- 21 Mayıs 2022
- 565
- 70
- 18
- Konu Sahibi Pembelii11
-
Biri 5 biri 6 evde çok şımarıyorlar koştur koştur durmuyorlar hiç. Anneme daha bir daha sormadım ablaminkinin 12den 6ya kadar duracağını öğreninceAnneniz ne diyor bu duruma?
okuldan gelir odev vs yaparlar ne gibi bir sorun olusacak ki
Çalışmak istiyorsaniz kreş durumunuz yoksa katlanacaksiniz.Önceki konularımı da okuyanlar bilir. Eşim arkadaşlarımla annemle görüşmeme evlerine gitmeye laf yapıyordu her zaman yapmıyor fakat bu hafta anneme gittiysem bir dahaki hafta arkadaşıma gidecek isem, hemen sen çok geziyorsun böyle olmaz her hafta bir yerdesin vs vs söylenmeye başlar. Belki de ilçede oturduğumuz için merkeze gidip geliyor olmamdan söyleniyor. Merkeze git gel yapıyorum yol 30 dk araçla. Çünkü burda mahallede komşulara gitsem aksam oturmasına uzun uzun otursak 11 12 ye kadar yinede birsey söylemiyor eşim. Her neyse ben kendisine iş bulduğumu ve başlamak istediğimi söyledim kendisi 2bucuk 3 saat konuşmanın sonunda kabul etti. Is yeri annemin evine çok yakın. İlçeden merkeze gitmem lazım merkezden de annemin mahallesine sonra çocuğumu(5yasinda) anneme bırakıp arasi iki üç dk olan iş yerine gecicem. Sabah 10 akşam 8 eşim kabul etti zar zor kendince. Annemde çocuğuma bakmayi kabul etti ben işteyken. Hersey güzel ben başlayacağım bir iki güne. Ama şöyle bir durum oluştu, ablamın cocugu okula başladı ve 12 de oglen okuldan çıkacak sonra servis anneme getirecek ablam çıkana kadar işten 6ya kadar annem de kalacak. Hem benimki hem ablamin ki 6 7 saat bir arada kalacaklar annem le anneme ikisinin hakkından gelemez ki. Ablamın anneme bırakma lafı yoktu hiç etrafta okula baslicak diye o şekilde oldu. Bu şartlarda ben anneme bırakıp ise başlayamam kine yapabilirim?
.
Bir hafta deneyin bi baktiniz anneniz yapamıyor kres bakinBiri 5 biri 6 evde çok şımarıyorlar koştur koştur durmuyorlar hiç. Anneme daha bir daha sormadım ablaminkinin 12den 6ya kadar duracağını öğrenince
Ben katlanırım da annem katlanırım mi bilemedimÇalışmak istiyorsaniz kreş durumunuz yoksa katlanacaksiniz.
Kresler 7 bin benim kazanacağım yol ücreti çıkınca 8 binBir hafta deneyin bi baktiniz anneniz yapamıyor kres bakin
Önceki konularımı da okuyanlar bilir. Eşim arkadaşlarımla annemle görüşmeme evlerine gitmeye laf yapıyordu her zaman yapmıyor fakat bu hafta anneme gittiysem bir dahaki hafta arkadaşıma gidecek isem, hemen sen çok geziyorsun böyle olmaz her hafta bir yerdesin vs vs söylenmeye başlar. Belki de ilçede oturduğumuz için merkeze gidip geliyor olmamdan söyleniyor. Merkeze git gel yapıyorum yol 30 dk araçla. Çünkü burda mahallede komşulara gitsem aksam oturmasına uzun uzun otursak 11 12 ye kadar yinede birsey söylemiyor eşim. Her neyse ben kendisine iş bulduğumu ve başlamak istediğimi söyledim kendisi 2bucuk 3 saat konuşmanın sonunda kabul etti. Is yeri annemin evine çok yakın. İlçeden merkeze gitmem lazım merkezden de annemin mahallesine sonra çocuğumu(5yasinda) anneme bırakıp arasi iki üç dk olan iş yerine gecicem. Sabah 10 akşam 8 eşim kabul etti zar zor kendince. Annemde çocuğuma bakmayi kabul etti ben işteyken. Hersey güzel ben başlayacağım bir iki güne. Ama şöyle bir durum oluştu, ablamın cocugu okula başladı ve 12 de oglen okuldan çıkacak sonra servis anneme getirecek ablam çıkana kadar işten 6ya kadar annem de kalacak. Hem benimki hem ablamin ki 6 7 saat bir arada kalacaklar annem le anneme ikisinin hakkından gelemez ki. Ablamın anneme bırakma lafı yoktu hiç etrafta okula baslicak diye o şekilde oldu. Bu şartlarda ben anneme bırakıp ise başlayamam kine yapabilirim?
.
Yabancı birine güvenememBaşka bir bakıcı bulun?
8 bin lira için değer mi ?Kresler 7 bin benim kazanacağım yol ücreti çıkınca 8 bin
Ozaman çalışmak istemiyorsunuz.Yabancı birine güvenemem
Hayda ahahahah.8 bin lira için değer mi ?
Çocuğunuz 5 yaşında devlet anaokuluna başlayabilir tüm gün özellere göre ücreti düşük olur okuldan çıkınca yine annenize gelir ama evde geçirdiği süre az olur.Yabancı birine güvenemem
8 bin lira az para mı? Çalışıyor musun nuran?8 bin lira için değer mi ?
Asgari ucret sadece 3 bin lira yol ücreti tutuyor baska daha iyi iş bakabilirim sadece annemin evine yakın diye istemiştim. Uzak oldugunda getir götür daha zor8 bin lira için değer mi ?
Düşünse bile bırakmaktan baska çaresi yok böylelikle ikisi birden annemle kalacaklar ve çok simaricaklar annemde yorulacak.Ablanız düşünsün niye çocuğu bırakmayacak kişi siz oluyorsunuz?
İkisine birden bakamam çok kavga ediyorlar simariyorlar diyorAnneniz cocuklar arasinda ayrımcılık,kiskanclik olmasın diye kabul etmiştir
Bir sorun bakalım annenize
Tamam da bakıcı ücreti de olsa 5 bin benim aylik kazancım 3 bin olacak.Ozaman çalışmak istemiyorsunuz.
Binlerce kadın mecbur bi şekilde bırakıyor.
Allah korusun ailenizden kimse bakamayacak durumda olsa napacaktınız?
Yani bu bahane değil. Çalışmak isteyen mecbur bırakıyor kreşe yada bakıcıya bi şekilde.
Ayrıca böyle baskıcı bir eşiniz varsa annenize gitmenize bile karışan, sizin ekonomik olarak kendi ayaklarınız üstünde durmanızı istemeyen çalışmanız dahada önemli. Yarın birgün ne olacağını Allah bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?