• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş hayatı, zorluklar ve yorgunluk

Cok guzel anlatmissiz da rakamlarla konusmak lazim. Her gun 3 kisi olarak bir ogunde annenizin sofrasina ortak oluyorsunuz, bunun karsiliginda annenize maddi ne kadar veriyorsunuz? Cocugunuzun okul saatleri nasil? Okul disinda kim ilgileniyor? Anne babanizin geliri gideri ne kadar? Simdi hayatta bazi gercekler var ,misal 3bin maasli bir aileye her aksam +3 kisi eklerseniz o insanlar maddi manevi dara duser.
Siz calisiyorken bile ise guce hayri olmayan esiniz siz evde otururken size nasil olacak? Yuzunde guller acarak eve gelmez herhalde. 4/4luk hizmet beklerse nasil mutlu olacaksiniz mesela bunlari iyi dusunmeniz lazim

Kurumsal isyerini birakip evde oturmak cok mantiksiz. Eger ki ailenizin destege ihtiyaci varsa yukaridaki paragraf bir yana onlara elden geldigince yardim etmelisiniz zaten, bunun uzerine bir de evde oturmak sizi daha cok yoracaktir. 8 yillik is hayati sonrasinda 3,5 yildir evdeyim,resmen yaslandim. Mutsuzum. Neden cunku ekonomik ozgurlugum yok. Bu durumu istediginizden emin misiniz?

Anneniz hem çocuğa bakiyor hem yemek yapiyorsa en az 1500 bekler. Bi kadin tutsaniz çocuk bakimi ve yemek icin onada vericeksiniz binle binbesyüz arası. Haftalik yarim gün temizlikciyle anlaşin birde

(orada sadece 1 öğün yiyoruz, eşim yardım etmediği için ve yoğun çalıştığım için yemek yapmak ve yemeği yemek en az 9 olur akşam) artık imalı laflardan yoruldum ailemin bana söylediği, maddi olarak destek oluyorum zaten.

Ben sadece bu kısmına takıldım yazınız. Bir Pazar akşamı yemek yapsanız pazartesiye yemeğiniz olur hatta Salı gününe bile. Sonra Salı akşamı yemek yaparsınız derken ertesi günlerin yemeklerini bir gün önce akşam yaparsanız sorununuz kalmaz diye düşünüyorum. Benim yengem(abimin eşi) her hafta sonu 1-2 günlük yemeğini yapar bittiğinde yine bir gün önceden yapar koyar dolaba. Ki bizde çok aşırı yakın otururuz ama ben nadir yemeğe geldiklerini bilirim bize mesela. Ki haftada 2-3 gün mutlaka mesaiye kalır 10'dan önce gelmez . O da kurumsal bir firmada insan kaynakları müdürü ve inanın o da çok yoruluyor ve iş yeri bizim yaşadığımız ilde değil bize 1 saat uzaklıkta başka bir ilde çalışıyor. Bence annenizde yemek sizin biraz kolayınıza geldiği için böyle yapıyorsunuz gibi geldi bana.

Her akşam başka bir evde yemek yenir mi?
Eviniz yuva olmaz ki böyle.
Garip bir düzen kurmuşsunuz.
Haftada bir iki akşam olsa neyse.
Bence işe burdan başlayın.
Çoğu kadın çalışıyor,yemeği de bir şekilde hallediyor.
Dışardan söylenir,pratik yemekler yapılır,kahvaltı edilir,karın doyurmak değil mi?

Alınırlar yemezsek, neden yemiyosunuz vs derler. Birde para kesilecek falan küsme ihtimalleri bile var. Temizlik için çağırıyorum ama ayda 1 yada 2 ayda 1. Bu dip köşe olmayan normal temizlik aslında. Sil süpür basit aslında ama o bile olsa yoruyor.

İyi de kim ailesinde yemek yiyor

Kim alınıyor

Ne alaka ki

Herkesin evi ayrı mutfağı ayrı. Isteseniz evlendik artık Biz evde yiyeceğiz der kestirip atarsınız

Burada konu açılsa her akşam kv de yemek yiyoruz dense millet topa tutardi

Hemen herkes çok yoğun çalışıyor,iyi kötü yemek yapıyor,yiyor.
Kimi haftasonu birkaç çeşit yapıp dolaba kaldırıyor,kimisi kolay yemeklerle besleniyor.
Aile evinde yemek bana göre hem çok yanlış hem çok büyük yorgunluk.

Aynen yazmak istediklerim, elinize sağlık.

Bir evi ev yapan bence akşam kurulan sofraları..biz çok seviyoruz akşam yemeklerini..yemek sonrası çay keyfini sohbet etmeyi..
Ne ben ne eşim her akşam birinde yemek yemeyi istemezdim..ikimizde çalışıyoruz.benim isim pek yoğun değil ama bebeğim var.yinede az çok kolay zor yemeğimi yaparım hergun.yorulurum ama o yorgunluğun akşam yemeği sofrasında biter inanın.
Kesinlikle başlayın buna.

