intihar ve sonrası

daha içeri grer grmez kaynanam başladı.iki eltim var bilenler bilir sedef ve sema.bu ikisi ve eşleri bkaç senedr grşmüyorlardı.gectiğimiz günlerde kardeşler barstı ama eltiler hala küs.derinine inersem dnlemeye haliniz kalmaz.gelişigüzel anlatıcam.sema sedefn bütün foyasını ortaya çıkarmıs artık herkes sedfn yalanlarını ve cevrdiği dolapları biliyor.semalrda kaynanamda bu konuları konusrlarken biz üstne gtmiş bulunduk.kaynanam sedefn foyası çıktığı için şimdide semaya yarnamaya çalışıyor en has gelinim kıymetlm diye peşşinden ayrılmıyor keske can ciger olsalardıda pislkleri bana bulaşmasaydı
sedef konuları konusulurkenben sesszköşemde oturuyodum kaynanam yne aldı topa beni oturttu.sedefn bana hcbişi yapmadığını semaların olaydan etklendiğimi bize yansıttığımı falan ima etti.mecbur araya grmek zorunda kaldım kmseden etklenmedm banada bunlar bunlar yapıldı ama grmezden geldiniz herseyn hesabını bana sorup ona gelnce sustnuz nişanlıyken defalarca anlatma bana sedefi dedim devam ettn evlendim hala devam ediosun rca ediyorum artık anlatma lütfen bilerek yapısoun dedm

sonra bizkalktık usulden mecburiyetten kaynana ve k.pederi öptm istemeye istemeye onlarda aynı şekldeydi tabi.
aradan brgn gecti eşimle bu konuları konusoduk öpüp koklamakla kadınlık olmuo ben sana saygı duyup dudmam gerekn yeri biliorum ama sen sinrşlennce beni bile görmüosun dedi.o laf bana çok agır geldi daha 2 aylık evliyim duyduğum sözleri yaşadığım sıkıntıları kaldıramadım

Madem buraya tekrar yazdınız, el mecbur okuyacaksınız... Hoşunuza gider gitmez...
2 aylık evlisiniz ve duyduğunuz sözleri, yaşadığınız sıkıntıları kaldıramadınız?... Size evlenmeden önce binlerce kez yazıldı... olmaz... bitir... yeni bir yön ver hayatına... Takıntıdan "saplantıya" dönüşmüş herşey, idare edemezsin dendi... Dikine gittiniz burnunuzun... Kayınvalideyi bilemiyorum, kültürsüz bir insan olabilir... Anneniz uzak durursa, gereksiz saygı yapmaktan kaçınırsa, hem kendi ve hem de sizi korumuş olur duyacağınız nefret ve öfkeden...

Daha hiçbir şey yaşamadınız ki... Daha yeni başlıyorsunuz.. Ben evlendiğinizi okuyunca şunu düşünmüştüm.. "Tamam artık, kapattı, kabullendi... Artık önüne bakacak..." Çünkü bunlar hep olacak ki... Ne bekliyordunuz?

En enteresanı şu... Daha cümlelerinizden belli.. Sema'nın yaşadıklarına kayınvalidenin hak verdiğini görünce siz de ortaya atlamışsınız Sedef acısıyla... Ona hak verilince aradan siz de çıkarsınız diye mi düşündünüz? Sema'nın üslub olarak duruşu ve olaylara uzak oluşu idi onu haklı çıkaran... Siz bir de üstüne üstlük böyle bir konunun üstüne gidip kendi acınızı da çıkartmak istemişsiniz... Koyu yerlere bakın... Kayınvalide birden dönüp o lafı etmez... demek ki siz açılmaya başlamıştınız... Siz daha yeni gelinsiniz.. Bir durun bakalım... henüz size direkt ve kasten yapılan şeyler incir çekirdeğini yeni doldurmaya başlamıştır... Haklı çıkmanız için seneler gerekir sabırla tüketilmesi gereken... Böyle cazgırca olmaz.. çok ayıp...

