• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş bulma derdim.

morsevenbayan

Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2016
113
106
18
Lütfen konum bir süre taşınmasın çünkü bu da benim için bir dert haline geldi artık. Bi süredir iş arıyorum internette iş ilanları veren sitelere üye oldum ve basvurularımi yaptım ama 10 gün oldu hiç birinden bi ses yok. Çocuk gelişim önlisans mezunuyum ama onda da ya tecrübe istiyorlar ya torpil dönüyor, tecrübesizleri ise almazsanız biz nasıl tecrübe edinicez diyince de haklı olduğumu söylüyorlar ama yine ise almıyorlar. Mağazalara başvurdum netten hala bekliyorum hayır yani lisans mezunu mu arıyorlar acaba bilmiyorum. Iş bulanlar nasıl buldu bu konu da fikir, tecrübe, önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden hepinize teşekkürler :)

canım erkek arkadaşım yazılım mühendisliği okuyor. 23 yaşında. ikimizde şu son bir yılı sayma 15-16 yaşımızdan beri tezgahtarlık olsun reşit olduktan sonra samsung sony gibi büyük firmalar olsun teknosa vb teknoloji marketleri olsun gerek satış danışmanı gerek yönetici olarak çeşitli pozisyonlarda bulunduk. mağazacılık hareketli ve hızlı görev geçişleri olan bir meslek ve bizde para kazanabilmek için her türlü yırtıklığı yaptık ve her yerde hızlı hızlı yükseldik.

bütün bu referanslarına rağmen 2 aydır işsiz. var sen düşün gerisini :(

kriz var canım malesef ki. şu anda herkes işine dört değil 14 elle yapışmış durumda. allah kolaylık versin :(

Lütfen konum bir süre taşınmasın çünkü bu da benim için bir dert haline geldi artık. Bi süredir iş arıyorum internette iş ilanları veren sitelere üye oldum ve basvurularımi yaptım ama 10 gün oldu hiç birinden bi ses yok. Çocuk gelişim önlisans mezunuyum ama onda da ya tecrübe istiyorlar ya torpil dönüyor, tecrübesizleri ise almazsanız biz nasıl tecrübe edinicez diyince de haklı olduğumu söylüyorlar ama yine ise almıyorlar. Mağazalara başvurdum netten hala bekliyorum hayır yani lisans mezunu mu arıyorlar acaba bilmiyorum. Iş bulanlar nasıl buldu bu konu da fikir, tecrübe, önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden hepinize teşekkürler :)
Ah canım 10 gun çok kısa hele kı bu zamnda:( sen aramaya devam et tanıtıklara soyle.sen cvnı sırketlere falan bırak

İş verenler beklentilerini o kadar yüksek tutuyorlar ki anlam veremiyorum ! Önlisans ziraat + lisans gazetecilik mezunuyum ama gel gör ki iş bulmak bir eziyet oldu! En son olaylarda zaten gazetecileri günah keçisi etti! Kısaca şunu dicem arkadaşım ne ilksin nede sonsun! Bizden milyonlarca var..
çağrı merkezlerine başvur mutlaka geri dönüş yapıyorlar

Bi sınava hazırlanmak istiyorum iş bulsam parası ile dershane düşünüyordum aileme yük olmak istemiyorum çünkü ama kitapları alip evde çalışmak şart oldu galiba artık

1.5 senedir arıyorum 10 gün ne ki çok sabırsızsın canım şans meselesi

Bu sene mezun oldum bende işletme lisans mezunuyum.Mayıs ayından beri iş arıyorum yok.Görüşmelere gidiyorum tecrübe istiyolar.Okuldan tam donanımlı çıkmamızı bekliyolar.Bu aralar biraz daha zor.

