- 28 Ekim 2014
- 264
- 131
-
- Konu Sahibi mutebessim
Jailbreak yaptiginizda telefon garanti kapsami disina cikiyor mu pekiInternetten lazım olan evraklarımı indiriyorum office suitle düzenliyorum.
Sınıfımda yazıcıyla uzaktan bağlantı kurup hazırladığım evrakın çıktısını alıyorum.
Faturalarımı iOS uygulamasıyla ödüyorum. Alışveriş yapıyorum.
Digiturk hesabıma burdan bağlanıp evdeki gibi izleyebiliyorum.
Velilerime toplantı yeri ve saatini yine bir iOS uygulamasıyla tek seferde hepsine ulaştırabiliyorum.
Mailler, online iletişim, son dakika-makyaj-yemek tarifi uygulamaları ve favorim kelime oyunum
Ben bir de jailbreak li kullanıyorum biraz güncellemelerle ve teknolojiyle aranız varsa on numara telefon.
Jailbreak yaptiginizda telefon garanti kapsami disina cikiyor mu peki
Android de kullandım ,Iphone da.Şarj sorunu evet var malesef çözülmedi hala bu durum ama en dayanıklı telefonlardan biridir bence Iphone hiç sıkıntı çekmezsin bi de baska insanların dert ettikleri diger bi noktada ıphone da bluetooth olmamasıdır o da whatsapptan hallledilebilir diye düşünüyorum ben .android bi süre kullandıktan sonra donma yapıyor ıphone da öyle bi olay olmuyor sana kalmış gerisi
Tabii :) telefonumda donma takilma olsun istemiyorum, deneye universiteye gidecegim ve telefondan dosya duzenleme tarzi islemleri yapabileyim istiyorum. Buyuk ekran istiyordum ve yeni cikan 6 plus cok iyi oldu, ekran goruntu kalitesi muhim, ayrica telefondan oyun oynadigim zaman takilmalar yapmamasi lazim kimi telefon oyunlar sirasinda gucu yetmiyor ve surekli takinti yasiyor bu olmamali :)Ama zaten sanmiyorum ki jailbreak islemi ile ugrasasin. Yapmazsin yani. Sen aslinda telefondan beklentilerini, nasil ve neleri kullandigini yazsan daha iyi yardimci olabiliriz
Evet dediginiz gibi senelerce ilk gunku gibi kullanilabiliyormus iphonelar benim samsung android telefonum iki senedir elimde ve surekli takilmalar yapiyor. Yeni cikan 6 plus sarj konusunda daha iyiymis. Sence kullaniciyi sinirlamasi nasil etki yapiyor, insanlar bundan yakiniyorlar genelde
İphone'un sagladigi kolayliklar-programlar nelerdir bir de ios sistemini anlatirmisin ben androide tamamen hakimken ios sistemini hic bilmiyorum ve cok farkli geliyor banaYıllardır iPhone kullanıyorum, çok memnunum, en sevdiğim 5s ti, 6 çok farklı ama alıştım sayılır ona da. Neden insanlar sürekli eleştirir anlamıyorum, ben samsung telefonlarını eleştirmem, tercih meselesi zevkler ve renkler tartışılmazmış zaten. Ben telefonumdan hallediyorum herşeyimi, ailemde herkesin iPhone kullanması da iMessage ve facetime için güzel bi avantaj oluyor. Bunları göz önünde bulundurabilirsin seçim yaparken. Şarjım da tüm gün yetiyor fazla kurcalamazsam tabii. Telefonun özellikleri çok kullanışlı, ben Siri kullanan biriyim ve inanılmaz işime yarıyor.
Evet bu eskimemesi olayi ben cekiyor zaten ayrica yuvarlak hatlari ben begendim ya sanirim onceden kullanmadigim icin :)bir kişi ilk defa Iphone kullanacaksa ona çok kısıtlayacagı gelebiliyor ve almak istemiyorlar telefonu ,kullandıkça alısıyorsun hatta bazen iyi ki yok bluetooht'u falan diyorsun yani ben diyoeum genelde zaten dedigim gibi bir şey almak göndermek istiyorsan whatsapp iş görüyor .ben 5s kullanıyorum 6 ya iyi dediler ben şeklini begenmedim kare yapısını bozmaması laım bence Iphoneunu o zaman samsunga kayıyor biraz ,birde üstüne isterse ıphone 10 cıksın eskimiyor telefon o bakımdan da güzeldir yani ,bi de şarjı çözebilseler
Evet bu eskimemesi olayi ben cekiyor zaten ayrica yuvarlak hatlari ben begendim ya sanirim onceden kullanmadigim icin :)
Bütçe sıkıntısı yok cok sukur üniversite sınavından sonra telefon alacağm gecen arkadasimda 4s vardı ondan alıp baktım ve cok kaliteli geldi bana cok kısa sure bakındım, kamera kalitesinde bence problem yok, ama ios arayüzü çok farklı geldi bana ona da kullandıkça alışırım hazır 5.5 inc çıkmışken alayım ondan :)Iphone Turkiye'ye geldiginde abimin hediye etmesiyle kullanmaya basladim, sonra 3g, 3gs, 4 kullandim. Bu uc telefonu da hep jailbroken halde kullandim, her turlu detayini, islemini artisini eksisini bilirim. 4ten sonra 1 sene HTC one kullandim. Su an 5s kullaniyorum ve buldugum an yine 6 alacagim. HTC One'im bozuldugu icin tekrar 5s aldim bu arada, keyfi olarak degistirmedim, o da cok basariliydi.
