• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş hayatı, zorluklar ve yorgunluk

Deeprise

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2018
128
67
48
34
Merhabalar herkese.
Belki milyon tane konu açılmıştır bu tarz ama ben de kendi tarafımdan değerlendirip anlatmaya çalışacağım.
2 yıldır kurumsal bir firmada çalışıyorum kimlik bilgilerimi kamufle etmek için mesleğimi yazmayacağım ama stresli ve yoğun bir işle uğraştığımı cumartesi çalıştığımı bazen pazarları bile, söyleyebilirim. Ego tatmini yapan müdürler, müdür yrd vs klasik ben de uğraşıyorum.
Bazen gelmek bile istemiyorum (pazartesi sendromu patlaması yaşıyor olabilirim)
Evimin işi çocuğum vs vs gibi yoğunluk da var tabi, mesela şuanda bacaklarım ağrıyor pazar temizliği vs den dolayı. Aslında belki eşim yardım etse bu kadar büyütmem (büyütüyorsun diyebilirsiniz).
Neyse, bunlar dışında bir sıkıntı yok.
Bu arada eşim de benzer işi yapıyor, kısıtlı zamanlar içinde yaşıyoruz hayatı herkes gibi.
Akşamları yemeği annem de yiyoruz. Aylık olarak belli miktar para veriyorum anneme de, ayrıca ufak tefek eksikleri alıyorum (çay, temizlik malzemesi, şeker, un vs). Ama memnun edemiyorum bunu hissediyorum. Maddi olarak sürekli ailem beklenti içinde babam da dahil.. Aldığım para aman aman çok değil ama yetiyor şükür. Ödemeler de şöyle, borç yok ama ödeme çok, çocuğun okul taksidi, fatura, kredi kartı vs, hemen hemen aylık 4 5 bin masrafımız var diyebiliriz. Ama zor kazandığımızdan mıdır nedir, tutumluyuz eşimle.
Ama.. bazen işi bırakayım hem saçma salak insanlarla uğraşmayayım hem de eşime ve çocuğuma daha çok vakit ayırabileyim daha mutlu olurum düşüncesi sarıyor içimi :( bir de ailem sürekli maddi olarak beklentide, bastıra bastıra doğalgaz faturası şu kadar geldi, evde deterjan yok çok pahalı alamıyorum vs gibi beklentide olduklarını belli ediyorlar (orada sadece 1 öğün yiyoruz, eşim yardım etmediği için ve yoğun çalıştığım için yemek yapmak ve yemeği yemek en az 9 olur akşam) artık imalı laflardan yoruldum ailemin bana söylediği, maddi olarak destek oluyorum zaten. Onların beklentisi maaşın yarısı sanırım ama çok saçma değil mi, bu durumu yönetebilmem için sevgili KK üyeleri bana fikir verebilir misiniz ? Teşekkür ederim şimdiden..

eşinle konuş. sana yardım etsin. pazar gününü sabahtan akşama temizliğe ayırma mesela. akşam işten gelince bi işin ucundan tutsun. imkan varsa temizlikçi alabilirsiniz.

annenizle de açık açık konuşun. anne para mı istiyorsun diye.

işten çıkmanız da şu an için mantıklı değil. çocuk okula gidiyor, eş akşama kadar çalışıyor. ee siz yine evde tek olacaksınız, onlarla vakit geçiremeyeceksiniz ki çok fazla.

imkanınız varsa 15 günde bir temizliğe yardımcı alın
haftasonuna bırakmayın işleri
haftaiçi ufak ufak yapın
yemekleri de kendi evinizde yemeye başlayın
hem eşinizle beraber yediğiniz yemeklerin keyfi inanın başka oluyor
annenizden de maddi olarak tamamen olmasa bile biraz elinizi çekmiş olursunuz

kurumsal bir firma demişsiniz. Muhakkak avantajları vardır. işi bırakmayın derim.

yemek konusu aslında çözülemez değil. İşin maddi boyutundan çok manevi boyutu da önemli aileniz için. Her gün orda yemek yemenizi doğru bulmadım bende.
3 kişilik bir aile için yemek yapma süresi 45 dk -1 saatei geçmez. üşenmeyin madem çocukda okul çağında akşam bir yandan çayınızı yudumlarken diğer yandan ocağa ertesi gün için yemek koyabilirsiniz. ha belki haftada 1-2 defada kahvaltılıkla geçiştirirsiniz yanına bir çorba ile , çorba yapmak 15-20 dk sürer.
en önemlisi alışveriş işi mutfak için zaman alıyor. bu görevi de eşinize verin.
haftalık bir yemek listeniz olsun.

ailenizde misafir olarak çağırırsa gidersiniz.

