Bu sekreter değil de santral memuru gibi bir şey olmuyor mu?
Bizim şirkette bu işleri santralci yapıyordu. Kapıya yakın masası vardı, kapı açmak, misafir karşılayıp yönlendirmek, telefon bağlamak, kargo takibi vs hep ondaydı. Uçak bileti falan almazdı ama.tam öyle değil
aslında uçak bileti vs de alırdı bak onu yazmayı unutmuşum
santraldeki gelen gidenle muhatap olmaz ama kapı bu sekreter hanımın önündeydi
yani giren çıkan onun sorumluluğundaydı ama zaten gelenlerin pek çoğu randevulu gelirdi
anlatmak istediğim küçük yerlerde benim yukarıda yazdığım işlerin hepsi sekreterin
yani yönetici asistanı da, telefon, kargo vs de çay ikramı da hatta dışarıda fatura vs ödeme de, hatta bir çoğunda ön muhasebe dahi var
huvese biraz daha profesyonel bir sekreterlik bekliyor, ama onun en büyük endişesi bence patronla muhatap olmak
yani patron derse hayır denmiyor ama bizim sekreter bize hayır derdi
herkes çalışan tavrındaydı
aslında biraz daha basit yerlerde çalışmış izlenimi yaratıyor bana huvese
yani bir yerde çalışıyordum
patronun hem yönetici asistanı hem sekreter vardı, işte huvese o sekreterden olmak istiyor
patron ile muhatap olmadan, genel işleyişin içindeki sekreterden
örneğin bizim sekreterimiz bankoda oturur, telefonları açar ve bizlere bağlardı
patronu arayanı da onun asistanına aktarırdı
biz sekretere sistemden yazar, X kişiyi bağla derdik, onları bağlardı
akşam bir iki çıkarsa kargo yapar, posta gelirse alırdı
faks gelirse ilgili kişiye götürür, istenirse faks çekerdi
ama asla fotokopi çekmezdi, kimin işi varsa herkes fotokopisini kendisi çekerdi
ha bu arda çaycı da ayrı idi ikram vs çaycıdaydı zaten
dışarı işleri için de ayrı görevliler vardı, keza banka ve muhasebe işleri de ayrı birimdeydi
işte huvese bu sekreterden olmak istiyor :)))
Üslubundan hoşlanmadım, haftasonu yokken 3500 maaş çok çok az. Bu kadar iş yükü yüklüyorsa en az 4000 TL olmalı diye düşünüyorum.
Haftasonu yok dediği sanırım haftasonu iş yokÜslubundan hoşlanmadım, haftasonu yokken 3500 maaş çok çok az. Bu kadar iş yükü yüklüyorsa en az 4000 TL olmalı diye düşünüyorum.
En azından taciz etmemişler ben 2 kez sekreter olarak işe girdim 2 sinde de tacize ugradımDesigner31 evet canım bende üslupundan pek hoşlanmadım işin içine özel işler girince ben daha önce yaptığım için az çok olur olmaz ne varsa sekretere yaptırıyorlar gümrük müşaviri in elektrik süpürgesi bozulunca ofiste bunun için en ucuz servisi aramak için uğraştığımi bilirim.
Kocasının kirli donlarını kriminal incelemeye alan üye??
Konumla ilgili yeni bir gelişme var başvurduğum bir yayınevi aradi sekreterlik için telefonda ön görüşme yaptı nerden mezun oldunuz çalıştığınız yerlerde neler yaptınız bahseder misiniz dedi anlattım sonra görev tanımından bahsetti telefon kargo gelen kişilerin karşılanmasi şoför ve kurye organizasyonu çay ve temizlik işlerine bakan biri var izin zamanında sadece yardımcı olacak birini arıyoruz dedi çalışma saatleri sekiz buçuk alti haftasonu yok.Yol parasıni veriyorlar.Yemegi maaş içinde söyleyin dedi beklentiniz nedir dedi bende 3250 dedim.Yonetici olan kisiler üç tane onlar da editör ya da yazar dedi sorun olmaz dedi yani cok iş yükü yuklemezler diye söylemek istedi sanırım.İkinci görüşme için zoom dan online bir görüşme yapmak isterim sizle dedi.
Şimdi pazartesi bu gümrük firması arar diye düşünüyorum bir de bu yayınevi var gümrüğünde servisi var parası fazla ama direk patronla muhattap olup eşimin özel işleri vb.gibi.
Parası az olsun ama huzur olsun düşüncesindeyim sizce ne yapmalıyım iyice arada kaldım.Tabi olup olmayacağı belli değil yayınevinin ama sanki o da olumlu olacak diye düşünüyorum nedense .