Oncelikle iphone ve pil problemi konusunu ben acikcasi pek anlamiyorum. Sabah aksam 3g kullanarak internette gezerim, ekran parlakligi hep maksimumdur, telefon elimden dusmez diyorsaniz zaten size gore telefon yok, G2 bir nebze isinizi gorur. Ben bunca zamandir kullanirim, telefona dokunmadigim halde sarji birer ikiser giden tek telefon One'di. Ama gece %100 biraktigim iphone'u sabah %100 elime alirim. Bu bakimdan cok da basarilidir. Sadece 3g performansi yetersiz, yoksa iphone bana rahatlikla yetiyor, ki web olsun, oyun olsun, mesajlasmalar uygulamalar olsun gayet sik da kullaniyorum. Ve optimizasyon ile iphone 6nin gayet duzgun kullanim suresi var. Islemci teknolojisi ile de batarya performansi artti.
Iphone'u hava atmak icin aliyorlar, normal kullanicisi az olayi da artik cok sacmalasmaya basladi. Ve Turkiye'de artik iphone ile sinirli degil bu, "Cikan en yeni Galaxy'yi almazsam olmaz" diyenler cok daha fazla. Kucuk ekran sebebiyle o tiplerin cogu Samsung'a kaymisti. Siz insanlari telefona gore yargilamazsaniz eger kimse iphone alayim da statum olsun demez. Toplumun dayattigi seyler bunlar.
Neyse, sarj konusunu da statu konusunu da geciyorum. Appstore gibi bir dunya varken Android'i cidden tercih edemiyorum. IOS kisitliyor diyenler var, dogrudur, ama isteyene jailbreak diye bir olay var. Bir de sorarlar insana, ne yapiyorsun ki telefonla kisitlanacak kadar?
Butun uygulamalar, buyun oyunlar programlar once IOS icin gelistirilir. Ve her zaman IOS programlari gerek gorsellik gerek kullanislilik acisindan cok daha iyidir. Marketince cop uygulamalar bulamazsin, cunku Apple buna izin vermez.
Telefon kolay kolay bozulmaz. Diger Apple cihazlar ile oylesine senkronize ve duzgun calisir ki sasirirsin. Cok hizli ve akici calisir ayrica. IOS'in en buyuk avantaji buradadir, asla kullandikca yavaslamaz. Android telefonlar isterse en iyisi en ust duzeyi olsun kullandikca sistem sistemi yapacagindan bir sure sonra acip kapatmak gerekir, ve daha da zaman gectikce artik bu da yetmez, sistem eskisi kadar stabil calisamaz hicbir zaman. Ozellikle Samsung bu konuda cok geridedir, biraz teknoloji haberleri vs takip ediyorsan zaten bilirsin, Touchwiz arayuzu cok kotu malesef.
Kamera konusunda da gayet bekleneni alirsin, ben inanmiyorum ki kimse cektigi fotograflari cerceveleyip duvara asacak kadar buyuk bastirsin vs. Megapixelin onemi bir yere kadar, bunu da biliyoruz. Iphone kamerasi icinse kotu demek zaten absurd olur, onlarca incelemesi var uluslararasi platformlarin.
Daha once hic iphone kullandin mi bilmiyorum, ama kullandigin zaman ve alisma evresini atlattiginda bir daha baska bir sey kullanmayacaksin emin ol. Ben su an jailbreak bile yapmadim 5se, belki yaslandigimdan ugrasamiyorum belki de yetiyor artik her seyi ile, ama senelerce en ince ayrintisiyla ugrasmis bir insanim dusunKullandigim bircok Apple urunu var su anda, daha once de rakibi bircok urunu kullandigimdan bu rahatligi anlatmam cok zor.
Of. Resmen Apple calisani gibi yazdim burada, ama yigidi oldur hakkini yeme demisler, Apple gibi bir firma ve urunleri ile ilgili bol keseden sallanan cok sey gorunce tutamiyorum kendimi
Android/IOS rekabeti var burada. Tavsiyem Iphone tercih etmen yonunde, pisman olacagini hic sanmiyorum. Ancak Android'de karar kilarsan, butce de saglamsa (ki iphone tartisiyoruz, sanirim oyledir) HTC One M8 almani oneririm. Hem sarj konusunda uzmez, hem cok ama cok saglamdir, ve diger Android telefonlardan acik ara ondedir guzellik konusunda, hem de Sense arayuzu cok sik ve kullanislidir, Touchwiz gibi takilmalar kasmalar yapmaz, sistem sismesi konusu da digerlerine gore daha yavas gerceklesir, uzun surer. Ama eninde sonunda gerceklesir, aldigin ilk gunku gibi performans vermeyecek hicbir Android, bundan emin ol.
evet çıkar, zaten garantisi bitti benimkinin. bir üst sürüme güncellenirse de jailbreakli olmuyor zaten. Garanti yine bakıyor.Jailbreak yaptiginizda telefon garanti kapsami disina cikiyor mu peki
yani benimki şuan 7.1.2, 8e güncellersem jailbreaki yenilemem lazım.evet çıkar, zaten garantisi bitti benimkinin. bir üst sürüme güncellenirse de jailbreakli olmuyor zaten. Garanti yine bakıyor.
Bi de bu iphone lar androidler kadar bozulmuyorlar da sanirim ? :)yani benimki şuan 7.1.2, 8e güncellersem jailbreaki yenilemem lazım.
Telefon sıfırlanırsa da jailbreak ortadan kalkar,garanti devam eder. Çünkü jailbreak den kaynaklanan bir hata olursa o telefona bakmıyorlar,çok tereddütte kalmıştım bu yüzden. Ama habire sürüm yükseliyor bende yaptım gitti:)