- 28 Kasım 2010
- 42.057
- 139.532
- 798
- Konu Sahibi Tiryandafila
-
Bazısı çocuklukta yaşadıklarındanmıdır nedir, herkes sevsin diye millete kendini kullandırtıyor. Çıkarı sadece ilgi sevgi olabiliyor.Anladim. Esinizin kullanildigini dusundugunuz kisma hak verdim bende hoslanmazdim, hele ki baskasinin isi icin kendi isinden feragat edip erken cikmasi falan dupeduz saflik ya da esinizin orada isyerindekinden daha büyük bir çıkarı var, artik bu cikar nedir onu bilemem esinizi siz tanirsiniz.
Benim akrabalarimdan biride boyle herkesin her isine kosar, o da çocukken babasini gormeden büyümüş biriydi, galiba ozellikle baba sevgisi etkiliyor bu konularda.Bazısı çocuklukta yaşadıklarındanmıdır nedir, herkes sevsin diye millete kendini kullandırtıyor. Çıkarı sadece ilgi sevgi olabiliyor.
Birincisi yazdığım gibi yaptığı hareketlere taktığım için.Eşinizin rahatsızlanan iş arkadaşını iş saati hastaneye götürmesi dünyanın en normal şeyi. Neden çok büyük bir olay gibi belirttiğinizi anlamadım.
Birincisi yazdığım gibi yaptığı hareketlere taktığım için.
Eşimin iş yerinde tek arabası olan kişi eşim değil, başka insanlarda götürebilir. Düşünün ki iyi birini bir kere götürdün, diğerini götürecek başka arkadaş yok muydu, 112 mi benim eşim, benim eşim işi yoksa keşke hiç işe gitmese. Diğerleri neden böyle bir görev olduğunda üstlerine almıyor.
Genel böyle aslında ama sürekli yanlarında olamadığım için ne seviyede olduğunu da tahmin edemiyorum bu 2 arkadaşa. Onun anlattıkları ile sınırlıyım. Ama eşim yaşanan herşeyi 2 günde unutur, benim bu arkadaşlara gıcık olduğumu defalarca konuştuğumuz halde, iş yerinde hanımefendi benim onlara daha önce pişirdiğim ve çok beğendiği ay çöreği siparişi veriyor, eşim de yapsan ne olur diyor. Kendininkiler yetmiyor bir de benim hizmetçiliğim kalıyor yani. Bir kere arkalarını dönmüşler nolmuşmuş. Valla artık ne yapıyorsa yapsın, arkadaşları çok iyiyse kendileri pişirip oturup beraber yesinler.Eşiniz erkek iş arkadaşlarına da aynı şekilde davranır mı yoksa bu iyilik meleği halleri sadece kadınlara özel mi?
Genel böyle aslında ama sürekli yanlarında olamadığım için ne seviyede olduğunu da tahmin edemiyorum bu 2 arkadaşa. Onun anlattıkları ile sınırlıyım. Ama eşim yaşanan herşeyi 2 günde unutur, benim bu arkadaşlara gıcık olduğumu defalarca konuştuğumuz halde, iş yerinde hanımefendi benim onlara daha önce pişirdiğim ve çok beğendiği ay çöreği siparişi veriyor, eşim de yapsan ne olur diyor. Kendininkiler yetmiyor bir de benim hizmetçiliğim kalıyor yani. Bir kere arkalarını dönmüşler nolmuşmuş. Valla artık ne yapıyorsa yapsın, arkadaşları çok iyiyse kendileri pişirip oturup beraber yesinler.
Büyük ihtimalle kocanız onları şöyle uyarmıştır “karım size takmış, o gelince sanki hiç umrunuzda değilmişiz gibi davranın” yani bu tarz bir şey söyleme ihtimali çok yüksek maalesef.Burada açtım mı bilemiyorum ama kendisine konuyu açmışlığım çok, ona birşey farketmiyor, olur öyle şeyler.
Açık konuşmak gerekirse bana hepsi normal geldi çalışmıyorsanız anlamayabilirsiniz.Genel böyle aslında ama sürekli yanlarında olamadığım için ne seviyede olduğunu da tahmin edemiyorum bu 2 arkadaşa. Onun anlattıkları ile sınırlıyım. Ama eşim yaşanan herşeyi 2 günde unutur, benim bu arkadaşlara gıcık olduğumu defalarca konuştuğumuz halde, iş yerinde hanımefendi benim onlara daha önce pişirdiğim ve çok beğendiği ay çöreği siparişi veriyor, eşim de yapsan ne olur diyor. Kendininkiler yetmiyor bir de benim hizmetçiliğim kalıyor yani. Bir kere arkalarını dönmüşler nolmuşmuş. Valla artık ne yapıyorsa yapsın, arkadaşları çok iyiyse kendileri pişirip oturup beraber yesinler.
