• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları irritabl bağırsak sendromu olanlar yardım edin

Gurultu ve şişkinlik sosyal hayatımı olumsuz etkiliyor glütensiz ekmek falanda bulamadım nedense nerelerden alıyorsunuz bu şikayetleri nasıl azaltıyorsunuz Ne yapıyorsunuz

Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama ankarada belediye ekmek bufeleri glutensiz ekmek cikartmaya baslamis. Ben afyondayim patatesli koy ekmegi ile idare ediyorum. Migrosta glutensiz un var kendiniz de yapabilirsiniz zaten bu surecte ekmek yemek cok da dogru degil. Yogurdumu kendim mayaliyorum kesinlikle sut ve gaz yapan yiyecek iceceklerden uzak duruyorum. Kabizlik oldugunda lifli besinler tuketiyorum ishalsem fazla yagli yemiyorum. Ac karnina sekerli seyler yemiyorum cunku ben sekeri tolare edemedigimi farkettim. Sekerli seyleri az miktarda nadiren tok karnina yiyorum. Her sabah bi tane probiotik hap aliyorum onun ne kadar etkisi var bilemiyorum. Daha once de yazmistim sanirim ibs bazi kisilerde midede basliyor midemde gastrit var tedavi ettigim zamanlarda yari yariya sikayetlerim dusuyor. Son olarak kesinlikle usutmeyin ve kendinizi stresli ortamlara sokmamaya dikkat edin. :) Not: bi suredir cektigim siddetli karin agrim icin akupunktur yaptirdim ve ise yaradi.

Bende şişkinlik hazımsızlık ve gastrit var sosyal olmak istesem de etkisi çok büyük olamıyorum bazen etkiliyor sanki beni mide ve bağırsak yönetiyo gibi oluyo gideceğim yere hastaysam gitmiyorum

Ben de ilk defa duyuyorum ilaci. Siskinlik banko zaten sik tuvalete cikani da duymustum benim bi donem oldu gecti. Bir de mide rahatsizliklari ibs semptomlarini artiriyor gastrit gibi... Kapsamli bi arastirma yapildiginda midenize de baktirmanizi tavsiye ediyorum.
:kahve: Benim mide değilde daha çok bağırsaklarımın savaşı .. doktora gittim 3 önce probiyotik ve duspatalin retard verdi kullan 15 gün bi bakalım dedi :işsiz: başladım bakalım inşaAllah düzelir.

Arkadaslar herkese merhaba oncellikle.gecmis olsun.ben de 1 yildir ibs var ilk baslarda agrim oluyordum karin bolgemde bazen bobreklerimde bile hissediyordum.ultrason fln yaptilar tas var sandilar yokmus.sonra dahiliye uzmani ibs var dedi.normalde cok panik biriyim zaten.sonra verdigi birkac ilacla agrilarim gecti.bazen stres yapinca yine hafif agri oluyordu.tek semptom buydu.yaklasik 3 hafta once yine oldu.siddetli agri siskinlik kabiz sorunu falan filan.midemde yanma tuhaf bulanti falan.sonuc olarak gastroenteroloji uzmanina gittim karin bolgen gayet yumusak dedi.bende ates fln yoktu sadece karin agrisi vardi.ilk once bi antibiyotik verdi ismi rifacol ben yunanistanda yasiyorum bu arada orada varmidir bilmiyorum.biraz hafifledi agrilarim tabi tamamen gecmemisti sonrada probiotik verdi.ve iste mucize oldu.agrim daha ilk gun gecti.o gune kadr surekli agri cekiyordum modum psikolojim hic iyi dgldi.ztn hayatiminin en zor donemlerini yasiyorum stress full hep.probiotigin ismi guest probiotix turkiyede varmi bilmiyorum yoksa mutlaka yurt disindan getirtin
stresse bagli olan bagirsak sendromuna bire bir.cok sukur su an iyiyim.gun icinde meditasyon falan yapiyorum kendimi rahatlatmak icin.hersey psikolojiyle alakali arkadaslar.yillar once bi kitapta okumustum kisi isterse tum agrilari yok edebilir.pozitif dusunce meditasyon cok faydali oluyor.Hayat cok guzel ve yasamaya deger.Bu hastaliktan kurtulabilirsiniz.Kendinizi sevin ve pozitif dusunun gececek :)

Merhaba geçmiş olsun öncelikle .. teşkk ederim tavsiyeniz içinde:dua:

Arkadaşlar merhaba..ben 1,5 hafta önce birşeye aşırı heyecanlandım onunla ilgili diye düşünüyorum akşamına su gibi ishal oldum..o günün ertesi günü aşırı yumuşak dışkılama oldu..sonra ercefuyrl ve reflor aldım 2 gün iyiydim bıraktığımda tekrar afferdersiniz çamur gibi bir dışkılama oldu..bu esnada 2 kan 2 gaita tahlili yaptırdım temiz çıktı..o günden sonra 4 gündür meteospayzml ve reflor kullanıyorum hiç dışarı çıkmadımdı dün daha katı ama yine yumuşak dışkılamam oldu..baya sinirlerim bozuk..hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı? İbs yin diye telaşa kapıldım ama hiç ağrım yok gaz problemim ise doğuştan beri vardır zaten ayrı bir sancı ağır çekmiyorum..ibs de ağrı ve mukus mutlaka varmıdır?

İki yıl geçmiş üstündn yazsam bişey degişir mi bilmiyırm ama dediklerininz aynısını 3 yıldr yaşıyorm en son dayanamayıp dün doktora gittm ve cuma günü kolonoskobi yapılack büyük ihtimalle ibs cıkack düzeleckmiyim bilmiyorm siz nasl oldunz

İki yıl geçmiş üstündn yazsam bişey degişir mi bilmiyırm ama dediklerininz aynısını 3 yıldr yaşıyorm en son dayanamayıp dün doktora gittm ve cuma günü kolonoskobi yapılack büyük ihtimalle ibs cıkack düzeleckmiyim bilmiyorm siz nasl oldunz
Merhaba öncelikle çok çok geçmiş olsun Allahım herkese şifa versin inşAllah.Ben 2010da rektovajinal fistül ameliyatınızı sorucaktım bu konuda konuşacak kimseyi bulamıyorum lütfen cevap verin.Umarım tamamen iyileşmişsinizdir.🙏🏼 Ameliyatınız nasıldın sonraki durumunuz nasıl oldu? LÜtfen cevap verin lütfen

Back