• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş bulma derdim.

Ben de haziranda iyi bir üniversiteden mezun oldum. Yaşadığım yere göre alanım oldukça genişti. İyi sayılacak yabancı dilim vardı. On gün değil 6 aydir uğraşıyorum. Dönmüyorlar bile. Maalesef ekonomik kriz,siyasi olaylar çok etkili oldu bu buhranda. ümidinizi kesmeyin ama acele de etmeyin. Üstteki yorumları okursak herkes aynı durumda şu sıralar. En verimli olduğumuz çağlarda işsiz gezmek çok üzücü ama yapacak bisey yok. İnşallah herkes gönlüne gore iş bulur tez vakitte.

Canım benim nolur yanlış anlama ama bu devirde üniversite mezunu olmak yetmiyor. Hele hele önlisans mezunu olmak. Bir yerlere gelebilen insanlar öğrencilik yıllarında projelere katılmış, seminerlere/sertifika programlarına katılmış, ücretsiz stajlar yapmış (zorunlu olanlar dışında), gönüllü işler yapmış, yazları çalışmış insanlar. İş verenlerin tecrübeden kastı bu.

Tek vasfı derslerini geçmiş olmak ve zorunlu stajını yapmış olmak olan, onun dışında hiçbir tecrübesi olmayan kişiler mezun olur olmaz kendilerini geçindirecek bir iş bulamıyorlar ne yazık ki. Çünkü üniversite mezunu olmak bir ayrıcalık değil artık.

Senin şu an yapman gereken eğer hiç tecrüben yoksa bir yerde stajyer gibi ücretsiz ya da minimum ücretli olarak çalışmak, tecrübe/pratik kazanmak, cvni doldurmak ve bunlardan sonra kendini geçindirecek normal bir iş aramak olmalı bence.

Canım benim nolur yanlış anlama ama bu devirde üniversite mezunu olmak yetmiyor. Hele hele önlisans mezunu olmak. Bir yerlere gelebilen insanlar öğrencilik yıllarında projelere katılmış, seminerlere/sertifika programlarına katılmış, ücretsiz stajlar yapmış (zorunlu olanlar dışında), gönüllü işler yapmış, yazları çalışmış insanlar. İş verenlerin tecrübeden kastı bu.

Tek vasfı derslerini geçmiş olmak ve zorunlu stajını yapmış olmak olan, onun dışında hiçbir tecrübesi olmayan kişiler mezun olur olmaz kendilerini geçindirecek bir iş bulamıyorlar ne yazık ki. Çünkü üniversite mezunu olmak bir ayrıcalık değil artık.

Senin şu an yapman gereken eğer hiç tecrüben yoksa bir yerde stajyer gibi ücretsiz ya da minimum ücretli olarak çalışmak, tecrübe/pratik kazanmak, cvni doldurmak ve bunlardan sonra kendini geçindirecek normal bir iş aramak olmalı bence.
Yok neden alınayım haklısınız tabiki, lise de 9 ay kreste staj yaptim ama başvuruya gittiğim kresler stajı tecrübe olarak görmüyorlar. Mağaza felan dedim part time bile olabilir ama onlardan da herhangi bi dönüş alamadım bekliyorum bakalım.

Lütfen konum bir süre taşınmasın çünkü bu da benim için bir dert haline geldi artık. Bi süredir iş arıyorum internette iş ilanları veren sitelere üye oldum ve basvurularımi yaptım ama 10 gün oldu hiç birinden bi ses yok. Çocuk gelişim önlisans mezunuyum ama onda da ya tecrübe istiyorlar ya torpil dönüyor, tecrübesizleri ise almazsanız biz nasıl tecrübe edinicez diyince de haklı olduğumu söylüyorlar ama yine ise almıyorlar. Mağazalara başvurdum netten hala bekliyorum hayır yani lisans mezunu mu arıyorlar acaba bilmiyorum. Iş bulanlar nasıl buldu bu konu da fikir, tecrübe, önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden hepinize teşekkürler :)

cnm senı cok iyi anlııyorum . doktora yapıyorum ve kadro suan olmadıgı ıcın mecburen dısarlarda iş aramak zorunda kaldım hatta hıc unutmuyorum gecen sene iş gorusmesındeki ik bana sen doktora yapıyorsun kendı alanında iş bul daha iyi bırakırsın bizi ilerde demıstı. iş gorusmesınden cıkmıstım su gibi yagmur yagıyordu ve bende nasıl aglamıstım eyup de gıtmıstım hemde iş gorusmesıne orda dua etmıstım nıye butun kapanıyor kapılar dıye. hazıranda tam gonlume gore buldum. parttıme calısıyorum mecburen doktora yaptıgım ıcın ama cok memnunum suan. demem o ki allahtan umıt kesılmez cnm ya rezzak ve ya fettah esmalarını bol bol oku. allah hakkında hayırlısını versn

