• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş sıkıntısı.. Ne yapmalıyım sizce??

Hani sigortam olsa maaşım asgari ücret olsa yine çalışmaya razıyım ama resmen kandırıldım.. :KK35:

Kesinlikle çok haklısın.
Gerçekten ne eksilttim ne kattım . Olanları olduğu gibi anlattım. Tamam çalışayım sorun değil ama en azından emeğimin karşılığını alayım.. :110:Bende her gün sinirleniyorum ama bir kaç plan yaptım alacağm maaşla ilgili. Sırf planlarım için sabrediyorum. :63:

Ben gıda mühendisine yemek yaptırıp çay demleten iş veren biliyorum. Yazık ya böyle işler için alacaksan baştan öyle söyle insanlar ona göre başvursun. :KK12:Dediğim gibi işle ilgili sorun yok ihtiyacı olan o işi de yapar ama mevzu kandırılmış olman. Üstelik sigortasız. :KK12:

Kesinlikle bir gün dahi orada durma derim ben, eğer o 700 TL senin için ölüm kalım meselesi değilse.

Yaptıkları çok çok çok ayıp, resmen sahtekarlık bunun adı. Eğer bu işe gitmeye devam edersen birçok kişinin de vebalini almış olursun. Neden biliyor musun? Böyle işverenlerin her dediğini kabul edenler yüzünden onlar kendilerini daha da bir şey sanıyorlar çünkü o yüzden. Görsünler artık yeter çok sinirleniyorum :KK62:

Ölüm kalım meselesi değil ama gerçekten ihtiyacım var paraya.
Olmasa zaten ilk günden kaçacaktım. :110:
Haklısın söylediklerinde . Umarım sorun olmadan geçer şu 1 ay..

Ben gıda mühendisine yemek yaptırıp çay demleten iş veren biliyorum. Yazık ya böyle işler için alacaksan baştan öyle söyle insanlar ona göre başvursun. :KK12:Dediğim gibi işle ilgili sorun yok ihtiyacı olan o işi de yapar ama mevzu kandırılmış olman. Üstelik sigortasız. :KK12:

Evet yaa.. Benim yaptığım işleri yapmak isteyen bayanlar var . Arıyorlar iş ilanı için diye.
Böyle olduğunu bilsem girer miydim hiç.:63:
En azından başkasının ekmeğine mani olmazdım . :110:

Ölüm kalım meselesi değil ama gerçekten ihtiyacım var paraya.
Olmasa zaten ilk günden kaçacaktım. :110:
Haklısın söylediklerinde . Umarım sorun olmadan geçer şu 1 ay..
Umarım.

Çok ayıp yaptıkları gerçekten. Çok sinirlendim. :KK12:

Sana birşeyler katmayan işte kendini köreltmemelisin.
Yerinde olsam 1 ayı doldurmak için bile sabredemezdim sanırım.
Sigortasız işçi çalıştırmak da yasak ayrıca, sahip olduğunuz haklara önce kendiniz sahip çıkın sonra da insanlar böyle kafalarına göre işçi çalıştıramayacaklarını anlasın artık.

Üniversite mezunu musun? Bende yarın bir hastaneyle görüşmeye gideceğim. bakalım onlar nasıl sömürecek : )

Sana birşeyler katmayan işte kendini köreltmemelisin.
Yerinde olsam 1 ayı doldurmak için bile sabredemezdim sanırım.
Sigortasız işçi çalıştırmak da yasak ayrıca, sahip olduğunuz haklara önce kendiniz sahip çıkın sonra da insanlar böyle kafalarına göre işçi çalıştıramayacaklarını anlasın artık.
Beklemeyi gerçekten istemiyorum ama alacağım o 700 tl ye de ihtiyacım var .
Açıkçası ben başka iş bulana kadar elime 3-5 kuruş geçsin diye kabul ettim.
Yani birde sadece masabaşı falan deyince sorun olmaz diye kabul ettim. :KK43:

Üniversite mezunu musun? Bende yarın bir hastaneyle görüşmeye gideceğim. bakalım onlar nasıl sömürecek : )
Evet önlisans mezunuyum ama iş yerimde kendimi hiç üniversiteli gibi hissetmiyorum. :KK12:
İnşallah hayırlısı olsun hakkında. Hastanelerin o kadar kötü olduğunu sanmıyorum ama özel sektör deyince şöyle bir duracaksın, bunu anladım . :KK51:

E daha ilk gün çay koymakla yemek yapmakla ise başlamışsin. Niye Sesini çıkarmadin ki. Onların o kadar üstüne yüklemeleri ayıp değil de senin susman mı ayıp olucak. Ben ilk günden görevleri mi belirlet ir yok eğer uyusmuyorsa istekler çeker giderim

Beklemeyi gerçekten istemiyorum ama alacağım o 700 tl ye de ihtiyacım var .
Açıkçası ben başka iş bulana kadar elime 3-5 kuruş geçsin diye kabul ettim.
Yani birde sadece masabaşı falan deyince sorun olmaz diye kabul ettim. :KK43:

