- 21 Ekim 2024
- 42
- 6
- 31
Zaten vucudumu bile salamiyorum ki surekli beynimde kafamda tam bu olaylar olurken esimin amcasini da kotu hastaliktan kaybettik mi apar topar zaten panik hastasiyim o gunden beri iyice dagilmis durumdayim kotu bi hastaliga yakalanma korkusuYıllardır bu şikayetlerle gittim doktora. 30 yasindayim. Kolonoskopi olmadım endoskopi oldum. Sağ karın yani ve üst kaburgaya kadar ağrıyor. Şu an mesela. Dün acile gittim midede pangastrit ve reflü çıkmıştı benim. Bir doktor ibsnin kanama bile yapacağını söylemişti.
Sağ karın içi yanma. Karında sertlik muhtemelen bağırsaklar. Doktorlar ibs dedi. Ama bir doktor sibo olabileceğini soyledi. Dün acile mide yani ağrısı için gittim tahliller normal. Amilaz lipaz safra kesesinde bişey var diye gittim ben bu arada. İbs bazen surunduruyor. Şu an kolonoskopi olmak istemiyorum açıkçası. 8 ay önce tomografi cektirmistim. Hepimizde bu olaydan sağlık anksiyetesi oluşmus durumda. Çünkü bunlar geçirgen bağırsak oluyor ve bir sürü rahatsızlık yaratıyor maalesef. Eklem ağrıları kilo kaybı bir sürü dahası.
Okb saglik anksiyetesi somatizasyon ve panik bozukluk. Hepsi var. Baya oldu bu hastalık anksiyetesi zor bir şey. Siz ona odakladikca beyin ağrı sinyalleri verecek. Daha fazlasını. Ciddi bir şey varmış gibi hissedeceksin. Şu an bile bende var. Doktora gideceksiniz bir şey yok diyecek rahatlayacaksiniz üç gün sonra Sabri başka bir alanda sizi korkutacak. Gitmedigim doktor lkalmadi inanın. Dün gece acile gittim tahliller yapıldı ağrıdan. Temiz ama bi gastroenterolojiye git sfra kesesi bakılsın pankreas bakılsın dendi. Mesela bunu bile takıntı yapabiliyor insan. Varsa vardır. Var mı acaba diye var olmayan şeyin sancısını neden çekiyoruz bilmiyorum. Tevekkulsuzluk. Ben daha iyiyim şu an ama. Bu şekilde hayata devam edemiyor insan. İçtiği sudan keyif alamiyor. Hastaneyle işi olmayan ağrısını takmayan insanlar çok daha mutlu ve iyi. Bende 3 yl önce oğlumun hastane sürecinden sonra başladı. Stres inanın vücudumuzu mahvediyor. Telkin edin. Allah'ın bize biçtiği ömre ne 1 gün daha ekleyebilirz ne 1 öncesine cekebilirz. Bunlarla hafiflettim bir tik. Tabi arada gelince geliyor.Zaten vucudumu bile salamiyorum ki surekli beynimde kafamda tam bu olaylar olurken esimin amcasini da kotu hastaliktan kaybettik mi apar topar zaten panik hastasiyim o gunden beri iyice dagilmis durumdayim kotu bi hastaliga yakalanma korkusuaslinda psikiyatrilik oldum farkndayim ama ne beynimi ne vucudumu toparlayamiyorum (
Hastalığı biz uretiyoruz. Ailenizde var yok evet tedbirinizi alın gerisini Allah'a bırakın. Bu kadar korktuğum için bile tövbe ediyorum ben. Bu kullugumuza yakışan bişey degil. Yani korkunca ne oluyor. 3 yldir her belirtiye en kötüyü düşündüm. Ne oldu ? Zindan ettm günlerimi yıllarımı. Halada devam ediyorum bakmayın. Sadece kendimi durdurabiliyorum yine bir sekilde. Ben her gün hastaneye gittiğimi biliyorum. Hastaneye yakın değilsem panikledigimi. Gittiğim en güzel mekan hastaneye uzaksa orada kalamadigimi. ve ben bir anneyim. Düşünerek ve takarak dahada ciddilestirmeyin konuyu. Çok ileri boyutlara gidiyor çünkü.Yasiniz kac acaba genc olunca tomografide temiz cikinca ailede de öykü olmayinca ibs dusunuluyor galiba genelde
