- 12 Haziran 2013
- 1.238
- 1.191
- 133
- Konu Sahibi Pokahontass
-
Bebeği ileri sürer bırakırsın
Kim bakacak der azıcık ağlanırsın gerekirse boşver
zaten sen Mart 2017 öncesinde doğurursun o zaman o da başının çaresine bakar
Ayy bu smmm ofisleriyle ilgi de son gunlerde ne cok konu acildi. Ne ofislermis arkadas, herkes her isi yapio
Siz bie cikmazda hissettiniz anlamadim ki? Adam size cok ii davranip cok ii imkanlar sunmus olsa anliycam da
Doğumdan sonra çalışmayı düşünüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız, madem tanıdıklar, buradan izin almak, acil durumlarda hemen eve gidip gelmek filan rahat olur. Belki çalışma saatlerinizi azaltarak bile devam edebilirsiniz. Bu açıdan bakarsak bir süre daha idare edin, burayı bir basamak gibi kullanın, hani CV'nizi şişirip size başka kapılar açması için... Zamanı gelince de arkanıza bakmadan kaçın. Ayıbını filan düşünmeyin, onlar verdikleri sözleri tuttular mı ki, siz ayıp edesiniz? Doğumdan sonra uzun süre çalışmayı düşünmüyorsanız, o kadar katlanmanıza bile gerek yok.
Bir de tekrar okudum da bir gün işe gitmesem ortalık batıyor demişsiniz
Size izin vs konusunda rahat ortam sağlıyorlar mı yani bir nevi esnek ya da part time gibi mi çalışıyorsunuz
doğumu bahane et bırak. şu an bulabileceğin en kötü işte zaten 1300 alırsın. 1000 tl ne demek. eğer başlarken bi de eğitimliyseniz o parayı zaten kesinlikle kabul etmemeniz lazımdı. işi öğrenecek de olsanız sonuçta onların işini yaopıyosunuz. ben bu iş öğretip az para vermek mantığını anlamıyorum yani.
700 tl -1000 tl maaş nedir ya siz nerde yaşıyrsunuz anlamadım ben
Program vs. öğrendiyseniz çocugu bahane edip çıkın bence.
Çocuktan sonra çalışmak isterseniz başka yerlere bakın derim
Aynen bence bütün smmm büroları aynı 4 yıl çalıştım. Benden sonra biri gelip üst seviyeye çıkana kadar bütün işi yaptım. Malesef bu iş öyle. Doğum yapınca çıkarsın. Hayırlı olsun bebeğinde Allahım olmayan herkese nasip etsin.
ayy smm deme banaaa hepsi aynıı hepsii2014 te 2 hafta zor çalıştım yahu yetiştirilmek üzere aldı ön muhasebe biliyorum ama genel yok öğrten yok ilgileneen yok bir de mobilya taşıttıı elemanlarına bende çıkmaya karar verdim mutlu olamadım sonra sen zaten umduğum gibi çıkmadın demesin mii eee öğreten yok nerde napılacak anlatan yok nasıl olsun bak gene sinirlendim canım sana gelince bence şuan kal doğum parası felan al ayrıca ısrar et asgari ücrette konuş bebeğim olacak yetmiyor gibisinee.. işe başlayınca da az çalış çocuğumsuz yapamıyorum de çık kimse bişey diyemez şuan bütün haklar sana dönük. hamile iken çıkarmaya çalışsa tazminat hakkındda doğar
Yakın SMMM dostlarım var. Hiç sizin sözünü ettiğiniz ortamlar yok kendilerinde.
İşverenin bakış açısıyla ilgili bu durum.
Ama işten ayrılın.
Aile dostu olması sizi bağlamasın.
Nitekim aile dostluğu kavramı patronuda bağlamamış, sizi asgari ücretin altında üstelik sgk sız çalıştırmış.
Böyle dostluk olmaz zaten.
