İş değişikliği

yeniuye01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
732
362
103
merhaba, kurumsal bir şirkette çalışıyorum ama sabah 9 akşam 18 aynı işte bir ömür çalışmak istiyor muyum bilmiyorum. ayrıca ileride herkesin başına her şey gelebilir. Ve elbette en önemlisi şu anki işimi sevmiyorum. Ağlayarak gittiğim oluyor. Aşırı adaletsiz bir yer ve işleri herkese değil yapana yüklüyorlar. Drfalarca dememe rağmen elini oynatan yok. Rahatları iyi amirlerin, nasılsa gözleri arkada değil, işleri yapan biri var. Ama ben artık tükendim. Mecazi olarak değil gerçek anlamda. Geçen acile gittim yüzüm uyuşuyor kalbim çarpıyor diye. Şükür bişey çıkmadı. Muhtemelen psikolojik. İstifa etmek istiyorum ama borcum var çalışmak zorundayım . Ne yazık ki kimseden fayda yok.
Kpss ye hazırlanmayı düşünüyorum. Farklı bir şeyler de yapmak istiyorum ve tavsiye bekliyorum. hangi konulara yönelmeliyim ? Mesela bilgisayar programlama mezunuyum. Mobil uygulama sektörü ilgimi çekse de nereden başlamam gerektiği konusunda kararsızım. Veya başka bişey. Kurs vermek istiyoeum ama ne yapabilirim bilmiyorum. Bilgisayarı herkes biliyor ve işyeri açmam lazım. O devir geçti artık . Online kurslar olabilir mi bilmiyorum.
Kitap yazıyorum, kendime ait bir ins. sayfam var , takipçilerim var foto paylaşıyorum şehrime ait. o sayfaya bağlı blog da açmak istiyorum.

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Teşekkürler millet

Mobil uygulama işine girebilirsiniz, bu tarz forumlar, uygulamalar çok kullanılıyor. Biraz geliştirip bi uygulama haline getirirseniz kullanılır bayağı

Bence iyi bir fikire sahip blog geliştirilebilir ama içerik üretme kısmı çok meşakkatli olacak. Tutacak bir ineternet sitesi de olabilir.
Mobil uygulama için İyi bir fikir bulup uygulamaya dokerseniz çok iyi olur ama ama ama bu iş yıllar ister, azminiz ve zamanınız var mı? Kotlin şuan çok kullaniliyor ve Java tabii bu diller sadece android icin ios ayrı bir dünya. Ne bileyim çok emek ister.
Yazılım biliyorsanız en güzeli mobil ya da web bence başlayın zaman alır ama iyi yerlere gelirsiniz.

Mobil uygulama işine girebilirsiniz, bu tarz forumlar, uygulamalar çok kullanılıyor. Biraz geliştirip bi uygulama haline getirirseniz kullanılır bayağı
Aklımda fikirler var oyunlar vb. Arayıp bulamıyorum veya bulsam da istediğim gibi olmuyor. Yavaştan başlasam aslında iyi olur

Içerik üretme kısmı gerçekten zor. Kafa istiyor ve işte o kadar yoruluyorum ki ona vakit kalmıyor. En sevdiğim şey kitap okuma, ona bile vakit ayıramıyorum daha doğrusu okuduğuma odaklanamıyorum. Aslında bikaç sayfa açtım ama dediğim gibi vakit yok, ıçerik üretmek zaman istiyor. Bide takip edilmek lazım ona da vakit ayırmam gerek.
Mobil uygulama için fikirlerim var. Oyun ve kadınlar için kullanışlı uygulamalar. Şöyle bişey olsa ne güzel olurdu diyorum mesela ve bulaöıyorum veya istediğim gibi değil uygulamalar. Hem aynı fikir bile olsa birbirinin benzeri çok uygulama var , önemli oşan ara yüzü iyi olsun, kullanıcı dostu olsun. Bunlae genelde daha önemli normal kullanıcı için. Teknik konuları düşüneceğim. Android ilk etapta düşündüğüm alan olacak, ios sonra gelir. Şu etapta yayılmadan gitmek en doğrusu. Siz bilgilisiniz anladığım kadarıyla. Kotlin ve java öğrenmeye başlasam iyi olur o halde değil mi ? Bu arada sıfır bilgiye sahip değilim yanlış anlamayın uzun zaman ara verdim ve yazılım dünyası bildiğiniz üzere kapsamlı. Ama bikaç ay odaklanırsamçözebilirim sanırım.

Kendi işinizi yapın derim örslerinizle ilgili adi ortaklık firması kurup başlayabilirsiniz.
İstifa etmeyin hemen kendi işiniz biraz otursun sonra istifa edin veya sık sık rapor alın biraz işleri
Ağırdan alın belki onlar sizi afat tazminat alırsınız.

Evet ben de c# yazıyorum:)
Bence aklınızdaki iyi fikirlerden birisini yazmaya başlayın madem sıfır değilsiniz,emin olun devamı gelir. Başta zorlanırsınız ama bittiğinde hem para kazandıracak bir uygulamanız hem de bu alanda iş başvurusu yapabilecek tecrübeniz olur, referans olarak da projenizi sunabilirsiniz.
Benim mobil yazılım konusunda tecrübem yok ama Java Android'in bir kaç yıl öncesine kadar temeliydi şimdilerde ise kotlin ile yazan da çok var. Udemiy den her ikisinden de ders alabilirsiniz hem uygun olur, hem de kurs gibi belli saatleri olmaz.
Ayrıca yazılım sektöründe mobil yazılımcı oldukça az, güzel bir işe rahatça yerlesebilirsiniz.

yanlış bilgilendirmiş gibi olmayayım ama bilgisayar kursuna gitmiştim orada hocamız 2 yıllık bilgisyar bölümünden mezundu asgari ücret düzeyinde alıyordu. ve 2-3 yıl sigortalı çalışınca meb te öğretmen olabilme hakkı tanınıyormuş öyle anlatmıştı . Tamm olarak yüzde yüz doğru mudur bilmiyorum , bence araştırın olursa sizin için çok iyi olur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…