İş yeri değil bana işkence.

Patron smmm zaten.
Diğer eleman smmm adayı stajda yani 5 yıllık elemanı.
Birde oğlu (21yasında)

Yemek işinide istediler ilk başta. Ona bari ağzımı açabildim yapamam dedim.

yok hayır 1000tl. sigortayı 2015 haziranda yaptı. Yani işe girdikten 6 ay sonra
Maaş bankadan yatmalı aslında tanıdık olmasa şikayet edilmeklik.. 32.haftaya kadar sabret de. Sen doğum iznindeyken maaş verecek mi? Doğumdan sonra gelmezsin para mara yok der mi?

yani ben şu işi de anlamıyorum, ilk yorumda da söyledim. ben sana iş öğretcem al sana 700 tl. size işi öğretmek amaç olsa alır yanına oturtur, başka bi iş yaptırmaz, mevzuat öğretir vs anlarım o zaman 700 tlyi. ama siz evli barklı kadınsınız. sadece iş öğrenmeye değil iş yapmaya girmişsiniz. temizlik, dosyalama ves bunlar sekreteryaya girer ve meslektir. iş öğrenmekle filan alakası yok. inssanlar başkalarını kullanmayı ne güzel başarıyolar böyle. bi de 6 ay sigortasız utanmadan. altı ay nedir ya. 2 ay deneme süresi dese ona bile razıyım ama 6 ay. allahtan izin konusunda rahat davranmışlar da kendi işinizi de görmüşsünüz.

ay neyse doldum biraz.

Maaş bankadan yatmalı aslında tanıdık olmasa şikayet edilmeklik.. 32.haftaya kadar sabret de. Sen doğum iznindeyken maaş verecek mi? Doğumdan sonra gelmezsin para mara yok der mi?
10 kişi altında çalışan olduğu için elden alıyoruz canım.
Bilmiorum maaş verecekmi rapordayken ama sanmıyorum.

Diyorum ya bazı şeyleri çok geç görüp farkettim.
Artık biara okadar dolmuştum ki bağırıp çağıracak duruma gelmiştim.
Ama yeri geldiğinde söyleyeceğim sadece temizlikçilik yada sekreterlik yapsam en aaz 1300 alırım vs diye.
Ona kurdum kendimi zamanını bekliyorum bi an kolluyorum.

Kayınpeder birşey demiyor mu? Ya acayip ayar oldum. Doğum izninde ödemeli maaş. Bu yüzden hiç smmm bürosu istemedim.

Kayınpeder birşey demiyor mu? Ya acayip ayar oldum. Doğum izninde ödemeli maaş. Bu yüzden hiç smmm bürosu istemedim.
Yok demez oda birşey. Zaten kp de mükellefimiz
Ben de istediğime isticeğime okadar pişman oldum ki.
Tanıdık yer biraz daha insaflı olur diğer çalışma yerlerine göre diye düşündüm ama yanlış düşünmüşüm!
Tandık yer daha insafsız oluyormuş.
Başka biyer olsa çatır çatır söyler çıkardım. Tanıdığa birşeyde söyleyemiyorsun, bi şekilde çekiniyorsun.

Hazır mükellefiniz ikisinin de başına çorap ör öyle çık

Muhasebe bürolarında ne kadar iş bilememezlik yaparsan o kadar iyi oluo.

Madem asgari yapacağım dedi yapmadı.
Açık açık sordaydiniz.
Arada kp nin olup olmaması önemli değil ki. İşveren işçi ilişkisi var sonuçta.

Ben bu durumu icsellestirmek yerine patronla konuşurdum.

Ofiste 4 kişiyiz. Bütün düzen-sorumluluk bana ait.
Her ise olabildigince yetişmeye çalışıyorum.
Benim masanın üzeri yığılı işle dolu iken pc oynu oynamiyorum buna rağmen neden asgari ücrete yükselmedi diye sakin bir dille net olarak kendimi ifade ederdim.

Bunları konuştuktan sonra vereceği cevaplara göre yön belirlerdim.

Çünkü size artı avantajları da var. Hamilesiniz, her is yeri doktor kontrolüne bilmem neye her zaman izin vermiyor, esneklik sağlamıyor. Evinize yakin.
Doğumdan sonra bile ücretli izne ayrılma imkânınız olabilir. Bebeğin büyüme aşamasında aralıklarla eve gidip bakma şansınız olabilir.

Ben bunları göz önünde bulundurup konuşmamı yapardım. Baktım eskisi gibi, benim masam dolu patron oğlu oyun oynuyor, alırdım dosyaların yarısını koyardim masasına isleri yari yarıya yapalım sen de calisansin ben de calisanim der gülerdim :)

Biraz kendi otoriteni koy bakalım.
Tanidiksa tanıdık ona gore davranılır.

Biraz seninle de alakalı bir durum.

Evet zaten olayların bir kısmı kesinlikle benimle alakalı.
En başında daha 6 ay dolduktan snra sgk baslandı ama maaş 750 de kaldığında tepkimi gisterebilseydim keşke.

