İş Yerinde Birlikte Çalıştığım Terbiye Yoksununu Nereye Kime Şikayet Edebilirim?

Kıro ile baş edilmez onun yetiştiği kültür ,kadına kaba davran ,bağır ,kaba ol çünkü o eksik etek o erkek olunca sana istediği gibi davranır sende sesini çıkartmayacaksın kadın olduğun için !!!! Onu takip et baktın hasta onu şikayet ediyorsa sende ona göre baş hemşireye çıkar onun kaba oluşundan hasta ile şikayet edersin
Ben ülkenin en batısında doğdum, büyüdüm, yetiştim o ise en doğusunda doğmuş, büyümüş, yetişmiş. Kültür örtümüzün uyuşmamasını anlıyorum ama saygısızlığını anlamam mümkün değil. Dağ ayısı gibi davranıyor ama dağda değiliz. Doğal ortamına dönsün o zaman. Başhemşirenin de çok bir şey yapacağını sanmıyorum. Eğitim araştırma hastanesi ortalık kaos kimse oturup bu konuya vakit ayırmaz gibime geliyor. Ama yaptığı tamamen yanına kalsın da istemiyorum.

Başhemşire herkesi kafasına göre vermemiştir elbette. Tek torpilli kendisi değildir. Ama belli ki torpilli. Hem de sağlam. Çünkü annem sorumluyken işini yapmayan yine böyle 2 metrelik herife seni alırım duvara çarparım diye bağırmıştı :KK70: Diyen diyor yani. Uğraşmayın bunlarla başka servisten arkadaşlar edinin. Nöbetlerde onların yanına gidersiniz kahve içersiniz.
Torpil çok dönüyor elbette ama gerçekten saçma sapan bir sempati de duyuluyor kendisine. Mesela bir gün öylesine başhekim yardımcısı katlara dolaşmaya çıkmıştı. Gerçekten bir torpili varsa bilemez adam yani hiçbir şekilde. Geldi bizim servise. Ben deskte çalışıyorum o da hemşire odasında kafasına kapüşonluyu geçirmiş film izleyip elma yiyor. Ben dedim sonunda yukarıdan biri bu tabloya bir tepki verecek. Adam şeker gibi biri çıktı "Ye paşam afiyet olsun." dedi ve bana da "Kolay gelsin hemşire hanım." dedi ve gitti. Anlamıyorum yani ne var bu dağ ayısında bu kadar cezbedici.

Emin misiniz, Cimer şikayetlerinde ad-soyad gizli kalmıyor diye biliyorum.
Bir üstünüze söylemeden direk cimere yazarsanız hakliyken haksiz olursunuz.
Cimere yapilan şikayetlerde zaten direk yönetime düşüyor diye biliyorum. Onlar size ulaşır ve hiyerarşiye uymadığınız için siz tepki alırsınız.

Cimere yapilan şikayetlerde zaten direk yönetime düşüyor diye biliyorum. Onlar size ulaşır ve hiyerarşiye uymadığınız için siz tepki alırsınız.
Hem sorumluma söylesem hem yönetimin haberinin olmasını sağlasam olur mu?

Tıpkısının aynılarını yaşadım.
Biz sınıfa fotokopi çektirmek için bile olsa bir dakika geç gelsek kıyamet koparanlar, erkek hocaların sigaraya çıkıp derse 10 dakika geç girmesine gık demediler.
Sen doktor randevuna yarım saat önce çıkmak istersen olay çıkar, erkekler arabaların patlayan lastiği için bir öğleden sonra tamamen gelmezler konusu bile açılmaz.
Her yerde bu böyle demek ki
Ya gerçekten öyle. Mesela o gün biz çalışırken bu gitmiş hemşire odasında uyumuş. Uyandı geldi yaşı büyük hemşire "Oo, X'cim günaydın." dedi. Gerçekten anlamakta zorlanıyorum bu dağ ayısında ne var bu kadar?

