Sen yine çalışabilmişsin canımm en azından tecrüben olmuştur..Bende şunu anlamıyorum yeni mezun kişilerden nasıl tecrübe beklerler şaşıyorum..Birileri işe alsınki tecrübemiz olsun dimi amaaa..Herkes annesinin karnından iş bilerekmi doguyor sankii off offf....
Nasıl bir işe başvurduğunuz çok önemli.... Yeni mezunsanız uzman pozisyonuna değil eleman yada uzman yardımcısı pozisyonuna başvurursanız iş blmanız daha kolay olacaktır...
Yeni mezun olunduğunda insanın idealleri yüksek oluyor ama hayat maalesef böyle değil... 1. basamakla başlayıp yükseliniyor ancak...
Sen yine çalışabilmişsin canımm en azından tecrüben olmuştur..Bende şunu anlamıyorum yeni mezun kişilerden nasıl tecrübe beklerler şaşıyorum..Birileri işe alsınki tecrübemiz olsun dimi amaaa..Herkes annesinin karnından iş bilerekmi doguyor sankii off offf....
Ayy canımm inşallah olur yaaa..Seni cok iyi anlıyorumm.. Bende görüşemeye gittigimde elimden geldigince sakin olamaya calıştım ama yinede insanda heyecan olmuyor degil...İnan calışmak kadar güzel bir şey yokk...Kendi ayakların üstünde durup para kazanmak cok farklı bir duygu olmalı:1hug:
Ayy canımm inşallah olur yaaa..Seni cok iyi anlıyorumm.. Bende görüşemeye gittigimde elimden geldigince sakin olamaya calıştım ama yinede insanda heyecan olmuyor degil...İnan calışmak kadar güzel bir şey yokk...Kendi ayakların üstünde durup para kazanmak cok farklı bir duygu olmalı:1hug:
Canım hocanı ara istersen öğren belki bilgisi vardır.Çünkü hocanın referansı ile gitiğine göre sonuçlanmış olması lazım bana öyle geliyor.Umarım alınırsın
Canım hocanı ara istersen öğren belki bilgisi vardır.Çünkü hocanın referansı ile gitiğine göre sonuçlanmış olması lazım bana öyle geliyor.Umarım alınırsın
saol canım.. hayırlısı dıyorum... bana sürpriz oldu biraz,cunku taa kışın basında basvurmustum ve ümidimi kesip unutmustum bile..
ses cıkmazsa sor tabıkı.. ben özel bı bankanın personel alacagını duymustum ve muracat etmıstım ve kuvvetlı referanslarım vardı deneyımımde ama 3 ay gecmıstı ve ses cıkmadı,bende dırek subeye gıdıp müdürle görüşmüştüm..zannedıyordum kı krızden dolayı cok kişi cıkardılar ya ondan alımda ertelendı ama nerdeee... meger seçilenler cagrılmıs mulakat sınav vs yapılmıs,alınan elemanında alımı krizden dolayı askıda kalmıs hatta.. bende mail attım bankaya,neden bir sekılde tlf veya maille bana olumlu veya olumsuz dönüşü yapılmadı diye.. bayagı sert bi dille sıkıntımı ifade ettım ve bana anında dönüş yaptılar.. nedenlerını ögrenmek ıstıyorum dedım.. en azından bunu bilmek hakkım dedım..hangı özellıgımı yetersız buldunuz dedım.. ınan karsımdakı adam bıle tıkandı kaldı.. ama sonuc... eleman alımı oldugunda sıze dönüş yapacagız oldu.. -tatlicadiarzu-
Evet arkadaşlar görüşme sonucu olumsuzsa genelde dönmüyorlar
çünkü 1 kişi alınacak işe neredeyse 1,000 kişi müracat ediyor kriterlere göre ve mülakatlara göre değerlendiriliyor
szin geri dönerek sert dille nedenini sormanız değerlendirme aşamasında bile olsanız elenmenize neden olabilir bende bu konuya çok katılmıyorum
Bu arada artık özel sektörde daha çok yeni mezunlar alınıyor büyük şirketler özellikle yeni mezunları kapıp kendileri yetiştiriyor hemde daha ekonomık oluyor düşük maaşla başlattığı için iş tecrubesi çokta işe yaramıyor bu konuya çok takılmayın derim
Herkese bol şans diliyorum umarım herkes hedefıne ulaşır moralınızı bozmayın buara işe alımlar için ciddi ölü bir dönem ama buda gececektır
Ben mezun olduktan sonra bi kaç yerden iş teklifi aldım bana uygun olmadıgı için kabul etmedim ama şunu anladım bir yerden başlamak gerekiyor..Bu yüzden bu seferki gittigim iş hem içime sindi hemde istedigim gibi..Bakalım olmazsada yapacak bir şey yok...