• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş mi eş mi

izmirandizmir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2014
412
61
43
İzmir
öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar ;
çok uzatmadan başliyim zaten gerginimde.
şimdi ben bi iş buldum daha doğrusu istediğim bir iş. eşimle de konuştuk tamam dedik. ben iş görüşmesine gittim her şey çok güzeldi Haziranın ortası gibi işe kabul edildim.
şimdide eşim tutturdu ''e sen işe gircen ama biz kurban bayramında memlekete gitcez'' dedi. bende ''gidemeyiz çünkü iş yerinin vereceği izin en fazla 3 gün olur'' dedim.
eşimde ,''ozaman söyle konuş ben başlarım ama kurban bayramında eşim 10 gün izinli bana da okadar izin verin memlekete gidicez'' dicekmişim. Allahım ya o kadar sinir oldum ki. ''hiç öyle bişey mümkün mü sence ben kendimi rezil edemem işe girmeden hem izin isteyemem hemde 10 gün hiç diyemem '' dedim. eşimde bana ''e boşver ozman çalışma napalım'' dedi. bende ''tamam'' dedim yarın arıyıp çalışamıcam dicem. şimdi bide şunu söyliyim eşimde bende ailelerimizden ayrı şehirlerde yaşıyoruz. benim ailemin yanına haziranda gidip gelicez , onun ailesinin yanına da kurban bayramında gidicez diye anlaşmıştık. şimdi böyle olunca ''ben bunaldım artık gitmek istiyorum kurbanda '' diyor.
sizce inat edip işe girmeli miyim yoksa daha çok bunalmasın diye işe girmesem de kurbanda onun memleketine mi gitsek..

Eşinin tatilini kaydirsaniz ? Bir de bence eşiniz çalışmanızı istemiyor diğer konu bahane gibi hissettim ?

eşim tatilini aldı şimdiden. sadece biletler alınmadı. iş ilanlarına benden çok bakar internette bişey bulsun hemen yollar bana. işe girmemi benden çok istiyor aslında. çünkü bende çok sıkılıyorum artık.

istediğiniz bir iş ise size evinize katkısını önemsiyorsanız eşiniz neden bu kadar rahat davranıyor anlayamadım..

tatilinizi artık işinize göre ayarlayacaksınız bundan sonra..

sanki eşiniz çok önemsememiş bu işi.. olmasın sonra başkasını bulur gibi bakıyor galiba..

kolay kolay böylesini bulamam istiyorum bu işi diyorsanız eşinize ciddiyetinizi anlatın..

eşim tatilini aldı şimdiden. sadece biletler alınmadı. iş ilanlarına benden çok bakar internette bişey bulsun hemen yollar bana. işe girmemi benden çok istiyor aslında. çünkü bende çok sıkılıyorum artık.

Yanlış dusunmusum o zaman pardon.Anladım o tarihini değiştiremez sende o donem için şimdiden izin alamazsın.Çok ihtiyacın yoksa biraz bekleyedebilirsin gibi geldi bilmiyorum ki tam durumları.

istediğiniz bir iş ise size evinize katkısını önemsiyorsanız eşiniz neden bu kadar rahat davranıyor anlayamadım..

tatilinizi artık işinize göre ayarlayacaksınız bundan sonra..

sanki eşiniz çok önemsememiş bu işi.. olmasın sonra başkasını bulur gibi bakıyor galiba..

kolay kolay böylesini bulamam istiyorum bu işi diyorsanız eşinize ciddiyetinizi anlatın..

küçük bi şehirdeyiz benim yapabileceğim tek yer orası çünkü daha öncede kendi memleketimde aynı işte çalışmıştım evlenince bırakmak zorunda kaldım. şimdi aynı işi bulduğum ve temiz yer olduğu için girmek istiyorum. bi daha zor yani bulamam.aslında ben çalışmadığım için eşim tatil günlerini yazdırmıştı. gerçi yazdırmamış olsa bile ben en fazla 3 gün alıyorum. yani değişen bişey gene olmaz o 10-12 gün alıyor. yani hiç bi şekilde bu şehri terkedemeyiz memleketine falan gidemeyiz.
evet açıkçası bana da sanki aman tatil daha önemli der gibi geldi. tamam o memleketine gitmek istiyo bende çalışmak istiyorum ben mi bencilim o mu anlayamadım.

küçük bi şehirdeyiz benim yapabileceğim tek yer orası çünkü daha öncede kendi memleketimde aynı işte çalışmıştım evlenince bırakmak zorunda kaldım. şimdi aynı işi bulduğum ve temiz yer olduğu için girmek istiyorum. bi daha zor yani bulamam.aslında ben çalışmadığım için eşim tatil günlerini yazdırmıştı. gerçi yazdırmamış olsa bile ben en fazla 3 gün alıyorum. yani değişen bişey gene olmaz o 10-12 gün alıyor. yani hiç bi şekilde bu şehri terkedemeyiz memleketine falan gidemeyiz.
evet açıkçası bana da sanki aman tatil daha önemli der gibi geldi. tamam o memleketine gitmek istiyo bende çalışmak istiyorum ben mi bencilim o mu anlayamadım.

madem çok uygun bir iş bence konuşarak eşiniziikna edersiniz.. çalışmanız eve katkınız aileniz için sonuçta.. niye bencillik olsun.. tatil her zaman olur bu kadar önemsemeye gerek yok..

madem çok uygun bir iş bence konuşarak eşiniziikna edersiniz.. çalışmanız eve katkınız aileniz için sonuçta.. niye bencillik olsun.. tatil her zaman olur bu kadar önemsemeye gerek yok..