Yok neden alınayım haklısınız tabiki, lise de 9 ay kreste staj yaptim ama başvuruya gittiğim kresler stajı tecrübe olarak görmüyorlar. Mağaza felan dedim part time bile olabilir ama onlardan da herhangi bi dönüş alamadım bekliyorum bakalım.
Anladım. Yolunuz, bahtiniz acik olsun, Allah gonlunuze göre versin.

canım seni en çok ben
Lütfen konum bir süre taşınmasın çünkü bu da benim için bir dert haline geldi artık. Bi süredir iş arıyorum internette iş ilanları veren sitelere üye oldum ve basvurularımi yaptım ama 10 gün oldu hiç birinden bi ses yok. Çocuk gelişim önlisans mezunuyum ama onda da ya tecrübe istiyorlar ya torpil dönüyor, tecrübesizleri ise almazsanız biz nasıl tecrübe edinicez diyince de haklı olduğumu söylüyorlar ama yine ise almıyorlar. Mağazalara başvurdum netten hala bekliyorum hayır yani lisans mezunu mu arıyorlar acaba bilmiyorum. Iş bulanlar nasıl buldu bu konu da fikir, tecrübe, önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden hepinize teşekkürler :)
seni en çok ben anlarım aaahh neler çektim ahhh

Sizde kendinizi gelistirin.

Tecrube kazanmak icin kreslerde ucretsiz calismayi bile deneyebilirsiniz.

Maksat isi ogrenmek maas almasamda olur gozuyle bakin.

Keske okulu okurken mezun olmadan kreslere gidip gelseydiniz.

Cv nize yazardiniz.

Sabredin biraz. 10 gun az bir sure.

Ayrica yabanci dil ogrenin. Cocuklara ingilizce ogretmesi icin baska biriyle anlasmak yerine sizinle bu isi cozebilmesi kres mudurlerini hosuna gidecektir.

Ben buradaki arkadaşların tam tersine bu kadar kalifiye insanların iş bulamamasını "overqualified" olma durumuna bağlıyorum.İyi bir ünv mezunu 2 dil bilen, onca zaman yöneticilik tecrübesi olan insanlar gelip de sıradan bir işte 1500 liraya çalışmazlar.

E baktığın zaman da Türkiye'nin durumu belli.Çok nitelikli insanların çalışabileceği kaç şirket var ki bu ülkede sorarım size?dolayısıyla nitelikli insanlar için iş alanı otomatikman daralmış oluyor.

Halbuki bir lise mezununu işe alırken böyle düşünmüyorlar.Ne iş olsa yapar nası olsa kafasında alıyolar, beklentileri karşılamak kolay ve
o kişinin bazen şansı yaver gidip baya kariyer falan da yapabiliyo yani.

cnm senı cok iyi anlııyorum . doktora yapıyorum ve kadro suan olmadıgı ıcın mecburen dısarlarda iş aramak zorunda kaldım hatta hıc unutmuyorum gecen sene iş gorusmesındeki ik bana sen doktora yapıyorsun kendı alanında iş bul daha iyi bırakırsın bizi ilerde demıstı. iş gorusmesınden cıkmıstım su gibi yagmur yagıyordu ve bende nasıl aglamıstım eyup de gıtmıstım hemde iş gorusmesıne orda dua etmıstım nıye butun kapanıyor kapılar dıye. hazıranda tam gonlume gore buldum. parttıme calısıyorum mecburen doktora yaptıgım ıcın ama cok memnunum suan. demem o ki allahtan umıt kesılmez cnm ya rezzak ve ya fettah esmalarını bol bol oku. allah hakkında hayırlısını versn
Söylediklerinizi mutlaka okuycam, çok teşekkürler

Sizde kendinizi gelistirin.

Tecrube kazanmak icin kreslerde ucretsiz calismayi bile deneyebilirsiniz.
9 ay staj yaptım zaten hemde arada bi etkinlik yaparak değil sanki o sınıfın öğretmeni benmisim gibi bi staj yaptım ama kresler staja tecrübe gözüyle bakmıyor onlara göre tecrübe para kazanarak oluyor sanırım bilmiyorum.

Maksat isi ogrenmek maas almasamda olur gozuyle bakin.

