• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş hayatı, zorluklar ve yorgunluk

Ailemin durumu iyi aslında ama onlara göre kötü. 2 maaş giriyor, 1 kira ve bir de benden alıyorlar. Ama yeni bi yatırım daha yapacaklarmış para lazımmış
Başka çocukları var mı? Genelde erkek çocuğu olanlar böyle kızdan kesip ona aktarmanın derdine düşüyor. O yaşta hem de o durumda ne yatırımı.

Peki eşiniz her akşm kayınvalidesinde yemek yemekten şikayetçi değil mi?
Bir de sonsuza kadar böyle mi yaşamayı düşünüyorsunuz?
Beklenti hiç bitmeyecek sonuçta, siz bu yüzden hiç evinizde yemek pişirmeyecek misiniz?
Ben pişirmicem demedimki, eşim memnun heralde evde olsak ben baskı yapıcam yardım et diye çünkü, rahatı kaçacak beyefendinin. Erkeklere göre bişey yokki, hep arada kalan biz kadınlarız..

Yok yok, asla. Eşim de ben de yemek seçmeyiz. Kuru pilav makarna sebze köfte klasik yemekler. Bugün yemek yok desin, zeytin peynir yeriz. Her yola geliriz.
Evler yakın. Her seferinde yağın bitişinden bile şikayet oluyor. Yada zeytin bittiden. Halbuki hiç birimiz orda kahvaltı yapmıyoruz. Kızım yemek yemiyor orda, çünkü 3 öğün okulda yiyor. Tamam ben zeytin getireyim anne fazla vardı dedim, getirsen iyi olur dedi. Evde ne varsa mercimek, bulgur, pirinç oraya götürüyorum. Başka da napabilirim hiç bilmiyorum.
Kuzucum fazla muhabbet tez ayrılik getirir derler ya bende çalişiyorum kayınvaldemle annemle ayni şehirdeyiz evde 2 yumurta kırar yerim .gitmem iş çikişi ,haftada 1 giderim hafta sonu ikisinede uğrarım.Benim eşim hergün annemde yemeği de kabul etmez siz eşinizı ortaya atın .annenize ufak tefek destek olun ama haftada yarım gün kadın tutsaniz eviniz mis gibi olur .haftasonuda kurufasulye suluköfte çorba gibi yemekler yapin atin dolaba, inanın böyle kafanız rahat olur

Çocuğu yine anneniz bıraksın servise, siz de yemekleri bir gün öncesinden yapın. Eşiniz alışacak size yardım etmeye. Bir ömür boyu annenizde yiyemeyeceğinize göre.

Çok rahatsız edici bu tavırlar gerçekten ama planlı oldu mu başarılıyor. Ben şu anda ev hanımıyım. Kesinlikle çalışıyorken ve eğitim alıyorken daha planlıydım. Hiçbir işim de kalmıyordu. Çalışmak daha da enerjik yapıyordu.

12 de evden çıkıp akşam 10.30 da eve giriyordum. Önce ders verip, sonra akşam formasyon için üniversiteye gidiyordum. Tramvayda geçen zamanımda not defterime akşam yapacağım işler, hazırlayacağım yemek ve alışveriş listesini hazırlıyordum. Bir de üzerine ders çalışıyordum.

Kesinlikle yapılabilir. Annenizin imalarını duymaktan çok daha iyidir. Eşinizin devamlı orada yemekten rahatsız olduğunu, kafasını dinlemek istediğini filan söyleyin.

Onların nedüşüneceğini hiç önemsemeyin. Sonuçta alışveriş yaptığınız halde, hala sizden para beklerken onlar sizi üzdüklerini düşünmüyorlar.

Merhaba bence artik yemekleri evde kendiniz yapin .
Annenize de aylik 200 veya 300 liralik alisveris yapin. Sivi yag , un , seker , deterjan gibi .onlar da soylenmez . Sizde alinmazsiniz.

Yemekleride 1 gun yapip , bir bun yapmayin .1 gun disarida yiyin secenek cok .
6 da evde olmaniz iyi bir saat bence . Eger esinizde evde oluyorsa 7 ,7 bucukta yersiniz.

Esinize de is yaptiriyor gibi soylemeyin. Canim yardim ederi misin cok yoruldum , bende baska bir is yapayim sonra cocukla ilgilenicem deyin.

Back
X