iş teklifi geldi ama yapabilecekmiyim?

ya sinirlenmeyin...haklisiniz, sonucta oyle isleri de birilerinin yapmasi lazim...:))...

Sanki yorum biraz amacını aşmış

Ortada utanılacak bir meslekten basheder gibi olmuş...

Şunu belirteyim; artık satış ve pazarlama her sektörde var hatta çok önemli şirketlerin bile en önem verdiği ve büyük bütçeler ayırdığı bir birim olmuş..

Örneğin;bankacılık bir çok kişi tarafından saygın ve cool bir meslek olarak algılanır (ki bunda bir acayiplik yok) ama şubelerde çalışan
bankacılar gişesinden,nakit yetkilisine,diğer birimlerine kadar satış yaptıklarını biliyor muydunuz???

Neden ayda 3-5 kere bankalardan sürekli aranıyoruz? Hiç dinlediniz mi neler satmaya çalıştıklarını?
Veya şubenize gidip basit bir işlem için gişeye gittiğinizde hiç gişe elemanının size önerilerde bulunup satış yapmaya çalıştığını farketmediniz mi?

Artık firmalar satış ve pazarlama teknikleri üzerinde yoğunlaşmış durumda..

Ve önceki mesajımda dediğim gibi;satışı herkes yapamaz zaten..

Not: Benim mesleğimle yakından uzaktan ilgisi yoktur

Esimle gideyim, ondan once geleyim, saatler ayni olsun, tatiller ayni olsun filan diyorsun da. Bence esine bu kadar bagimli olma. Is konusu kisisel ve ciddidir, okul degil ki bu esle dostla birlikte gidilip gelinsin. Seninki ayri, onunki ayri. Tabii ki illa farkedecek, biriniz onden gidip onden geleceksiniz yani. Biriniz cumartesi bos olacak, biriniz sali gunu belki. Illa esim dersen calisma kararini bir kenara birak, cunku calismak da bir nevi ozveri ister. Bu dusuncelerinin is hayatindaki tecrubesizliginden kaynaklandigini dusunuyorum.
Bana esasen pek calismak istemiyormususn gibi geldi, alinma da. Bazi konularina rastliyorum. Calismak istedigini biliyordum da is ciddiye binince durum degisti galiba.

senin şuan da iş seçme lüksün var mı sence
pazar tatil daha ne istiyorsun eşinle beraber aynı saatte eve girsen ne olur koruyup kolluyor sanki seni de

kv evine eşinle bir girsen ne olacak çektiğin sıkıntıları ne çabuk unuttun
çalış gerekirse aynı saatte çıkma eşinle ama kendi evine gel

20 yaşında girdim işe 6 senedir çalışıyorum tek bayan benim erkeklerin arasında bilgisayar tamiri yapıyorum çok iç açıcı değil mi
o yaşta herşeyi biliyor muydum sanki koşa koşa mı gittim işe yoo alakası yok

sen çalışamazsın canım eşin izin verse bile sende çalışma potansiyeli görmüyorum
hep dilinde çalışıcam çalışıcam al işte ayağına fırsat gelmiş ama kabul etmemek için bi sürü bahane sıralamışsın

bu düşünceni değiştir eşine bağımlı olmaktan vazgeç artık para kazanacak ayrı eve çıkmak için çabalayacaksın
işe ne giyeyim diye düşüneceğine eşimden sonra eve girmek istemiyorum diyerek üzülüyorsun

şaka gibisin gerçekten

Son düzenleme:
Önce şunu aklından çıkarma, kimse işe başlarken o işi dört dörtlük bilmiyor, çalıştıkça öğreniyor, zaten aynı meslekte bile farklı şirketlerin o kdar farklı uygulamaları oluyor ki her yeni işinde neredeyse sıfırdan başlıyorsun...

Çalışma saatlerine gelince, eşinle birebir tutturabileceğin tek alternatfin aynı yerde çalışmaktır heralde, çünkü çalışma saatleriniz aynı olsa da farklı mesafelerde çalışırsınız, trafik olur derken illa ki biriniz daha erken gelirsiniz eve, bunun da hiçbir mahsuru yok, kim daha erken gelirse o yemeği hazırlar, diğeri de sofrayı toplar, işbirliğinizi yapmış olursunuz

Sanki zevk için çalışacakmışsın gibi yazmışsın, çalışma saatleri şöyle, yolu böyle diye, senin şu an bu kadar seçme şansın yok ki, madem o evden kurtulmayı bu kadar çok istiyorsun, bu işe atlaman lazım. Ayrıca eminim yapacağın iş bütün gün eşine ve ailesine hizmet etmekten daha keyiflidir.

birincisi ben yapabileceğimden emin olduğum işlere talip olmayı tercih ederim. acaba yapabilir miyim dersem orada olacakları göze almam lazım.. ezilme ya da tecrübe edinene kadar tozunun alınması gibi. biraz kaba oldu ama maalesef iş hayatı da o denli acımasız.neyse sana dönelim. yaparsın bence alışırsın..ama her şartı sağlamıyor iş hayatı. yani hem para kazanayım, hem 4*4 eşimle olayım olmuyor. her şeyin bir bedeli var.

daha önce hiç çalışmadıüğım için aklıma bu tarz şeyler geliyor...ben bahanwe falan üretmiyporum ki sadece tecrübeli arkadaşlara sormak istedim hemen önyargılı olmayın..neyse hayırlısı

daha önce hiç çalışmadıüğım için aklıma bu tarz şeyler geliyor...ben bahanwe falan üretmiyporum ki sadece tecrübeli arkadaşlara sormak istedim hemen önyargılı olmayın..neyse hayırlısı

elbette sana yardımcı olmak istiyoruz.ön yargı değil bunlar.. kaç yaşındasın?