Sinir oluyorum iste inatlasmasina. zaten eylulde ailesi buraya gelcek. Ekimdede biz gitcez yanlarina işe girmessem. Ne olur sanki gitmesek. Sabah uyandiginda tekrar bi konuscam bakiyim sinirden aglicak miyim yoksa gulcek miyim merak ediyorum :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sinir oluyorum iste inatlasmasina. zaten eylulde ailesi buraya gelcek. Ekimdede biz gitcez yanlarina işe girmessem. Ne olur sanki gitmesek. Sabah uyandiginda tekrar bi konuscam bakiyim sinirden aglicak miyim yoksa gulcek miyim merak ediyorum :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sinirlenmeyin artık.. o bence sizi net anlayamamış.. tatlı dille anlatın yeni kazancınızla ilgili hayal kurun.. yapmak istediğiniz almak istediğiniz birşeyler muhakkak vardır.. ilk maaşımla sana ne hediye alsam acaba falan diyin.. olayı yumuşatın.. derdimiz bu olsun yine gideriz canım diyin.. inatlaşmak gibi görmeyin.. biraz suyuna gidin erkekler çocuk gibidir zaten hemen yumuşar:)

Aynı durumu iş gerekçesini çıkarn bende yaşadm..dha 1 hafta önce yine bu memleket sevdası yüzündn tartştk..iki aileden de uzaktayiz ama ben onun kadar ailem demedm..
Bence işiniz önemli önce güzel dille anlatn kabul ediyorsa 3 günlügüne gdin gelin etmiyorsa yapabilecegm bisy yok deyin çıkın işin içinden..
Ben kabul ettkçe eşim dha çok gdip gelmek istedi..
Artık çektm restimi yılda 3-4 kere 16 saat yok çekip gdemem 'keyfiyata' kendin gdiyorsan git ddm yetti artık..
Ya insan dayımı teyzemi özledm gtmek istiyorm der mi dha 2 ay önce gördügü akrabalari icin ama ddi erkek bu istedgni yapmak icin bi ton bahane buluyo

inatlasmadan ikna etmeye calissan olmazmi mutlaka baska bi yolu vardir

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

aslında bişey olmaz ama gitmez ben duramam tek başıma. hani annem falan olsa çağırsam gelse ama çoookk uzakta oturuyorlar. 20 saatlik yolda.

Ben duramam tek basima derken??bi rahatsizliginiz filan mi var..yoksa yetiskin bir kadin kendi evinde10 gun neden duramasin..ilgincmis

Millet is bulmak icin deli oluyor, kimisi minicik bebegini birakip calisiyor siz de 10 gunluk tatil icin ise baslamiyorsunuz. Demekki maddi manevi bu ise ihtiyaciniz yok baslamayin o halde

eşin 10 gün tatile gidecek diye işe girmemek çok saçmaa :26:
bir arkadaşın vs. seninle kalsın, eşin de yalnız gitsin bayramda.

eşinizle ortak yolu bulmalısınız .. :ssz:
bayrama daha var kim öle kim kala .. :51:
işe başlayın bence ... :32:

İşten ayrıl demesine hemen tamam demeseydin keşke canım. Eşine sen de biraz ters konuşsaydın sözünü geçirebilirdin belki. Bayram önemli memlekete gitmek önemli ama işten çıkınca bir daha iş bulman zor.. Bilemedim, hakkınızda hayırlısı olsun.

şimdi ben bi iş buldum daha doğrusu istediğim bir iş. eşimle de konuştuk tamam dedik. ben iş görüşmesine gittim her şey çok güzeldi Haziranın ortası gibi işe kabul edildim.
şimdide eşim tutturdu ''e sen işe gircen ama biz kurban bayramında memlekete gitcez'' dedi. bende ''gidemeyiz çünkü iş yerinin vereceği izin en fazla 3 gün olur'' dedim.
eşimde ,''ozaman söyle konuş ben başlarım ama kurban bayramında eşim 10 gün izinli bana da okadar izin verin memlekete gidicez'' dicekmişim. Allahım ya o kadar sinir oldum ki. ''hiç öyle bişey mümkün mü sence ben kendimi rezil edemem işe girmeden hem izin isteyemem hemde 10 gün hiç diyemem '' dedim. eşimde bana ''e boşver ozman çalışma napalım'' dedi. bende ''tamam'' dedim yarın arıyıp çalışamıcam dicem. şimdi bide şunu söyliyim eşimde bende ailelerimizden ayrı şehirlerde yaşıyoruz. benim ailemin yanına haziranda gidip gelicez , onun ailesinin yanına da kurban bayramında gidicez diye anlaşmıştık. şimdi böyle olunca ''ben bunaldım artık gitmek istiyorum kurbanda '' diyor.
sizce inat edip işe girmeli miyim yoksa daha çok bunalmasın diye işe girmesem de kurbanda onun memleketine mi gitsek..
Nasıl bir iş olduğuna bağlı. Maaşı yüksek, çalışma şartları rahat ve yapmaktan zevk alacağınız bir iş ise ben olsam çalışırdım. Eşime de ne yapalım seneye, derdim. Veya istiyorsa kendisi gitsin, öyle bir ihtimal varsa. Ama eğer iş değmeyecek bir şeyse boşuna eşinizi kırmanın anlamı yok.
Ve dediğiniz doğru, kimse gelir gelmez 10 gün izin vermez. Sizin gibi işi kapmak isteyen ve izin istemeyecek bir sürü eleman vardır.

işe girme konusunu biraz daha erteleyip bence eşinle tatile gitmelisin eşinide anlamalısın iş hayatından bunalmış iznini ona göre ayarlamış eminim çok fazla ihtiyacı vardır bu tatilee hem senin hemde eşin için iyi olurr

Back