O halde tavsiyem 1 ayınızı doldurup işten ayrılmanız olur.
İnsanlık hali, elbette zaman zaman maddiyata çok sıkışabiliyoruz.
Fakat böyle bir işte çalışmak (lütfen yanlış anlamayın, küçümsemek için söylemiyorum, farklı pozisyon için işi kabul etmenizi kastediyorum) sizi köreltecektir.
Biraz sabredin, elbette çok daha makul fırsatlar çıkacaktır.
Önceliğiniz gelişiminize fayda sağlayacak işler olmalı... :KK52:

Evet önlisans mezunuyum ama iş yerimde kendimi hiç üniversiteli gibi hissetmiyorum. :KK12:
İnşallah hayırlısı olsun hakkında. Hastanelerin o kadar kötü olduğunu sanmıyorum ama özel sektör deyince şöyle bir duracaksın, bunu anladım . :KK51:

Küçük çaplı iş yerleri maalesef böyle
Orada zaten meslek anlamında yapılacak bir iş yok, dükkanı çekip çevirecek birini arıyorlar
Bir ayını doldur çık bence, sigortasız çalışmak akıl karı değil

E daha ilk gün çay koymakla yemek yapmakla ise başlamışsin. Niye Sesini çıkarmadin ki. Onların o kadar üstüne yüklemeleri ayıp değil de senin susman mı ayıp olucak. Ben ilk günden görevleri mi belirlet ir yok eğer uyusmuyorsa istekler çeker giderim

Neden bilmiyorum gittiğimde çok ezik durdum . Hani karşı gelemedim hiç bir şeye. Tamam deyip yaptım hep ama gerçekten de yapana yapmak gerekiyormuş .

O halde tavsiyem 1 ayınızı doldurup işten ayrılmanız olur.
İnsanlık hali, elbette zaman zaman maddiyata çok sıkışabiliyoruz.
Fakat böyle bir işte çalışmak (lütfen yanlış anlamayın, küçümsemek için söylemiyorum, farklı pozisyon için işi kabul etmenizi kastediyorum) sizi köreltecektir.
Biraz sabredin, elbette çok daha makul fırsatlar çıkacaktır.
Önceliğiniz gelişiminize fayda sağlayacak işler olmalı... :KK52:
Evet aynen öyle dediğiniz gibi.
Hani paraya ihtiyacım olmasa zaten çıkacaktım .
İşimin beni yükseltecek bir yanı yok, farkındayım.
Eğer sandığım gibi kayıt işleri, muhasebe falan olsaydı yinede çıkmazdım.
En azından tecrübe olur diye ama yok yani bu şartlarda bu iş gerçekten de akıl karı değil.
Umarım dediğiniz gibi olur ve daha iyi bir iş bulabilirim. :KK51:

Neden bilmiyorum gittiğimde çok ezik durdum . Hani karşı gelemedim hiç bir şeye. Tamam deyip yaptım hep ama gerçekten de yapana yapmak gerekiyormuş .

Tecrübe olmuş oldu, pasif durma is yerinde. Ne kadar sessiz kalırsan hangi işi yaparsan görev olarak üzerine kalmış olur. Sen sesini çıkarmadikca salatası sotesi çayı sana kalmış, biz sizle böyle mi konuştuk sesimi çıkarmadım bir dedim iki dedim ama bunları yapicaksam bana uymuyor diyip açıkça konuş ve ayril

valla artık hiç durasım yok öyle de böyle bir şekilde katlanmak lazım devleti bekle bekle ömür gidiyo bişey olduğuda yok
seninki gibi yerler değilde hastaneler falan en alt kademe bile olsa bir iki yıl deneyim her türlü götürür
istanbulda mısın

Bulunduğunuz şehir küçük mu .. AVM , mağazalar vs yok mu

valla artık hiç durasım yok öyle de böyle bir şekilde katlanmak lazım devleti bekle bekle ömür gidiyo bişey olduğuda yok
seninki gibi yerler değilde hastaneler falan en alt kademe bile olsa bir iki yıl deneyim her türlü götürür
istanbulda mısın

Valla kpss den de hic umit yok .
Mecbur ozele talim. Umarim ozelde de gonlumuzce bir yer buluruz.
Yok İstanbul'da degilim. :)
Bulunduğunuz şehir küçük mu .. AVM , mağazalar vs yok mu
Hayir kucuk degil aksine Turkiye'nin en buyuk sehrindeyim :D magazalar avm lerde var ama is yok :@

sigortasiz isci calistirmak mi..? senin patron baya uyanikmis ya saglam kayaya toslarasa gorur o.Bekleme hemen cik isten.

Resmen insan sömürüsü
kapitalizm çarkları içinde insanın emeğini nasıl da sömürüyorlar....
çalışana bir sigorta bile yapmayan ezici düzene hayır diyorum

Sigortan olsaydı iş bulana kadar dayan derdim ama boşver ya, kandırmış adam seni resmen. Lise mezunuysan bulursun iş ya baya ilan var yani. Orası biraz küçük ölçekli olunca öyle olmuş.

Bir ayını doldurunca maasını al cık resmen kandırmıs ise alırken anlatsaydı bunlarda yapılacak diye.Sabırla arastır elbet is bulursun sigortali.

Back