Bunun benzeri bir durumu yaşadım hamileyken üstelik bana mı hamile banane gibi kaba tabirlerde bulundu bu en basiti daha neler yaptı sorumluma bildirdim müdahale etti olaya ve onunla konuştu. Ondan sonra bir daha böyle kabalık yapmadı ama yine arada laf soktu bende cevap verdim ama şükür ki oradan tayin istedim ama böyle tipler her yerde var ne yazık ki hemşireysen ve torpilin yoksa mobing kaçınılmaz oluyor ve ben gerçekten artık bazı yaşı büyük ablalar ile de çalışmak istemiyorum onlar kayırıyor böyle tipleri. Üstelik onların fikirlerini de değiştiremiyorsun ve bu yoruyor. Meslekte on yılım bitecek ama ben şimdi den bittim 😥
Ya geçen mesela biz çalışırken o uyumuş. Kalkmış gelmiş hemşire abla da "Oo, X'cim günaydın." diyor. Gündüz gündüz niye uyuyor mesela? Uyuması da sempati topluyor.

Sorumluya söylesem bunun yanında "X bana 'Sus! Konuşma! Kes! Uzatma! Haddini bileceksin!' gibi uygunsuz, seviyesiz ifadeler kullandı ve iş huzurumun bozulmasına neden oldu. Kendisinin uyarılmasını ve nöbetlerimin onunla birlikte asla olmayacak şekilde ayarlanmasını talep ediyorum." şeklinde bir şikeyeti Cimer' e yazsam bir sonuç elde edebilir miyim?

Genelde yanilmam ama sizden inanilmaz negatif bi vibe aldım, sanki herseyin en dogrusu ve duzgununu ben biliyorum, cevremdeki herkes aptal, ozellikle de erkekler cok gerizekali enerjisi yayiyorsunuz gibi hissettim. Konudaki her yorumu okudum, anladigim kadariyla benim gibi dusunen birkac kisi daha olmus.

Neyse bu enerjiyi yaymadiginizi dusunerek, saglik sektörünu bilmemekle birlikte silsile yoluyla yazili sikayetin ise yarayacagini düşünüyorum.

Umarim cozumlersiniz.

Genelde yanilmam ama sizden inanilmaz negatif bi vibe aldım, sanki herseyin en dogrusu ve duzgununu ben biliyorum, cevremdeki herkes aptal, ozellikle de erkekler cok gerizekali enerjisi yayiyorsunuz gibi hissettim. Konudaki her yorumu okudum, anladigim kadariyla benim gibi dusunen birkac kisi daha olmus.

Neyse bu enerjiyi yaymadiginizi dusunerek, saglik sektörünu bilmemekle birlikte silsile yoluyla yazili sikayetin ise yarayacagini düşünüyorum.

Umarim cozumlersiniz.
Hepsini okudunuz mu? Erkek hemşirelere karşı nedenini çözemediğim bir sempati duyuluyor. Mesela yukarıya yazmıştım. Başhekim yardımcısı katları dolaşmaya geldiğinde ben deskte harıl harıl çalışıyordum o kapüşonluyu kafasına geçirmiş yatmış elma yiyordu. Ha dedim biri sonunda sesini çıkartacak "Afiyet olsun paşam." dedi ve gitti adam. Biz çalışırken gitmiş odaya yatmış uyumuş uyandı geldi servisteki abla "X'cim uyandı mı?" falan dedi. Ne çekiyor neyini seviyorlar bilmiyorum. Ben tamamen iş odaklı olduğum için kendisi de tembel ve rahat biri olduğu için (Önceki servisinde kemikleşmiş disiplinli kadro tembel olduğu için göndermişti.) üstelikte fazla kro ve kaba olduğu için zaten sevmiyordum. Bu terbiyesiz lafları tuzu biberi oldu.