Bence oncelikle iş şartlarını gozden gecirin. Neden cumartesi pazarinizi işe heba ediyorsunuz. Mudurler vs kendini tatmin etsin diye niye zamaninizi harciyosunuz. Bu zaten psikolojik olarak cok yorucu. Benim esim bile cumartesi ise gitsin sonraki hafta daha yorgun oldugunu hissedebiliyorum. Sonra annenize vereceginiz parayla hazir yemek alabilirsiniz bazi gunler. Yada bastan biraz ugrasirsiniz ama kofte yapip buzluga atarsiniz. Yine kiymalari kavurup posetleyin ogunluk bolerek buzluga atin. Sebzeleri dograyip ister cig iister pismis atin. Dogramak ve ugrasmak zaten asil zamani calan. Diyelim bu aksam yemek yok. Guzel bir corba, makarna yaparsiniz. Makarnayi kremali yada besamel soslu firinda 1 saate hazirlarsiniz. Kalan zamanda yine spnraki aksam yemegini hazirlayip onlar piserkende diger islerinize bakarsiniz camasir vs. Yani planli olmak cozer. Ben calisirken cocuk yokken bile oyleydim. Her aksam iyi yemek yemedik belki ama yemeksizde kalmadik

Bazi kaplar varmis hava kacirmayan. Marul, ispanak vs dograyin koyun bu kutulara. Sonraki aksam een kotu iispanakli kavurma yada ispanakli yumurta yaparsin. İnsta da ilkim kutval oneririm. Calisan bi bi bayan ama haftasonu yemek yapar hemde pratik ve guzel seyler

Yemegi evinizde yiyin bence ben aksamlari bir sonraki gunun yemeğini yapiyordum buzluga pratik bisiler atin hafta sonlari isten gelincede yemegin yanina pilav salata vs.halledersiniz zor gercekten ama insan alisiyor

Merhabalar herkese.
Belki milyon tane konu açılmıştır bu tarz ama ben de kendi tarafımdan değerlendirip anlatmaya çalışacağım.
2 yıldır kurumsal bir firmada çalışıyorum kimlik bilgilerimi kamufle etmek için mesleğimi yazmayacağım ama stresli ve yoğun bir işle uğraştığımı cumartesi çalıştığımı bazen pazarları bile, söyleyebilirim. Ego tatmini yapan müdürler, müdür yrd vs klasik ben de uğraşıyorum.
Bazen gelmek bile istemiyorum (pazartesi sendromu patlaması yaşıyor olabilirim)
Evimin işi çocuğum vs vs gibi yoğunluk da var tabi, mesela şuanda bacaklarım ağrıyor pazar temizliği vs den dolayı. Aslında belki eşim yardım etse bu kadar büyütmem (büyütüyorsun diyebilirsiniz).
Neyse, bunlar dışında bir sıkıntı yok.
Bu arada eşim de benzer işi yapıyor, kısıtlı zamanlar içinde yaşıyoruz hayatı herkes gibi.
Akşamları yemeği annem de yiyoruz. Aylık olarak belli miktar para veriyorum anneme de, ayrıca ufak tefek eksikleri alıyorum (çay, temizlik malzemesi, şeker, un vs). Ama memnun edemiyorum bunu hissediyorum. Maddi olarak sürekli ailem beklenti içinde babam da dahil.. Aldığım para aman aman çok değil ama yetiyor şükür. Ödemeler de şöyle, borç yok ama ödeme çok, çocuğun okul taksidi, fatura, kredi kartı vs, hemen hemen aylık 4 5 bin masrafımız var diyebiliriz. Ama zor kazandığımızdan mıdır nedir, tutumluyuz eşimle.
Ama.. bazen işi bırakayım hem saçma salak insanlarla uğraşmayayım hem de eşime ve çocuğuma daha çok vakit ayırabileyim daha mutlu olurum düşüncesi sarıyor içimi :KK43: bir de ailem sürekli maddi olarak beklentide, bastıra bastıra doğalgaz faturası şu kadar geldi, evde deterjan yok çok pahalı alamıyorum vs gibi beklentide olduklarını belli ediyorlar (orada sadece 1 öğün yiyoruz, eşim yardım etmediği için ve yoğun çalıştığım için yemek yapmak ve yemeği yemek en az 9 olur akşam) artık imalı laflardan yoruldum ailemin bana söylediği, maddi olarak destek oluyorum zaten. Onların beklentisi maaşın yarısı sanırım ama çok saçma değil mi, bu durumu yönetebilmem için sevgili KK üyeleri bana fikir verebilir misiniz ? Teşekkür ederim şimdiden..
Çocugada mı annenız bakıyor

Her akşam başka bir evde yemek yenir mi?
Eviniz yuva olmaz ki böyle.
Garip bir düzen kurmuşsunuz.
Haftada bir iki akşam olsa neyse.
Bence işe burdan başlayın.
Çoğu kadın çalışıyor,yemeği de bir şekilde hallediyor.
Dışardan söylenir,pratik yemekler yapılır,kahvaltı edilir,karın doyurmak değil mi?

