• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş konusu! Yardım!

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
Kızlar merhaba, daha evvel ki konularımda iş yerindeki sıkıntılarımdan bahsetmiştim.

Özet geçecek olursam, 5 kişilik iş yerinde kendine zorla müdür dedirten benden sonra buraya başlayan bir eleman beni burada istemiyordu.

Patronuma söylemiş bunu. Patronumda bana söyledi, ama ben senin burada çalışmanı istiyorum ona da gerekli cevabı verdim dedi.
Her neyse konu ona göre böylece kapandı.
Ama sinek küçük mide bulandırır hesabı benim moral motivasyonum yerle bir oldu.
Bir de bunun üzerine patronum maaş+yol+yemek olan durumumu yol yemek dahil sadece maaş olarak değiştirdi şartları.
Ve prim sistemi ile çalışıyoruz. 2015 yılı başından beri hiç prim alamadım.
Firmanın maddi olanakları sınırlı ve kötüye gittiği için.
Çok sıkmak istemiyorum.
Ben burada çalışmaktan soğudum kızlar bu sebeplerden.
Şimdi önüme devlet hastanesinde hostes, danışma olarak çalışma fırsatı çıktı.
2 yıldır şuan ki firmadayım. İş değiştirmek zoruma gidecek ama istenmediğim ve şartlarımın kötüleştirildiği bir firmada kalmak istemiyorum.
Siz ne dersiniz?
Devlet hastanesine geçmeli miyim?
Çalışma saatleri vs çok uygun. Şuan ki iş yerimden 150 tl kadar eksik para almış olucam ama saatlerim vs çok düzene girecek.
Bana bir yol gösterin lütfen.
Devlet hastanesi şartlarını detaylı bilen birileri beni de bilgilendirirse çok sevinirim.
Siz olsanız iş değiştirir miydiniz?

Son düzenleme:
Zaten batmakta olan bir firmayı bırakmak size çokta birşey kaybettirmeyecektir.

Zaten batmakta olan bir firmayı bırakmak size çokta birşey kaybettirmeyecektir.
Patronum kesinlikte batmaya meyilli olduğumuzu kabul etmiyor. Her gün yeni bir para harcanacak işle çıkıyor karşımıza.
Bilemiyorum. Devlet hastanesi de gözümü korkutuyor ya beceremezsem diye:KK43:

Verilen hak geri alınamaz ki , yasal değil ...
Ordan ayrılsanız bile aklınızda olsun...

Şimdilik dur da yine de bir yandan iş bak kendine..

Kızlar merhaba, daha evvel ki konularımda iş yerindeki sıkıntılarımdan bahsetmiştim.

Özet geçecek olursam, 5 kişilik iş yerinde kendine zorla müdür dedirten benden sonra buraya başlayan bir eleman beni burada istemiyordu.

Patronuma söylemiş bunu. Patronumda bana söyledi, ama ben senin burada çalışmanı istiyorum ona da gerekli cevabı verdim dedi.
Bir de bunun üzerine patronum maaş+yol+yemek olan durumumu yol yemek dahil sadece maaş olarak değiştirdi şartları.
Çok sıkmak istemiyorum.
2 yıldır şuan ki firmadayım. İş değiştirmek zoruma gidecek ama istenmediğim ve şartlarımın kötüleştirildiği bir firmada kalmak istemiyorum.
Siz ne dersiniz?
Çalışma saatleri vs çok uygun. Şuan ki iş yerimden 150 tl kadar eksik para almış olucam ama saatlerim vs çok düzene girecek.
Devlet hastanesi şartlarını detaylı bilen birileri beni de bilgilendirirse çok sevinirim.
Bence ucret olarak bilemiyorum ama sartlari cok uygun calisma saatleri belli en azindan bide hafta sonu tatilleride var yemek dersen oda orda

Tamam tam olarak kamuda sayılmassin ama yinede kamu icinde calismak iyidir hele isini adam akilli yapar işini iyi yaparda kendini idarecilerine sevdirirsen cok rahat edersin derim

Tabi kendi fikrim insallah dogru karari verirsin

ben şu an çalıştığım iş yerine girmeden önce devlet hastanesine girmiştim 3 gün dayanabildim. açıkçası saatleri ve iş yoğunluğu şimdi ki işime göre çok daha iyiydi. ama hastane, hastalar, o ortam beni çok yordu. korkunç derecede başım ağrıyordu, insanlara da üzülüyordum. bana göre değildi açıkçası. kişiye göre değişir diye düşünüyorum.

