• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik ve arkadaş ilişkileri

Tamam işte sorun orda ben neden minnet duyayım ki talep etmeden yardımcı oldular çok kötü zamanlarım oldu ben istemedim mecbur değillerdi zaten yapmasalarda bir şey demezdim ailem bile destek olmamışken arkadaşım diye olmak zorunda değiller. Ben neden bir sorumluluk minnet duygusu duymak zorundayım yalnızım bu hayatta tekim diye elimden geleni yaparım ama mecbur değilim
İyi de hayat böyle birşey. Her şey karşılıklı. İnsan evladından bile yaptıkları karşısında bir saygı sevgi yaşlandığında yanında olmasını bekliyor. Arkadaştan da beklersin. O zaman sen bencil ve nankör birisin. Ailen de bildiği için destek olmuyor. Neyse dost kötü günde belli olur diye bir söz var. Seni tanımışlardır.

Açıkçası ben artık …. yaparsın şeklinde emrivaki konuşan insanlardan nefret ediyorum o yüzden edeceğim varsa da yardım etmezdim.

Tamam işte sorun orda ben neden minnet duyayım ki talep etmeden yardımcı oldular çok kötü zamanlarım oldu ben istemedim mecbur değillerdi zaten yapmasalarda bir şey demezdim ailem bile destek olmamışken arkadaşım diye olmak zorunda değiller. Ben neden bir sorumluluk minnet duygusu duymak zorundayım yalnızım bu hayatta tekim diye elimden geleni yaparım ama mecbur değilim
Siz bence yalnızlığa alışın çünkü bu cümleleri sarfeden birisiyle kimse arkadaş olmak istemez. Gerçek yüzünüzü gösterin bence arkadaşınıza o sizinle gorusmek istemeyecektir zaten.

Selam Kızlar,

Çok yakın bir arkadaşım işten çıkarıldı ben de yıllardır çalışıyorum kurumsal bir yerdeyim.Ama şartlarından memnun değilim maaş konusunda özellikle.Şimdi arkadaşım evli ve eşi bugün laf arasında işe sokarsın artık dedi bana hitaben ben de şuan şartlarımdan memnun değilimki daha iyi şartlarda bir şey olursa tabi haber veririm ama şuan ben niye düşük şartları sunayım dedim.İş yerime aldırmamı bekliyorlar galiba.Bu tavır acaba benden cv ni ver ben konuşayım demediğim için bir laf atmamıydı diye düşündürdü.Bir planları var düşündükleri ve para lazım ayrıca benim birikimimi sorguladılar ayrıca benden ne kadar çıkar gibisinden.Benim aile sorunlarım var bekarım şehir dışında yaşıyorum yardıma ihtiyacım olduğunda ufak tefek şeylere yetiştikleri oldu.Minnet duygusu duymak istemiyorum kimseye karşı bugün baya kötü hissettim kendimi ve moralim bozuldu hiç evlenemezsem yedi kat yabancıya muhtacım ve devamlı minnet beklenecek bakış açıları bizim kötü günümüzde yanımızda değil biz hep yardımcı oluyoruz.İnanın kimsenin bir bardak suyunu isteyesim yok hep bir karşılık bekleniyor.İnsan bir ömür yalnız kimseye muhtac olmadan nasıl yaşar diye düşünür oldum.Sadece bir iç döküş bu.Yazınca biraz rahatladım.Siz ne düşünürdünüz bu durumda?
İnsan insana her zaman lazımdır,bu zihniyetle çok yalnız kalırsınız.

Minnet duymak istemiyorsanız en ufak iyiliği bile kabul etmeyin madem.Arkadasiniz evli siz değilsiniz diye bir kıskançlık sezdim ben sanki.

Tabi ki mecbur değilsin ama onlar size destek olmuşken patrona açık pozisyon varsa bir tanıdığım var demek de çok zor olmasa gerek..Hayatta denge önemli bir gün onlar yapar bir gün siz bu mecburiyet değil hayat akışı bu şekilde zaten herkesin destek görmek istediği konular,zamanlar olabiliyor.

Bence haklisin, bazı şeyler de yardim ettiler diye ise yerleştirme yükümlülüğün olmadığı gibi birikimini sorgulama hakları da yok. Ama hayat böyle olmuş. Sen bi sorayim diyip geç. Bu kadar doğrucu davut olup da buralarda geçinemezsin yoksa .

Geçende benim hiç muhabbetimin olmadığı bi akrabam arayıp bi tanıdığına iş bulmamı istedi, ilanlardan bakabilir dedim akabinde hemen bi tanıdığının da paraya ihtiyacı olduğunu para verip vereneyecegimi sordu, sende varsa bana ver dedim şok oldu🤣

