o devlet merakını ben de çok eleştiriyorum. ama boş tiplerin devlete kapak atmak kafasını eleştiriyorum. devlet memurluğu çok yönlü, biz vatandaş olarak genelde belli bir kesimle muhatap olduğumuz için aslında tüm memurları vatandaş azarlayan, nezaketten bihaber ve uyuşuk sanıyoruz. oysa bizim hiç işimizin düşmediği yerde ne güzel işleri olan memurlar var, müfettişler mesela, uzmanlar... sayılır, örnekler çoğalır...
yalnız memur kafası diye birşey olduğuna ben bu aralar daha fazla inanmaya başladım... lütfen buradaki memur hanımlar üstüne alınmasın, sözüm meclisten dışarı ama, türkiye'nin en iyi kurumlarının birinde, spesifik bir mesleğe sahip yani öyle herkesin giremeyeceği, çalışamayacağı, devletin üst kademesindeki insanlar ile defalarca birebir muhatap olmuş, çevresi çok geniş ve saygın, kendisi aynı zamanda alanında eğitimler de veren biriyle tanıştım ben geçenlerde. sordu işte ne iş yapıyorsun falan, dedim şimdilik home office çalışıyorum, web sektöründeyim dedim ama detay vermedim. neden normal bir iş yapmıyorsun dedi.
arıyorum ama bu aralar bulamıyorum dedim ama şu anki işimi de seviyorum. tabi bu kişiye aldığım paranın az olduğunu, bunu boş kalmamak için yaptığımı söylemedim. nasıl bulamıyorsun falan dedi, dedim hep tecrübe istiyorlar o da yeni mezunlar için sorun oluyor, genelde iş öğretme maliyetinden kaçıyorlar dedim. olur mu öyle şey, çok saçma dedi. güldüm. bir yerden başlaman lazım ama, dedi, haklısınız dedim.
sonra bana ne dedi biliyor musunuz? şu anki işinden iyi para kazanıyor musun? inanılmaz bir özgüven ile "tabi kazanıyorum" dedim, konu kapandı.
ben gerçekten merak ediyorum mesela, ya çok iyi niyetle sordu bütün bunları çünkü kalbi çok güzel bir insandır. ya da ilginç bir bakış açısı var, kendisi devlette çalışmanın düzenine, birşeylerine alışmış ve diğerlerini garip karşılıyor. belki de ben yanlış anladım ama bu bana biraz memur kafası gibi geldi.
sözüm meclisten dışarı, tekrar ediyorum. onu ben yanlış anlamış da olabilirim.