- 7 Mayıs 2021
- 393
- 675
Aa doktorlarla iyi anlaşıyorsanız ne ala. O zaman tabii gitmeyi düşünmeyin. Doktorlar çoğu konuda hemşirelerden daha çok yardımcı oluyorlar. Rapor olsun sıra olsun. Tanıdık birinin rahatsızlığında vs. O herifin arkasında güçlü bir torpili var mı? Varsa sıkıntı ne yazık kiŞöyle ki servisimi ekip bazlı pek sevdiğim söylenemez ama doktorları ile iyi anlaşıyorum ve artık hasta profillerine, yaptığım yapacağım işe çok hakimim. Hani insan diyor ki ben niye düzenimi değiştiriyorum o hanzo gitsin
Doğu Anadolu. Çok haklısınız. Zaten yetiştiği ortamda kadınların zerre değer görmediğine adım kadar eminim.Hastane ortamını bilmeyen arkadaşlar tam empati kuramamışlar bende hastanede çalışıyorum. Hastane ortamında mobbing çok olur herkes birbirini ezmeye çalışır. Konu sahibi bı yaşadığınızı bende çok yaşadım iç Anadolu mu bahsettiğiniz yer? Ben o bölgede çalışıyorum erkekler kaba ve öküzdür iş ortamında kadınlara saygı duymazlar. Şikayetinizin bir yere varacağını sanmıyorum görmezden gelin. Başka servise geçseniz oranında bir ayısı vardır kesin. Sizin için üzüldüm kadın olmak cidden zor o ayı bir erkeğe bunu yapamazdı.
Evet öyle maalesef hastane ortamında çalışmaktan bu sebeple memnun değilim mobbing kültürü çok yaygın.Kim kime dişini geçirirse işte bizde uyum sağlayamayanlar hastanelere veriliyor ekipte dışlanıyor direk bu seferde hastanede uğraşıyolar
Ama mesela genç hemşire arkadaşları da çok fazla. Hani böyle erkelere yaranmak için kılıktan kılığa giren tipler vardır ya aynen öyle. Ben onların yokluktan öyle yaptıklarını düşünüyorum mesela.Anladım.ne demek istediğini.insanlar karşı cinse daha anlayışlı olmayı eğilimindeler bu gerçek.
Evet düzgün yetişmemiş insanlar iş hayatında başımıza bela oluyor. Ben hep derim iş zor değil insanlar zor diye.Doğu Anadolu. Çok haklısınız. Zaten yetiştiği ortamda kadınların zerre değer görmediğine adım kadar eminim.
Ama mesela genç hemşire arkadaşları da çok fazla. Hani böyle erkelere yaranmak için kılıktan kılığa giren tipler vardır ya aynen öyle. Ben onların yokluktan öyle yaptıklarını düşünüyorum mesela.
Ya gerçekten elle tutulur bir torpili var mı bilmiyorum. Ama şöyle örnek vereyim mesela kendisi anlatıyor hemşireler birimlere dağıtılırken başhemşire herkesi kafasına göre vermiş buna ise sormuş nereyi istiyorsun söyle oraya vereyim sen tıpa tıp benim kardeşime benziyorsun demiş yani dediğim gibi normal kadınların bu dağ hanzosuna selam vermemesi lazım ama hep bu şekilde oluyor olaylarAa doktorlarla iyi anlaşıyorsanız ne ala. O zaman tabii gitmeyi düşünmeyin. Doktorlar çoğu konuda hemşirelerden daha çok yardımcı oluyorlar. Rapor olsun sıra olsun. Tanıdık birinin rahatsızlığında vs. O herifin arkasında güçlü bir torpili var mı? Varsa sıkıntı ne yazık ki
Başhemşire herkesi kafasına göre vermemiştir elbette. Tek torpilli kendisi değildir. Ama belli ki torpilli. Hem de sağlam. Çünkü annem sorumluyken işini yapmayan yine böyle 2 metrelik herife seni alırım duvara çarparım diye bağırmıştıYa gerçekten elle tutulur bir torpili var mı bilmiyorum. Ama şöyle örnek vereyim mesela kendisi anlatıyor hemşireler birimlere dağıtılırken başhemşire herkesi kafasına göre vermiş buna ise sormuş nereyi istiyorsun söyle oraya vereyim sen tıpa tıp benim kardeşime benziyorsun demiş yani dediğim gibi normal kadınların bu dağ hanzosuna selam vermemesi lazım ama hep bu şekilde oluyor olaylar
Kalıyor ben birçok sikayetimi bu kanal üzerinden dile getirdimEmin misiniz, Cimer şikayetlerinde ad-soyad gizli kalmıyor diye biliyorum.
