İntihara ramak kala

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yapmayın lütfen çok üzüldüm okuyunca konunuzu.
Ama boşanacak olmanıza asla değil zaten böyle bir adamla böyle bir aileyle siz evli kalmak istemeyin onlar değil siz..
Ne varmış yaşınızda ayrıca artık 40 yaşından sonra evlenip çocuk sahibi olan bir sürü kişi tanıyorum.
Ayrıca çocuğunuz hiç olmasa hiç evlenmeseniz ne olur?
Evli olup çocuğu olmayan ya da hiç evlenmeyen ya da evli olup asla çocuk düşünmeyen biri sürü kişi var çevremde..
Hiçbiri de ölmeyi düşünmüyor ..herkes gayet mutlu hayatına bakıyor..
Kendinize bir hayat kurarsınız babanızı da üzmeyin böyle yaparak..
Sizin hayatınız çok değerli çok kıymetli lütfen böyle insanların yanında dik durun.
Ve ilaçlarınızı düzenli kullanın.
En az 2 hafta düzenli kullanmalısınız ki sonuç alasınız..
Lütfen daha sakin, daha temkinli, daha güçlü olmaya çalışın yapabilirsiniz..

Annesi kanser babası da şeker hastasıymış. Siz ve şifacınız bir el atın da kurtuluversinler.
Kadının kafası zaten olmuş bir milyon, intihara teşebbüs etmiş sağlıklı düşünemiyor. Ne kolay bir av değil mi sizin için?
Benim için av falan değil kendisi.
Ben de intihar döneminden geçtim, yaşadıklarını anlayabildiğim için yazdım. Özelden de yazıyorum kendisine. "Şifacınız" dediğiniz de şifa vermek isteyen Allah. Yazdıklarımda kötü bir şey görmedim. İyilik istemek ne zaman kötülük oldu?

Canım bende boşandım.Son zamanlarda artık eski eşimin ruh sağlıgı hiç iyi değildi beni o evde tutan tek şey boşanma korkusuydu.İnsanlar hep beni ayıplayacak diye düşünüyordum.Ama annem ablam geldi ev tuttuk çıktım o evden o kadar rahatladım ki.İşyerinde arkadaşlarım konuşmak istiyordu konuyla ilgili yaşça büyük bir abla vardı ona söyledim kimse bu konuyla bana gelmesin dedim.Annem yanımda kaldı iki ay kadar davayı açtık.Bir şekilde güneş doğdu iyiki o evden ve o eşten kurtulmuşum.Olayı yaşarken sanki dünya 3-5 kişilikti öyle sanıyordum.Ama öyle değilmiş.En zoru ilk hamleyi yapmak şuan o noktadasın.

Benim için av falan değil kendisi.
Ben de intihar döneminden geçtim, yaşadıklarını anlayabildiğim için yazdım. Özelden de yazıyorum kendisine. "Şifacınız" dediğiniz de şifa vermek isteyen Allah. Yazdıklarımda kötü bir şey görmedim. İyilik istemek ne zaman kötülük oldu?
İnsanların zayıf ve güçsüz oldukları zamanları çok iyi değerlendiren avcılardansınız hem de. İyiliği kendi yönteminizle istiyorsunuz. Böyle olursan iyilik var, şöyle olursan düzelirsin... Başka türlü olmuyor değil mi? İnancınızın reklamı dışında ben bir tavsiyenizi yorumunuzu görmedim. Pazarlamacısınız işte.

Canım bende boşandım.Son zamanlarda artık eski eşimin ruh sağlıgı hiç iyi değildi beni o evde tutan tek şey boşanma korkusuydu.İnsanlar hep beni ayıplayacak diye düşünüyordum.Ama annem ablam geldi ev tuttuk çıktım o evden o kadar rahatladım ki.İşyerinde arkadaşlarım konuşmak istiyordu konuyla ilgili yaşça büyük bir abla vardı ona söyledim kimse bu konuyla bana gelmesin dedim.Annem yanımda kaldı iki ay kadar davayı açtık.Bir şekilde güneş doğdu iyiki o evden ve o eşten kurtulmuşum.Olayı yaşarken sanki dünya 3-5 kişilikti öyle sanıyordum.Ama öyle değilmiş.En zoru ilk hamleyi yapmak şuan o noktadasın.

Yeri degil belki ama siz sevgilinizden ayrilabildiniz mi? Sizi gormusken sormak istedim. Umarim kendinizi yakmazsiniz.