Bu etkinlikte karşılaşana kadar ve bunu yaşayana kadar benim eşimle hiç böyle bir diyaloğum yoktu ki, o zaman farklı bir adresde çalışıyorlardı, eve yakınlardı, ben de arada uğruyordum, onlar evime geldiler filan, arada eşime yansıttığım bir sıkıntı olmamıştı.Büyük ihtimalle kocanız onları şöyle uyarmıştır “karım size takmış, o gelince sanki hiç umrunuzda değilmişiz gibi davranın” yani bu tarz bir şey söyleme ihtimali çok yüksek maalesef.
Size bir tüyo daha, erkekler iş ortamında bazen her şeyi konuşuyorlar. Kadın iş arkadaşları olarak hiç alakası olmasa bile bir erkek çıkıp klasik bir muhabbet esnasında 'aman aman benim eşim çok kıskanç' desin yeter ki, bir daha asla eşinin yanında o iş arkadaşımıza dönüp selamdan başka bir şey vermeyiz. Siz o olaya takmışsınız ama bu da yaşanmış olabilir. Normalde herkes birbirine samimi ancak sınırını bilerek davranır. Cinsiyet rolleri kalkar bir yerden sonra ancak bu durumlarda ekstra dikkatli davranıcam derken hata yapan da çok olur.Bu etkinlikte karşılaşana kadar ve bunu yaşayana kadar benim eşimle hiç böyle bir diyaloğum yoktu ki, o zaman farklı bir adresde çalışıyorlardı, eve yakınlardı, ben de arada uğruyordum, onlar evime geldiler filan, arada eşime yansıttığım bir sıkıntı olmamıştı.
Abartıyor olabilirim evet zaten onun için açtım konuyu. Karşı tarafla benim bir diyaloğum uzun zamandır yok zaten, onun benim ne düşündüğümden haberi bile yok, istemesi kendince normal. Sıkıntı eşimin bunu gelip bana herşey benim kafamda güllük gülistanlık gibi söylüyor olması. Ben malesef eşim kadar yüce gönüllü değilim, defalarca ağırladığım ama kendilerine bir kere bile davet edilmediğim, özel bir çocuğum olmasına rağmen emek verdiğim ama arkasını dönen, haftanın 3 günü ev de yatan , çocuğu sorumluluğu olmayan birinin istekleri keyfi geliyor bana, zaten dikkate de almıyorum. O yüzden bu insanlar benim iş arkadaşım değil ve benim için bir hiçler zaten, ama eşim üzerinden kullanıldığımı hissediyorum hala ve eşimin inat etmesi , benden daha mı önemliler hissiyatı yaratıyor ben de. Benim derdim başkası değil eşim aslında. Ben başkasının hayatına ve düşüncelerine müdahale edemem, bana karşı sorumlu olan eşim. Düşününce eşim bile olsa iş yeri hayatına müdahil olmamalıyım belki de.Açık konuşmak gerekirse bana hepsi normal geldi çalışmıyorsanız anlamayabilirsiniz.
Çalıştığım firmada artık herkesin huyu suyu ortalığa dökülmüş durumda. A arkadaşımız ulaşım konusunda çok yardımcıdır herkes ondan ister B arkadaşımız iş öğretmek konusunda ve kendisine sorulan soruları açıklamada en iyisidir her işi ondan öğrenirsiniz, her cumartesi birisi kahvaltı ısmarlar ofis kısmına, ben yemek yapmayı sevdiğim için sıra bana geldiğinde börek çörek yapar götürürüm. Artıp eşine götürenlerden eşi bile tekrar istemiş yağtığım böreklerden birini ve ben bundan gocunmam. Tutup 'dribbble bize şundan yapacaksın' şeklinde bir cümle ile gelse evet sipariş mi veriyorsun derim ama gelen cümle ' ay o çok güzeldi eline sağlık keşke yine olsa keşke şöyle olsa vs vs ' olduğu için ya da şakayla karışık oo rüşvet isteriz tarzında olduğu için kötü düşünmem.
Siz bir kere takmışsınız şu an herşey batıyor size. Tamamen kötücül düşünüyorsunuz.
Ben de hatırlıyorum.Su toplantidaki sirt dönme meselesinin daha once konusunu acmis miydiniz?
Siz bile hatırlıyorsanız ben nasıl unutayımBen de hatırlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?