iş teklifi geldi ama yapabilecekmiyim?

ya canım para kazanmak gerçekten çok zor...ben şimdiye kadar hiç çalışmadığım için bilmiyordum bunu ....sen o şartlarda kabull etmişsin tamam ama senin durumun farklı en azından mesleğinde tecrübe edinmişsindir ..ama benim öle bi durumum yok...gerçekten şartlar hoşuma gitmedi..cebime 200 tl anca kalıyor o da yemekten biraz kısarsam ...gerçekten değmezdi bitti bu iş..başka işlere bakıcam artık

peki yapilacak is neymis? bikac ay deneyebilirdin, 400 cebine kalacakmis iste...borcunuz bitince cikardin...
canım işe göre değişkenlik gösteriyomuş sabit bi iş yok..bazen mağazada yardımcı bazen pazarlamacının yanında....400 tl cebe almıo 200 kalıo canım ..bu şartlara az geldi bana

Son düzenleme:

Tebrik ederim sizi..Isiniz ne kadar degisikmis..Basarinizi ve cesaretinizi alkisliyorum

Ya ne olacağıdı Sen nasıl öğreniyorsan başkaları da öğrenecek. İş öğrenmenin kolay yolu yok ki. Fabrikatörler bile çocuklarını yöneticiliğe getirmeden önce üretimde çalıştırıyorlar işi kapsın diye. Hiç deneyimi olmayan biri olarak 200 TL cebine kalıyorsa ohh miss... Anneler der ya yaptığın bana öğrendiğin kendine. Aynı hesap. İlk mesleğe başladığımda bir reklam ajansında ücretsiz başladım sırf işi öğrenmek için. Tam zam alıcam daha farklı şeyler öğrenmek için iş değiştirdim. Bu işler böyle. Okulunu bile okusan stajerlik diye birşey var. Sor bakalım insanlara stajerken neler çekmişler? Senin derdin tek saçın olsun.

ya canım zaten bugün yaşadklarıma gülüyom yaa
200 tl ye de eyvallah diyelim ama benim durumumda para lazım canım daha fazla para oadar ayrı ev...ben şimdi gece gündüz çalışcam cebe 200 lira kalcak da ayrı eve çıkcam ...bekar olsaydım böle derdim olmayası 200 lirayı hoş bile bulurdum her ay 200 liralık kıyafet alırım diye düşündürdüm..ama bu öle değil...

Bir işe başvururken ne diyorsun, "daha önce hiç çalışmadım, ne kadar veriyorsunuz?".

Burada az bir çalışıp işi tanıdığında ne diyeceksin, "satış danışmanıyım, şu kadar maaş istiyorum"

İlk defa çalışmaya başladığımda tam 14 yaşımdaydım. 14 yaa. Hazırlık (lise) daha yeni bitmişti, yaz ayı, hangi akla hizmet iş aradım, hadi ben aradım da o adamlar neyime güvenip iş verdiler bana. Paraya falan da ihtiyacım yoktu. Gazete ilanıyla buldum, o yaşımda iş görüşmesine gittim, verdikleri para da o kadar komik ki sadece bir cift ayakkabı falan alınıyor

Ankarayı bilenler bilir en pis yeri Ulus. Orda tam 3 ay calıstım, her yaz, 9 ay yapar. Neler gördüm neler duydum anlatamam o cocuk halimle. İyi ki başıma bir iş falan gelmedi.

O durum zemin hazırlamış şimdiki duruşuma. Ezilmemeyi, az para alsam bile sebat etmeyi, alın terini, çalışınca ve ayakların üzerinde durunca hayatına senin yön verebileceğini gördüm en basit haliyle.

Senin durumunu değiştirmeye niyetin yok kaderiminoyunu, hani halinden sürekli şikayet edip hicbir sey yapmayan insanlar var ya o hesap işte. Sürekli devinim halindesiniz ama icraat 0. Eşin de çözdü seni bence, ağzına bir parmak bal calıs susturuyor. Ev alıcaz, yazın alıcaz, sen de işe gircen falan oyalıyor seni. Cünkü sana güvenip ayrı eve cıkmaya zerre kadar cesareti yok.

400 lira verseler ne olur? 200 de yemek. Eğer ben senin yerinde olsam o evden ayrılmak istesem evden kuru ekmek götürür, o parayı da köşeye koyar bir yılda en az 6 bin biriktirirdim. Ya da en kötü 1+1 eve cıkar, eşime destek olur gül gibi çalışırdım.

helal olsun sana nediyim...senin gibi olmak her yiğidin harcı değil hele benim hiç değil..bunu anladım...çok ihtiyacım olduğu için paraya ondan vazgeçtim bu işten...çünkü nekadar çok para okadar yakın ayrı ev demek benim için...neyse daha pes etmiş değilimki başka işlere bakıyorum...