Allah yardımcınız olsun .
İşi bıraksanız ne değişecek ki? Çocuk okuldan dönünce belki 2-3 saat daha fazla vakit geçirirsiniz hepsi bu.
Bence bunun yerine bir yardımcı tutun. Bu kadar kendinize yüklenmeyin.
Bir de akşama pratik yemekler yapmaya çalışın. Valla bir çatal makarna yerim ama huzurla yerim..

Ailende yemek yemeyin o zaman bından sonra. Ilk buradan başlayın.
Temizlik için de 1 haftada bir gelecek birini bulabilirsiniz uygun fiyata.
Evet Malesef hem iş hem ev yoruyor insanı ama yapacak bşy yok :KK43:(
Alınırlar yemezsek, neden yemiyosunuz vs derler. Birde para kesilecek falan küsme ihtimalleri bile var. Temizlik için çağırıyorum ama ayda 1 yada 2 ayda 1. Bu dip köşe olmayan normal temizlik aslında. Sil süpür basit aslında ama o bile olsa yoruyor.

Bence orada yemek yemeyi bırakın, çocuk da bakılıyor derseniz anneniz hem bakıcı oluyor hem yemeğinizi yapıyor o halde yardımınız olması ve onların da beklenti içinde olması gayet normal. Benim de Allah izin verirse çocuğum olacak, sadece çocuğu baktırsam zaten en az 700 tl bakıcıya veririm yemeğimi de yapsa 1000 den aşağı almaz. Bunu düşünerek açıkça konuşup anne ya bakıcı ve yemek için şu ücretle birini tutacağım ya da sana şu kadar destekle senden şu desteği bekliyorum diyebilirsiniz.

her işin kusuru vardır
hiçbir iş 4x4 lük değildir
muhakkak ya yoğunluğu ya da işyerindeki insanlardan biri birkaçı can sıkıcıdır
işi bırakmayın
bir sonraki günün yemeğini bir önceki günden yapın
çocuğunuzun yaşı küçükse 12 yaş altı görmemezlikten duymamazlıktan gelin
sizde dert yanın çocuğun masrafları falan bitmek bilmiyor
bu gidişle sizde yemek yemek yerine kendimiz atıştırmalık yapacağız para yetişmiyor okula sürekli öğretmenler birşey istiyor de hallerine şükretsinler
ayrıca para yardımını abartmayın biriktirin
zaman tasarruf zamanı, yarının kimse umutlu değil birikim kazanırken yapılır

Alınırlar yemezsek, neden yemiyosunuz vs derler. Birde para kesilecek falan küsme ihtimalleri bile var. Temizlik için çağırıyorum ama ayda 1 yada 2 ayda 1. Bu dip köşe olmayan normal temizlik aslında. Sil süpür basit aslında ama o bile olsa yoruyor.
Her hafta çağırsanız birini baya yükünüz hafifler.
Gitmeyi kesmeden önce kırgınlığınızı söyleyin ama bence.

Aylık ne kadar, ve ne diye para veriyorsunuz ki ailenize?

Gerçekten ihtiyaçları var, ya da çocuğunuza bakıyorlarsa anlarım, ama sırf bir öğün orada yediğiniz için sizden beklenti içindelerse çok tuhaf.

Altlı üstlü mü oturuyorsunuz? Aslında hafta sonu tatil olan bir iş bulsanız bile psikolojik rahatlarsınız bence.

