Is arkadası, nasıl davranmalıyım?

Ben de anlamadim ki, ben yanlarina yaklasinca ekibimdekiler soyle bir toparlanip ne konusuyorlarsa kesiyorlar fark ediyorum. Cunku benimle konusacaklari sey var konusmayacaklari sey var. Yan departmanin yoneticisini cekistirdiklerini dusunemedim bile

Öyle olmalı zaten, bir amir personel ile bu kadar içli dışlı olmamalı. Masa masaya çalıştığın arkadaşlarının başına geçince böyle sorunlar çıkıyor her yerde. Herkes o sınırı çekemiyor.
Ay kızlar boş boş konuşuyorsunuz valla sizler sıradan halk insansınız tabi ki sizi dinleyecek değil. Ama ben öyle miyim? Ben de eşimle farklı ülkelerde çalışıyorum ve çok havalıyım o yüzden bir de ben söyleyeyim belki beni ciddiye alır 😆

Arkadaşım profesyonel değilsin, konumuna yakışmayacak şeyler yapıyorsun. Sen ki koskoca eşiyle farklı şehirlerde yaşayan özgür willysin böyle köylü entrikalar sana yakışıyor mu hiç.

Ay kızlar boş boş konuşuyorsunuz valla sizler sıradan halk insansınız tabi ki sizi dinleyecek değil. Ama ben öyle miyim? Ben de eşimle farklı ülkelerde çalışıyorum ve çok havalıyım o yüzden bir de ben söyleyeyim belki beni ciddiye alır 😆

Arkadaşım profesyonel değilsin, konumuna yakışmayacak şeyler yapıyorsun. Sen ki koskoca eşiyle farklı şehirlerde yaşayan özgür willysin böyle köylü entrikalar sana yakışıyor mu hiç.
Margaret halk insanı değil ki. 🤣

Aaaa bence ben siradan bir insanim ya. Ama kocama karsi yapis yapisim, aksamlari 2 saat farkli odalarda takilsak, 3. Saat 'Sarilmak istiyorum' diye gidip kucagina oturuyorum, o yuzden willy standartlarinda degilim. Hatta benim evlenmemin en buyuk sebebi farkli ulkelerde yasamak zorunda kalmamak, yoksa zaten beraber yasiyorduk biz

Aaaa bence ben siradan bir insanim ya. Ama kocama karsi yapis yapisim, aksamlari 2 saat farkli odalarda takilsak, 3. Saat 'Sarilmak istiyorum' diye gidip kucagina oturuyorum, o yuzden willy standartlarinda degilim. Hatta benim evlenmemin en buyuk sebebi farkli ulkelerde yasamak zorunda kalmamak, yoksa zaten beraber yasiyorduk biz
Yanılıyorsun Katip, bak kadın kocasıyla beraber kıta değiştiriyor, halbuki elit bir birey olsaydı denizini/okyanusunu bırakıp eşinin peşinden gitmezdi 😆

Neyse siz anlayamazsınız böyle şeyleri, willy ve ben anlarız.

bu anlattiklarimda entrika nerede bana aciklar misiniz?
Hepimiz insaniz icimden zorluk cikarmak geliyor ama yapmiyorum siz olsaniz ne yapardiniz diye sordum.
Iki ayri sehirde duzenimiz olmasi ne alaka, halk siradanligi ne alaka?

Bu yazdiklarinizin konumuzla ilgisi nedir tam olarak?
Ne guzel esinizle mutlusunuz sizin taniminiza gore yapis yapissiniz gayet de keyfiniz yerinde ne guzel.

Ben kendi iliskimi yapis yapis diye tanimlayamam, bazen 24 saat sarilmak isterim bazen canim 3 gun yalniz kalmak kendi sinirlarimda olmak ister, sansliyim ki esim de bunu anliyor. Buradaki sorun ne yani surekli bu konudan bahsediyorsunuz?

Herkese merhabalar,
Buyuk bir dert degil ama keyfimi kaciriyor, siz olsaniz ne yaparsınız fikirlerinizi merak ediyorum.