Son olarak;
... İntihar ve sonrası başlığınız... İntiharın sonrası yoktur... Allah taksiratı affederse affeder artık... etmezse etmez... sonrasını bilemiyoruz...
PSİKOLOJİN ÇOK KÖTÜ... Gittikçe çok daha kötü olacak.. Bırak artık geçmişi.. Sedef eşinle el tutuşmaca oynadıysa oynadı... Sen bunu biliyordun zaten... Geçmişte kaldı bitti.. Sen bunları duydun kabul ettin ki evlendin... O elin kızı değil ki, abisinin eşi... Kime neyi göstermeye çalışıyorsun, anlayamıyorum ki... Kabul edeceksin... Tavır alırsan suçlu olursun... Sedef düğününe de gelmese haklı olur...

Sivrilmeyin diyoruz.. anlamıyorsunuz...
"eşim beni terketti... nedenini tahmin edersiniz, Sedef!" diye bir konu bile açabilirsiniz...
Oysa eşiniz sizi bu hareketleriniz yüzünden bırakabilir çünkü çok taze evlisiniz ve burnundan getirmeye başlamışsınız... Biraz seneler geçse tamam denir de.. Durun yahu daha... Birden bir öfke anında, hadi bakalım amanede, annene gidiyorsun derse, sakın şaşırmayın... sakın....

"Eşim beni çok seviyor... arkamda" demeyin...
Herkesin bir sabır noktası vardır...

Yazık... hangi konunun üstüne giderseniz gidin.. Kendinizi aklamaya, sedefi karalamaya, semanın haklılığından pay almaya falan bakmayın...
Sessiz olun, politik olun, gerekirse içten pazarlıklı olun.. Ama böyle olmayın...

sedefle ilgili o kadar cok konu actin ki surekli takip etmedigim halde ben bile onu saplanti haline getirdiginden ve yarisir halde oldugundan emin oldum

Esinin gozunun onunde icerken niyetin olmek miydi? Soyleyeyim miden yikanir o gece hastanede kalir evine donersin belki biriki gun sersem gibi takilirsin

Dikkat cekmek miydi? Evet cekersin ama bir iki derken esinin gozunde ne saygin kalir ne degerin

seni Cekilmesi zor saygi duyulmayan dirdirci huzursuz biri olarak gormesine ramak var bence

Ailesi de aramiyorsa bu yuzdendir
Blofunu dikkat cekme cabani kale almadiklarindan...

Yani rezil oldugunla kaldin amanede
Ne ekersen onu bicersin simdi o sevmedigin eltilerin bile cocuk gibi gorecek seni

Cidden boyle mi yaslanmak istiyorsun?

Lutfen bir psikolaga psikiyatriste git ve bir hobi kursuna yazil
Dikkatini eltilerinden ve kayinvalidenden uzaklastir
Yeni arkadaslar edin keyifli vakit gecir cidden kendine yaptiklarina uzuluyorum ama en cok esine zuluyorum

o bu değilde ben her konuda şu elele tutuşmaca oyununu soruyorum amanede bi cevap vermedi

sedefle ilgili o kadar cok konu actin ki surekli takip etmedigim halde ben bile onu saplanti haline getirdiginden ve yarisir halde oldugundan emin oldum

Esinin gozunun onunde icerken niyetin olmek miydi? Soyleyeyim miden yikanir o gece hastanede kalir evine donersin belki biriki gun sersem gibi takilirsin

Dikkat cekmek miydi? Evet cekersin ama bir iki derken esinin gozunde ne saygin kalir ne degerin

seni Cekilmesi zor saygi duyulmayan dirdirci huzursuz biri olarak gormesine ramak var bence

Ailesi de aramiyorsa bu yuzdendir
Blofunu dikkat cekme cabani kale almadiklarindan...

Yani rezil oldugunla kaldin amanede
Ne ekersen onu bicersin simdi o sevmedigin eltilerin bile cocuk gibi gorecek seni

Cidden boyle mi yaslanmak istiyorsun?

