İş görüşmesi sanırım hüsran ,yalnızlık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada ben işi bırakıyorum; üst düzey yönetici asistanıyım ama talep edildiği için beş sene santrale de baktım, aynı anda sekiz yöneticinin programı koordine ediyorum, kahve de yaptım çok kez. Konu sahibi bizim şirkete gelse de görse dünya kaç bucak :KK53:

Benim iş tanımımda da mesela yerleri süpürmek yok ama boş kalınca makinaların etrafını,çalışma alanımı falan süpürüyorum.
Çıkacak ürünlere hazırlık yapıyorum,
hatta herkes içer diye bardak sulardan getiriyorum.
Yani ufak tefek bazı işler iş tanımında olmasa da yapılabilir,
Artık iş bulmak çok zor,bulduğunuza da sahip çıkın...

Haksızsınız çünkü çok acelecisiniz. Aradan bir hafta on gün geçse haklı olabilirdiniz ama kadının tek derdi / işi / sorumluluğu siz değilsiniz ki sadece sizi düşünsün. Ha ama bir hafta sonra dönücem dediği halde dönmüyorsa evet iş bilmez dersiniz.
Hiç bir iş görüşmesinde sonuç olumsuzsa geri dönüş almadım ben. Her olumsuza dönmeye kalkarlarsa bunun için de ayrı bir eleman işe almaları lazım 🤷🏻‍♀️

artik konuyu okumadim bile cunku sizin butun konulariniz is uzerine. yani dunyadaki butun is verenlerin de en kotuleri sizi buluyor olamaz herhalde. isiniz sekreterlik ama sekreterin yapmasi gereken seyleri yapmaya gocunuyorsunuz genelde. insanlar size iyi yaklasinca bile altinda bir sey ariyorsunuz.
Yok bir de ben varım. Benim de iş görüşmelerim garip geçiyor, mesala biri 3.gözünüz nerede olsun istersiniz demişti. En son ünlü bir firma ile görüştüm. Bana başvurduğum pozisyondaki yabancı dili bilmediklerini ama kendilerine 2-3 cümle söylememi istediler. Bir diğeri devlet kurumu, girdiğim dilde fıkra anlatmamı istediler. Temel fıkrası gibi. Mantık bunun neresinde? Gerçekten o kadar saçma sorular soruyorlar ki, elemek istedikleri, almayacakları, dalga geçtikleri belli. Demek ki, benim arkadaşlarım da böyle düşünüyor.

L lianazelko maalesef olur olmaz şeyler sorabiliyorlar canım güya bugün arayacaktı beni ama aramadı bir de tek senle görüştüm dedi bugün baktım başka cvleri incelemiş beni alacak olsa bakmazdı diğer cvlere

Anladığım kadarıyla tecrübeli birisiniz. İş veren bu bedavaya herşeyi yaptırmak ister. Ben bu ilk andan ajitasyon. Şansınızı başka yerlerde de deneyin ben gönlünüzce bir iş bulacağınızı düşünüyorum. Hatta bu dediğiniz yerden dönüşler dahi olabilir.

Hiç bir iş görüşmesinde sonuç olumsuzsa geri dönüş almadım ben. Her olumsuza dönmeye kalkarlarsa bunun için de ayrı bir eleman işe almaları lazım 🤷🏻‍♀️
Çok büyük kurumsal şirketler kariyer siteleri üzerinden mesaj yoluyla dönüş yapıyorlar olumsuz da olsa. Ufak çaplı genelde aile şirketi olur bunlar dönüş falan yapmazlar.

Ofis tarzı yerlerde hep sekreterler ortaligi temizleyim çay servisi yapıyor. Zira orada iki eleman kaldirma gucu olmuyor. Ama temizlik dediysem ofis mobilyasi zaten , yerler de pek kirlenmiyor. Yani çok da temizleyecek bisey olmuyor. Cam silme yeri silme falan haftada bir temizleyen biri tutulur. Sabah siz toz alma falan yaparsinız. Çay servisi de ayip değil sonucta.