Stresli ve takıntılısiniz. Bu stres vücutta önce mide ve bağırsakları etkiliyor. Böyle düşünün.Evet oluyor ozellikle sabahlari sizin var mi peki
Olmazmi var tabikiEvet oluyor ozellikle sabahlari sizin var mi peki
kolonoskopi oldunuz mu. şükayetleriniz hala devam ediyormuMerhaba bende bi hafta sonra kolonoskopi olcam gaita kan tahlili temiz ama benim dışkıda mukus ağrım sancım ishal durumum oluyor dönem dönem ibs dediler ama kolonisi olmadan net bişey diemiolr çok korkuorm kötü bişey duycam diye sizin belirtiler nedir geçtimi şikayetiniz
Oldum çok şükür ibs dışında bişey çıkmadı ilaç kullanıyorum tabi Zaman zaman oluyor şikayetlerimkolonoskopi oldunuz mu. şükayetleriniz hala devam ediyormu
Şükür geçmiş olsun. Şikayetleriniz tam olarak neydi acabaOldum çok şükür ibs dışında bişey çıkmadı ilaç kullanıyorum tabi Zaman zaman oluyor şikayetlerim
İshal karın ağrısı özellikle sağ taraf bulantıŞükür geçmiş olsun. Şikayetleriniz tam olarak neydi acaba
Merhaba sizin tecrübelerinize ihtiyacım var, benim hiçbir rahatsızlığım yoktu sadece kilo vermek istediğim kiloya taktığım bir dönemdeydim keto diyeti yaptım hiç yoğurt süt ürünü falan tüketmedim. 2 hafta böyle bir sürecin sonunda bir gün hiç sebepsiz panik atak geçirdim panik atak olduğunu geç anladım tabii hiç yaşamadığım için. Bundan 20 gün sonra yüz uyuşması sonrası mr çekimine gittim temiz çıktı. Sonra midede yanma aşırı gaz geğirme isteği kalp ağrısı sol kol ağrısı gibi nedenden korkup tekrar bir atak yaşadım. Bu ataklarda sabit tek şey benim bağırsaklarımın hızla hareketlenmesi ve ani ishallerimdi. Tabii doktora gittim kalp kanda kalp krizi testleri falan temiz çıkınca psikiyatriye yönlendirdi. Bundan 10 gün sonrasında aşırı sırt ağrıları yaşadım o hafifledi. Son bir haftadır sağ kaburga altı karnımda arada hafifleyen arada şiddetlenen bir ağrı yaşıyorum. Tabii yine ani ishal oldu diye dahiliyeye gittim gaitada parazit gizli kan hatta kanser riskini gösteren değere bile bakmış sonuçlarım temiz biluribin sanırım tam emin değilim o değerler de temiz. Tsh lar normal. D vitaminim 43. B 12 değerim 500 lerde. Ama ağrı devam ediyor kabızlık yaşamadım doğru düzgün ama karın ağrısı gaz çok ve bu bağırsak hareketlenmeleri sırasında özellikle sağ göğüs altı kaburga ve yan boşluk gibi olan alanda ağrı hissediyorum. Ultrason verdi henüz günü gelmedi giremedim. Sizin nasıl seyretti? Dün mesela hamurlu bir şeyler yedim bugün daha çok ağrım var gerçekten gluten ile ilişkili mi? Beslenmeme bugünden itibaren düzen vereceğim ama sizin tecrübenizi duymak iyi gelecek sanırımYıllardır bu şikayetlerle gittim doktora. 30 yasindayim. Kolonoskopi olmadım endoskopi oldum. Sağ karın yani ve üst kaburgaya kadar ağrıyor. Şu an mesela. Dün acile gittim midede pangastrit ve reflü çıkmıştı benim. Bir doktor ibsnin kanama bile yapacağını söylemişti.
Sağ karın içi yanma. Karında sertlik muhtemelen bağırsaklar. Doktorlar ibs dedi. Ama bir doktor sibo olabileceğini soyledi. Dün acile mide yani ağrısı için gittim tahliller normal. Amilaz lipaz safra kesesinde bişey var diye gittim ben bu arada. İbs bazen surunduruyor. Şu an kolonoskopi olmak istemiyorum açıkçası. 8 ay önce tomografi cektirmistim. Hepimizde bu olaydan sağlık anksiyetesi oluşmus durumda. Çünkü bunlar geçirgen bağırsak oluyor ve bir sürü rahatsızlık yaratıyor maalesef. Eklem ağrıları kilo kaybı bir sürü dahası.