Beni şu hayatta tek motive eden şey cumartesi-pazar :KK70:

Son düzenleme:
valla annedir candır kandır, benim başımın tacıdır
ben de hep bu zamana kadar aman annemler kırılmasın diye çok kez kendi huzurumdan ödün verdim
ama ne zamanki ikinci hamileliğimi öğrendi annem öyel bir kırdı ki beni, çünkü onunla maddi açıdan göbek bağımız var
hala lafları kulağımda çınlıyor ve aylardır zaruri şeyler dışında konuşmaz olduk :(
demem o ki o a raddeye gelmeden ne tür göbek bağınız varsa kesin atın
basit bir yemek diyorsunuz ama o bile baksanıza ağır geliyor ki onlara maddi beklentileri oluyor ve bu da sizi sıkıntıya sokuyor hepiniz evinizi yuvanızı bilin başta kırılır ki kırılacak da bişe yok anne kaç yaşına geldim hala yemek yapmay öğrenemedim artık azıcık eşime kendim yemek yapmak istiyorum öğrenemezsem yine kapını çalarım deyin esprili bi dille gülerek inanın kırılacak bişe bulamaz

Anladığım kadarıyla işi bırakmak da bir seçenek sizin için. Kimsenin maddi beklentisi sizi bu seçeneği düşünmekten alıkoymasın. Bu hayata bir defa geliyoruz. Acaba yoğun iş hayatına bu kadar yorgunluğa değiyor mu çalışmanız bunu düşünün. Eşinize evinize en önemlisi yavrunuza daha çok vakit ayırmak bunları rahat rahat yapabilmekten daha güzel ne olabilir?

Haftaiçi en geç 16 da evde oluyorum, eve gelip küçük çocuğumu öğle uykusuna yatırıyorum ( evet geç bir saat ama ben olmayınca uyumuyor )
O uyuyunca mutfağa geçip yemek hazırlığı yapıyorum ya da bir saat kadar dinleniyorum. Eşim 18.30 gibi evde oluyor, çocuklar babalarıyla biraz oynuyor yemeğe oturmamız 19u buluyor genelde. Ye iç kaldır 20.00
Yani aslında yoğun olmayan bir mesaiyle saat 20den önce mutfaktan çıkamıyorum.
Siz yoğun halinizle 21.00da mutfaktan çıkabilecekseniz bence boşa strese giriyorsunuz, bırakın başka yerde yemek yemeyi, geçin evinizde yiyin en azından tasanız olmaz. Pratik şeyler yaparsınız, ertesi güne de kalır bazen.
Niye tavır çekiyorsunuz ki?

Eve yardımcı alın.
Yemekler içinde 2 günde bir birine yemek yaptırın ücretini ödeyin.

Alternarif:
Evdeki basit işlere eşiniz yardım etmeli.
Siz yemek yaparken o evi süpürsün.
Ertesi gün yine siz yemek yaparken o çamaşırları sersin/katlasın gibi.

eşinle konuş. sana yardım etsin. pazar gününü sabahtan akşama temizliğe ayırma mesela. akşam işten gelince bi işin ucundan tutsun. imkan varsa temizlikçi alabilirsiniz.

annenizle de açık açık konuşun. anne para mı istiyorsun diye.

işten çıkmanız da şu an için mantıklı değil. çocuk okula gidiyor, eş akşama kadar çalışıyor. ee siz yine evde tek olacaksınız, onlarla vakit geçiremeyeceksiniz ki çok fazla.
Anneme desem evet istiyorum der ve zaten veriyorum da. Orda yemesek daha karlıyız, bide sürekli beklenti içindeler.

meslegimi cok seviyorum,
ancak onu bile haftasonu yapmak istemezdim.

yine esimin bir is imkani olmustu,
iyi kazanacakti ancak haftasonu calismasi gerekiyordu, izni haftaici olacakti,
dusunduk tasindik ve kabul etmedik.

isi birakayim yerine,
is degisikligi dusunmez misiniz?
belki daha az kazanirsiniz ama daha normal calisma saatleriniz olur.

Her akşam annenizde yemek daha yorucu değil mi? Başınızın çaresine bakıp, yemeklerinizi evinizde yemekten başka çareniz yok. Hem kendi düzeninizi kurar hem de ailenize para vermekten kurtulmuş olursunuz.

Back
X