Olay su sekilde, is yerinde yillardir birlikte calistigim bir arkadasim var kendisi aslinda isini bır sekılde iyi yapan ancak hep kendi cikarini dusunen, cikarlari ugruna her seyi ama her seyi yapabilecek birisi. Calisma arkadaslarinin aciklarini arayan bunlari yoneticilere soyleyen, basarili giden islerde kendisi yoksa bozmaya calisan herkesi kiskanan birisi.
Ve cok kotu niyetli, olaylari ozele indirirsek ben aslinda ondan daha dusuk bir pozisyonda basladim yaklasik 3 yil bu sekilde calistik, bazen cocukca, bazen seytani bazen cok profesyonelce defalarca kotuluklerine maruz kaldım. Bir gun olsun bir destegini, faydasini gormedim. Yazacak onlarca kotu anim var ama uzatmak istemiyorum, kisaca birlikte calistigimiz 3 yil benim icin cook zordu ama bir sekilde hallettim.

Ve kadin dogum iznindeyken once onun pozisyona gectim sonra onun yoneticisinin konumuna daha sonrada baska bir birimde yonetici olarak gectım, aslinda artik onunla muhatap bile olmama gerek yok gerektiğinde onun yoneticisi uzerinden islerimi halledebilirim.

Sorunum su, ben bu pozisyona gectigimde kendime soz verdim onun bana yaptigi kotulukleri ona yapmayacagim, adil davranacagim ona zorluk cikarmayacagim, isini iyi yaptigi surece ona otoritemi kullanarak mobing yapmayacagim, cok yapasim var ama dogru olmadigini dusunuyorum. Ben ona onun gibi davransam ondan ne farkim olur ki?
Bir yandan da ofiste samimi oldugum birkac kisi surekli bana sana(bize) yapilanlarin hesabini sormayacak misin, neden onun kotu biri oldugunu bile bile zorluk cikarmiyorsun, istersen işten bile cikarilmasini sağlarsin, o ayni durumda olsa sana cok egolu davranirdi, yuzune bakmazdi senin iyi davranman onu daha guc sahibi gosteriyor, yuzune bakma, maillerde tersle, en zor sikici isleri ona ata, raporlarda zorluk cikar diyorlar. Bende ne yalan soyleyeyim icten ice hak ettiginin bu oldugunu biliyorum ve yapasım da var. Ama yine de net kotuluk yapmak gibi geliyor bana.
Bir de son not, bu kadar kotulugun arasinda kadin isini iyi yapiyor, tutmayan bir hedefi yok, her ay her seyi zamaninda teslim ediyor… bir yandan bosver muhatap olma is yuruyor, hem ayrı departman diyorum, bir yandan bana yaptiklarinin aynisini, fazlasini yapasim var.
siz olsaniz ne yapardiniz?
is arkadaslarinizin gazina gelmeyin, her hamleniz kartopu gibi ilerledikce buyuyecektir ve zaten stresli hayat, bi de isyerinde mi stres olucaz ya birak kotu kotuluguyle kalsin

Kocasından kayinvalidesinden rahatsız olup bunu çözmek için adım atmayan insanlarla isyerinde birinden bu kadar rahatsız olup herkesin de olduğunu düşünüp hiç adım atmamak gözümde aynı. Şikayet etmeye hakkınız olduğunu düşünmüyorum, çok ezikce ve profesyonellikten uzak buldum tavrınızı. Baya bildiğiniz boş dedikodu şu an yaptığınız şey yani, dinleyip oh sen de aynısını yap desinler diye mi sordunuz, yok sana yakışmaz sen profesyonel davran diye mi anlayamadım. Bence yapılması gereken baştan şikayetlerinizi çözmenizdi. Bu kişi zaten sizin pozisyona gelmesin diye eşinizi düzeninizi bozdurup Antalya'dan İstanbul'a taşınmanıza sebep olan kişi sanırım bahsetmistiniz, ha bu kisi o degilse ortada 2 farkli kafaya taktığınız kişi var o daha da kötü olur o yuzden itiraf edin isterseniz.