İnsanların zayıf ve güçsüz oldukları zamanları çok iyi değerlendiren avcılardansınız hem de. İyiliği kendi yönteminizle istiyorsunuz. Böyle olursan iyilik var, şöyle olursan düzelirsin... Başka türlü olmuyor değil mi? İnancınızın reklamı dışında ben bir tavsiyenizi yorumunuzu görmedim. Pazarlamacısınız işte.
Dua etmesini istedim güçsüz hisseden birinden. Nasıl şifa alacağını ben bilemem, belki dua eder etmez rahatlayacak belki Rab bir doktoru kullanarak onu iyileştirecek belki başka biri... Pazarlamacı ilan edilmek... İftira iyi değildir, esenlik olsun size. Sizin için de dua edeceğim. 😊🙏🏻

kayserili kendisi ancak deist olduğunu söyler hacı-hoca değil annesi ve kızkardeşi dindar kindar

makineciler neyse de tekstilciler daha kötü

ve bu adam bana makine mühendisi olduğunu söylemişti

yüzme kursundan tanıdığım bir hocam var..onun agabeyi ankara'da polis...bir şekilde el altından bilgilerine baktık..benim mesela tüm aile bilgilerim diplomam v.s sistemde gözüküyor ama onda okuduğu özel kolejde son bulmuş yani lise mezunu gözüküyor

bunun da şokunu atlatamadık babamla ve görücüler de bizimle konuşmak istemediklerini söyleyip yüzümüze telefonu kapadılar

whatsuptan yazdım ona sen kimsin gerçekten diye

engellemiş beni bir daha yazma diye

Yurtdisinda okuduysa denklik almamistir. Benim lisans ve masterim Turkiye'den edevlette gozukuyor. Doktoram yurtdisinda denklik almadim Turkiye'de yasamadigim icin, gozukmuyor.

Daha 12 gün oldu evden gideli. 3 tane avukatla görüştüm
Bu konuda da annemle uzlaşamıyorum. Çok kararsızım.

Annem gururlu olmamı, hiçbirşey talep etmememi, herşeyi bırakıp ailemin bulunduğu şehre geri dönmemi istiyor ancak avukatım diyor ki evi terk edersem altın v.s değil talep etmek, ben kusurlu olurmuşum ve tazminat ödermişim.

Bu adamın ve rezil ailesinin yaptıkları yanına kar kalmamalı. Ancak altınlar onun işyerindeki ofisindeki kasada. Bende sadece 2 bilezik ve kolye bileklik var.

İşin maddiyatında değilim onun üç kuruşuna da muhtaç değilim..hayatım kaydı 2.kez boşanıyorum ona bunu ödetmek istiyorum

Arkadasim avukatina vekalet verirsin, o cekismeli bosanma davasini acar, dava acildigi dakika evden cikabilirsin hicbir hak kaybi olmaz. Bosanmak istemedigin icin sadece isine gelen kisimlari anlamissin.

Bu nasil bir dram yahu, evlenip bosanmis olmak caninizdan daha kiymetli evet. Hatta anne olmak da caninizdan daha kiymetli. Bir silkelenip kendinize gelin kimin bosandi diye hayati bitmis yahu.

Daha 12 gün oldu evden gideli. 3 tane avukatla görüştüm
Bu konuda da annemle uzlaşamıyorum. Çok kararsızım.

Annem gururlu olmamı, hiçbirşey talep etmememi, herşeyi bırakıp ailemin bulunduğu şehre geri dönmemi istiyor ancak avukatım diyor ki evi terk edersem altın v.s değil talep etmek, ben kusurlu olurmuşum ve tazminat ödermişim.

Bu adamın ve rezil ailesinin yaptıkları yanına kar kalmamalı. Ancak altınlar onun işyerindeki ofisindeki kasada. Bende sadece 2 bilezik ve kolye bileklik var.

İşin maddiyatında değilim onun üç kuruşuna da muhtaç değilim..hayatım kaydı 2.kez boşanıyorum ona bunu ödetmek istiyorum
İntikm senden sonrakilere borcundur bak bu sözü unutma. Anneni dinleme. Bunlara bedel ödet

Dua etmesini istedim güçsüz hisseden birinden. Nasıl şifa alacağını ben bilemem, belki dua eder etmez rahatlayacak belki Rab bir doktoru kullanarak onu iyileştirecek belki başka biri... Pazarlamacı ilan edilmek... İftira iyi değildir, esenlik olsun size. Sizin için de dua edeceğim. 😊🙏🏻
Ben de sizin için Uçan Spagetti Canavarı'na dua ediyorum, umarım hidayete erersiniz en kısa zamanda.

Ayy gercekten yazdiklarinizi okudum da Koreli Hristiyan misyonerler gibisiniz. Boyle guya guleryuzle konusup alttan alta bak en iyi inanc bizimki, yoksa islerin iyi gitmez mesaji veriyorsunuz.

