• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş teklifi geldi ama yapabilecekmiyim?

kaderiminoyunu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2012
2.017
30
46
Diğer
kızlar bir internet sitesine cv doldurmuştum dün ..ve bu sabah aradılar cv niz olumlu görüşmeye bekliyoruz dediler pazartesi gidicem...kozmetik mağazası burası...daha önce hiç çalışmadım deneyimim yok..zaten ilandada deneyimli deneyimsiz elemanlar alınacaktır yazıyordu...arayan adamda sordu deneyimli değilim dedim kuaförde çalıştım daha önce makyaj konusunda falan oldukça ustayım dedim.ki daha önce gelin makyajı falan yaptım..adamda zaten deneyimsiz de olabilir bizim için dedi...ama ben korkuyorum işi becerememekten ...sonuçta o makyaj malzemelrinin birsürü numaraları falan oluyo..sonra okadar şeyin fiyatını öğrenip müşteriye söylemek falan nebilim yaa hemen alışırmıyım sizce...istiyorumçalışmayı çok biliyosunuz bazı sıkıntılarım var..bide şöle bişe eşim işe sabah 9 akşam 6buçuk 7 de çıkıyor girişçıkışları genelde bu şekilde..ve pazar tatil eşimecumarteside yarım gün...bu işde giriş çıkış saati eşimle farklıysa bunu nasıl yapıcam ...beraber eve gelmek iyi olurdu ondan sonra çıkıp eve gelmek istemiyorum:( eve de uzak iş..sabah yalnız gitmekde istemiyorum onunla gitmek istiyorum....çalışmayıdaçok istiyorum çokihtiyacım var....ne yapıcam kızlar ben yaa

canim sen ''hem karnim doysun hem pastam dursun'' istiyorsun...
nerde oyle is? hem evime yakin olacak hem esimden once eve gelecegim...
bir de bu is bana pazarlamacilik gibi geldi deneyimsiz istediklerine gore...dukkanin icinde calisacagindan emin misin?
uzak derken ne kadar uzak? yol masrafi ne kadar tutacak mesela?
ozelliklerini bilmiyorum ama daha iyi nerde calisabilirsin ki? nasil bi yer hayal etmistin sen?

işin şartları bu şekild nasıl yapıcam diye tecrubeli ark lara sordum.şöle olsun böle olsun demedim ki. pazarlama falan değldir inş.adam ehliyetin warmı diede sorduydu

canım gozunde cok buyutmussun bence..korkacak bırsey yok alırlarsa en fazla 1 haftada alısırsın..

pazarlamaysa girme tabi...yarin tlf ac sor, pazarlama mi, yoksa bosuna gelmiyim de...

Pazarlamacılar öcü mü? Niye böyle ön yargı yaratıyorsunuz insanlara karşı? Bizim mesleğimizi böyle karalamayın.yapamazsanız yapmazsınız aman pazarlama ise girme falan. Onlar da insan farkederseniz ki...

Pazarlamacılar öcü mü? Niye böyle ön yargı yaratıyorsunuz insanlara karşı? Bizim mesleğimizi böyle karalamayın.yapamazsanız yapmazsınız aman pazarlama ise girme falan. Onlar da insan farkederseniz ki...

ocu degiller ama pazarlamacilikla ugrasmaya degmez...kaldi ki ben pazarlama isiyle ugrasan insanlarla ilgili birsey demedim, direk pazarlamacilik meslegi ile ilgili yazdim...okurken biraz dikkatli olun lutfen...
bu benim fikrim, kusura bakmayin...

Bende zaten mesleğime yaklaşımınıza takıldım. Birisi çıkıp sizin mesleğinize aman yapma etme dese hoşunuza gitmez sanırım. Yapmak istemiyor sevmiyor olabilirsiniz ama kötü bir şeymiş gibi göstermeyin. Ben dikkatli okuyorum merak etmeyin, siz de yazdıklarınızda dikkatli olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Bende zaten mesleğime yaklaşımınıza takıldım. Birisi çıkıp sizin mesleğinize aman yapma etme dese hoşunuza gitmez sanırım. Yapmak istemiyor sevmiyor olabilirsiniz ama kötü bir şeymiş gibi göstermeyin. Ben dikkatli okuyorum merak etmeyin, siz de yazdıklarınızda dikkatli olursanız sevinirim.

birisi cikip meslegime soyle boyle dese hic aldiris etmem cunku o konuda bir kompleksim yok Allah'a sukur...

birisi cikip meslegime soyle boyle dese hic aldiris etmem cunku o konuda bir kompleksim yok Allah'a sukur...

Ama bir başkasınınkine edecek kadar kompleks var :ssz::ssz:

neyse...
Konu sahibi arkadaşım tecrübeli bir satışçı gayet iyi kazanır piyasa da yapmak istemediğin için yapma, ama sırf galeyana gelipte karar verme dene...

Son düzenleme:
Ama bir başkasınınkine edecek kadar kompleks var :ssz::ssz:

neyse...
Konu sahibi arkadaşım tecrübeli bir satışçı gayet iyi kazanır piyasa da yapmak istemediğin için yapma, ama sırf galeyana gelipte karar verme dene...

ya sinirlenmeyin...haklisiniz, sonucta oyle isleri de birilerinin yapmasi lazim...:))...

Son düzenleme:
Ehliyet sorulduğuna göre büyük olasılıkla pazarlama..
Ancak ha mağazada satış yapmışsın,ha dışarıda pazarlama..
Çok farklı sayılmaz..
Farkı;bir tanesinde müşteri ayağınıza gelir ama illaki ürünü beğendirmek ve satmak zorundasınızdır..
Diğeri siz gidersiniz,ve yine amaç satış yapmaktır..
Önemli olan hangi noktalarda görevlisin,nerelere gitmen gerekiyor,evli olduğun için tabi ki düzenli çalışma saatleri vs..
Mağazada satış yapabilecek bir karaktere sahipseniz,her yerde satış yapabilirsiniz..
Satış ve pazarlama zamanla edinilen tecrübeler dışında öncelikle kişinin öncelikle iyi iletişim kurabilmesi ,rahat ve özgüveli olmasıyla
başlar..
Yani kişinin karakterine bağlıdır,herkes bu mesleği yapamaz..
İşte buna tecrübeler de eklenince alanınızda profesyonel olmanız çok zaman almaz..
Ayrıca genelde maaş+primdir ki,
kazanç,sizin performansınızla paraleldir..

Back