İş Yerinde Birlikte Çalıştığım Terbiye Yoksununu Nereye Kime Şikayet Edebilirim?

Aa doktorlarla iyi anlaşıyorsanız ne ala. O zaman tabii gitmeyi düşünmeyin. Doktorlar çoğu konuda hemşirelerden daha çok yardımcı oluyorlar. Rapor olsun sıra olsun. Tanıdık birinin rahatsızlığında vs. O herifin arkasında güçlü bir torpili var mı? Varsa sıkıntı ne yazık ki

Doğu Anadolu. Çok haklısınız. Zaten yetiştiği ortamda kadınların zerre değer görmediğine adım kadar eminim.

Öncelikle mutlaka şefinizle konuşun. Sözlü uyarıları yapsın ve sizi mümkün olduğu kadar muhatap etmesin . Eğer ceza almasını istiyorsanız baş hekimliğe dilekçe vermeniz lazım. Şikayetçi olduğunuz her şeyi yazarsınız. İşteki kaytarmalar da dahil. Dilekçeniz işleme konmak zorunda. Ancak bu durumda iş arkadaşınızı şikayet ettiğiniz için diğer arkadaşlarınız tarafından tepki görmeniz yüksek ihtimal.

Erkek yoğun mesleklerde çalışmak kadınlar için çok zordur.
Bu kadınlar türlü mobing ve yıldırma ile karşı karşıya kalırlar.
Ama genellikle kadın yoğun meslekte erkek olmak bir avantajdır.
Bu erkekler türlü avantajlar elde ederler ve çabuk yükselirler.
Ne yazık ki iş hayatında kadın olmak her durumda zordur yani.

Ya gerçekten elle tutulur bir torpili var mı bilmiyorum. Ama şöyle örnek vereyim mesela kendisi anlatıyor hemşireler birimlere dağıtılırken başhemşire herkesi kafasına göre vermiş buna ise sormuş nereyi istiyorsun söyle oraya vereyim sen tıpa tıp benim kardeşime benziyorsun demiş yani dediğim gibi normal kadınların bu dağ hanzosuna selam vermemesi lazım ama hep bu şekilde oluyor olaylar

Başhemşire herkesi kafasına göre vermemiştir elbette. Tek torpilli kendisi değildir. Ama belli ki torpilli. Hem de sağlam. Çünkü annem sorumluyken işini yapmayan yine böyle 2 metrelik herife seni alırım duvara çarparım diye bağırmıştı Diyen diyor yani. Uğraşmayın bunlarla başka servisten arkadaşlar edinin. Nöbetlerde onların yanına gidersiniz kahve içersiniz.

Tabi ki herkes birbirine kaba davransın demiyorum ama böyle bir konuda şikayet olsa evet kaba davrandım mı diyecek, şikayet sahibi nasıl ispatlayacak? Başkasının yanında zaten yapmaz. Ee şikayet ettiği merci ispat istemeyecek mi?

Bunun benzeri bir durumu yaşadım hamileyken üstelik bana mı hamile banane gibi kaba tabirlerde bulundu bu en basiti daha neler yaptı sorumluma bildirdim müdahale etti olaya ve onunla konuştu. Ondan sonra bir daha böyle kabalık yapmadı ama yine arada laf soktu bende cevap verdim ama şükür ki oradan tayin istedim ama böyle tipler her yerde var ne yazık ki hemşireysen ve torpilin yoksa mobing kaçınılmaz oluyor ve ben gerçekten artık bazı yaşı büyük ablalar ile de çalışmak istemiyorum onlar kayırıyor böyle tipleri. Üstelik onların fikirlerini de değiştiremiyorsun ve bu yoruyor. Meslekte on yılım bitecek ama ben şimdi den bittim

Kıro ile baş edilmez onun yetiştiği kültür ,kadına kaba davran ,bağır ,kaba ol çünkü o eksik etek o erkek olunca sana istediği gibi davranır sende sesini çıkartmayacaksın kadın olduğun için !!!! Onu takip et baktın hasta onu şikayet ediyorsa sende ona göre baş hemşireye çıkar onun kaba oluşundan hasta ile şikayet edersin

Tıpkısının aynılarını yaşadım.
Biz sınıfa fotokopi çektirmek için bile olsa bir dakika geç gelsek kıyamet koparanlar, erkek hocaların sigaraya çıkıp derse 10 dakika geç girmesine gık demediler.
Sen doktor randevuna yarım saat önce çıkmak istersen olay çıkar, erkekler arabaların patlayan lastiği için bir öğleden sonra tamamen gelmezler konusu bile açılmaz.
Her yerde bu böyle demek ki

O anda cevap verip tartismak disinda sozlu munakasaya bir yaptirim olmaz heralde ama. Ustunuz varsa eger ona konusmasini bilmedigi ve saygisiz olduguna dair sikayette bulunabilirsiniz. Uslupsuz insanlarla kendiniz basetmeniz gerekiyor malesef

Ya bence üstleriniz adil sorumluluk sahibi insanlar olsaydı o herif o kadar rahat olamazdı. Bir yaptırımı olmaz ama yine de bir üstünüze durumu anlatın. İçinize atmanıza iyidir. Bazı şeylerin en azindan dile getirilmesi gerekiyor.

Ayy ne takacağım ona kaba saba tembel biri olduğu için sevmiyordum sadece ama takıntı hakime de getirmedim tabi ki

Tutanağı nasıl yazabilirim? Hiçbir sonuca varmasa bile gelecekte onunla daha büyük sorunlar yaşarsam diye elimde kalsa iyi olmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…