canim esin ne is yapiyor, hatirladigim o da 1100 falan aliyordu ve lise mezunuydu...sen de lise mezunuysan sen de onun isinden yapsan mumkunati varsa eger...

yalnız şöyle bir sorun var kaderiminoyunu
kimse sana çok para vermez
üniversite mezunları bu ülkede pazarcılık yapıyor
ha onlar iş de seçmiyorlar söyleyeyim

yalnız şöyle bir sorun var kaderiminoyunu
kimse sana çok para vermez
üniversite mezunları bu ülkede pazarcılık yapıyor
ha onlar iş de seçmiyorlar söyleyeyim

ama bence herkes halinden memnun...yoksa niye her secim zamani ''durmak yok, yola devam'' desinler?:)))

Son düzenleme:
Bir kaç yorum okudum da bazı arkadaşlar çok haklı.
Doğrusu ben de sende çalışma potansiyeli göremiyorum.
Sürekli bir sebep, bir bahane buluyorsun eksileri görüp karşına çıkan
iş fırsatlarını elinin tersiyle itiyorsun.

Oysa ki senin öyle bir lüksün yok kesinlikle.
Ben senin gibi kaynana evinde olsam çalışma saati az olan değil çok olan iş
bakarım özellikle eve geç gireyim de az göreyim o yüzleri diye.
Aynı evde eşine hasretken onunla aynı saatte gelsen o eve ne olur?

Mezuniyetin ne bilmiyorum ama iş bulmak kolay mı?
Hadi iş buldun çalışmak kolay mı sanıyorsun.
Elbette yeri gelecek haksızlığa uğrayacaksın, yeri gelecek senin üstünde olan
işçiden duyduğun bir laf bütün sinirlerini alt üst edecek.
Akşamı zor edeceksin.
Patrondan emir alacaksın.
Ve evet bunları kafana takacaksın ama sabredeceksin, maaşı aldığında da unutacaksın
bu sıkıntıları..
Para kazanmak kolay mı?

İşte bunlara katlanamayan, canına,rahatına çok düşkün insanlar çalışamaz.
İşe girer girer en fazla bir kaç ay sonra çıkar.
Oysa bir sene kadar dayansan alışacaksın hem deneyimin olacak.
Hem bazı haklara sahip olmuş olacaksın.
Az maaşla başlayacaksın sonra artacak. Bu işler böyle..
Bazı insanlar da çalışmadan duramazlar, az olsun ama boş durmayayım diye düşünür.

Ben üniversiteden mezun olunca hemen atanamadım ( öğretmenim).
Ücretli öğretmenlik yapmak istemedim gurur yaptım devlete aklım sıra :)
Özelde de hemen iş bulmak zor cv bıraktım ama boş duramadım evde deli oldum.
Ne iş yaptım biliyor musun o süre içinde?
Bakıcılık..
İkiz çocuklara baktım evet..
Mezuniyetime bakmadan yaptım bu işi..
Üstelik öğrenci harçlığı sayılacak ücretle.
Çok da keyifle yaptım..
Çünkü çalışmayı seviyorum..
Sende gerçek anlamda istek göremiyorum üzgünüm..

Kusura bakmayında sizin çalışmaya gönlünüz yok veya zor geliyor.. ilk işe girdigimde sadece 17 yasındaydım ben çalıma diyen babamda cabası sekreter olarak başladm bir telefoncu dükkanında sonra meraktan nasıl tamir ediliyo nasıl yapılıyo derken işi kapmaya başladım ustam her kaybettiğim vida için maaşımdan para keserdi ölelikle vida kaybetmemeyi ögrendim :) 13 yıl oldu bulunduğum şehirde tek bayan tamirciyim bununlada gurur duyuyorum eşimle bu sektörde tanıştık birlikte didinipo kendimize iş yeri açtık ve şimdi parmakla gösterilecek kafar iyi iş yapıyorz bence kendini zorlamalısın kolay kolay iş bulunmuyor

Tebrik ediyorum sizi, Rabbim işlerinizi daim etsin.

Önemli olan helalinden çalışıp kazanmak değil midir?

21 yaşında üniversiteden mezun oldum ücretli öğretmenliğe başladım. 2009 yılıydı aldığım para aylık 180tlydi, sigortam haftada 3 gün üzerinden yatıyordu, yol yemek falan da hep benden. Çalıştığım yerdeki insanlar aşağılıyor ama onlar ücretli güçleri yetmez diyorlardı bir şey aldıklarında. Önem yoktu çünkü ben çalışıyor, birçok şey öğreniyor. Kitaplardaki yazan şeylerin Türkiye gerçeklerinden farklı olduğunu keşfediyordum.

Çalışma azmi olan insan az çok demez evde oturmamaya bakar. O kalan 200 tl olsa bile yılda 2400 tl eder.2 senede 5000 tl eder. Hele de doğru şekilde değerlendirirsen ve bereketlenirse değme keyfine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…