İş Arkadaşım Kokuyor

Grazia95

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2025
22
24
3
29
Kızlar merhaba,
İşyerinde yanımda çalışan arkadaş inanılmaz derecede ter kokuyor. Keskin de bir kokusu var. Tamam ağırlık kaldırıyor işi gereği terlemesi normal ama kişisel bakımına da dikkat etmiyor. Canı sıkıldıkça parfüm banyosu yapıyor bu sefer de terle karışık parfüm kokuyor. Kış günü cam kapı açamıyoruz sıklıkla. Burama kadar geldi artık. Rencide etmeden nasıl çözebilirim bu işi akıl verir misiniz? Erkek kendisi.

İş tişörtü varsa,yedek almasını söyleyin.
Farkında değilsin arkadaşım ama fazla giyiyince koku yapıyor deseniz.
Tabi yanınızda kimse yokken.

Rencide etmeden çözülecek gibi değil sanki, yüz ifadesine çare bulamaz insan; yüzünüz buruşup nefesiniz kesilmiyor mu, görmüyor mu bu vatandaş bunu? Bir de parfüm banyosu yapıyor, migreni azar, midesi bulanır insanın. En asgari sabahları ya da akşamları beş dakika duş almak ve ardından deodorant sürmek çok zor olmamalı.

Bu iş yerindeki ter kokulu konular beni benden alıyor. Bacım bunun çözümü yok, kendisi fark edene kadar burnunuz sızlaya sızlaya o ekşi kokuyla kanka oluyosunuz.
Fark etmesini sağlayın, açık açıkta denmez, koskoca insana kıyafetini yıkada giy de diyemez insan.
Kelin ilacı olsa başına sürermiş biz bi çözüm bulamamıştık asffjajah

Şuan kış mevsımı böyle rahatsız ediyorsa yazın sıcakta camı açsanız da o koku vurur durur . İmkan varsa masanızı taşıyın

söylemeniz çok şey ifade etmez gibime geldı işi gereği yük taşıyıp sürekli terlıyorsa yine kokmaya devam edecektır

Daha öncesinde deodorantı kıyafetlerine sıktığını gördük fırsattan istifade duştan sonra kullanman gerek temiz vücuda o şekilde etkili olur dedim fakat pek işe yaramamış. Ne kadar duş alırsa alsın temiz vücuda rollon sürmedikten sonra o koku hep olacak. Hayır bu insanın bir işi de satış yapmak . Sürekli insanlarla iletişim halinde olup da bu kadar kişisel bakımına dikkat etmemeyi yadırgıyorum. Gelmişsin 35 yaşına pes ya

Bu konu tamamen pislikle alakalı ve o adam yeterince duş almıyordur. Bizim iş yerinde de vardı. Odasını ayırmıştık ve oraya evrak bırakmak bile bizim için zulümdü. Biz diyorduk ki eşi de mi uyarmıyor. Ama tabi onlar bu kokuya alışmış bence ve farkında bile değillerdi. Öğğkk iğrenç. Siz cam açın soğuk oldu falan derse oda kokuyo rahatsız oluyorum deyin belki anlar.

Ayy şey aklıma geldi; görümcemin okuldan bir arkadaşı aynen böyle kokuyormuşk. Kıza wifi diye lakap takmışlar sınıfa girince wifi çekmeye başladı diye dalga geçiyormuşlar ama o kadar dalga geçmeleri direk yüzüne söylemeleri falan fayda etmiyormuş. Geçen sene okulunu bitirdi kız hala kokuyormuş. Demem o ki bazılarının dan diye yüzüne söyleyince bile fayda etmiyor ne yazık ki

Ya bizde de olmuştu öyle bir şey. Ter kokandan daha ileri yaşta olan bi erkek konuştu hani ben senin abinim bak kulağıma böyle şeyler geldi senin bi rahatsızlığım mı var eğer yoksa biraz daha dikkat etsen bak gençsin böyle şeyler önemli filan demişti

İnstagramda bir ara bir site adresi koymuşlardı. Ağzı kokan veya ter kokan arkadaşınızın e postasını o siteye yazıyorsunuz. Site kendi adına ona güzel bir mesaj atıyordu ama öyle kırıcı falan değil. Siteyi hatırlamıyorum ama google dan bulabilirsiniz bence :)

