- 12 Haziran 2013
- 1.238
- 1.191
- 133
- Konu Sahibi Pokahontass
-
Patron smmm zaten.Maaş az ama maalesef anlattığınız ortamdaslışöa düzeniniz hep öyle olur
Patron zaten patron, diğeri smmm anladığım kadarı ile çalışanın, diğeri patron oğlu bir tek sen kaldın aradaki işleri yapacak
Daha nitelikli iş bulmaya çalışırsın sonra en azından yemek vs yapmıyorsun vs vs
aynen öyle..muhtemelen patron da bu durumu bildiği için beklediğiniz maaşı vermedi. yani bilmiyorum maaşınız asgari olsa bile siz zaten oradan memnun değilsiniz ki. hem temizlikçisiniz hem sekreter hem muhasebeci.
Maaş bankadan yatmalı aslında tanıdık olmasa şikayet edilmeklik.. 32.haftaya kadar sabret de. Sen doğum iznindeyken maaş verecek mi? Doğumdan sonra gelmezsin para mara yok der mi?yok hayır 1000tl. sigortayı 2015 haziranda yaptı. Yani işe girdikten 6 ay sonra
aynen öyle..
10 kişi altında çalışan olduğu için elden alıyoruz canım.Maaş bankadan yatmalı aslında tanıdık olmasa şikayet edilmeklik.. 32.haftaya kadar sabret de. Sen doğum iznindeyken maaş verecek mi? Doğumdan sonra gelmezsin para mara yok der mi?
yani ben şu işi de anlamıyorum, ilk yorumda da söyledim. ben sana iş öğretcem al sana 700 tl. size işi öğretmek amaç olsa alır yanına oturtur, başka bi iş yaptırmaz, mevzuat öğretir vs anlarım o zaman 700 tlyi. ama siz evli barklı kadınsınız. sadece iş öğrenmeye değil iş yapmaya girmişsiniz. temizlik, dosyalama ves bunlar sekreteryaya girer ve meslektir. iş öğrenmekle filan alakası yok. inssanlar başkalarını kullanmayı ne güzel başarıyolar böyle. bi de 6 ay sigortasız utanmadan. altı ay nedir ya. 2 ay deneme süresi dese ona bile razıyım ama 6 ay. allahtan izin konusunda rahat davranmışlar da kendi işinizi de görmüşsünüz.
ay neyse doldum biraz.
Yok demez oda birşey. Zaten kp de mükellefimizKayınpeder birşey demiyor mu? Ya acayip ayar oldum. Doğum izninde ödemeli maaş. Bu yüzden hiç smmm bürosu istemedim.
Hazır mükellefiniz ikisinin de başına çorap ör öyle çıkYok demez oda birşey. Zaten kp de mükellefimiz
Ben de istediğime isticeğime okadar pişman oldum ki.
Tanıdık yer biraz daha insaflı olur diğer çalışma yerlerine göre diye düşündüm ama yanlış düşünmüşüm!
Tandık yer daha insafsız oluyormuş.
Başka biyer olsa çatır çatır söyler çıkardım. Tanıdığa birşeyde söyleyemiyorsun, bi şekilde çekiniyorsun.
HahahhaHazır mükellefiniz ikisinin de başına çorap ör öyle çık
Muhasebe bürolarında ne kadar iş bilememezlik yaparsan o kadar iyi oluo.Yok kuzucum henüz olmadıgöstermedi yine bizimki
Kusura bakmayın arkadaşlar akşam telefondan girdğim için yazamadım pek.
Doktor işim olduğunda yada rahatsız olduğum da arayıp böyle böyle diyorum ve esnek davranılıyor bu konuda. Ona lafım yok hatta bazen sinir olduğum durumlarda bile bunu mahsus yapıyorum. (anlayın okadar gitmek istemiyorum işyerine)
Çocuk olduğundada evime yakın olacak. hatta ve hatta 2 hafta sonra ofis taşınacak ve 5dklık bir mesafe olacak. Çocukla ilgili bi durum olduğunda hemen çıkıp gidebileceğim gibi iyi yönleride var. Fakat bu gibi iyi yönler benim işyerinde ki huzurumu yinede sağlamayacak. Yani şöylede düşünüyorum maaşım yüksek dahi olsa katlanılabilir mi, pek sanmıyorum.
Neden bukaadar düşük maaşı kabul ettim?
Çünkü genel muhasebe ile ilgili pek bilgim yoktu ve kendimi ilerletmek adına, eve yakın olması, tanıdık olması, evde iş bulamamaktan sıkılmış olmaktan dolayı kabul ettim. (etmez olaydım)
Birdaha bir tanıdıkla iş ortamına girmek mi asla !