Merhaba özellikle sağ taraf demişsiniz benim de sağ tarafımda ağrı bir iki gün sakinliyor sonra yine var gaita ve kan tahlilleri temiz. Sürecimi anlattım panik atak ile başladı ondan öncesinde hiçbir yerimde ağrı yoktu panik atak sonrası uyuşma titreme ishal karın ağrısı sırt ağrısı şimdide karnın sağ tarafı göğsüm hemen altı ve biraz daha aşağısı. Sizlerin tecrübeleri kıymetli gerçekten yoksa bu sağlık anksiyetesinden kurtulmak mümkün değil diye düşünüyorum artık. 2 gün iyi 3 gün kötü. Çok şükür ilk günler gibi atağım yok artık. Ama bu huzursuzluk mutsuzluk hissi kaygı yoğunluğu bitiriyor insanıİs
İshal karın ağrısı özellikle sağ taraf bulantı
Aynı şeyleri yaşadım hep iki gün günlerce kötü halada öyle evimden dışarı gitcegimi bileyim başlıyor panik bulantı iştahsızlık ishal karın ağrısı engel olamıyorum sakinleştirici ilaçta almak istemiyorum ama ibs için ilacim var onu kullanıyorum simflat isminde biraz daha iyi geliyor testleriniz temizse korkmayin bence kötü bişey olsa inanki testlerden birinde olumsuzluk çıkar ben inanmadim buna her ishal oldum ağlamaktan başka bişey yapmadim ama kolonoskopi oldum bi nebze rahatladim çünkü sorun kafamda hep kötü düşünceler ama kolonoskopi öncesi hazırlık kolonoskopiden daha zor kolonoskopi daha kolay yani ondan önce uygulanan diyet tuzlu ilaç felan hala tadi ağzımda çok iğrenç kolonoskopi den de korkuyorum güvenmiyordum hiç bir doktora bağırsagima zarar vercekler diye orda bile ağlamamak için zor tutum.kendimi endoskopi olduğum.doktoruma oldum kolonoskopi de iyiydi yani şükür şimdilik atlatik bunları ama midemde sorun var hala bulantım iştahsızligim oluyor karin ağrılarım zaten var yaşamaya çalışıyorum en azından kötü bişey olmadığını biliyorum şimdilik Allah hepimize şifa versinMerhaba özellikle sağ taraf demişsiniz benim de sağ tarafımda ağrı bir iki gün sakinliyor sonra yine var gaita ve kan tahlilleri temiz. Sürecimi anlattım panik atak ile başladı ondan öncesinde hiçbir yerimde ağrı yoktu panik atak sonrası uyuşma titreme ishal karın ağrısı sırt ağrısı şimdide karnın sağ tarafı göğsüm hemen altı ve biraz daha aşağısı. Sizlerin tecrübeleri kıymetli gerçekten yoksa bu sağlık anksiyetesinden kurtulmak mümkün değil diye düşünüyorum artık. 2 gün iyi 3 gün kötü. Çok şükür ilk günler gibi atağım yok artık. Ama bu huzursuzluk mutsuzluk hissi kaygı yoğunluğu bitiriyor insanı
Yani yapılan testler gaita ve kan testiydi ama bakılması gereken her şeye bakmış gibi gözüküyor yarın tekrar görüşeceğim zaten ultrasona girmedim henüz. Mantığım bir şey yok diyor ama öte yandan psikoloji böyle şeyler nasıl yapabilir diye şaşıp kalıyorum. Önemsemeyince geçiyor demişler bunu yapmaya çalışıyorum tek taraflı ağrı olması sağ tarafımda o canımı sıkıyor. Oradaki tüm ormanları araştırdım apandisit falan olsa bilurubin değeri yükseliyormuş safra böbrek karaciğer hepsinde o değer gösteriyormuş ve benim o değerim de temiz. Crp temiz ne bileyim her şey normal duruyor. Ateş yok kusma yok, sanki kas spazmları yaşıyorum anksiyete yapıyor demek ki bunları…kardeşimle konuştum diyor ki abla benim omzum öyle bir ağrıyor ki resmen yükselmiş Google a yazsam Allah korusun kemik kanseriyim ya da geçen hafta full ishaldim gece yarısı uyandırıyor hiç aklıma Google a yazayım diye gelmiyor düşüp tekrar uyuyorum diyor. Aradaki fark algı düşünce farkı… resmen algılarımız bozulmuş böyle sağlıklı düşünceye acilen geçmemiz lazımAynı şeyleri yaşadım hep iki gün günlerce kötü halada öyle evimden dışarı gitcegimi bileyim başlıyor panik bulantı iştahsızlık ishal karın ağrısı engel olamıyorum sakinleştirici ilaçta almak