İş teklifi şartlar iyi ama aklıma takılanlar

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.339
347
Merhabalar.Daha önce çok konu açtım işle ilgili bugün de açıkçası arkadaşima ve sizden de fikir almak istedim.
Beş yıllık bir deneyimim var sekreterlikte.Bir yıldır işsizim.Yaklasik üç gün önce bir gümrük firmasına başvurdum bugün görüşmeye gittim.
Şartları sabah sekiz buçuk akşam beş buçuk ya da beş kırk beş dedi .Servisi var yemekhane maaş her ayın ikinci haftası yatar dedi hafta sonu yok.Maas 3500 dedi
Şartları iyi görüşme esnasında sizi olumlu buldum dedi eski sekreter işi öğretir mı dedim işten çıkarttım dedi bir sene oldu yılışık bir tipti dedi neyi kast etti anlamadım.
İş tanımı telefonlar kargo takipi uçak bileti rezervasyonu gelen kişilerin karşılanmasi ailemin işleri dedi örnek olaraktan çocuğumun okul taksitleri falan dedi .
Yani şu özel işler kısmı acaba eften puften herşeyi yaptırırlar mı biraz yönetici asistanlığina kayıyor yaptığı iş tanımı.
Şartlar cok iyi dediğim gibi ama eski elemanın arkasından böyle söylemek onu da geçtim daha önce hep sekreterlik yaptım şimdi asistanlikta nasıl olur ortam olarak nasıl bir yer eşinin çocuklarının olur olmaz her işini bana mı yaptırırlar.O maaşı da kolay kolay kimse kimseye vermez başlangıçta acaba iş yükü çok mu ağır diye düşündüm.
Fikirlerinizi merak ediyorum cevap verirseniz sevinirim.

Bunu yazmayı unutmuşum bir de saçma sapan insanlar geliyor görüşmeye dedi yani insanları on on beş dk da yargılamak ne kadar doğru çözemedim sonuçta belki ben de kötü bir elemanım nerden bilecek hiç hoş değil kullandığı üslup insanlar binbir umutla o iş görüşmelerine gidiyor acaba olur mu ararlar mi diye on dakikada ne yanlışını ne hatasını gördün de yargiliyorsun .Bu lafları bile kibirli olduğunun göstergesi.
Bu lafları açıkça iş görüşmesine gelen bir kişiye rahatlıkla söylüyorsa diyorum ben hata yapınca ya da ufak birşeyi gözden kaçırınca işle ilgili neler söyler bana .

Eski çalışanla ilgili bilerek öyle birşey söyledi bence siz dikkat edin diye. Bilemiyorum ortam nasıldı sizde ilk izlenim olarak. Olmadı denersiniz, yapamazsanız ayrılırsınız deneme sürecinde. İş sözleşmesi imzalayacak mısınız

Yanlış anlaşılmak istemem ama kurumsalda çalışmıyorsunuz, yönetici asistanlığına dair bir tecrübeniz yok. Sekreterlik yani, her konunuz da ekranların aranan yüzüymüşsünüz de keşfedilmiyormuşsunuz gibi bir hava hakim. Halkla ilişkiler+eğitimler+yabancı dilleriniz olmadığı müddetçe aranan bir asistan değil standart bir sekreter olursunuz. Onlar da zaten yazdığınız getir götür işlerini yapar.

Siz söyleyince baktım eski konularına konu sahibinin haklısınız.

Sevgili konu sahibi bu kadar ince eklerseniz iş bulmanız zor olacak gibi. Öbür konuda maaşı az bulmuşsunuz bunda da başka kusurlar.

Valla sizin önünüze dünyanın en rahat işini koysalar, sadece telefona bakacaksın, servis var, çayın önüne gelecek, aylık 2500 lira yemek kartı verilecek, maaş 7500 lira olacak deseler siz ona da bir kulp bulursunuz. Patronun gözünün üstünde kaşı var falan dersiniz benim gözlemlediğim kadarıyla.

Üniversiteyi bitirince kapı kapı gezdim işbulmak için. Tecrübesizsin dediler. Anne karnında tecrübe edinmeliymişim gibi. Bölümümden alakasız işlerde çalıştım. İş bulmak hala zor değil mi. Armudun sapı üzümün çöpü diyerek iş elemesi yapılabiliniyor mu

Incredible incredible büyük ihtimalle imzalatir diye tahmin ediyorum kullandığı kelimeye gerek yoktu sonuçta her çalışan iyi kötü bir emek veriyor yollarımızı ayırdık denebilir en sade haliyle ama bazıları bu tarz kelimeleri kullanmayı daha sevimli buluyor galiba.

Belki gerçekten laubali biriydi çıkan kişi. Size uyarı olsun diye belirtme gereği duydu.

GeyikliGece evet canım söylenmemeli zaten olmuş bitmiş ne gerek var böyle bir ifadeye arkadan böyle konuşmak hiç hoş değil bir de saçma sapan insanlar gelmiş görüşmeye sanki sosyolog on dakikada buna nasıl karar verdin kendini üstün gördüğü için kibir de olunca bu tarz üslup normal geliyor onlara .
Olur da pazartesi ararsa kararim şimdilik olumlu olur denemek için işi.

Eşim çok çalışan elli sosyal medyada vs karalamıştır

O da kendince savunma yapıyordur

Nette şirketi arattırın

Lakin ben iş tanımında bir sıkıntı görmedim

Sekreter bu işleri yapar zaten, çocuğun okul taksidi de ayda bir ödeniyor

Ama ya çocuğun okul taksiti ile kalmazsa. Kirayı yatırmasını da isterse ne olacak?

Sonra elektrik faturası gelir arkasından, yetmez su gelir. Bunlar mesele değil de bi de doğal gaz faturası gelirse huvese ne yapar? Nasıl kalkar onca işin altından?

D damdan bu işi kabul edeceğim pandemi döneminde bir senedir bostayim onlar benden memnun kalır mı iş yükü nasil zaman geçtikçe anlaşılır umarım iyi çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…