Şimdi bebek için çalışmak zorundasın sanırım. Doğuma kadar sabır edeceksin ya da başka bir yerde daha iyi şartlarda bir yer bulabilirsen çık hemen. Çekilecek şey değil öyle yerler. Hayırlısıyla alırsınız inşallah bebeğinizi :)
Yok kuzucum henüz olmadıCinsiyet belli oldu mu poka? Konuyla alakasi yok ama.
Simdilik devam et. Doguma kadar calis. Sonra donmezsin. Evet sikintili bir yerdesin ana sabretmek disinda pek cozum gelmedi aklima. Bebek zaten basli basina masraf...
Yok kuzucum henüz olmadıgöstermedi yine bizimki
Kusura bakmayın arkadaşlar akşam telefondan girdğim için yazamadım pek.
Doktor işim olduğunda yada rahatsız olduğum da arayıp böyle böyle diyorum ve esnek davranılıyor bu konuda. Ona lafım yok hatta bazen sinir olduğum durumlarda bile bunu mahsus yapıyorum. (anlayın okadar gitmek istemiyorum işyerine)
Çocuk olduğundada evime yakın olacak. hatta ve hatta 2 hafta sonra ofis taşınacak ve 5dklık bir mesafe olacak. Çocukla ilgili bi durum olduğunda hemen çıkıp gidebileceğim gibi iyi yönleride var. Fakat bu gibi iyi yönler benim işyerinde ki huzurumu yinede sağlamayacak. Yani şöylede düşünüyorum maaşım yüksek dahi olsa katlanılabilir mi, pek sanmıyorum.
Neden bukaadar düşük maaşı kabul ettim?
Çünkü genel muhasebe ile ilgili pek bilgim yoktu ve kendimi ilerletmek adına, eve yakın olması, tanıdık olması, evde iş bulamamaktan sıkılmış olmaktan dolayı kabul ettim. (etmez olaydım)
Birdaha bir tanıdıkla iş ortamına girmek mi asla !
Şuan duruyorum çünkü doğum rapor parası alabileyim, zaten rapor bittiğinde çıkışımı vermesi yönünde konuşacağım. En azından işsizlik alabileyim bi süre kadar.
Zaten en az 1 yıl kadar çalışmayı düşünmüyorum hiçbişekilde.
Yani gerçekten asıl zoruma giden, ofiste sadece ben varmışım gibi tüm saçma sapan işlerin bana yüklenmesi. Ofisin tüm düzeninden beni sorumlu tutması. Sanki çok düzenlilermiş gibi.
3 kişi dağıtıyor 1 kişi topluyor !
Patron 50 tane rakam toplayacak, canı istemiyor 'Poka gel şunları topla, hatta 3 kere topla bakalım farklı sonuç çıkmasın'
daha neler anlatayım bilemedim.
Zaten birde o zoruma gidiyor.bir yıl sonra başka bi yerde iş bulursunuz. gerçekten maaşınız çok az. belki izin konusu bu kadar esnek olmaz ama.
yani karar sizin. hangisi daha ağır basıyor bi düşünün.
yok hayır 1000tl. sigortayı 2015 haziranda yaptı. Yani işe girdikten 6 ay sonraBiraz sabredin.32.haftada doğum izni alıp 16 hafta evde yatar maaşınızı alırsınız. Bir de maaş 1300 oldu mu sigorta var mı maaş bankadan mı alıyorsunuz?
Zaten birde o zoruma gidiyor.
Ben esneklikten yana hiç şikayetim olmadı.
Daha önce fabrika ortamında da çalıştım hiç sıkıntı çekmedim.
Burada hem arkalarını topluyorum, hem saçma sapan verdikleri işleri yapıyorum eee maaş 1000 TL !
Ocak ayında 1000 TL yaptı maaşımı.
Daha öncesinde 1300 asgari yapacak diye biliyordum, çünkü öyle konuşmuştuk.
Aralık ayında hamile olduğumu öğrendğim için de çıkamadım da. Başka yere girme ihtimalim olmayacağı için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?