Bence kendinizi yansıttığınız gibi soğukkanlı ve profesyonel birisi değilsiniz. Daha kendi rahatsızlığını çözmek için adım atamayan, bana çektirdi ben de şimdi böyle böyle yapsam diye plan yapan (üstte bir arkadaşa nasıl yapabileceğinizi aciklamissiniz), altında çalışan iş arkadaşlarıyla bu işin dedikodusunu yapıp onların gazıyla post açan birisi profesyonel değildir, yönetici vasfı yoktur. İşinizi çok iyi yapabilirsiniz o bambaşka bir şey ama yönetici olacak bir duruşunuz yok. Zaten ülkemizde yönetici çok yanlış anlaşılıyor, mesleğinde iyi olanı yönetici yapıyorlar ama olması gereken insan ilişkileri iyi olan, kime hangi işi vereceğini bilen, nerde be demesi gerektiğini, kimi nasıl motive edeceğini bilen, altlarında saygı uyandıran kişilerin yapılması lazım.
Bence sizin yazılanı anlayamamakla ilgili problemleriniz var, bu konuda çalışmanızı öneririm.
Evet birlikte çalıştığım yıllarda karşımdakinin tavırlarını çözecek bir girişimim olmadı, şu anki aklım olsaydı başka davranırdım ama bu o tavırlarla mücade etmediğim anlamına gelmez, kendimce çözümlerle mücade ettim ve yaptığı hiçbir şeyden etkilenmeyerek istediğim her şeyi aldım. Alamayanlar da ezik olmuyor bence.
Bir itiraftan bahsetmişsiniz onu hiç anlamadım neyi itiraf edeyim?
Ben kendimi soğukkanlı profesyonel ya da başka bir şey olarak yansıtmıyorum, başıma bu konuda ya da başka konularda ne geldiyse onu yazıp fikir soruyorum. Sogukkanlılık falan ne alaka?
Bir de yöneticilik niteliliklerinden bahsetmişsiniz, size katılıyorum. İşini iyi yapmak ayrı bir şey, onlarca kişiyi destekleyip gerektiğinde motive etmek, karar verici olmak risk almak, hakim olmak başka bir şey. Çok şükür hepsini tam anlamıyla yapabiliyorum.

Son olarak ben siz olsanız ne yapardınız diye sordum, yazdıklarınızda buna bir cevap bulamadım.

bu anlattiklarimda entrika nerede bana aciklar misiniz?
Hepimiz insaniz icimden zorluk cikarmak geliyor ama yapmiyorum siz olsaniz ne yapardiniz diye sordum.
Iki ayri sehirde duzenimiz olmasi ne alaka, halk siradanligi ne alaka?
Entrika kısmı ne şekilde yöneticisiyle görüşüp bu kişiye iş kitleme planinizda ve önceki postunuzda ben bu pozisyona gitmesem gıcık olduğum biri var o gidecek demenizde. Eşinizi hop saçma sapan hirsiniz için sürüklediniz hadi o da neyse kariyer etkisi de var. Sonra bir de deprem meltem diye Ankara dediniz ama eşiniz deprem bölgesinde iken içiniz pek rahat hiç rahatsız değilsiniz. Sonra bir diyorsunuz ki İstanbula iş için sık sık gidiyorum. E ne demeye taşındın diyorlar.

Olayın özü şu ki, siz normal bir şekilde hayatını idare edem, sebep sonuç ilişkisi kurabilen insanların yapmayacağı şeyler yapıyorsunuz, size bu olay örgüsünün mantıksız olduğunu söyleyen herkese de sanki sizi marjinal ya da cool bulduklarını sandığınız için saçma cevaplar veriyorsunuz. Halbuki insanlar sizi mantıksız buluyor. Ortak zevkleri olmayan insanlarla evlenmek, deprem diye ayrı ev açıp yine depremin içine gitmek eşi de orda bırakmak, çok güzel düzeni varken iş arkadaşı o pozisyonu almasın diye düzeni bozup taşınmak, çifter çifter kira vs vs bunlar mantıklı şeyler değil. Maaşlı çalışan için milyon da alsa gereksiz hamleler. Artık yine mantıksız ne yapmışsınız acaba diye geliyor herkes postunuza. İlginç bir şekilde de siz herkes çok varoş siz çok elitmişsiniz de ondan şaşırıyorlar sanıyorsunuz. Halbuki burda yönetici olan bir sürü insan, yaptığınız şeyler yönetici vasfina uymadığı için şaşırıyor.

