İş Yerinde Birlikte Çalıştığım Terbiye Yoksununu Nereye Kime Şikayet Edebilirim?

Biliyor musunuz bu elle ateş ölçme olayını onlardan da yapan oluyordu.

Yani şimdi kadınlara da bu şekilde demek istemiyorum evli barklı insanlar ama hani eskiden erkek hemşire pek yoktu genç erkek hemşireler sempati mi topluyor ne oluyor anlamıyorum ama ekstra bir sevgi ve anlayış var yani
Anladım.ne demek istediğini.insanlar karşı cinse daha anlayışlı olmayı eğilimindeler bu gerçek.

Çok komiksiniz, ne diye şikayet edeceksiniz bana kaba davrandı mı diyeceksiniz
Evet gayet de oyle diyecek. Isyerinde kimse kimseyle -hele de bir erkek calisan bir kadin calisanla- bu sekilde konusamaz. Bir kulagi cekilecek ve bir daha haddini bilecek. Benim calistigim kurumda olsa mesela bir daha muhatap olmayacak sekilde is planlamasi isterdim ve kabul edilirdi.

Bu durumla alakalı tutanak tutulabilir mi?

Kurumuzun kulturu nasil bilmiyorum. Amiriniz sorun cozme becerisine sahip mi? Anlatsaniz sizi dinler mi? En azindan sozle uyarilmasini saglar mi?
Ya bu kişinin daha önceden de sorumluyla da problemleri oldu hatta sorumluyu gidip başhemşireye şikayet etmişliği var ama gerçekten aynı şeyi tekrar ediyorum sürekli ama dediğim gibi yaşı büyük hemşirelerin bir erkek hemşire sempatisi var yani araları düzeldi bir şekilde dolayısıyla uyarsa ne kadar uyaracak o terbiyesiz bunu ne kadar takacak ne kadar etkilenecek bilemiyorum

Çok komiksiniz, ne diye şikayet edeceksiniz bana kaba davrandı mı diyeceksiniz

İyi o zaman, herkes işyerinde birbirine kaba davransın.
Bağırsın, çağırsın, emir versin.
Sizin çalıştığınız yerde durum nasıldır bilmiyorum, ancak benim çalıştığım yerlerde öğrendiğim bir şey var.
Sınırı geçtiğiniz anda o sınırın gerisine öyle bir itilirsiniz ki başınız döner.
Başka bir üye daha yazmış, bu tarz davranışlar nedeniyle devlet memuru vakarına yakışmayan davranıştan soruşturma açılır genellikle. En hafif ceza da uyarma ya da kınamadır ki bu ceza kişinin siciline işler.
Bu da ileride her zaman karşısına çıkacak demektir.
Ne yazık ki torpilli olan bu yüzden de işleri kendi istediği şekilde döndüren çok kişi var.
Ama onlar bile bu şekilde davranamayacaklarını bilir. O yüzden de genellikle işlerini alttan alta hallederler.
Konu sahibesinin hakkını ararken ne yazık ki başı ağrıyacak gibi görünüyor.
Ama böyle biri ile aynı ortamda çalışırken de çok huzurlu bir çalışma ortamı olmayacaktır.

Peki bu şikayetler yazlı mıydır yoksa sorumluya gidip sözlü olarak mı dile getirildi?
Eğer bu şikayetler sözlü yapıldıysa bir şekilde üstü kapatılmış olabilir.
Ama iş hayatında söz uçar yazı kalır.
Yazılı bir şikayeti ister istemez kayda almak ve takibini yapmak zorundalar.

Son düzenleme:
Annem supervizor. Sorumluluk da yaptı. Öncelikle kesinlikle sorumlunuza söyleyin. Bir şey olmaz ama haberi olur ve devam ettikçe bakın o zaman da şöyle şöyle davranmıştı dersiniz. Baktınız ilerliyor supervizora söyleyin. İlk başta bir şey olmasa da ileriki süreçlerde elbette yaptırımı olur. En kötü servisinizi değiştirirsiniz

Bir daha muhatap olmak istemediginizi soyleyin. Gorevlendirmeleri ona gore yapsin.

Tamam işte tüm bunlar için tutanak tutacaksınız adamın şivesi osu busunu derseniz suçlu çıkarsınız. Nöbetinizde iş bölümü yapmıyorsa işten kaçıyorsa yazıya alacaksınız sorumlunuz dikkata almak zorunda kalacak almazsa yazı ile üst birime taşırsınız yoksa, onu dedi bunu dedi işe iş yürümez. Bende sağlıkçıyım ekip sorumlusuyum ekip arkadaşlarımın tutanak tutmasını istemem işi kendim çözerim o boyuta gelmeyiz ama sizin sorumlunuz bellki böyle biri değil konuşarak çözemeyecekse huzursuz olmaktan ve boşa risk almaktan ileri gidemezsiniz. Hastaya bi şey olur başınız ağrır iki kişilik işi tek kişi yapmak zorunda değil iş zaten böyle bir iş değil. Sorumlu laftan anlarsa ne ala anlamazsa dersin siz çözemeyeceksiniz bi üste çıkıcam diye.

