkun. Tesekkur ediyorum

Hay Allah gece gece caniniz istedi :) olabilir evet benden durumumu anlayama calisiyorum elbette bir sebebi vardir bu duygumun

Niye takildigimi anlayamadim zaten bende. Had bildirmek istemiyorum net bir durusum ve tavrim olsun istiyorum. Insanlarin usluplari size karsi hos degilse bazen had bildirmek gerekebiliyor o ayri tabi

bildiğinizi okumak aslında alttan had bildirmektir.
dediğim gibi size şu şöyle olacak gibi birşey mi söylediler ben bakarım deyip çıkıp gitmeniz zaten bir duruş göstermeniz. onlara siz istediğinizi söyleyin asıl kararı ben veriyorum demektir..
sözle ben zaten ne yapacağımı biliyorum deseniz üste çıkarlar gerek yok böyle bir muhabbete.

Son düzenleme:
Inanin is hayatimda kimseyle hal hatir sorma disinda asla muhabbete bile girmiyorum ki konusmalar carpitilmasin diye. Ne ben onlarin ustuyum orda ne de onlar benim. Cok alakasiz gorev alanlarimiz. Arada ki tek bag evrak teslim edilmesi ve bu evraklar uygun veya degil diye mail atmam. Oyuzden onlara otorite kurmam zaten mumkun degil boyle bir amacim da yok banane ki neden yapayim. Ama onlarin boyle bir cabasi var. Bana saygi duymadigi isiyle ilgili bir aksaklik yarattigi zaman onund ahesap verecegi bir ustu var bu da beni ilgilendirmez. Bana ozel degil tavirlari genel olarak o sekildeler zaten. Cekindigimi ve bunun neden olabilecegi zaten sordugum sorunumdu soylediginiz yeni bir sey degil zaten benim belirttigim husus. Buraya konu acma sebebim zaten insanlarin fikirlerini duymak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…