Yok bir de ben varım. Benim de iş görüşmelerim garip geçiyor, mesala biri 3.gözünüz nerede olsun istersiniz demişti. En son ünlü bir firma ile görüştüm. Bana başvurduğum pozisyondaki yabancı dili bilmediklerini ama kendilerine 2-3 cümle söylememi istediler. Bir diğeri devlet kurumu, girdiğim dilde fıkra anlatmamı istediler. Temel fıkrası gibi. Mantık bunun neresinde? Gerçekten o kadar saçma sorular soruyorlar ki, elemek istedikleri, almayacakları, dalga geçtikleri belli. Demek ki, benim arkadaşlarım da böyle düşünüyor.
ben sizin is bulma surecinizi bilmiyorum. konu sahibi her ise gireceginde veya girdiginde burada paylastigi icin biliyoruz. ya cok is yaptiriyorlar diyor, ya garip sorular sordular diyor. hep bahanesi var yani. yoksa ben butun is verenler harikadir falan demedim. vardir tabi garip olanlar da.

L lianazelko maalesef olur olmaz şeyler sorabiliyorlar canım güya bugün arayacaktı beni ama aramadı bir de tek senle görüştüm dedi bugün baktım başka cvleri incelemiş beni alacak olsa bakmazdı diğer cvlere
sen niye kadına gönül koyar gibi konuşuyorsun ki şimdi 😂
O her cv ye bakar
Söz vermemiş sonuçta görüşmüşsünüz sadece
Bugün başka başvuru olduysa onlarla da görüşür.
Görüşme sıcak geçti diye illa seni alacak değil

Cnm sen seçici olmaya devam et. Daha önce de dediğim gibi kurumsal firmalara öncelik ver. Aile şirketlerinden uzak dur.
İşyerinde mutsuz olmak bütün hayatını etkiliyor, hatta sağlığın bile bozuluyor.
Hatta bir örnek vereyim; bir gün evime çok uzak bir firmaya görüşmeye gittim. Adı sanı duyulmamış bir aile şirketiydi ama köklü bir şirketti. Neyse gideyim bir görüşeyim dedim.
Müdürüm olacak kadın ve ik müdürü beni bir buçuk saat bekletti. Kalkıp gidecektim ama o kadar yol gitmişim bekleyeyim bari bişeye değsin dedim.
İkisi geldi toplantı odasına, öğlen tatili yemeğine çıkmışlar hanfendiler. Sohbet muhabbet sardı tabi keyfi geç kaldılar bunlar. Rahat rahat geçtiler karşıma ay pardon beklettik falan dediler.
Neyse ben burada işe başladım. Bir sene zor dayandım. Müdürüm olacak kadını sürekli böyle beklemekle geçti oradaki çalışma hayatım. Acayip rahat, iş disiplini yok, işten anlamaz, mail atmak nedir bilmez, whatsapptan yazar her şeyi falan. Arkama bakmadan kaçmıştım oradan. Aslında benim hatamdı, kadın iş görüşmesinde ciddiyetsiz olduğunu belli etmiş. Ne girip çalışıyorsun orada.😵
O yüzden seçici olun kızlar. Salak salak firmalara şans vermeyin.

defne-28 defne-28 tabiki sonuçta ilan vermek için iyi bir miktar ücret veriyorlar geçen cua sabah görüşmeye gittiğimde kaç gündür sizi bekliyoruz huvese hanım çok başvuran oldu ama inanın başka cvlere bakmadım bile sizi beğendim benim için okeysiniz satın alma müdürümüzle de hemen görüştüreceğim sizi dedi onunla da görüştük sonra odadan çıkınca ne zaman başlayabilirsiniz işe dedi ben de önümüzdeki hhafta dedi bizim için de uygun ben size maaş teklifini söyleyeceğim dedi cuma günü aradım açmadı sonra mesaj attı pazartesi günü üst yönetimle görüşüp sizi bilgilendireceğim dedi ben de şaşırdım bu kadar herşeyin hızlı olmasından ama geri dönmedi ve bugün başka cvleri inceledi incelemesi en doğal hakkı işi bu ama bana niye sanki kesin beni alacağına dair net konuştu insan der ki sen beğendiğim adaylardan birisin görüşeceğim birkaç aday daha var bir hafta içinde netleşir desen ben zaten umutlanmam ama böyle söyleyince insan umutlanıyor

