Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları irritabl bağırsak sendromu olanlar yardım edin

benlenaben

Guru
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
1.655
3.443
333
Ankara
merhaba arkadaşlar
eşimde ibs diğer adıyla spastik kolon var
belki 50 tane doktora gittik bütün testler yapıldı hepside ibs var dedi
ama verilen ilaçların hiçbirisi işe yaramıyor
eşim çok sıkıntı çekiyor bu rahatsızlıktan dolayı
düşünün 1.90 boyundaki adam 67 kiloya düştü hemde 85 kilodan
çektiği ağrılarda cabası
bu hastalığı yaşayanlar varsa Allah rızası için tanı ve tedavi süreçlerini paylaşsın
ilaç ismini vermek yasaksa eğer özel msjla yazın ilaç ismini
şimdiden çok teşekkür ederim

Ben 2.5 sene cektim bu hastaligi, ilaclar fayda etmedi.
Bir gun internette arastirirken ingilizce bir yazi okudum.
Hergun yogurt yemek irritabl bagirsak sorununu birkac ayda cozuyormus.
Yogurttan nefret ederdim ve yogurt olan sofraya asla oturmazdim. Yogurtlu bir bulasigi bile yikamazdim.
Ama o kadar aci cekiyordum ki mecburen yogurdu yemek zorunda kaldim.
Her gun hic aksatmadan yogurt yedim, ilk ay yararini gormedim ama hic birakmadim.
3 ay sonra yavas yavas duzelmeye basladim. 4. aydan sonra da tamamen iyilestim.
Aradan 2 yil gecti ama hala hergun yogurt yerim.
Esinize oneririm.
Hergun bir kase.

yorumun için teşekkür ederim bende mutlaka hergün 1 kase yoğurt yedirecem eşime sever yoğurdu zaten
senin adına sevindim kurtulmuşsun
darısı başımıza
herşey gönlünce olur inşallah çok teşekkürler:)

Bireysel farkındalık üzerine denemeler-zeytin çekirdeği sayfasını okuyun,ben onunla iyileştim.3 ayda,lavman yapmadan,diğer her şeye dikkat ederek protein olan et,yumurta haricindeki mercimek gibi besinleri tüketerek iyileştim.Allah o sayfayı açan insandan razı olsun.İbs kabız versiyonu için etkili,uygulaması zor ama değiyor.

Çok zaman geçmiş ama bende de bir aydır bu rahatsızlık var ishal ama sadece sabah iki kere çıkıyorum tuvalete ama gün boyu gaz sancı oluyor sizinkide ishal şeklinde miydi gectimi yoğurtla

Arkadaslar merhaba oncelikle herkese cok gecmis olsun gercekten cok sikintili bir hastalik. Ben de 1.5 yildir ibs hastasiyim ishal var bende de ve asiri karin agrisi. ilaclar gercekten bi fayda vermiyor ani kurtariyor o da bazen. Kurtulan arkadaslar burdan bizimle tecrubelerini yazarsa cok mutlu oluruz. Alternatif bir yintem olarak akapunktur deniyorum karin agrilarim azaldi ancak tam olarak gecmedi. Ishal ve halsizlik devam ediyor. Sut bana acayip dokunuyor. Bu hastalik biraz da sinirsel oldugu icin dun antidepresan aldim o da daha beter halsizlik ve migde bulantisi yapti ne yapacagimi bilmiyorum suan kafam karma karisik oldu...

Karatay diyetini okudum bende yapmak istiyorum fakat nasıl olacak bilmiyorum

Arkadaslar gittigim akapunktur karin agrisi ve migde bulantimda ise yaradi cok sukur. Simdi tek problemim gaz ishal ve arada bastiran yorgunluk hissi. Sabahlari ac karnina sulandirilmis bi sekilde cay bardaginin 3 de 1 i kadar sirke ve tibet egzersizleri iyi geliyor diye arastirdim. Onlari deneyimleyince burada paylasacagim yine.

ben eczanecimin önerisiyle probiyotik alcam bakalm inşaAllah gececek

Probiotik uzun vadede ise yariyor diyorlar en az 6 ay falan solgari onerenler oldu diyet de cok onemli glutensiz unlar var sekeri ac karniniza tuketmeyin baklagiller asiri sisiriyo bi cogunu biliyosunizdur zaten ama akapunktirun ciddi etkisini hissettim artik karnim agrimiyo ve migdem bulanmiyo halsizligim gecti. Ben ankarada yaptirdim arastirin isterseniz imkani olanlara siddetle tavsiye ediyorum. Allah herkese sifasini versin...

Amin..Teşekkür ederim

türkiyeye yeni gelen alflorex var arkadaşlar söylendiğine göre amerikada çok tavsiye ediliyor alıp kullananan var mı hanımlar bi cevap verin

Ben de ilk defa duyuyorum ilaci. Siskinlik banko zaten sik tuvalete cikani da duymustum benim bi donem oldu gecti. Bir de mide rahatsizliklari ibs semptomlarini artiriyor gastrit gibi... Kapsamli bi arastirma yapildiginda midenize de baktirmanizi tavsiye ediyorum.

Hatta activianin probiyotik minik yogurdu var ya onun ile gunluk sutten mayalayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…