Ben de anlamadim ki, ben yanlarina yaklasinca ekibimdekiler soyle bir toparlanip ne konusuyorlarsa kesiyorlar fark ediyorum. Cunku benimle konusacaklari sey var konusmayacaklari sey var. Yan departmanin yoneticisini cekistirdiklerini dusunemedim bile
Siz nasıl bir şey hayal ettiniz bilmiyorum, sanki bir ofis var insanlar beni yakamdan paçamdan çekiştirip sakız çiğnerken dedikodu yapıyor :))
Tabi ki bir ortamda gerekirse insanlar gördükleri anda ifadelerini değiştiriyor, ast üst durumuna uygun davranıyorlar.
Ama yakın iş arkadaşlarınla bir aksam samimi çıktığında da bu konular tabi ki açılıyor.
Bunu dedikodu olarak görmüyorum, ama elbetteki olaylar yorumlanır ortak paydada.

Bence sizin yazılanı anlayamamakla ilgili problemleriniz var, bu konuda çalışmanızı öneririm.
Evet birlikte çalıştığım yıllarda karşımdakinin tavırlarını çözecek bir girişimim olmadı, şu anki aklım olsaydı başka davranırdım ama bu o tavırlarla mücade etmediğim anlamına gelmez, kendimce çözümlerle mücade ettim ve yaptığı hiçbir şeyden etkilenmeyerek istediğim her şeyi aldım. Alamayanlar da ezik olmuyor bence.
Bir itiraftan bahsetmişsiniz onu hiç anlamadım neyi itiraf edeyim?
Ben kendimi soğukkanlı profesyonel ya da başka bir şey olarak yansıtmıyorum, başıma bu konuda ya da başka konularda ne geldiyse onu yazıp fikir soruyorum. Sogukkanlılık falan ne alaka?
Bir de yöneticilik niteliliklerinden bahsetmişsiniz, size katılıyorum. İşini iyi yapmak ayrı bir şey, onlarca kişiyi destekleyip gerektiğinde motive etmek, karar verici olmak risk almak, hakim olmak başka bir şey. Çok şükür hepsini tam anlamıyla yapabiliyorum.

Son olarak ben siz olsanız ne yapardınız diye sordum, yazdıklarınızda buna bir cevap bulamadım.
Aslında cevap içinde, ben yöneticisi olduğum insanların bana böyle şeyler demesine izin vermem. E haliyle de uygulamam. O zamana kadar hiç üst yönetime şikayet etmediysem de uygun bir dille ifade eder, diğer çalışanların verimi açısından bu elemana bir çözüm bulunmasını talep ederim.

İtiraf kısmı, önceki taşınma postunuzda bir pozisyon vardı, sevmediğiniz bir kişi o pozisyona gelmesin diye çok güzel dediğiniz düzeninizi bozup tasinmaniz kısmı. Bu kisi ayni kişidir diye düşünüyorum, onlarca farklı gıcık rakibiniz varsa bilemeyeceğim.

Entrika kısmı ne şekilde yöneticisiyle görüşüp bu kişiye iş kitleme planinizda ve önceki postunuzda ben bu pozisyona gitmesem gıcık olduğum biri var o gidecek demenizde. Eşinizi hop saçma sapan hirsiniz için sürüklediniz hadi o da neyse kariyer etkisi de var. Sonra bir de deprem meltem diye Ankara dediniz ama eşiniz deprem bölgesinde iken içiniz pek rahat hiç rahatsız değilsiniz. Sonra bir diyorsunuz ki İstanbula iş için sık sık gidiyorum. E ne demeye taşındın diyorlar.

Olayın özü şu ki, siz normal bir şekilde hayatını idare edem, sebep sonuç ilişkisi kurabilen insanların yapmayacağı şeyler yapıyorsunuz, size bu olay örgüsünün mantıksız olduğunu söyleyen herkese de sanki sizi marjinal ya da cool bulduklarını sandığınız için saçma cevaplar veriyorsunuz. Halbuki insanlar sizi mantıksız buluyor. Ortak zevkleri olmayan insanlarla evlenmek, deprem diye ayrı ev açıp yine depremin içine gitmek eşi de orda bırakmak, çok güzel düzeni varken iş arkadaşı o pozisyonu almasın diye düzeni bozup taşınmak, çifter çifter kira vs vs bunlar mantıklı şeyler değil. Maaşlı çalışan için milyon da alsa gereksiz hamleler. Artık yine mantıksız ne yapmışsınız acaba diye geliyor herkes postunuza. İlginç bir şekilde de siz herkes çok varoş siz çok elitmişsiniz de ondan şaşırıyorlar sanıyorsunuz. Halbuki burda yönetici olan bir sürü insan, yaptığınız şeyler yönetici vasfina uymadığı için şaşırıyor.
Kusura bakmayın ama bunu söyleyecegim, siz ne saçmalıyorsunuz?
Ben sadece içimden sıkıcı işleri o kadına atamak geliyor dedim, "kitlemek" ne çirkin ifade, bu bir plan değil içimden geçiyor ama yapmıyorum dedim.