Hastane ortamını bilmeyen arkadaşlar tam empati kuramamışlar bende hastanede çalışıyorum. Hastane ortamında mobbing çok olur herkes birbirini ezmeye çalışır. Konu sahibi bı yaşadığınızı bende çok yaşadım iç Anadolu mu bahsettiğiniz yer? Ben o bölgede çalışıyorum erkekler kaba ve öküzdür iş ortamında kadınlara saygı duymazlar. Şikayetinizin bir yere varacağını sanmıyorum görmezden gelin. Başka servise geçseniz oranında bir ayısı vardır kesin. Sizin için üzüldüm kadın olmak cidden zor o ayı bir erkeğe bunu yapamazdı.

Bizim mahallede annemin iş arkadaşı bi erkek hemşire var annem hastanede çalışıyo ordan tanıyoruz. Sürekli ama sürekli işi savsaklıyomuş asla çalışmıyomuş anneme de ben memurum bana hicbir şey olmaz diyomuş her doktor başka bir bölüme göndermiş bıkıp tüm hastaneyi gezmiş en son memurluktan attılar. Gündüzleri boş boş gezdiğini görüyorum.
Onun dışında sizde şikayetten önce kendiniz karşılık verin ta en başında benimle emir kipli konuşamazsınız x bey diye, düzelmezse bir üste söylemelisiniz.

Hastanelerde baş olan çok o yüzden karmaşa daha fazla başhekim çözer olayı heleki hasta menfaatini yazar, doğacak olumsuzluklardan bahsederseniz bitti bu iş. Benim ekibime mesela görevlendirme ile biri geldi bu kişi yüzünden neredeyse senin yaşadığın olay gibi bir durum yaşandı, aldım karşıma burada işler bu şekilde yürümüyor ne ekiple böyle konuşabilirsin ne işi bu şekilde sabote edebilirsin bu davranışın devam ederse ekipte seni istemiyorum tutanak ile uğraşmaö direk görevlendirmeni isterim bilgin olsun dedim bu kişide erkek ve benden yaşça büyük biriydi ama iş çözüldü. Bu şekilde yaklaşmayacak insanlar herkesin ağzına bal çalar kendinizi ezdirmeyin lafın altında kalmayın

Kim kime dişini geçirirse işte bizde uyum sağlayamayanlar hastanelere veriliyor ekipte dışlanıyor direk bu seferde hastanede uğraşıyolar

Sözlü yapıldı. Zaten hastanem bir eğitim ve araştırma hastanesi ve aşırı aşırı yoğun. Dolayısıyla kimse bu tarz şikayetlere vakit de ayırmıyor. Mesela o ilk bizim yan servise gelmişti. Yan servis nasıl desem aynı birim onlar A biz B. Onlar daha disiplinli çalışıyor. Bunu ilk çektiklerinden sürekli oturuyor, iş yapmıyor diye oranın kemikleşmiş kadrosu çok şikayet etti (Sorumlumuz aynı.). Çocuğu bizim tarafa çektiler. O ara ben başka servise görevlendirme gittim ilk hallerini bilmiyorum. Ama işte o serviste düzeldi falan diye yorum yapıyordu yan servis. Düzelmiş hali bu kadar. Daha doğrusu aslında kendisine daha tolerans tanıyacak, açıklarını kapatacak kankalarını buldu düzelmesi bu. Normal şartlarda olsa böyle tembel birinin direkt gönderilmesi lazım. Ama hastane o kadar ana baba günü o kadar çok servislerin personel açığı var ki o ilk en tembel halleri bile göz ardı edildi yani.

Uyarma veya kınama alması için ne yapmam gerekiyor?

Bence siz bu kişiye aşırı takmışsınız. Bir şey yapsa da şikayet etsem diye beklemişsiniz gibi geldi.
Yani bu karşılıklı tartışmanın herhangi bir suç teşkil ettiğini düşünmüyorum. Siz de onun ağzıyla konuşacaksınız.

Uyarı veya kınama alması için ya size şiddet boyutunda davranışı olacak yada yanlış ilaç vs uygulamak gibi bi hata yapacak başka türlü imkansıza yakın birde üst üste 3-4 tutanak gelirse aynı konu ile ilgili uyarı veriliyor direk

Şöyle ki servisimi ekip bazlı pek sevdiğim söylenemez ama doktorları ile iyi anlaşıyorum ve artık hasta profillerine, yaptığım yapacağım işe çok hakimim. Hani insan diyor ki ben niye düzenimi değiştiriyorum o hanzo gitsin

Peki bu konu ile alakalı tutanak tutup evrak kayıttan geçirmek istesem nasıl bir tutanak tutmam gerekiyor yani olayı nasıl anlatmam lazım? Daha önce hiç tutmadım da. Yani olay bazlı, hasta bazlı tuttum da hiç personel için tutmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…