Haftanin bir gunu borek aliyorum,

bir gunu doner aliyorum, yanina hizlica pilav yapiyorum.

bir gune daha boyle bir menu bulsa konu sahibi, ya da en guzeli esine biraksa o gunun menusunu (zorla da olsa),
en azindan haftada 3 gunu kendi evinde gecirir,
pahali da olmaz.

Yemegi evinizde yiyin.Kahvalti bile olsa evinizde yiyin.Pazar gunu 2 cesit yemek borek vs yapsaniz 1 gun kahvalti 1 gun manti makarna vs ile gecistirseniz 1 gun de disardan siparis verseniz oldu bitti hafta.Ne laf duyarim ne de paramla bogazima dizerim yemegi.Yemezsek bozulur diyorsunuz bozulsunlar surekli maddi beklenti insani sinir eder.

Ben sadece bu kısmına takıldım yazınız. Bir Pazar akşamı yemek yapsanız pazartesiye yemeğiniz olur hatta Salı gününe bile. Sonra Salı akşamı yemek yaparsınız derken ertesi günlerin yemeklerini bir gün önce akşam yaparsanız sorununuz kalmaz diye düşünüyorum. Benim yengem(abimin eşi) her hafta sonu 1-2 günlük yemeğini yapar bittiğinde yine bir gün önceden yapar koyar dolaba. Ki bizde çok aşırı yakın otururuz ama ben nadir yemeğe geldiklerini bilirim bize mesela. Ki haftada 2-3 gün mutlaka mesaiye kalır 10'dan önce gelmez . O da kurumsal bir firmada insan kaynakları müdürü ve inanın o da çok yoruluyor ve iş yeri bizim yaşadığımız ilde değil bize 1 saat uzaklıkta başka bir ilde çalışıyor. Bence annenizde yemek sizin biraz kolayınıza geldiği için böyle yapıyorsunuz gibi geldi bana.
Ben de aynen oyle yapiyorum.Konu sahibi isin kolayina kaciyor

Haftanin bir gunu borek aliyorum,

bir gunu doner aliyorum, yanina hizlica pilav yapiyorum.

bir gune daha boyle bir menu bulsa konu sahibi, ya da en guzeli esine biraksa o gunun menusunu (zorla da olsa),
en azindan haftada 3 gunu kendi evinde gecirir,
pahali da olmaz.
Oğlumun doğumundan sonra verdiğim 3 yıllık ara hariç hep çalıştım.
Ne yemeksiz kaldık ne pis evde oturduk.
İnsan planlı olursa eşi de benim eşim gibi hayat müşterek diyorsa düzen kurmak çok zor değil.
Parama kıyıp temizlik için yardımcı alıyorum.
Her Pazar ikindiden sonra hafta içine yemek pişirir,biraz da ön hazırlık yaparım.
Yeşillikleri yıka-kurut,kıyma kavur vb.
Her gün üç çeşit yemiyoruz elbette ama tencere hep kaynar mutfağımızda.

Herkes sormus ama cevabi goremdim, cocugunuza anneniz mi bakiyor? Okul saatleri nasil?
Kusura bakmayın anca oturabildim yazmaya, annem servise verip servisten alıyor sadece. Sabah 9 17 arası okulda. 18 de biz geliyoruz. Bakımı değil de anneme emanet ediyoruz gibi. Sağolsun allah razı olsun, hakkını yiyemem o konuda. Ama iğnelemeleri ve sorgulamaları fazla. Ben koskoca kadınım anlıyorum sorgulandığımı, mesela haftasonu pazara çıkıp çıkmadığımı sorguluyor (pazar masrafı market masrafı yok sizin der ara sıra çünkü ). Halbuki haftasonu için de olsa herşeyimi alıyorum.
Ve eşim.. evet eşim yardımcı olmuyor olsa da hep en basit en kolay şeyleri zorlaya zorlaya yapıyor, ben baskı kurmaktan yoruldum, bide sinirleniyor baskı yaptığım için. Şu hayatta herşeyi çözerim ama ona nasıl iş yaptırtacağımı çözemedim..
Bu arada, ailemde yemek yemeği kestiğimizde şey derler eminim, deeprise sırf para vermemek için yemiyor vs derler, yemek yapmak basit tabiki 6 senelik evliyim biliyorum ben de bişeyler. Offff hep başkaları ne dicek diye diye düşünmekle geçiyor :(

Back
X