Bence ucret olarak bilemiyorum ama sartlari cok uygun calisma saatleri belli en azindan bide hafta sonu tatilleride var yemek dersen oda orda

Tamam tam olarak kamuda sayılmassin ama yinede kamu icinde calismak iyidir hele isini adam akilli yapar işini iyi yaparda kendini idarecilerine sevdirirsen cok rahat edersin derim

Tabi kendi fikrim insallah dogru karari verirsin
Evet saatleri çok cezbedici. Haftasonu tatil. Ücrette asgari sanırım. Ama iş yoğunluğunu vs bilemiyorum

ben şu an çalıştığım iş yerine girmeden önce devlet hastanesine girmiştim 3 gün dayanabildim. açıkçası saatleri ve iş yoğunluğu şimdi ki işime göre çok daha iyiydi. ama hastane, hastalar, o ortam beni çok yordu. korkunç derecede başım ağrıyordu, insanlara da üzülüyordum. bana göre değildi açıkçası. kişiye göre değişir diye düşünüyorum.
Ücret konusu nasıldı peki. Bir de zor işler mi yapman gerekiyordu

Evet saatleri çok cezbedici. Haftasonu tatil. Ücrette asgari sanırım. Ama iş yoğunluğunu vs bilemiyorum
İş yogunlugu bulundugun poliklinige gore degisir diye degisir diye biliyorum
Ama en azindan yerin garanti(ben 10 yildir ayni yerde calisanlari biliyorum) sigortan yatar evet bildigim kadariyla maas asgari ama zaten hastane yakınsa yol masrafı sıkintısıda olmaz

Yani en guzeli mesai saatlerinin ve haftasonu tatillerinin belli olmasi birde zaten resmi tatillerden faydalanma sansinizda var hakkınizda hayırlısı

Ama en onemlisi ortamin size hitap edip etmemesi hastane ortami bana hitap ettigi icin ben olumlu taraflarini dusundum

canım en azından batarsa firma ileride iş arama sorunun olur hazır fırsat varken değerlendir bence

Devletbhastanesinde 16.30 dedim mi çıkarsn hafta sonun yok , zaten eğitim veriliyor yapılmasi zor birşey yok , önemli olan insanlara karşı sabrının olmasi. Hastalar anlaşılmasi en zor insanlar..

Çok sıkmak istemiyorum.
Siz ne dersiniz?

kar-zarar hesabını iyi yapın.
bence tebdil'i mekanda ferahlık vardır.

Ücret konusu nasıldı peki. Bir de zor işler mi yapman gerekiyordu

ücret aynı sayılır. hiç alakam olmayan bölümdeydim ben. ilk iş deneyimimdi biri aracı oldu diye annemde olsun kızım git diye ısrar ediyordu okuduğum okulla alakası da yoktu o yüzden istemiyordum.ama orada çalışan kız çok memnundu mesela. doktorun yanına girip asistanlık yapılıyordu. o bölümün başında kayıt falan alınıyordu. 10 yıl öncesi bunlar tabi :)

Yerinde olsam hastanenin kapısından girmezdim, başka iş bakardım. Dediğin işi genelde taşeron firmalar üstleniyor, yükselme şansın yok, alacağın hep asgari ücret. Ayrıca belli zamanlarda çalıştığın bölüme göre nöbet de tutabilirsin. Bir de hastalarla uğraşmak zor iş, ben ettim sen etme derim. Psikoloijini bozduğuna değmez.

Back