Şuan duruyorum çünkü doğum rapor parası alabileyim, zaten rapor bittiğinde çıkışımı vermesi yönünde konuşacağım. En azından işsizlik alabileyim bi süre kadar.
Zaten en az 1 yıl kadar çalışmayı düşünmüyorum hiçbişekilde.
Yani gerçekten asıl zoruma giden, ofiste sadece ben varmışım gibi tüm saçma sapan işlerin bana yüklenmesi. Ofisin tüm düzeninden beni sorumlu tutması. Sanki çok düzenlilermiş gibi.
3 kişi dağıtıyor 1 kişi topluyor !
Patron 50 tane rakam toplayacak, canı istemiyor 'Poka gel şunları topla, hatta 3 kere topla bakalım farklı sonuç çıkmasın'
daha neler anlatayım bilemedim.
Evet zaten olayların bir kısmı kesinlikle benimle alakalı.Madem asgari yapacağım dedi yapmadı.
Açık açık sordaydiniz.
Arada kp nin olup olmaması önemli değil ki. İşveren işçi ilişkisi var sonuçta.
Ben bu durumu icsellestirmek yerine patronla konuşurdum.
Ofiste 4 kişiyiz. Bütün düzen-sorumluluk bana ait.
Her ise olabildigince yetişmeye çalışıyorum.
Benim masanın üzeri yığılı işle dolu iken pc oynu oynamiyorum buna rağmen neden asgari ücrete yükselmedi diye sakin bir dille net olarak kendimi ifade ederdim.
Bunları konuştuktan sonra vereceği cevaplara göre yön belirlerdim.
Çünkü size artı avantajları da var. Hamilesiniz, her is yeri doktor kontrolüne bilmem neye her zaman izin vermiyor, esneklik sağlamıyor. Evinize yakin.
Doğumdan sonra bile ücretli izne ayrılma imkânınız olabilir. Bebeğin büyüme aşamasında aralıklarla eve gidip bakma şansınız olabilir.
Ben bunları göz önünde bulundurup konuşmamı yapardım. Baktım eskisi gibi, benim masam dolu patron oğlu oyun oynuyor, alırdım dosyaların yarısını koyardim masasına isleri yari yarıya yapalım sen de calisansin ben de calisanim der gülerdim :)
Biraz kendi otoriteni koy bakalım.
Tanidiksa tanıdık ona gore davranılır.
Biraz seninle de alakalı bir durum.
Alllahm sanada sabır versin. Benimde 5 haftam kaldı daha fazla takmamak için hemen çıkıcam doğum iznime. Son günlerimi bari huzurlu geçireyim dedim :)Durumun kötüymüş bende bekarken çalıştım büroda berbat bir yerdi şimdide 7 aydır falan bir şirkette muhasebe sorumlusuyum kendi ofisim falan var ama patronum olacak cadaloz seksen yaşında insanlıktan nasibini alamamış hala,sürekli tersler azarlar haklıyken haksızsındır haksızken bittin zaten nefret ediyorum kadından resmen ya bir hata mı oldu seninle ilgisi yokken bile ihale sana kalır bir şeyi söylemez sonra gelip hesap sorar kadının boğazını sıkasım geliyor bazen ayrıl diyeceksiniz bende arkadaşla aynı durumdayım hamileyim 6 ay daha sabır etmem lazım Allah tan anladım ki tüm şirket çekiyor ondan yoksa şahsi algılayıp kafayı yiyecek gibi oluyordum bu kadın niye böyle diye düşünüp yani sevgili arkadaşlarım hayat zor ve mücadele gerek bazen he hı deyip geçsemde bu ara kafaya fazlaca takıyorum hamile hamile daha ağır geliyor şizofrenik halleri Allah herkesin hakkında hayırlısını versin :)
Ayrılıcam zaten. Doğumu bekliyorum. ilk resmi iznimi kullanıcam sonrada 1 sene gelemeyeceğimi söyleyip çıkarmasını söylücem.bende smmm'yim.Ofisim yok bağımlı çalışıyorum.Allah izin verir de ofisimi açarsam elemanlardan bizim ofis başka yazılarını okursunuz.böyle iş mi olur kendi mesleğimden utanıyorum.Mali müşavirler çok iyi para kazanan insanlardır, ha kazanamıyorsan eleman çalıştırmazsın zaten, çalıştırıyorsan demek tek başına yetiştiremediğin işler var ki bu da para demek.işin pisliğini çekmişsiniz, bence o sizi sömüren yerden bir an önce ayrılın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?