Eşimi hiçbir yere sürüklemiyorum, kendisi gayet özgür bir birey keyfi nerede olmak isterse orada olur.
Benim kariyerim için İstanbula taşındık, eşim de geldi.
Depremin şiddetini biliyorsunuz, duygusal bir kararla o günlerde istanbulda olmak beni inanılmaz endişelendirdi Ankaraya geldik, ama evimizi de açık bıraktık çünkü sürekli gidip gelecektim. Ben bunu deprem beni asla bulmayacak diye yapmadım daha iyi hissetmek için yaptım işe yaradı da. Yoksa deprem beni Ankarada da bulabilir, ıstanbulda oldugumda da bulabilir, havaalanında da bulabilir...

Olayın özünü bırakın bir parçasını bile anlayamamışsınız. yazdıklarınız çok saçma. Cool marjinal olmak ne alaka, kendimi asla böyle tanımlamıyorum.
Siz ve buradaki mantıksız bulundugum yorumları da okuyorum, ancak anlayamadıgınız sey su sizin bir şeyi görmemiş olmanız kafanızda oturtamıyor olmanız, bu iş böyle olmaz dediğiniz şeyler o olayın yaşanmadıgını göstermez. Bir de varoşluk elitlik falan ne saçma tanımlar, kimi neye göre sınıflandırıyorsunuz? ben hiç böyle şeyler yazmadım.
Son olarak da kiralara maddiyata takılmışsınız, çok şükür genciz gücümüz aklımız fikrimiz var, iyi yerlerde çalışıp güzel işler yapıyoruz, maddi gücümüz de var. İstesek 2-3 ev daha açıp kirasını ödeyebiliriz siz merak etmeyin.

is arkadaslarinizin gazina gelmeyin, her hamleniz kartopu gibi ilerledikce buyuyecektir ve zaten stresli hayat, bi de isyerinde mi stres olucaz ya birak kotu kotuluguyle kalsin
Evet ben de böyle yapmaya çalısıyorm, arkadaşlarım gaz vermiyor aslında öyle hissetmiyorum pek. Ben olsam da onlara sorardım belki. Ama dediğiniz gibi içimden gelse de yapmayacagım bir şey :)

Kusura bakmayın ama bunu söyleyecegim, siz ne saçmalıyorsunuz?
Ben sadece içimden sıkıcı işleri o kadına atamak geliyor dedim, "kitlemek" ne çirkin ifade, bu bir plan değil içimden geçiyor ama yapmıyorum dedim.

Eşimi hiçbir yere sürüklemiyorum, kendisi gayet özgür bir birey keyfi nerede olmak isterse orada olur.
Benim kariyerim için İstanbula taşındık, eşim de geldi.
Depremin şiddetini biliyorsunuz, duygusal bir kararla o günlerde istanbulda olmak beni inanılmaz endişelendirdi Ankaraya geldik, ama evimizi de açık bıraktık çünkü sürekli gidip gelecektim. Ben bunu deprem beni asla bulmayacak diye yapmadım daha iyi hissetmek için yaptım işe yaradı da. Yoksa deprem beni Ankarada da bulabilir, ıstanbulda oldugumda da bulabilir, havaalanında da bulabilir...