istemiyorum ama ibs için ilacim var onu kullanıyorum simflat isminde biraz daha iyi geliyor testleriniz temizse korkmayin bence kötü bişey olsa inanki testlerden birinde olumsuzluk çıkar ben inanmadim buna her ishal oldum ağlamaktan başka bişey yapmadim ama kolonoskopi oldum bi nebze rahatladim çünkü sorun kafamda hep kötü düşünceler ama kolonoskopi öncesi hazırlık kolonoskopiden daha zor kolonoskopi daha kolay yani ondan önce uygulanan diyet tuzlu ilaç felan hala tadi ağzımda çok iğrenç kolonoskopi den de korkuyorum güvenmiyordum hiç bir doktora bağırsagima zarar vercekler diye orda bile ağlamamak için zor tutum.kendimi endoskopi olduğum.doktoruma oldum kolonoskopi de iyiydi yani şükür şimdilik atlatik bunları ama midemde sorun var hala bulantım iştahsızligim oluyor karin ağrılarım zaten var yaşamaya çalışıyorum en azından kötü bişey olmadığını biliyorum şimdilik Allah hepimize şifa versin
Merhaba çok sevindim herşeyin temiz çıkmasına nasıl oldu bulantı larınız acaba bu mevsim geçişlerinden etkileniyor olabilir miyiz bende 2 haftadır bu sıkıntılardan muzdaribimAynı şeyleri yaşadım hep iki gün günlerce kötü halada öyle evimden dışarı gitcegimi bileyim başlıyor panik bulantı iştahsızlık ishal karın ağrısı engel olamıyorum sakinleştirici ilaçta almak istemiyorum ama ibs için ilacim var onu kullanıyorum simflat isminde biraz daha iyi geliyor testleriniz temizse korkmayin bence kötü bişey olsa inanki testlerden birinde olumsuzluk çıkar ben inanmadim buna her ishal oldum ağlamaktan başka bişey yapmadim ama kolonoskopi oldum bi nebze rahatladim çünkü sorun kafamda hep kötü düşünceler ama kolonoskopi öncesi hazırlık kolonoskopiden daha zor kolonoskopi daha kolay yani ondan önce uygulanan diyet tuzlu ilaç felan hala tadi ağzımda çok iğrenç kolonoskopi den de korkuyorum güvenmiyordum hiç bir doktora bağırsagima zarar vercekler diye orda bile ağlamamak için zor tutum.kendimi endoskopi olduğum.doktoruma oldum kolonoskopi de iyiydi yani şükür şimdilik atlatik bunları ama midemde sorun var hala bulantım iştahsızligim oluyor karin ağrılarım zaten var yaşamaya çalışıyorum en azından kötü bişey olmadığını biliyorum şimdilik Allah hepimize şifa versin
Aynen öyle kötü düşündükçe kötü oluyorsun aslında bide araştırmak neler neler araştırıyordum hep en kötüsü çıktı karşımaYani yapılan testler gaita ve kan testiydi ama bakılması gereken her şeye bakmış gibi gözüküyor yarın tekrar görüşeceğim zaten ultrasona girmedim henüz. Mantığım bir şey yok diyor ama öte yandan psikoloji böyle şeyler nasıl yapabilir diye şaşıp kalıyorum. Önemsemeyince geçiyor demişler bunu yapmaya çalışıyorum tek taraflı ağrı olması sağ tarafımda o canımı sıkıyor. Oradaki tüm ormanları araştırdım apandisit falan olsa bilurubin değeri yükseliyormuş safra böbrek karaciğer hepsinde o değer gösteriyormuş ve benim o değerim de temiz. Crp temiz ne bileyim her şey normal duruyor. Ateş yok kusma yok, sanki kas spazmları yaşıyorum anksiyete yapıyor demek ki bunları…kardeşimle konuştum diyor ki abla benim omzum öyle bir ağrıyor ki resmen yükselmiş Google a yazsam Allah korusun kemik kanseriyim ya da geçen hafta full ishaldim gece yarısı uyandırıyor hiç aklıma Google a yazayım diye gelmiyor düşüp tekrar uyuyorum diyor. Aradaki fark algı düşünce farkı… resmen algılarımız bozulmuş böyle sağlıklı düşünceye acilen geçmemiz lazım
Adetime yakın nükseden bişey genelde ya bilemiyorum arada gidiyor geliyorMerhaba çok sevindim herşeyin temiz çıkmasına nasıl oldu bulantı larınız acaba bu mevsim geçişlerinden etkileniyor olabilir miyiz bende 2 haftadır bu sıkıntılardan muzdaribim