Daha önce böyle bir konu daha açılmıştı burda , benimde böyle iş arkadaşım vardı kadın menajer kadın uyarıda bulundu odada tekken söyledi rencide olmasın diye hatta sana yedek yeni tshirt verelim insan terleyebiliyor felan demişti yeri göğü inletti vay ki siz bana ter kokuyor diyosunuz. Ama Leşşş korkuyor yani bide kabul etmiyor rahatsız olmuyor dışına bakyosun ojeler yeni yüzünde makyaj giyim yerinde ama yani kokuyor bunun kibarcası yok bence direkt söylemek lazım ve tabi ki yine kimse yokken:) deodrant almak kullanmak, sabah akşam duş almak bunlar kolay şeyler hastalık varsa gidiyosun doktora tedavi oluyosun herşeyin bi çaresi var yani millet terlemeyi önlemek için botox bile yapıyor artık sen düşün

bir akran ve hemcins arkadaşı varsa bu arkadaşın, onun dostça konuşup durumu izah etmesi daha uygun olur diye düşünüyorum. dış görünüş, fiziksel (belki de değişmez) özellikler, koku vs. mevzu olduğunda her ne kadar karşımızdaki kişiyi özensiz, umursamaz, etrafındakilere saygısız diye niteleme eğiliminde olsak da hassas yaklaşmalı nazik davranmalıyız çünkü aslını bilmediğimiz birçok değişken derinleştirebilir olayı; bunun fiziksel rahatsızlığı, zihinsel rahatsızlığı, uyum/dikkat bozukluğu, çevre etkisi gibi birçok parantezi olabilir. eğer mümkünse, çevrenizde bir başka kişi daha varsa bu durumun farkında ve rahatsız ve bir şeyler yapılmasını temenni eden ve cinsiyeti/yaşı bir şeyler yapmaya uygun; bu kişi ele alsın bu konuyu. yanımda çalışan arkadaş demişsiniz ama illaki bu arkadaşın takıldığı, yemek yediği, kahve içtiği birileri de vardır, siz onlara devredin.

bence site yerine direk kim yakınsa o kişi konuşsun anonim birisinin kim olduğunu düşünmek daha çok yıpratır o kişiyi

Ya bu konu bazen gerçekten kişisel bakımla alakalı değil.Hani şimdi dedorant sıkmıyordur deriz ama eminim her kadın gibi meraklıdır öyle şeylere bakımsız olsa parfüm sıkmazdı. Bakın ben insanlarda şunu fark ettim eşim asla dişlerini fırçalayan bir adam değildir ama bir kere ağzının koktuğunu görmedim sabah uyandığında bile ağzı kokmaz,kendisi dişlerini ayda bir fırçalarben dişlerimi ayda bir fırçalasam kokudan yanıma yaklaşılmaz herhalde .Çok nadir duş alan bir tanıdığım var (şaka yapmıyorum ama ayda bir alıyor bu kişi birinci dereceden yakınım) size yemin ederim saçındaki şampuan kokusu buram buram yayılıyor etrafa.Bu bence bazen kişiyle alakalı.Yıl olmuş 2025 herkeste dedeorant var sanırım kişinin yapısı tamamen ama net çözümü botoks.Bir tanıdığım daha var dişleri lamine gibi öyle güzel yapılmış gibi dişleri var ki doğal yani biliyorum günde 3 kere dişlerini fırçaladığına şahittim ama gel gör ki ağzı kokar onunda.Mesela o ayda bir duş alan dediğim kişinin saçlarını bir kez olsun yağlı görmedim nasıl yağlanmıyor diye sorduğumda da ben öyle alıştırdım yağlanmaz asla derdi.

Direkt söyle ya; kendisi ter koktuğunu fark etmiyor mu sanki, ediyordur, o yüzden zaten deodorantı basıp duruyordur. Kendince çözdüğünü zannediyor işte, milletin kokuyu pek almadığını düşünüyordur çünkü bu zamana kadar kimse karşısına geçip de "Arkadaşım kusura bakma da kötü kokuyorsun" diyememiştir adına utanmaktan ve rencide etmekten korktuğu için.

Kokana da yazık her gün kıyafetleri değiştirmek şart bunu yapmıyor mu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…