- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.985
Fikir güzel ama cok maliyetli bir is değil mi?Merhaba hanımlar uzun zamandır aklımda bir iş yeri açma fikri var. Bir çocuğum var hem onunla zaman geçirmek hemde iş yeri açmayı istiyorum eşim bu konuda destek. Değişik sıradan olmayan bir iş kurmak istiyorum. Çocukları çok sevdiğim için aklıma bu iş fikri geldi. Amacım çok kar değil boş zamanı değerlendirmek keyif almak kendi ayaklarım üzerinde durup iş yerinin devamlılığını sağlamak.
İstediğim iş yeri annelerin çocuklarını emanet edip rahatça kafa dinleyebilecekleri huzurlu bir ortam sunmak. Kafe tarzı bir yer kiralayıp içini istediğim gibi düzenlemek istiyorum.
Öncelikle bebeklere ve çocuklara yönelik olacak. Bu kafe tarzı yerde çocuk havuzu, açık ve kapalı çocuk oyun alanı hobi odası, çocuk kuaförü, ilkokula kadar eğitici ders kursları, anne-bebek-çocuk yogası, uyku odası, bebek çocuk bakım odası ve gelecek olan veliler içinde şirin bir kafe dinlenme yeri olacak. Yani kısacası çocuk ve bebekle ilgili olan herşeyden olacak. Aynı zamanda bütün odalarla kamera sistemi olacak yani anne çocuğunu hangi bölüme emanet ediyorsa kafede otururken bebeği yada çocuğunu rahatça izleyebilecek. Hitap etmek istediğim kesimde kolik bebekleri olan yada hiperaktif çocuğu olan anneler yani dinlenmeye fırsat bulamayan anneler. Bunun için iki bakıcı abla, bir garson, yüzme ve yoga hocası birde ilkokul öğretmeni çalıştırmam gerekiyor. Bakıcı abla ile garson kesin olacak diğer öğretmenler öğrenci sayısı ve seansına göre gelecekler.
Şimdi size soracağım sorular şunlar;
Özellikle anne olanlar siz böyle bir yere gelirmiydiniz?
Sizce bu iş tutar mı?
Virüs malum kış olunca her yer tekrar kapanır mı?
Dışarıdan biri olarak sizce bu iş mantıklı mı yoksa saçma mı?
okuyup cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim…
Fikir güzel ama pandemide tüm yatırımını , işini , herşeyimi kaybetmiş bir kadın olarak bu riski almayın diyorum. Konuyu okuyunca çok zenginsiniz ve keyif için bu işi yapmak istiyorsunuz gibi algilamistim , ama bu yorumunuza altınlarımi bozacagim demişsiniz aman sakın .. medyada kaç tane firmanın battığı , insanların nasıl perişan olduğu yazmıyor ama pandemi mahvetti insanları , ayakta kalabilenler sadece çok zenginler oldu , bekleyin pandemi bitsin öyle yapinBulunduğum şehirde inşaat aşamasında iki katlı bahçeli villa tipi bir iş yeri var. İnşaatın dış kısmı bitmiş ama 12.000 tl ye iş dizaynını kiralayacak olan kişinin istediğine göre yapacaklar. Orayla görüştük kafamıza da yattı. Ama beni düşündüren tek şey virüs. Hem kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum hemde artık ev hayatı çok sıkıcı gelmeye başkadı. Bende ingilizce öğretmeniyim zaten hem kreşte hem ilkokulda çalıştım. Az çok tecrüben var. Maddiyat olarakta takılarımı bozmayı düşünüyorum. Birde kosgeb kadın girişimcilik sertifikası aldım iş yerini açmadan önce proje sunup hibe desteğide alabilirim.
Sermayeniz var sanırım.Yani pandemiden dolayi insanlar cekimser kalabilir yoksa fikir iyi.Hijyen çok önemli olmalı.Merhaba hanımlar uzun zamandır aklımda bir iş yeri açma fikri var. Bir çocuğum var hem onunla zaman geçirmek hemde iş yeri açmayı istiyorum eşim bu konuda destek. Değişik sıradan olmayan bir iş kurmak istiyorum. Çocukları çok sevdiğim için aklıma bu iş fikri geldi. Amacım çok kar değil boş zamanı değerlendirmek keyif almak kendi ayaklarım üzerinde durup iş yerinin devamlılığını sağlamak.
İstediğim iş yeri annelerin çocuklarını emanet edip rahatça kafa dinleyebilecekleri huzurlu bir ortam sunmak. Kafe tarzı bir yer kiralayıp içini istediğim gibi düzenlemek istiyorum.