Öncelikle şunu kabul edin bu adamdan meslek hayatınız boyunca 10 tane 100 tane karşınıza çıkabilir hatta daha beteri gelir bunlar olacak. Cimere yazmak intihar olur. Sözlü davranışlarından öte, iş hatalarından vurmayı yada kendinizi garantiye almayı öğrenmelisiniz. Başka insanların ona nasıl davrandığını da yönetemezsiniz, evet keyifsiz ama içine düşmüşsünüz. Bakış açınız değişirse hem meslek hayatınız rahat geçer hem de daha kolay sonuç alırsınız. Tekrar yazıyorum cimer intihar etmek olur sakın

Öncelikle şunu kabul edin bu adamdan meslek hayatınız boyunca 10 tane 100 tane karşınıza çıkabilir hatta daha beteri gelir bunlar olacak. Cimere yazmak intihar olur. Sözlü davranışlarından öte, iş hatalarından vurmayı yada kendinizi garantiye almayı öğrenmelisiniz. Başka insanların ona nasıl davrandığını da yönetemezsiniz, evet keyifsiz ama içine düşmüşsünüz. Bakış açınız değişirse hem meslek hayatınız rahat geçer hem de daha kolay sonuç alırsınız. Tekrar yazıyorum cimer intihar etmek olur sakın
Nerden bu kadar Cimer 'e yazmak intihar olur dediniz, biraz açmanız mümkün mü? Neden yani?

Acaba bas hemşire ya da bu keko arkadaş başka bir tanıdığını sizin yerinize yerleştirmeye çalışıyor da yıldırma politikası olabilir mi bu yaptıkları? Normal değil çünkü bana bilinçli yapılıyor gibi geldi

Nerden bu kadar Cimer 'e yazmak intihar olur dediniz, biraz açmanız mümkün mü? Neden yani?

Cimer denetleme değil savunma makamıdır ve kurum içi şikayetlerin cimere yansıması personeli çok komik duruma düşürür yeri değişmez bir konuma gelir, ztn ciddiye alınmaz otomatik bir cevap yazılır geçilir. Ayrıca şikayet adımlarını izlemediğiniz için siz yazılı uyarı alırsınız kamu da inat ile iş çözülmez isterseniz yaşayıp tecrübe edin ama tercih etmem

Acaba bas hemşire ya da bu keko arkadaş başka bir tanıdığını sizin yerinize yerleştirmeye çalışıyor da yıldırma politikası olabilir mi bu yaptıkları? Normal değil çünkü bana bilinçli yapılıyor gibi geldi
Zaten acilden bir arkadaşını servise çekmeye çalışıyordu. Yani personel açığı olduğu için bizden biri gitsin o gelsin diye aklıma gelmedi hiç. Ama belki dediğin gibi o bu şekilde düşünmüş olabilir.

Zaten acilden bir arkadaşını servise çekmeye çalışıyordu. Yani personel açığı olduğu için bizden biri gitsin o gelsin diye aklıma gelmedi hiç. Ama belki dediğin gibi o bu şekilde düşünmüş olabilir.
O zaman çare biraz kusura bakmayın kaba tabir ama baş hemsiyere yaranmaya çalışmak. Hediye alın iftara çağırın vs vs takip edin durumu bu şekilde ve ağzından laf almaya çalışın, şikayet vs konularına birkaç ay krizi bu şekilde yönetmeye çalıştıktan sonra girin

Sorumluya söylesem bunun yanında "X bana 'Sus! Konuşma! Kes! Uzatma! Haddini bileceksin!' gibi uygunsuz, seviyesiz ifadeler kullandı ve iş huzurumun bozulmasına neden oldu. Kendisinin uyarılmasını ve nöbetlerimin onunla birlikte asla olmayacak şekilde ayarlanmasını talep ediyorum." şeklinde bir şikeyeti Cimer' e yazsam bir sonuç elde edebilir miyim?
Neden direk cimere yazmak istiyorsunuz ki. Once sorumlunuza söyleyin bir aksiyon alinmazsa dilekçe yazın yönetiminde haberi olur hem. Sorumlunuza söylemeden direk cimere yazmayın.

Şikayet etmeniz durumunda herkes size düşman olacak zaten sevmiyorlar ekmeklerine yağ süreceksiniz ona onun dilinden cevap verin illa şikayet etmeniz gerekiyorsa başhemşire olabilir

Yani bir üst amire şikayet edebilirsiniz ama bunun dilekçesi yok bir şeyi yok. Sözlü olarak yapılan şikayetten de bir şey çıkmaz, ciddiye bile almazlar yani. Sizin tepki göstermeniz dışında çözüm yok

X