Tabi ki herkes birbirine kaba davransın demiyorum ama böyle bir konuda şikayet olsa evet kaba davrandım mı diyecek, şikayet sahibi nasıl ispatlayacak? Başkasının yanında zaten yapmaz. Ee şikayet ettiği merci ispat istemeyecek mi?İyi o zaman, herkes işyerinde birbirine kaba davransın.
Bağırsın, çağırsın, emir versin.
Sizin çalıştığınız yerde durum nasıldır bilmiyorum, ancak benim çalıştığım yerlerde öğrendiğim bir şey var.
Sınırı geçtiğiniz anda o sınırın gerisine öyle bir itilirsiniz ki başınız döner.
Başka bir üye daha yazmış, bu tarz davranışlar nedeniyle devlet memuru vakarına yakışmayan davranıştan soruşturma açılır genellikle. En hafif ceza da uyarma ya da kınamadır ki bu ceza kişinin siciline işler.
Bu da ileride her zaman karşısına çıkacak demektir.
Ne yazık ki torpilli olan bu yüzden de işleri kendi istediği şekilde döndüren çok kişi var.
Ama onlar bile bu şekilde davranamayacaklarını bilir. O yüzden de genellikle işlerini alttan alta hallederler.
Konu sahibesinin hakkını ararken ne yazık ki başı ağrıyacak gibi görünüyor.
Ama böyle biri ile aynı ortamda çalışırken de çok huzurlu bir çalışma ortamı olmayacaktır.
Peki bu şikayetler yazlı mıydır yoksa sorumluya gidip sözlü olarak mı dile getirildi?
Eğer bu şikayetler sözlü yapıldıysa bir şekilde üstü kapatılmış olabilir.
Ama iş hayatında söz uçar yazı kalır.
Yazılı bir şikayeti ister istemez kayda almak ve takibini yapmak zorundalar.
Tıpkısının aynılarını yaşadım.Erkek yoğun mesleklerde çalışmak kadınlar için çok zordur.
Bu kadınlar türlü mobing ve yıldırma ile karşı karşıya kalırlar.
Ama genellikle kadın yoğun meslekte erkek olmak bir avantajdır.
Bu erkekler türlü avantajlar elde ederler ve çabuk yükselirler.
Ne yazık ki iş hayatında kadın olmak her durumda zordur yani.
Ayy ne takacağım ona kaba saba tembel biri olduğu için sevmiyordum sadece ama takıntı hakime de getirmedim tabi kiBence siz bu kişiye aşırı takmışsınız. Bir şey yapsa da şikayet etsem diye beklemişsiniz gibi geldi.
Yani bu karşılıklı tartışmanın herhangi bir suç teşkil ettiğini düşünmüyorum. Siz de onun ağzıyla konuşacaksınız.
Tutanağı nasıl yazabilirim? Hiçbir sonuca varmasa bile gelecekte onunla daha büyük sorunlar yaşarsam diye elimde kalsa iyi olmaz mı?Hastanelerde baş olan çok o yüzden karmaşa daha fazla başhekim çözer olayı heleki hasta menfaatini yazar, doğacak olumsuzluklardan bahsederseniz bitti bu iş. Benim ekibime mesela görevlendirme ile biri geldi bu kişi yüzünden neredeyse senin yaşadığın olay gibi bir durum yaşandı, aldım karşıma burada işler bu şekilde yürümüyor ne ekiple böyle konuşabilirsin ne işi bu şekilde sabote edebilirsin bu davranışın devam ederse ekipte seni istemiyorum tutanak ile uğraşmaö direk görevlendirmeni isterim bilgin olsun dedim bu kişide erkek ve benden yaşça büyük biriydi ama iş çözüldü. Bu şekilde yaklaşmayacak insanlar herkesin ağzına bal çalar kendinizi ezdirmeyin lafın altında kalmayın
Kesinlikle katılıyorum. Çoktan def edilmesi gerekirdi.Ya bence üstleriniz adil sorumluluk sahibi insanlar olsaydı o herif o kadar rahat olamazdı. Bir yaptırımı olmaz ama yine de bir üstünüze durumu anlatın. İçinize atmanıza iyidir. Bazı şeylerin en azindan dile getirilmesi gerekiyor.