Keske okulu okurken mezun olmadan kreslere gidip gelseydiniz.

Cv nize yazardiniz.

Sabredin biraz. 10 gun az bir sure.

Ayrica yabanci dil ogrenin. Cocuklara ingilizce ogretmesi icin baska biriyle anlasmak yerine sizinle bu isi cozebilmesi kres mudurlerini hosuna gidecektir.

internetten bende çok başvuru yapmıştım birtek banka sınavları için geri dönüşler oldu..elden cv versen daha etkili olmazmı birde bir sürü anaokulu var yardımcı öğretmen pozisyonu için mi başvuru yapıyorsun ..belki yüzyüze görüşmelerle daha hızlı bulabilirsin..

internetten bende çok başvuru yapmıştım birtek banka sınavları için geri dönüşler oldu..elden cv versen daha etkili olmazmı birde bir sürü anaokulu var yardımcı öğretmen pozisyonu için mi başvuru yapıyorsun ..belki yüzyüze görüşmelerle daha hızlı bulabilirsin..
Anaokullarina gidiyorum onlara netten başvuru yapmıyorum zaten pek nete ilan vermiyorlar, cv dolduruyorum ama kayıp mi ediyorlar yoksa tek önlisans mezunu benim diğerleri hep lisans onları mi alıyorlar bilmiyorum, torpil de çok dönüyor ama iş başvurusuna gittiğimde yanım da olmuştu hatta şok olmuştum bi de bi tanidigim uzaktan yakından bu bölümle alakası yok ama kreste çalışıyor ben anlamıyorum

canım valla benim annem lise mezunu kendini bildi bileli muhasebeci. mezunların hiç birini beğenmiyor. müşavir geliyor "ay bu salak bana iş soruyor" diye deliriyor. sırf bu yüzden yeni mezun kimseyle çalışmıyor. çok kızıyorum ama onunda dediği şu "mezun dediğin benim yöntemimi kabul etmiyor okuldaki ezber bilgi ve sıfır tecrübeyle hem öğrenemiyor hem benim canıma okuyor cv istiyorum allah rızası için bi garsonluk bile yapmamış niye alayım" diyor.

ben o yüzden uzaktan eğitimdeyim ve 16 yaşımdan beri liseden mezun olana kadar yazları mezun olduktan sonra da durmaksızın çalıştım.

hele ki bizim bölümümüz elini sallasan mezuna çarpıyor allah yardımcımız olsun :KK43:
Aynen öyle çok mezun var bizim bölümde o zaman kontenjanları azaltsınlar bi senede 450 öğrenci alıyodu bizim okul.Ben mesela diyorum ki yetiştirin beni gerekirse sözleşme yapın belli bi süre çıkmıcak diye o da yok.İki tarafta haklı ama bilmiyorum ne olacak böyle.

Bu arada satış danışmanlığı filan onlarada başvurdum.İş beğenmemezlik yapmıyorum ama onlarda bölümünle ilgili iş bulunca bırakırsın diyolar.

Bu arada satış danışmanlığı filan onlarada başvurdum.İş beğenmemezlik yapmıyorum ama onlarda bölümünle ilgili iş bulunca bırakırsın diyolar.

ömrümce sd kalmak istemiyorum zaten ben de başarabilirsem ve siz de bende o yetkinliği görürseniz yönetici olmak isterim. uzun yıllar ve düzenli çalışmak hedefim diye cevap verebilirsin :)

Evet bu iş sanki internet ilanlarında bulunmayacak gibi.
Ben netten krese basvurmadim mağazaya felan başvurdum, kreslere cv bıraktım ama 1 sene oldu ses yok artik cvyi kaybettiklerini düşünmeye başladım. Bi yerde görüşmeye çağırmıştı tecrübe sordu 9 ay kreste staj yaptım ama onu tecrube olarak görmedi. Bilsem hiç yormazdim kendi mi stajla. Tecrübem yok ama kimse yeni mezunları ise almazsa biz zaten tecrübe edinemeyiz dediğimde haklısınız diyorlar ama sonuç yine değişmiyor. Kendi bölümümden umudu kestim zaten en azından part time bi markete felan da razıyım.

ben 2 hafta içinde bulurum sandım 3.aya gircem iki yer buldum iki yer arasinda kaldım ofis elemani olarak buldum pazartesi baslicam inş asıl alanım stilistlikti is yok sıfır tekstil olmuş ruhuna fatihaa
Bende kendi bölümümden umudu kestim. Farkı alan bile olsa bulmussunuz darısı bana insallah

Back
X