Iyy ne değerli bir dağ ayısıymışO kro yüzünden düşman olacaklarsa da olsunlar yani.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Iyy ne değerli bir dağ ayısıymışO kro yüzünden düşman olacaklarsa da olsunlar yani.
Hastasına bakıp uyumaya göndereni de gördüm o yüzden şaşırmıyorumYa geçen mesela biz çalışırken o uyumuş. Kalkmış gelmiş hemşire abla da "Oo, X'cim günaydın." diyor. Gündüz gündüz niye uyuyor mesela? Uyuması da sempati topluyor.
Zaten bundan cesaret alıyorlar, birilerinin dur demesi lazım...Yıllardır kamu hastanelerinde çalışıyorum şimdiye kadar haklı bir tutanağın işe yaradığını hiç görmedim.Hatta karşı tarafın daha çok bilendiğini gördüm.Sadece yönetimi riske atacak,hastalardan yana büyük risk teşkil edip basına düşerse sıkıntı yaratacak durumları önemsediklerine pek çok kez tanık oldum.Size önerim; zaten diğer meslektaşlarınız da halinden memnunmuş,birim değişikliği istemeniz.
Arkadaşımız sistematik bir mobbing maduru olabilir, avukat arkadaşlar varsa desteğe çağırıyorumBöyle insanla bir kaç dakika konuşmana okadar üzüldüm ki , evet aile terbiyesi yok kültür yok olmasa bile doğruyu öğrenme çabası yok aynı ortama ayak uydurması yok! Neyi tartıştın ki bişey mi istedi ver geç yada hiç muhatap olma şiveli konuşması nerden geldiği önemli değil doğulu olunca kültürsüz olunmuyor bunu kastetmiyorum kendini geliştirmeye bile çalışmayan zırtonun teki ..diğerleri yılan gibi sessiz kim başını aldırıp gerçekleri haykırsa o kötü olur zaten :) benim gibi haksızlığa gelemiyorsun çok iyi anliyorum seni fakat susmak çok güzel bir şey zamanla öğrendim
Sistematik mobing nedir ? Biliyorum ama detaylı bilmiyorum daha farklı bir olay mı var içinde ?Arkadaşımız sistematik bir mobbing maduru olabilir, avukat arkadaşlar varsa desteğe çağırıyorum
Sistematik mobing nedir ? Biliyorum ama detaylı bilmiyorum daha farklı bir olay mı var içinde ?
Edebileceginiz her yere sikayet edin. Sakin bir sekilde bize anlattiginiz gibi anlatin. Bu olayda tamamen hatasiz oldugunuzu anlasinlar. Ufak bir uyarida bulunsalar bile yeterli olur. Su kadar yil calistim simdiye kadar kimse bana bu kadar terbiyesiz ve uslupsuz ve ustummus gibi konusmadi. Bu tur insanlara elbet tahammul edebiliriz ama boyle davranidlar karsisinda susarsak bunu kabul etmis olmaz miyiz? Davranislarina dikkat etmesi icin ufak bir uyari almasini istiyorum diyebilirsiniz.Benim atandığım il öncesindeki erkek çevrem daha düzgün ben kadınlarla tartışmam modunda olan insanlardı bu şekilde dağ ayılarına alışkın olmamak ile birlikte tartışması şekli de dağ ortamına özgü mesela sen böyle yaptın niye yaptın şeklinde kavga değil bana sanki paşammış gibi emirler veriyor şimdi insanların birbirlerine saygı duymaları zorunluluğu ile başhekimin ne alakası olduğunun eğitimini bu yaşında ben ona nasıl vereceğim
Neymiş o kusurum?Bu devlette çalışanların meslek hayatı hep birilerinin şikayetine mi bağlı böyle ya? Özel sektörde çalıştığım için şükreder hale geldim. Böyle kolay mı biri diğerini gıcık etmiş diye ekmeğinden olmak? Hemşire hanım siz kibar bir kadın olabilirsiniz ama sizin de bir kusurunuz var o kusurun da vebali çok büyüktür bilesiniz.
