Bence 1 aya tamamlayıp çıkın. Bu sırada da piyasayı yoklayın. Sigortalı ve asgari ücretli ( kasiyerlik gibi ) işler bulabilirsiniz diye düşünüyorum
Canım harcanma derim.. Ayını doldur çık.. Harçlığını çıkaracağın daha az yorucu işler de pekala var emin ol.
İşten vazgeçme ama bu işten vazgeç.
Bence madem muhasebeden anlıtısyn fatura program falan maaşını al çık
Patronlada konuş açık açık
Çıkkk .. Çık .. Çık .. Al paranı çık . Sgk sız 700 ayıp yahu .Arkadaşlar bu konuyu başkalarıyla da konuştum ama bir de sizlerin fikirlerini almak istiyorum..
Şimdi ben uzun zamandır iş arıyordum. Geçen hafta bir tekstil firması tarafından arandım. Firma dediğime de bakmayın bildiğimiz esnaf dükkanı.Her neyse biz annemle görüşmeye gittik. Tanışma faslından sonra adam bana işi anlatmaya başladı:
- Çok basit hiç zorlanmayacaksınız. Sadece bilgisayara veri girişi yapıp faturaları muhasebe programına kaydedeceksiniz. Bazı zamanlarda kıyafetler gelir, onları katlayıp paketlersiniz başkada iş yok. Sizden önce çalışan bayan okulu olduğu için çıktı. Normalde burayı çok sevmişti, iş rahat olduğu için dedi.
Maaşı ve sigortayı sorduğumda "maaş 700 tl , sigorta yok" dedi.
Düşündüm.
Aslında çokta iyi değildi ama zaten evde de oturuyordum en azından burda biraz çalışır el harçlığımı çıkartırım diye düşündüm ve işi kabul ettim.
İlk iş günü gittiğimde işe çay koymayla ve ortalığı süpürmeyle başladım. 1 saat sonra patron geldi ve pc başına geçti. Bende gittim masada duran 250 kıyafeti katlayıp paketlemeye başladım amaa Aman Allah'ım yok böyle bir yorgunlukSonraki gün patron elinde bir poşetle gelip " bunun için de haşlanmış patates var öğle yemeğine yaparsın " dedi. Seslenmedim çıktım salatayı yaptım. Daha sonra gün geçtikçe benim işlerim veri kaydından çok ayak işlerini yapmak oldu. "Limoncuk çay getir, limoncuk ortalığı süpür, telefonlara bak, yemeği hazırla, bulaşığı topla, bardakları yıka, şu kayıtları gir, kıyafetleri paketle vs. vs..."
Açıkçası ben masa başı iş iş diye o kadar az maaşa ve sigortasızlığa razı oldum. Ama bana yaptırdıkları gerçekten de ayak işleri.
Arkadaşlar şimdi sizce ben harçlığımı kazanmak için devam mı edeyim yoksa 1 ay çalışıp maaşımı tam alıp çıkayım mı?
Annem "sabret, dayan, çıkma " diyor. Teyzem "oranın kahrını çekme 1 aylık maaş için sabret sonra hemen çık" diyor.
Ben kararsız kaldım .
Sizce ne yapmalıyım?
Hangi şehir orası ? NeresiArkadaşlar bu konuyu başkalarıyla da konuştum ama bir de sizlerin fikirlerini almak istiyorum..
Şimdi ben uzun zamandır iş arıyordum. Geçen hafta bir tekstil firması tarafından arandım. Firma dediğime de bakmayın bildiğimiz esnaf dükkanı.Her neyse biz annemle görüşmeye gittik. Tanışma faslından sonra adam bana işi anlatmaya başladı:
- Çok basit hiç zorlanmayacaksınız. Sadece bilgisayara veri girişi yapıp faturaları muhasebe programına kaydedeceksiniz. Bazı zamanlarda kıyafetler gelir, onları katlayıp paketlersiniz başkada iş yok. Sizden önce çalışan bayan okulu olduğu için çıktı. Normalde burayı çok sevmişti, iş rahat olduğu için dedi.
Maaşı ve sigortayı sorduğumda "maaş 700 tl , sigorta yok" dedi.
Düşündüm.
Aslında çokta iyi değildi ama zaten evde de oturuyordum en azından burda biraz çalışır el harçlığımı çıkartırım diye düşündüm ve işi kabul ettim.
İlk iş günü gittiğimde işe çay koymayla ve ortalığı süpürmeyle başladım. 1 saat sonra patron geldi ve pc başına geçti. Bende gittim masada duran 250 kıyafeti katlayıp paketlemeye başladım amaa Aman Allah'ım yok böyle bir yorgunlukSonraki gün patron elinde bir poşetle gelip " bunun için de haşlanmış patates var öğle yemeğine yaparsın " dedi. Seslenmedim çıktım salatayı yaptım. Daha sonra gün geçtikçe benim işlerim veri kaydından çok ayak işlerini yapmak oldu. "Limoncuk çay getir, limoncuk ortalığı süpür, telefonlara bak, yemeği hazırla, bulaşığı topla, bardakları yıka, şu kayıtları gir, kıyafetleri paketle vs. vs..."
Açıkçası ben masa başı iş iş diye o kadar az maaşa ve sigortasızlığa razı oldum. Ama bana yaptırdıkları gerçekten de ayak işleri.
Arkadaşlar şimdi sizce ben harçlığımı kazanmak için devam mı edeyim yoksa 1 ay çalışıp maaşımı tam alıp çıkayım mı?
Annem "sabret, dayan, çıkma " diyor. Teyzem "oranın kahrını çekme 1 aylık maaş için sabret sonra hemen çık" diyor.
Ben kararsız kaldım .
Sizce ne yapmalıyım?
Hani sigortam olsa maaşım asgari ücret olsa yine çalışmaya razıyım ama resmen kandırıldım..Çıkkk .. Çık .. Çık .. Al paranı çık . Sgk sız 700 ayıp yahu .
İşin bu olduğunu bilerek girmiş olsan iş iştir çalış paranı al derdim ama, resmen kandırılmışsın ve kullanılıyorsun. ben çok sinirlenirdim nasıl sakin olabiliyorsun? Muhasebe kaydı diye işe alıp yemek yaptırmak, bulaşık yıkatmak falan nedir ya ? Ondan sonra biz iş beğenmeyen oluruz.
Neden ki?Hangi şehir orası ? Neresi
Arkana bakmadan kaç ordan bacım gemde ayakların totoja vursun o hızla kaç. Emeğine değmez bende senin yaşadığının aynısını yaşadım 10 gün dayandım.
1 ay dayan , paranı al, sonrada hemen ayrıl..
Çok uyanıklar var ya... Şikayet etsen deli ceza yerler, sigortasız işçi çalıştırıyorlar bak sen.. Yemek yaparken, soba yakarken elini, kolunu yaksan nasıl açıklayacaklar bunu?
Hadi onları da geçtim kocaman kocaman kumaş ruloları geliyor. Merdiven basamaklarına koyuyolar. Bir gün o dik merdivenlerden inerken rulolardan biri yıkılacak diye korkuyorum.
Verirler canım o konuda sıkıntım yok.Canım arkana bakmadan kaç, ay maaşını ayrıl. Zaten sigortan yok, canın istediğinde çıkarsın. Maaşı düzenli verirler dimi, sorun çıkarmasınlar.
Tamam o zaman :)Verirler canım o konuda sıkıntım yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?