Bence her halukarda gidip görüşmelisiniz.
İş görüşmesi dahi bir tecrübedir.
Ortama, şartlara bakın. Sorular sorun.
Açılmış olursunuz sosyal olarak.
Uygun görmezseniz 1 gün sonra Size geri dönmemde sakınca var mı? diye sorar çıkarsınız.
Ertesi gün kararınızı bildirirsiniz.
Korkmanız normal ama hangi işi yaparsanız yapın ilk aylar zor geçecektir.
Herkes işi ile ilgili bir şeylere, birilerine sabır ediyor.
Kimi yol, kimi mesai, kimi zor patron, kimi de eksik maaşlar ile uğraşıyor.
Olur da bir iş nasip olursa kendinize zaman verin 2 ay dayanacağım gibi.
Öyle öyle alışırsınız.

Aklıma gelmişken belirtmek isterim.
İş görüşmesine gittiğinizde paraya ihtiyacınız çok, çalışmaya ihtiyacınız çok gibi özel durumlarınızı hissettirmeyin.
Beden dilinizle dahi belli etmemeye çalışın.
Mesafeli, serin ve kendinizden emin durmaya çalışın.
Allah yardımcınız olsun.

öylemi dersin canım teşekkür ederim verdiğin bilgiler için...pazarlama işi mi diye arayıp sormam lazım ama uygun olurmu sence...saçmamı olur..eğer öleyse boşuna gitmicem aynı gün kursa başlicaktım çünkü lütfen acil cevap yazarmısın..zaten işe girersem bu sefer dayancam mecburum ama işi de severek yapmak istiyorum

canım allah razı olsun uyardığın için....ben daha önce girdiğim işde böle bi aptallık yaptm ama tamamen tecrübesizlikten...işe paraya ihtiyacım var demiştim sora bayağa bi garip davranmışlardı bana..ve çok samimi olmuştum...bunları sölemen iyi olud çok teşekkürler

ay arasammı kızlar lütfen bişe deyin ya
arayınca ne dicem pazarlama işiyse gelmemmi dicem bunu kibar bi dille sölesem yine sorun olurmu..
buarada pazarlamacı arkadaşlara sonsuz saygım var asla yadırgamıyorum lütfen yanlış anlamyın sadece bu meslekte kendime güvenmediğim için bunu istemiyorum..yoksa pazarlamcı arkadaşlara herzaman gıptayla baktım okadar düzgün konuşuyorsunuzki:)

Benim çalıştığım iş yerinde ve önceki iş yerimde mülakata çağırılan biri arayıp,
" iş buysa baştan söyleyin, boşuna gelmeyeyim." derse
O kişinin mülakatı iptal edilir diye düşünüyorum.
Bu kötü bir izlenim. Tabii bu benim yorumum, gözlemim.
Ben çalışmayacağımı bile bile çok mülakata gittim.
Aksi kaçmak gibi geldi bana.
Onlardan dinlemeden ne işi olduğunu tam olarak bilmek mümkün mü?

öylemiii?
benim hiç aklımda yoktu gidicektim büyük bihevesle ama burda arkadaş pazarlama işidir diyince dank etti ehliyette sorduydu adam bana yok dedim...kategorilerinde de kozmetik,pazarlama,satış danışmanı yazıyodu

senin çalışmaya niyetin olduğunu sanmıyorum..
öyle olsa işin bütün olumsuz yönlerini dökmezdin..okuyanlarda''uygun değil boşver'diyecek..
senin durumun ortada atlaya zıplaya gitmen gerekirken böyleyse olmaz şöyleyse çalışmam..
eşinden sonra eve gir nolacak..çok mu hevesle gidiyosun eve..biraz daha erken gidip görümcene hizmetmi etmek istiyosun..
anladığım kadarıyla bu iş kozmetik ürünlerin marka satntlarında müşteriyle ilgilenme işi..mis gibide iş..git görüş..artık bişeyler yap

badezuzum niye niyetim olmasın ya tecrubesizim korkuyorum yapabılırmiym diyorum sonuçta işten cıkarılmakta gurur kırıcı .sence pazarlama değil mi?

badezuzum niye niyetim olmasın ya tecrubesizim korkuyorum yapabılırmiym diyorum sonuçta işten cıkarılmakta gurur kırıcı .sence pazarlama değil mi?

bence değil..mesela kozmetik mağazasında ayrı markalar oluyo ya onların başında satışını yapanlar var..bence onlardan..sonuçta pazarlama tecrübe isteyen bişey..sana tecrübesizde olur demişler..
hem sen git görüş..pazarlamaysa bana uygun değil de çık..ne kaybedeceksin..
kimse annesinin karnından tecrübeyle doğmuyo çalıştıkça tecrüben olur merak etme..

saol canım ewet pazarlama tecrübe ister ben yapamam saf saf bakarım insanlara .mağaza içinde durmak belki daha kolaydr.neyse pzt öğrencez.kursa baslicaktımda dedim boşuna ekmim kursu.neyse bişeler yapıcm sonucu yazarım buraya

bence görüşmeye git işin ne olduğunu iyice anla canım inşallah yapabileceğin bir iştir
evde durmaktansa çalışıp para biriktirip bir an önce evini ayırman en mantıklısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…