İnan ki oğluna karşı bi otorite koymaya çalışsam da olmuyor. Ters cevap alıyorum hemen.
Misal ' 3 5 ay önce frappe yapmış bardagını yıkamamış ve 2 gün o şekilde kalmış kurumuş. onu o şekilde bırakmamasını defalarca söylemiştim ve yıkamayacağımı söylediğimde bana 'yıkama atarız çöpe ' cevabını verdi.
bunun gibi aykırı birçok şey.

Evet dediğiniz gibi bana artı avantajları var ama ofis içerisindeki davranışlar, maaş azlığı vs. bunlar o avantajları geride bırakıyor.
İkilemde kalıyorum. Ya çalışmayacağım burada (ve burası kadar rahatını bulamayacağım) yada bazı şeylere boyun eğeceğim.

Maaş 1000 tl dediğinde neden 1300 değil vs dediğimde oğlumla ikinize 1000 yaptım, diğer elemana biraz fazla yaptım, kendimede şukadar kalıyor vs dedi. O an mecbur ses çıkaramadım daha fazla çünkü hamile olduğumu öğrenmiştim.
Biraz diretseydim ya o cıkartırdı beni ya ben o sinirle çıkardım ve elde ki 1000tl den de olurdum gibi düşüncüler aldı beni.

Yani biyerden sıkışacaktım bi şekilde.

Doğum zamanını beklemekten başka çarem yok gibi.

evet maaşınız çok az ama ben daha olumlu tarafından baktım. bir kere evinize yakın, ortam tanıdık, ve bi yere gitmeniz gerektiğinde rahatça izin alabiliyorsunuz. şimdi filanca işe girseniz en az 1300 le başlardım diye düşünebilirsiniz ama uygun bir iş bulmak o kadar zor ki artık. bu artılar o zaman olacak mı, belki de iş yükünüz çok olacak, eve uzak olacak , iş stresi yol yorgunluğu vs cabası. ben en azından şuanda bebek için biraz para biriktirmenizi öneririm, çıkmayın işinizden. bu arada işverenin hainliğine diyecek yok tabii. kuş kadar paraya çalıştırıyor sizi, hakkınız olanı bile vermiyor. ama şöyle düşünün ki evde olsanız kimse size bin lira vermeyecek. bence devam edebildiğiniz kadar edin.

Hiç ayıp olmaz merak etme
Onlar önce senin sırtından ne kadar kazanıpta ayıp ettiklerini düşünsünler
Saygısız insanlar, evladını düşün dayanabildiğin kadar hamileliğinde götür. Hoş o halinle devam et diyemeyecekler
ara ara da izin al bolca anlasınlar yokluğunu

Durumun kötüymüş bende bekarken çalıştım büroda berbat bir yerdi şimdide 7 aydır falan bir şirkette muhasebe sorumlusuyum kendi ofisim falan var ama patronum olacak cadaloz seksen yaşında insanlıktan nasibini alamamış hala,sürekli tersler azarlar haklıyken haksızsındır haksızken bittin zaten nefret ediyorum kadından resmen ya bir hata mı oldu seninle ilgisi yokken bile ihale sana kalır bir şeyi söylemez sonra gelip hesap sorar kadının boğazını sıkasım geliyor bazen ayrıl diyeceksiniz bende arkadaşla aynı durumdayım hamileyim 6 ay daha sabır etmem lazım Allah tan anladım ki tüm şirket çekiyor ondan yoksa şahsi algılayıp kafayı yiyecek gibi oluyordum bu kadın niye böyle diye düşünüp yani sevgili arkadaşlarım hayat zor ve mücadele gerek bazen he hı deyip geçsemde bu ara kafaya fazlaca takıyorum hamile hamile daha ağır geliyor şizofrenik halleri Allah herkesin hakkında hayırlısını versin :)

Alllahm sanada sabır versin. Benimde 5 haftam kaldı daha fazla takmamak için hemen çıkıcam doğum iznime. Son günlerimi bari huzurlu geçireyim dedim :)

Haklısın hayat şartları oldukça zor bazen mecburiyet elimizi kolumuzu bağlıyor.

bende smmm'yim.Ofisim yok bağımlı çalışıyorum.Allah izin verir de ofisimi açarsam elemanlardan bizim ofis başka yazılarını okursunuz.böyle iş mi olur kendi mesleğimden utanıyorum.Mali müşavirler çok iyi para kazanan insanlardır, ha kazanamıyorsan eleman çalıştırmazsın zaten, çalıştırıyorsan demek tek başına yetiştiremediğin işler var ki bu da para demek.işin pisliğini çekmişsiniz, bence o sizi sömüren yerden bir an önce ayrılın.

Ayrılıcam zaten. Doğumu bekliyorum. ilk resmi iznimi kullanıcam sonrada 1 sene gelemeyeceğimi söyleyip çıkarmasını söylücem.

asıl patronunuza ayıp arada samimiyet var diye sizi sömürüyor resmen.smmm ofislerinde çalışanlar kaderide bu sanırım iş öğrenmek için yok paraya bütün angarya işleri yaptırılıyor.Bir fabrikada işçi olarak girseniz asgari ücret alırsınız ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…