canım valla benim annem lise mezunu kendini bildi bileli muhasebeci. mezunların hiç birini beğenmiyor. müşavir geliyor "ay bu salak bana iş soruyor" diye deliriyor. sırf bu yüzden yeni mezun kimseyle çalışmıyor. çok kızıyorum ama onunda dediği şu "mezun dediğin benim yöntemimi kabul etmiyor okuldaki ezber bilgi ve sıfır tecrübeyle hem öğrenemiyor hem benim canıma okuyor cv istiyorum allah rızası için bi garsonluk bile yapmamış niye alayım" diyor.

ben o yüzden uzaktan eğitimdeyim ve 16 yaşımdan beri liseden mezun olana kadar yazları mezun olduktan sonra da durmaksızın çalıştım.

hele ki bizim bölümümüz elini sallasan mezuna çarpıyor allah yardımcımız olsun :(

Canım daha 10 gün olmuş.
Bismillah bir dur bakalım
sabret

Liselerin çocukgelişim bölümlerine cv bırakın, özel kreşlere de..
Bunu yapmaktan vazgeçmeyin, mutlaka bulursunuz

Ben de İktisat mezunuyum, Haziran'da mezun oldum ve şu an bir işte çalışmıyorum. İlk böyle mezun olduğum 2 ay içinde falan çok hevesliydim, bir sürü yere başvurdum vs ki öyle bölümümü teorilerden ibaret okumadım, çok şükür iyi hocalara denk geldik bayağı ekonomi tavsiyeleri yorumluyoruz, devlete akıl veriyoruz, birşeyleri önceden tahmin ediyoruz vs boş değiliz yani bölümümüz hakkında. Benimle aynı dönem mezun olan arkadaşlarım ve ben böyleyiz. İktisat gibi bir bölümden sadece teori ezberleyip çıkarsan birisi bu ülkenin ekonomisi ne olacak diye sorunca apışıp kalırsın. Genel kültür olarak da ekonomi okudum deyince senden bişeyler bekleniyor. Zaten severim de, ilgiliyim ama açıkçası o çok hevesle iş aradığım dönemde bile geri dönüş pek olmadı. Birkaç tane olmuştu onlarla da görüşmeye gitmedim. Sonra bana bi haller oldu, iş sonraya kalsın falan dedim yaz sonuna kadar dinlendim. Tabi bu esnada o seve seve başvurduğum yerlerden de haber yok. Benim şansıma da hep ehliyet isteyenler denk geliyordu ve ehliyetim olmadığı için eleniyordum. (İngilizce var) Ben de ehliyet kursuna yazıldım, şans benden yanaymış gibi o da tee ocakta başlayacak. :) Zor yani bu aralar, ben ehliyetle haşır neşir olurken bişeyler düzelir de biz de kısmetimizi buluruz inşallah.

olabiliriz bence yazık bize :KK70:
hedef 2017 diyordum ama ondan de umudumu kaybetmeye başladım :olamaz:
bi de piskopat gibi önüme gelene iş arıyorum iş var mı diye sormaya başladım, yakında gören yolunu değiştirecek :oops:
benim artık iş bulma hevesim de yok.Çok dua ediyorum saplantılı şekilde yılbaşında ikramiye çıksın kendi işimi kurayım.
Amin amin amin amin amin

benim artık iş bulma hevesim de yok.Çok dua ediyorum saplantılı şekilde yılbaşında ikramiye çıksın kendi işimi kurayım.
Amin amin amin amin amin

hahhaha bana çıkacak para finlandiya ya taşınacağım :KK70:
amin amin, ilk dua para çıksın, o olmuyorsa iş çıksın, bir çıkış açılsın yani hepimize...

Is veren yıl sonu genelde eleman çıkartır. Performansi begenmedigi elemani elemek ister ki 1 yıl dolup tazminat hakkı doğmasın diye. Yeni yıla girmeden de planlarini yaparlar. Yeni yılda da eleman alimi olur genelde. Suan hem yil sonu işçi çıkarıyorlar hem kriz var. Biraz daha sabret acele etme yeni yila girince insallah teklifler gelir.

Back
X