Yok hani ik personeli çok umut verici konuşmuş ya ona istinaden dedim bunu.

bademli bademli _Magnum aynen canım kesinlikle o kadar görüşmeye gittim ilk görüşmede bu kadar kesin konuşan siz okeysiniz size gün içinde döneceğim işe giriş evraklarını atacağım falan ben de diyorum bu kadar hızlı güya bugün arayacaktı bir baktım başka cvleri inceledi demek ki işin özeti benim söylediğim rakamı çok buldular işin özü bu

defne-28 defne-28 tabiki sonuçta ilan vermek için iyi bir miktar ücret veriyorlar geçen cua sabah görüşmeye gittiğimde kaç gündür sizi bekliyoruz huvese hanım çok başvuran oldu ama inanın başka cvlere bakmadım bile sizi beğendim benim için okeysiniz satın alma müdürümüzle de hemen görüştüreceğim sizi dedi onunla da görüştük sonra odadan çıkınca ne zaman başlayabilirsiniz işe dedi ben de önümüzdeki hhafta dedi bizim için de uygun ben size maaş teklifini söyleyeceğim dedi cuma günü aradım açmadı sonra mesaj attı pazartesi günü üst yönetimle görüşüp sizi bilgilendireceğim dedi ben de şaşırdım bu kadar herşeyin hızlı olmasından ama geri dönmedi ve bugün başka cvleri inceledi incelemesi en doğal hakkı işi bu ama bana niye sanki kesin beni alacağına dair net konuştu insan der ki sen beğendiğim adaylardan birisin görüşeceğim birkaç aday daha var bir hafta içinde netleşir desen ben zaten umutlanmam ama böyle söyleyince insan umutlanıyor
bazen yapıyorlar öyle

Boşver sen bunlara takılacağına iş başvuruları yapmaya devam et

defne-28 defne-28 aynen canım öyle yaptım başka ilanlara baktım başvurdum belli ki aramayacak arayacak olsa cuma günü bile haber verirdi önüme bakacağım artık

İzninizle gülücem. Yönetici asistanı çay götürmez mi? Gerekirse götürür valla kahve de pişirir. Aynı anda 8 toplantının olduğu günler çaycılar kime hizmet edeceğini şaşırmışken az kahve yapmadım.
Yok o anlamda demedim yönetici asistanı olan bir arkadaşım var kız pantolonunu bile kuru temizlemeye götürdüğümü biliyorum patronumun demişti

Beş sene önce bir görüşmeye gittim, uluslararası bir denizcilik firmasıydı. Görüşme mükemmel geçti, iş tanımı, maaş, izlenim falan müko. Adam üç aday var ben size bir haftaya kadar döneceğim dedi, dönmedi. Bir süre sonra mail ile döndü bana olumsuz dedi, aradım peki neden dedim; adam bana referansla biri geldi dedi. Öyle kaldım mal gibi. Sonra başka bir yere gittim, kadın yüzüme yaşlısın dedi. Özgeçmişimdeki doğum tarihime bakmamış, canım yaşlısın bizim şirket dinamik dedi. Bu işyerime girerken kaç sene doğurmayacan, bak doğurursan yanarız, aman doğurma muhabbeti döndü defalarca.

Sözün özü işvereni çok da ciddiye alıp kendinizce çıkarımlar yapmayın üzülürsünüz. Hakkınızda hayırlısı.

bademli bademli _Magnum aynen canım kesinlikle o kadar görüşmeye gittim ilk görüşmede bu kadar kesin konuşan siz okeysiniz size gün içinde döneceğim işe giriş evraklarını atacağım falan ben de diyorum bu kadar hızlı güya bugün arayacaktı bir baktım başka cvleri inceledi demek ki işin özeti benim söylediğim rakamı çok buldular işin özü bu
Dandik bir firmaymış bence. Böyle bir iş görüşmesi olmaz. Sen devam et başka iş bakmaya. Hakkında hayırlısı olsun.

Yok o anlamda demedim yönetici asistanı olan bir arkadaşım var kız pantolonunu bile kuru temizlemeye götürdüğümü biliyorum patronumun demişti

Ben tatile gittiklerinde japon balıklarına bakıyordum aklım çıkıyordu hayvana bişey olacak diye :KK70:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X