Ben su an yasadigim ulkeye tasindigim ilk haftada girdigim bir ortamda inancsiz bir insan oldugumu ogrenen Koreli bir tanidik bana gecenin sonunda hacli anahtarlik verip, kiliseye davet etmisti 😅 Kendi inanc sistemini bulmus ve yoluna koymus kisiler tarafindan cok irite edici oluyor bu tavriniz, bilin isterim.

Ayy gercekten yazdiklarinizi okudum da Koreli Hristiyan misyonerler gibisiniz. Boyle guya guleryuzle konusup alttan alta bak en iyi inanc bizimki, yoksa islerin iyi gitmez mesaji veriyorsunuz.

Ben su an yasadigim ulkeye tasindigim ilk haftada girdigim bir ortamda inancsiz bir insan oldugumu ogrenen Koreli bir tanidik bana gecenin sonunda hacli anahtarlik verip, kiliseye davet etmisti 😅 Kendi inanc sistemini bulmus ve yoluna koymus kisiler tarafindan cok irite edici oluyor bu tavriniz, bilin isterim.
Doğrudur, sadece Tanrı'yı yaşayan insanlar olarak yaşadıklarımızı anlatmadan duramıyoruz, duramayız. 😊

Bu konunun altında uzamaması adına, konuşmak isteyenler için mesaj kutumun her zaman açık olduğunu bildirmek isterim.

Herkese iyi akşamlar.

Lutfen boyle yapmayin. Babanizin hastanelik olmasina neden olan insanlari bir cirpida silip atip, dimdik durmaniz gerekir. Bosanma psikolojisinin insanlara verdigi basarisizlik hissini anliyorum hepimiz yasiyoruz bunu, ama ayaga kalkmaniz lazim. Gercekten ne esiniz ne ailesi buna degecek insanlar degil belli ki. Hele o igrenc ailesi!!!!!! Kahrolsunlar onlar. Mutlu olamasinlar. Siz neden aci cekiyorsunuz? Bosayin adami ve onunuze bakin.

Evlilik zordur, olmuyorsa olmuyordur. Anne olma isteginize gelince, dogru bir erkek yoksa erkeksiz hayat en guzeli. Evlat edinebilirsiniz belki? Ben sahsen boyle dusunuyorum. Kansiz insanlarla ugrasacagima.. Yasasin koca kahri kaynana kahri cekmeden yasanan hayat!

O beyinsiz kocamla çalışıyorduk beni yanında sigortalı gösteriyordu
dün ptt kargoyla ihtarname geldi neymiş 14-15-16 kasım da habersiz işe gelmemişim işten çıkarmış
bunu da avukatıma sordum
eğer şikayet edersem aramızda muvazaalı işlem oldugu ıcın ona yuklu mıktarda ceza gelır ama benim de sigorta primlerim silinirmiş

Ya kuzum, aklı başında etrafında hiçkimse yok mu? Eğer bu kadar kötü ne yaptığını bilemediğin süreçten seni çıkartacak, düzgün akıl verecek kimse yoksa hayatında otur o evde. Boşanmıyorum de geç, otur evinde, eşinin ailesiyle arana mesafe koy, biraz sakinleş kendini topla, hazır hissediğinde açarsın davanı.

Zaten ortada sana uygulanan psikolojik şiddet var, avukatlar sana ne anlattı bilmiyorum ama, kocan ve kocasının aileisnin bu yaptıklarını mahkemede kanıtlarsan zaten sana tazminat ödemeleri gerekir. Ya kocanın senle ilişkiye girmeyip, kocalık görevi yapmaması bile boşanma nedeni. O erkekliğinden utanmıyor ama sen neden böyle ezdiriyorsun kendini.

Baban evdeyse,söyle gitsin evine. Ben evliliğime bir şans vereceğim, yuvamı yıkmayacağım de. Zaman ver kendine. Komşuların kapına gelirse, kayınvalide yalan söylüyor, eşim seyahatta falan de geç işte.

Niye bu genç yaşında kendini ezdiriyorsunki. Topla evdeki eşyalarını, eve çeki düzen ver bi, kalk bi banyo yap. Evde saçını, yap yemeğini yap otur ye keyfine bak.

Böyle insanlara onlar kadar yüzsüz olman gerekir. Ay, sırf pisliğine yerinde olsam eşimin iş yerine ve kayınvalideme çikolata, çiçek hediye gönderirdim. Ters köşe yapardım. Ne kendimi hırpalicam.

Sende farkındasın iyi olmadığının. Sakinleş önce, kendine zaman tanı, kavga gürültüden uzak dur. Düzgün karar verme noktasına gelince ayrılırsın. Ama böyle olmaz.

