İş yerimde bi adam gudubet evde kalmış diyormuş arkamdan

Biri arkadaşım hakkında böyle bir laf atsa ben lafı tıkarım ağzına. Sizin arkadaş sizi savunmuş mu? Önemli olan bence bu.

Selam,

Hem aşırı moralim bozuk hem de çok sinirliyim. Şirkette sadece sabah günaydın, akşam iyi akşamlar dediğim birisi arkamdan gudubet, evde kalmış diye konuşuyormuş. Asla başka muhabbetim vs olmadı. Bunu diyen adam 55 yaşında. Gudubet birisi de değilim. Şimdiye kadar hiç gudubet vs diyen olmamıştı. Gidip tartışmamak için kendimi zor tutuyorum. Gidip sorsam bunu bana diyen kişiyi açık etmiş olacağım. Ne yapayım?
Yoo çay içerken ben gudubetim evde kalmışım zaten amaaan diye laf sok yeri gelince tam böyle cuk oturcak anlar olur ya bi
Püskürttür ağzındaki çayı 🤣🤣 kafaya ne takıyosun 55 yaşında şimdi bişe derim de banlanırım siiieeeett:)

Selam,

Hem aşırı moralim bozuk hem de çok sinirliyim. Şirkette sadece sabah günaydın, akşam iyi akşamlar dediğim birisi arkamdan gudubet, evde kalmış diye konuşuyormuş. Asla başka muhabbetim vs olmadı. Bunu diyen adam 55 yaşında. Gudubet birisi de değilim. Şimdiye kadar hiç gudubet vs diyen olmamıştı. Gidip tartışmamak için kendimi zor tutuyorum. Gidip sorsam bunu bana diyen kişiyi açık etmiş olacağım. Ne yapayım?
Kedi erişemediği ciğere mundar dermiş.

Ya o kadar salakça ki hiç muhabbetim yok ne gudubetliğimi gördü bilemedim
Adam kendini bilmezin teki ama söylediği kelimelere takılmanız üzücü şahsen, hayatınız boyunca işyerinizde, yaşadığınız çevrede, sizi yakınen veya uzaktan tanıyan birileri arkanızdan bir şeyler diyecektir, diyordur.
Bir kısmı kulağınıza gelir bir kısmı gelmez, insanların ağzının ayarı olmadığı gibi, başka meşguliyetleri de yok, o derece işsiz ve hayatsızlar.

Bu tip insanlara kendinizi açıklamaya dahi gerek yok, gudubet demiş, değilim deseniz tamam değilsin mi diyecek veya kulaklarınızla duymadığınız için adamla yüzleşseniz evet öyle söyledim deyip milletin ardından dedikodu yaptığını kabul mü edecek? Aksine saçma bir tartışma içinde bulacaksınız kendinizi, arkadaşınız duyduğunu inkar edecek, adam da kıza bak üzerime oynuyor diyecek.

Emin olun ardından konuşulan ilk insan değilsiniz, yıllardır arkamdan atıp tutarlar :))) başkalarının bana X senin hakkında şöyle söylüyor laflarına gülüp geçiyorum çünkü hakkımda ne düşünüldüğü zerre umurumda olmadığı gibi dedikodumu yapanların da gözümde fiske kadar değeri yok, arkadan konuşanların da zaten yürekleri yok ödlek olur hepsi.

Adam birebir yüzünüze söyleme cesareti gösteremeyecek kadar yüreksiz, yüzünüze söylese yapın kavganızı ama söyleyemez inkar eder, işin fenası paçayı kurtarmak için arkadaşınız da inkar eder, adamla yüzleşirsen benim söylediğim anlaşılır diyen arkadaş, adam sizin hakkınızda dedikodu yaparken sen ne diyorsun ihtiyar, utanmıyor musun çocuğun yaşında kadını çekiştiriyorsun demek yerine sadece susmuştur, ancak laf taşır böyle.