Ne diyosun sen be gelirim bir mobbing yaparım aklın şaşar kendinden şüphe edersinBu devlette çalışanların meslek hayatı hep birilerinin şikayetine mi bağlı böyle ya? Özel sektörde çalıştığım için şükreder hale geldim. Böyle kolay mı biri diğerini gıcık etmiş diye ekmeğinden olmak? Hemşire hanım siz kibar bir kadın olabilirsiniz ama sizin de bir kusurunuz var o kusurun da vebali çok büyüktür bilesiniz.
Bu tur insanlarla konusmak nasil bir iskence bilmiyorsunuz sanirim. Deneyiminiz olmadigi icin kolay saniyorsunuz. Ben sahsen hic muattap olmam, cunku cazgir veya dag ayisi insanlarla ne bir sorun konusulur ne de tartisilarak bir yere varilir. Sikayet etmek en dogrusu.Bizzat kendisiyle bir konuşma yapacaksınız o zaman. Size emrivaki bir şey dediğinde cümlesini düzeltip rica etmesini isteyeceksiniz bunun akabinde bir saygısızlık daha yaparsa ağzının payını vereceksiniz. Pasif kalıp sonra kafaya takıp şikayet edecek yer aramanıza gerek yok böyle sizi güçsüz görüp dozu daha da arttıracak
Erkekler kadinlarin cok oldugu iste de daha cok saygi goruyor daha az oldugu iste de. Maalesef durum bu. Sikayet edin lutfen en azindan gozu korksun. Sizin ustunuze gelirse de cevap vermeyin muattap olmayin, ses kaydi alin elinizde bulunsun, hemen tekrar sikayet edin.Yani şimdi kadınlara da bu şekilde demek istemiyorum evli barklı insanlar ama hani eskiden erkek hemşire pek yoktu genç erkek hemşireler sempati mi topluyor ne oluyor anlamıyorum ama ekstra bir sevgi ve anlayış var yani
Merak etme, annesi bile olsa hatta sevgilisi bile olsa o uyariyi o adama iletir ve sikayeti ciddiye alir. Siz yeter ki dogru sekilde sikayette bulunun ve tum ayrintilari kagida yazin ve olay burada yaziyor diye de verin. Ben daha onceden iki sikayette bulundum, ikisinden de sonuc aldim.Ya bu kişinin daha önceden de sorumluyla da problemleri oldu hatta sorumluyu gidip başhemşireye şikayet etmişliği var ama gerçekten aynı şeyi tekrar ediyorum sürekli ama dediğim gibi yaşı büyük hemşirelerin bir erkek hemşire sempatisi var yani araları düzeldi bir şekilde dolayısıyla uyarsa ne kadar uyaracak o terbiyesiz bunu ne kadar takacak ne kadar etkilenecek bilemiyorum
Genelde istemiyorlar. Sikayet edilen kisi hakli bile olsa onun ne diyecegini kimse duymak istemiyor. Cunku biliyorlar ki sikayet durduk yere cikmaz. Demek ki sikayet edilen kisi iliskilerinde profesyonel degil. Bu sikayeti ileten kisi de sikayet edilen kisiye sunu soyler. "Su konuda senin hakkinda sikayet oldu. Bu konudaki davranislarina dikkat et." Orada aslinda ne olmustu kanitin var mi sana mi inanayim ona mi gibi seyler asla sorulmaz ve soylenmez sikayet edene. Bu is yerlerinin gizli bir kuralidir.Tabi ki herkes birbirine kaba davransın demiyorum ama böyle bir konuda şikayet olsa evet kaba davrandım mı diyecek, şikayet sahibi nasıl ispatlayacak? Başkasının yanında zaten yapmaz. Ee şikayet ettiği merci ispat istemeyecek mi?
Evet insanlara boyle ustten ustten konusuyorsaniz tabi ki isten atilinca aglamayacaksiniz.Bu devlette çalışanların meslek hayatı hep birilerinin şikayetine mi bağlı böyle ya? Özel sektörde çalıştığım için şükreder hale geldim. Böyle kolay mı biri diğerini gıcık etmiş diye ekmeğinden olmak? Hemşire hanım siz kibar bir kadın olabilirsiniz ama sizin de bir kusurunuz var o kusurun da vebali çok büyüktür bilesiniz.