Anne olmak istemen ve hayatında birini istemen çok normal ama bu durumda önceliğin kendi sağlığın olmalı. İlaçlarını kullanmayı bırakma ve bu süreç içinde mış gibi yap. Şu an neye ihtiyacın varsa hayal kur. Kız arkadaşa mı ihtiyacın var, çevrende bir sürü kız arkadaşın varmış gibi hisset mesela ya da eşinle iyi olduğunu hayal et. Yani biraz beynini kandırmayı dene. Tabii istersen önce doktoruna danış. Gerekirse psikologa da git. İnan kimsenin hayatı mükemmel değil. Herkes hayatinin bir döneminde zorlanıyor. Yorumların hepsini okumadim ama çok güzel tavsiyeler var. Aklına yatanları uygulamak için aksiyon alabilirsin ama önce sağlık.

Doğrudur, sadece Tanrı'yı yaşayan insanlar olarak yaşadıklarımızı anlatmadan duramıyoruz, duramayız. 😊

Bu konunun altında uzamaması adına, konuşmak isteyenler için mesaj kutumun her zaman açık olduğunu bildirmek isterim.

Herkese iyi akşamlar.
sen de geçim yolunu bu şekilde buldun galiba bacımm :KK45:

Rab İsa'dan bahsediyorum. :)
Tevrat, Zebur ve İncil okudunuz mu bilmiyorum, okumanızı tavsiye ederim.

Hristiyanlık bir din değil. Burada öyle algılandığının farkındayım, hesabımın kapatılabilecek olmasını da göze alarak yazdım. Hristiyan demek Mesihçi demek, İsa'yı takip eden demek. Dinler insanların bir şeyler yaparak cennete ulaşmaya çalışması, yaratıcıyı tanımaya çalışmak yerine kendi akılları ile bir şeyler yapmaya çalışması vs'dir.
Biz iman ederek sonsuz yaşama kavuşuyoruz ve bu bizim işimiz değil Rab'bin armağanıdır. Lütfen Tevrat, Zebur, İncil okuyun, ben banlansam bile siz okuyun. Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür kılacak. 🙏🏻😊❤️
Hanımefendi,
sitenin Dualar Sizinle bölümünde açılmış konularda duanızı ediyorsunuz, ki o bölümde kurallara uyulduğu kimse kimsenin inancını aşağılamadığı müddetçe, isteyen kendi inancına göre duasını eder ama sitenin BDV dahil diğer bölümlerinde dini içerikli konu veya mesaj yazılamaz yasaktır.

Burada Hıristiyan, Yahudi, Ateist, Deist, Budist, Müslüman üyeler var, her biri kurallara uymakla yükümlü, siz de öyle.
Hz. İsa’dan bahsedip içerik dini değil derseniz komik olur çünkü dinin kabaca tanımı: insanın kutsal saydığı bir varlığa, Tanrılara veya tek bir Tanrıya inanmasıdır, sizde Tanrı ve İsa peygamberden bahsediyorsunuz dolayısıyla yorumlarınız dini içerikli.

Herkes istediği varlığa inanmakta özgürdür, bu sitede her inanca saygı duyulması gerektiğine dair kuralımız da mevcuttur, ister ateist deist olsun ister müslüman hıristiyan veya yahudi, ister Tanrım diye taşa sarılsın, herkesin
inancı kendisinedir, kimseye inancı sebebiyle hakaret edilmesine izin vermiyoruz lakin siz konuya “Hiç kaygılanmayın; her konudaki dileklerinizi, Tanrı'ya dua edip yalvararak şükranla bildirin. O zaman Tanrı'nın her kavrayışı aşan esenliği Mesih İsa aracılığıyla yüreklerinizi ve düşüncelerinizi koruyacaktır.” gibi cümleler yazıp dinden bahsetmediğinizi söylerseniz olmaz zira yazılarınız tamamıyla din üzerine.

Burada hangi dine mensup olursa olsun kimse misyonerlik yapar gibi kendi inancını empoze edemez.

Rica ediyorum kurallara uyunuz ve dini içerikli yazılar yazmayınız.

Son düzenleme:
Rab İsa'dan bahsediyorum. :)
Tevrat, Zebur ve İncil okudunuz mu bilmiyorum, okumanızı tavsiye ederim.

Hristiyanlık bir din değil. Burada öyle algılandığının farkındayım, hesabımın kapatılabilecek olmasını da göze alarak yazdım. Hristiyan demek Mesihçi demek, İsa'yı takip eden demek. Dinler insanların bir şeyler yaparak cennete ulaşmaya çalışması, yaratıcıyı tanımaya çalışmak yerine kendi akılları ile bir şeyler yapmaya çalışması vs'dir.
Biz iman ederek sonsuz yaşama kavuşuyoruz ve bu bizim işimiz değil Rab'bin armağanıdır. Lütfen Tevrat, Zebur, İncil okuyun, ben banlansam bile siz okuyun. Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür kılacak. 🙏🏻😊❤️
Misyonerliği git başka yerde yap yettin artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X