Öncelikle bebeklere ve çocuklara yönelik olacak. Bu kafe tarzı yerde çocuk havuzu, açık ve kapalı çocuk oyun alanı hobi odası, çocuk kuaförü, ilkokula kadar eğitici ders kursları, anne-bebek-çocuk yogası, uyku odası, bebek çocuk bakım odası ve gelecek olan veliler içinde şirin bir kafe dinlenme yeri olacak. Yani kısacası çocuk ve bebekle ilgili olan herşeyden olacak. Aynı zamanda bütün odalarla kamera sistemi olacak yani anne çocuğunu hangi bölüme emanet ediyorsa kafede otururken bebeği yada çocuğunu rahatça izleyebilecek. Hitap etmek istediğim kesimde kolik bebekleri olan yada hiperaktif çocuğu olan anneler yani dinlenmeye fırsat bulamayan anneler. Bunun için iki bakıcı abla, bir garson, yüzme ve yoga hocası birde ilkokul öğretmeni çalıştırmam gerekiyor. Bakıcı abla ile garson kesin olacak diğer öğretmenler öğrenci sayısı ve seansına göre gelecekler.
Şimdi size soracağım sorular şunlar;
Özellikle anne olanlar siz böyle bir yere gelirmiydiniz?
Sizce bu iş tutar mı?
Virüs malum kış olunca her yer tekrar kapanır mı?
Dışarıdan biri olarak sizce bu iş mantıklı mı yoksa saçma mı?
okuyup cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim…
100 bin liraya bu konuda anlattıklarınizi yapabilirseniz sizi amuda kalkarak alkislarim o kadar diyim , eğer ciddiyseniz bu işte bir uzman tutun ve o yapsın size fizibilite çalışmasını zira 100 bini ilk haftada harcarsınız o kadar diyim , mümkün değil bu soyledikleriniz için , ha sadece üç beş masalık bir cafe ve bir oyun alanı yapacağım deseniz , onu da ite kaka ikinci el ürünlerle yaparsınız , cafelere masanın tanesi 2.500 lira şu andaKesinlikle öyle masrafları kabaca hesapladığımızda 100 bine yakın bir ücret çıkıyor. Pandeminin etkilemesinden korkuyorum yoksa getirisi olacağına eminim.
pandemide iş açmayı düşünmek hele ki böyle büyük çaplı tam bir çılgınlık.kaç yıllık yerleşik esnaflar masraflarını bile çıkaramıyorlar.1.5 yıldır kira alamıyoruz biz esnaf kiracılarımızdan.birine de haciz geldi doğalgaz borcu yüzünden.küçülme ve bekleme zamanı bu zaman yatırım zamanı asla değil.az az birikim yapılabilse zenginim ben denecek bir zamanFikir güzel ama pandemide tüm yatırımını , işini , herşeyimi kaybetmiş bir kadın olarak bu riski almayın diyorum. Konuyu okuyunca çok zenginsiniz ve keyif için bu işi yapmak istiyorsunuz gibi algilamistim , ama bu yorumunuza altınlarımi bozacagim demişsiniz aman sakın .. medyada kaç tane firmanın battığı , insanların nasıl perişan olduğu yazmıyor ama pandemi mahvetti insanları , ayakta kalabilenler sadece çok zenginler oldu , bekleyin pandemi bitsin öyle yapin
Haftasonı organizasyon hafta içi sadece küçük bir oyun alanı ve yine annelere kahve çay :) sade, az masraflı ama zekice tasarlanmış, çocukların ilgisini çekecek ve oyalayacak şekilde dizayn edilmiş, 2 abla, 1 garson o kadar :) bilmem ki aklıma bunlar geldi :)bence insanların alım gücü düştüğü için ancak çocuğun kreşine, okuluna yetişiyor. çocuk oynasın, okul dışı sosyalleşsin, ben de kahvemi içeyim diyen çok müşteri olur mu ki? bedavadan parka gitmek varken.. elbet sizin sunacaklarınız çok daha fazla ama işte para yok :/ bu arada ben de ingilizce öğretmeniyim, üniversitede öğretim görevlisiyim. hani memur maaşıyla böyle yere ancak 1,2 giderim.
benim size önerim daha küçük ölçekli birşey düşünmeniz, mutlaka pandemi sonrası girişin (sonrası diye birşey olacak mı bilmiyorum ama). ben oğluma böyle sürekli masraf yapamam ama doğumgününde yaparım. özel günler için organizasyon yapabileceğiniz daha küçük bir yer tutsanız. organizasyon şirketi olun ama çocuklara yönelik. burada yaratıcılık size kalmış, var olan şirketlerin arasından sıyrılmak için farklı olun. çocuğu ve arkadaşları yılda bir kez eğlensin diyen daha çok kişi olur gibi geliyor. ama bunu da araştırın tabi, çok tırt bir fikir de olabilir :)