Son düzenleme:
Selam,

Valla hiç tartışmam onun olduğu ortamda ''bugün de gudubetliğim üzerimde'' diye yüksek sesle gezinirim o anlar zaten. Yokmuş gibi davranın selam sabahı kesin. Başkaları bu kadar duygu durumunuzu değiştirmesin.

Adam kendini bilmezin teki ama söylediği kelimelere takılmanız üzücü şahsen, hayatınız boyunca işyerinizde, yaşadığınız çevrede, sizi yakınen veya uzaktan tanıyan birileri arkanızdan bir şeyler diyecektir, diyordur.
Bir kısmı kulağınıza gelir bir kısmı gelmez, insanların ağzının ayarı olmadığı gibi, başka meşguliyetleri de yok, o derece işsiz ve hayatsızlar.

Bu tip insanlara kendinizi açıklamaya dahi gerek yok, gudubet demiş, değilim deseniz tamam değilsin mi diyecek veya kulaklarınızla duymadığınız için adamla yüzleşseniz evet öyle söyledim deyip milletin ardından dedikodu yaptığını kabul mü edecek? Aksine saçma bir tartışma içinde bulacaksınız kendinizi, arkadaşınız duyduğunu inkar edecek, adam da kıza bak üzerime oynuyor diyecek.

Emin olun ardından konuşulan ilk insan değilsiniz, yıllardır arkamdan atıp tutarlar :))) başkalarının bana X senin hakkında şöyle söylüyor laflarına gülüp geçiyorum çünkü hakkımda ne düşünüldüğü zerre umurumda olmadığı gibi dedikodumu yapanların da gözümde fiske kadar değeri yok, arkadan konuşanların da zaten yürekleri yok ödlek olur hepsi.

Adam birebir yüzünüze söyleme cesareti gösteremeyecek kadar yüreksiz, yüzünüze söylese yapın kavganızı ama söyleyemez inkar eder, işin fenası paçayı kurtarmak için arkadaşınız da inkar eder, adamla yüzleşirsen benim söylediğim anlaşılır diyen arkadaş, adam sizin hakkınızda dedikodu yaparken sen ne diyorsun ihtiyar, utanmıyor musun çocuğun yaşında kadını çekiştiriyorsun demek yerine sadece susmuştur, ancak laf taşır böyle.

Söylediğiniz her şeyde çok haklısınız ama hazmedemiyorum söylediği şeyi

Söylediğiniz her şeyde çok haklısınız ama hazmedemiyorum söylediği şeyi
Pekiii bu adam sizin için önemli mi? Cevap hayır değil mi? Sadece selamlaştığınız bir kere bile muhabbet etmediğiniz biri sadece, o zaman ne dediğini umursamayacaksınız, kendinizi yıpratıyorsunuz böyle, hiç sohbetiniz dahi olmayan birinin sözü bile moralinizi bozup incitiyorsa tanıdığınız birinden benzer sözler duysanız yıkılırsınız, oysa inanın şu yeryüzünde hiç kimse sizden kıymetli değil, sizin kendiniz için hissettikleriniz dışında da böyle ipe sapa gelmez tiplerin sözlerinin gram değeri olmamalı.

Yüzünüze söylemeye yüreği yok, direkt size söylese kavga edin derdim, ki size bu lafı taşıyan arkadaşınız da yüreksiz ona da pek itimat etmeyin derim, hatta artık onunla bu meseleyi de konuşup kırılgan taraflarınızı açık etmeyin bence, birkaç hafta evvel balkonda güneşli havanın tadını çıkarırken annem yaşında bir kadın, kendisi mahalleden komşumuz sözde, başka bir komşunun ayak üstü dedikodusunu yaptığını duydum, ki dedikodusunu yaptığı kadında o dedikoducunun yanından yeni ayrılmıştı, yüzüne söylemeye cesareti olmayanlardan nefret ederim, hemen daldım kadına, yaşından başından utan dedikodu yapma, kadın az evvel yanındaydı, ne söyleyeceksen yüzüne söyleseydin, bas git asabımı bozma dedim, arkasına bakmadan tırıs tırıs gitti, dedikodusu yapılan kadına da dedikoducuyu hakladıktan sonra söyledim haberin olsun ama ben ağzının payını verdim merak etme diye.