Selam Kızlar,

Çok yakın bir arkadaşım işten çıkarıldı ben de yıllardır çalışıyorum kurumsal bir yerdeyim.Ama şartlarından memnun değilim maaş konusunda özellikle.Şimdi arkadaşım evli ve eşi bugün laf arasında işe sokarsın artık dedi bana hitaben ben de şuan şartlarımdan memnun değilimki daha iyi şartlarda bir şey olursa tabi haber veririm ama şuan ben niye düşük şartları sunayım dedim.İş yerime aldırmamı bekliyorlar galiba.Bu tavır acaba benden cv ni ver ben konuşayım demediğim için bir laf atmamıydı diye düşündürdü.Bir planları var düşündükleri ve para lazım ayrıca benim birikimimi sorguladılar ayrıca benden ne kadar çıkar gibisinden.Benim aile sorunlarım var bekarım şehir dışında yaşıyorum yardıma ihtiyacım olduğunda ufak tefek şeylere yetiştikleri oldu.Minnet duygusu duymak istemiyorum kimseye karşı bugün baya kötü hissettim kendimi ve moralim bozuldu hiç evlenemezsem yedi kat yabancıya muhtacım ve devamlı minnet beklenecek bakış açıları bizim kötü günümüzde yanımızda değil biz hep yardımcı oluyoruz.İnanın kimsenin bir bardak suyunu isteyesim yok hep bir karşılık bekleniyor.İnsan bir ömür yalnız kimseye muhtac olmadan nasıl yaşar diye düşünür oldum.Sadece bir iç döküş bu.Yazınca biraz rahatladım.Siz ne düşünürdünüz bu durumda?
Cv ni verdim diyebilirsin ama vermezsin ne bilecekler 🤷🏼‍♀️. Kimseye birikiminizden vermeyin. Para araya girince her şey değişiyo.

Sizin etik ve ahlaki değerleriniz karışmış.
Size destek oldular diye içinizden gelmeyen bir şeyi yapmanızı doğru bulmamakla birlikte ‘zorunda değillerdi, yapmasalardı’ davranışını mide bulandırıcı buluyorum. O yardımı yaparlarken kabul etmeseydiniz madem bu kadar dik duruşluysanız(!)

yardıma ihtiyacım olduğunda ufak tefek şeylere yetiştikleri oldu.Minnet duygusu duymak istemiyorum kimseye
Yardıma ihtiyacınız olduğunda kendi başınıza halledebilirsiniz o zaman.Arkadaşınız yardıma ihtiyaç duyduğunda karşılık bekleniyor diyorsunuz.Elbette beklenecek her sey karsılıklıdır bu hayatta.O size yardım etmiş siz neden etmek istemiyorsunuz?

Cv ni verdim diyebilirsin ama vermezsin ne bilecekler 🤷🏼‍♀️. Kimseye birikiminizden vermeyin. Para araya girince her şey değişiyo.
Onun yerine dürüstçe şirketin iş ilanı açılınca herkes gibi başvuru yapmasını söyleyebilir. Neden yapmadığı bir şey için insanlara umut versin ? Çok çirkin bir düşünce ve öneri bu.

Selam Kızlar,

Çok yakın bir arkadaşım işten çıkarıldı ben de yıllardır çalışıyorum kurumsal bir yerdeyim.Ama şartlarından memnun değilim maaş konusunda özellikle.Şimdi arkadaşım evli ve eşi bugün laf arasında işe sokarsın artık dedi bana hitaben ben de şuan şartlarımdan memnun değilimki daha iyi şartlarda bir şey olursa tabi haber veririm ama şuan ben niye düşük şartları sunayım dedim.İş yerime aldırmamı bekliyorlar galiba.
öncelikle arkadaşının cv'sini iş yerine iletmenle onu işe aldırmış olmazsın
kefil olmuş da olmazsın
cv olayını çok büyütmüşsün bu kadar derin düşünmeye gerek yok
şartlar konusunda da sen açıkça şartlardan memnun olmadığını söylemişsin
bunu söylemiş olmana rağmen hala cv verme beklentisi içindelerse bu onların sorunu
kötü şartları arkadaşına sunan da sen olmuyorsun zaten
çalıştığın yerin şartları belli, madem cv'sini iletmeni istediler iletiverirsin, uygun görürlerse çağırırlar dersin
zaten ben seni işe aldırırım gibi bir garanti vermediğin söz vermediğin sürece kimse de seni suçlayamaz çağırılmazsa
hani artık şartlar kötüymüş mobbing varmış vardiya varmış bu senin değil onların sorunu
Bir planları var düşündükleri ve para lazım ayrıca benim birikimimi sorguladılar ayrıca benden ne kadar çıkar gibisinden.
bu tarz konularda kesinlikle ketum olunmasını tavsiye ediyorum
kimseye birikimden bahsetmemek lazım en yakın dost bile olsa
ekonominin hali berbat maaşlar yerlerde, ülkede orta seviye diye bişey kalmadı ya fakirsin ya zengin
zengin değilsen fakirsin bu ülkede.
böyle konular açıldığında borç ödüyorum, aileme yolluyorum, kredi kartlarım dolu, ay sonunu getiremiyorum gibi serzenişlerde bulunmak lazım
üç kuruş fazlam var dediğin anda çökme derdinde oluyor insanlar.

Sizin vasfiniz ne iş yerinde hayır yönetici pozizyonu gibi birşey değilse nasıl işe alınacak ki zaten.Öyle kurumsal yerler açık olmadıkça normal bir çalışanın referansı işlemezki .Yani orasını anlamadım deneseniz bile olmazki.Rahatsiz oluyorsanız görüşmeyin ben net anlamadım gerisini arkadaşlar iş bulma kurumu degilki sonuçta

Back