Olayın özünü bırakın bir parçasını bile anlayamamışsınız. yazdıklarınız çok saçma. Cool marjinal olmak ne alaka, kendimi asla böyle tanımlamıyorum.
Siz ve buradaki mantıksız bulundugum yorumları da okuyorum, ancak anlayamadıgınız sey su sizin bir şeyi görmemiş olmanız kafanızda oturtamıyor olmanız, bu iş böyle olmaz dediğiniz şeyler o olayın yaşanmadıgını göstermez. Bir de varoşluk elitlik falan ne saçma tanımlar, kimi neye göre sınıflandırıyorsunuz? ben hiç böyle şeyler yazmadım.
Son olarak da kiralara maddiyata takılmışsınız, çok şükür genciz gücümüz aklımız fikrimiz var, iyi yerlerde çalışıp güzel işler yapıyoruz, maddi gücümüz de var. İstesek 2-3 ev daha açıp kirasını ödeyebiliriz siz merak etmeyin.
Kitlemek çirkin ifade ama gelip burada ben bu kişiye yetkimi kullanarak mobing yapayım mi demek normal.. Peki..

Yani muhtemelen hatta eminim ki sizden çok kazanıyoruzdur ama mantıklı şeyler yapmakla param olduğu için istediğim kadar mantıksız şey yaparım arasındaki farkı biliyorum.

Size konu dışı ve saçma gelen cevaplar da tamamen tarzınız yüzünden. Konu bütünlüğü yokmuş gibi geliyorsa bilin ki eski postlarinizdan sizi bilenler belli bir fikre sahipler artık hakkınızda.

Siz nasıl bir şey hayal ettiniz bilmiyorum, sanki bir ofis var insanlar beni yakamdan paçamdan çekiştirip sakız çiğnerken dedikodu yapıyor :))
Tabi ki bir ortamda gerekirse insanlar gördükleri anda ifadelerini değiştiriyor, ast üst durumuna uygun davranıyorlar.
Ama yakın iş arkadaşlarınla bir aksam samimi çıktığında da bu konular tabi ki açılıyor.
Bunu dedikodu olarak görmüyorum, ama elbetteki olaylar yorumlanır ortak paydada.
Bana yöneticinin de yöneticisi olan bir insanın astının astını bu kadar kafaya takıp konuşması anlamsız geldi.

Bana yöneticinin de yöneticisi olan bir insanın astının astını bu kadar kafaya takıp konuşması anlamsız geldi.
Şimdi ben köylü olduğum için bilmem, ama theblackswan theblackswan da yazılımcıydı belki o anlar bu kurumsal firmanın düzenini, cahil cahil oturmayalım bi bilen anlatsın bakalım.

Kitlemek çirkin ifade ama gelip burada ben bu kişiye yetkimi kullanarak mobing yapayım mi demek normal.. Peki..

Yani muhtemelen hatta eminim ki sizden çok kazanıyoruzdur ama mantıklı şeyler yapmakla param olduğu için istediğim kadar mantıksız şey yaparım arasındaki farkı biliyorum.

Size konu dışı ve saçma gelen cevaplar da tamamen tarzınız yüzünden. Konu bütünlüğü yokmuş gibi geliyorsa bilin ki eski postlarinizdan sizi bilenler belli bir fikre sahipler artık hakkınızda.
Ben yapayim mi diye nerede sordum? Bir seyj yapmak istedigimde kimseye sormuyorum ki size sorayim, mobing yapmaya karar versem zaten alasini yapacak bir durumum var.
Siz yerimde olsaniz ne yapardiniz dedim…

Size mantikli gelen harcamalarda belki bana sacma gelir, nereden biliyorsunuz?
Ornegin kimine gore en mantikli sey birikim yapmaktir evler katlar yatlar almaktir, kimine gore gezip tozmaktir. Ben sizin yapmayacaginiz bir harcama yapiyorum diye neden yargiliyorsunuz, konuyu bin farkli noktadan yorumluyorsunuz?
Isteyen istedigi fikre kapilabilir ben de yapilan yorumlardan insanlar hakkinda az cok fikir sahibi oluyorum ama kimsenin tum postlarindaki noktadan virgulden konuyu carpitmiyorum.
Son olarak, kimsenin maddi durumuyla kiyaslama yapacak durumum yok, bizim cok sukur hic fazlasina ihtiyacimiz yok, Allah size daha bizden de daha cok versin.

Ben size birden cok kez anlattim ama anlamsiz gelmisse yapacak bir sey yok.
Konu ise yeni baslayan daha dusun pozisyondaki birini cekistirmek degil, herkesin ortak gecmisi olan ve hala birlikte calistiklari birisi. Samimi bir ortamda isten konu acilinca bu da konusulur bence gayet normal

Back
X