Aynı dedikoducu kadın benim arkamdan da laf ediyordur, birinden duysam gülerim çünkü kadının bende bir değeri yok.

Anlatabildim mi? Biri arkadaş kisvesi altında bir lafı taşıyorsa ya yanınızda olur birlikte adamın ağzının payını verir canına ot tıkarsınız veya gelip size o lafı hiç söylemez.

ben Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. 'nin dediklerine eklemek istiyorum.
sakın daha ilk mesajınızda da dediğiniz gibi öfkenize yenik düşerek adamla kozlarınızı paylaşmak gibi bir gaflete düşmeyin. ofisinizde bulunan her bir çalışana gidip tek tek hakkınızda konuşsun ya da her birinin gözü önünde cereyan eden bir diyalog olsun. fark etmez. siz gidip bu konuşmayı saygı çerçevesinde gerçekleştirseniz dahi hem çalışma arkadaşlarınızın hem de yönetimin gözünde ofiste huzuru bozan kişi olarak fişlenirsiniz. kimse dedikoduyu kimin yaptığına bakmaz. en gergin hareketin kim tarafından başlatıldığı ile ilgilenir.
eğer dedikodu -gerçekten- yapıldıysa elinizde bir somut delil olur. o zaman kapalı kapılar ardında yöneticilerle süresi 5 dakikayı geçmeyen ama onları aksiyon almaya iten bir konuşma gerçekleştirirsiniz. ama bu deliller sizin hukuki olarak adım atmanıza da yarayabilecek deliller değilse bu adamı görmezden gelmek en iyisi.

sakın daha ilk mesajınızda da dediğiniz gibi öfkenize yenik düşerek adamla kozlarınızı paylaşmak gibi bir gaflete düşmeyin.
Adam direkt yüzüne söylese ağzının payını verir mevzuyu kapatırdı ama bir arkadaşın taşıdığı laf aynen dediğiniz gibi elinde patlar, bizzat kulağınla duymadığı dedikodu yüzünden bir de dedikoducunun yaşını düşünürsek babası yaşında adama iftira atıyor işyerinde huzursuzluk çıkarıyor diye fişlenir.

Ayrıca falanca arkadaştan duyulan laf için de vallahi can sıkmaya değmez, 55’lik ihtiyar gudubet dese ne demese ne, kıymetsiz bir adamın kıymetsiz lafı kafaya takılacak bir şey değil, lafı taşıyan arkadaşa andropozlu amcaların lafını bana taşıma der güler geçerim yerinde olsam.

Sizde arkasından g*tunun kılları beyaz kadayıf olmuş hala kadınlara laf degdiriyor diye bir dedikodu çıkarabilirsiniz (çirkin ve cirkef bir öneri🤪) . İyi bir öneri olarak Gülün geçin ya o salagin demesiyle gudubet mı oluyorsunuz . Hiç umursamam.

sizde o söyleyen arkadaşınıza bir dahaki sefer napıyor andropozlu amca hala konuşuyor mu arkamdan diyin onuda duyar 😁

Selam,

Bizede neler dıolar. Hatta işten çıkan bı abla dedıkı hiç gunahın kalmamıştır bılıomusun dedi. Yanı sen öle desen öle dedıgını kabul bıle etmıcek

Lisede kanı bozuk erkek ergenler olurdu kızlara saçma sapan konuşurlardı ya aynen onlara benzemiş bu amca.Böyleleriyle tartışırsan çok daha fazla çirkinleşir.

Size laf taşıyana da güvenmeyin kavga edin istiyor olabilir, o adamla da muhattap olmayı kesin.

Back