Lutfen bir psikolaga psikiyatriste git ve bir hobi kursuna yazil
Dikkatini eltilerinden ve kayinvalidenden uzaklastir
Yeni arkadaslar edin keyifli vakit gecir cidden kendine yaptiklarina uzuluyorum ama en cok esine zuluyorum

eyvah ki ne eyvah butun bu olanlar 2 ayin icinde mi? oldu
allah kolaylik versin ama cok zor ins. esin etkilenmez bir sure sonra

arkadaşlar dikkatinizi çekmek istediğim bi konu var,amanede hiç zeki değil ama tam şark kurnazı bi kız. evlenesiye kadar bi sürü dert yanıyodu bizlere "kaynanam sedeften bahsediyo,napcam ühü,bişey diyemiyorum nişanlıma patlıyorum,çok yoruldum,bıktım,anneme böyle dedi bişey diyemedim" diye...

ama amanedenin içinde entegre omen evlendikten sonra hemen salmış kendini aşağı 2 aylık evliyken kaynanaya,kayınbabayla kavgalar etmiş eşinin gözü önünde...neden?
çünkü klasik gördüğümüz çevredeki kızlar gibi,evleninceye kadar gıkı çıkmaz evlenince "ko ... rahvan gitsin" oh ne ala valla...adamın tapusu elinde ya,o kırmızı cüzdandan sonra bi özgüven geliyo bi özgüven geliyo...

bi de eğer kocan daha şimdiden senle evlendiğine pişman değilse ben pea değilim:)
evet gülücük yaptım niye yaptım çünkü ev arkadaşım vardı nişanlısının dikkatini çekmek için bir tomar hap yutan,sadece şaka gibi intihar süsü veren kendine...kız rezilliğiyle kaldı gözümde...

intihar etme tabi,etmezsin de tabi,saçma bi hadise gibi geliyo çoğunlukla,ama gerçekten intihar edecek adam bunu kocasının gözünde "sırf o ailesini savunmaya yakın bi iki laf etti diye" hap içerek yapmaz.

çok komiksin,çok da saçmasın,kocan bıkacak demedi deme.evet nedense ben de sevinicem buna ya.yazık çünkü adama.mecbur mu senin fitnelik tohumlarını biçmeye...allah akıl fikir versin ünlem...

Son düzenleme:
çok ayıp kızlar.amanede bunları duymak için mi konu açtı.kocasının yanında intihar bile etti.hain kaynana bir arayıp geçmiş olsun bile dememiş:KK20::KK20::KK20:

kendini çok basit duruma düşürüyorsun ama farkında değilsin köşemde sessizce oturuyordum demişsin ama duramamışsın kaynanan sedef deyince pişkin pişkin gül kaçkere dedik sana benim kaynanamda sever gelinler arasında yarış yaptırsın güler geçerim yada duymamış gibi hiç yorum yapmam senin üzüldüğünü bile bile yapıyorsada allahından bulsun sessiz kalmak en iyisiydi senin için hatta hiç görüşmeyecektin evlendikten sonra yada mesafeli olucaktın ama intahara bile kalkmışsın üzüldüm senin için psikolojik destek alman şart canım bunu kendin için yapmalısın

kendini çok basit duruma düşürüyorsun ama farkında değilsin köşemde sessizce oturuyordum demişsin ama duramamışsın kaynanan sedef deyince pişkin pişkin gül kaçkere dedik sana benim kaynanamda sever gelinler arasında yarış yaptırsın güler geçerim yada duymamış gibi hiç yorum yapmam senin üzüldüğünü bile bile yapıyorsada allahından bulsun sessiz kalmak en iyisiydi senin için hatta hiç görüşmeyecektin evlendikten sonra yada mesafeli olucaktın ama intahara bile kalkmışsın üzüldüm senin için psikolojik destek alman şart canım bunu kendin için yapmalısın

cokmasum sana katiliyorum yazdiklariyin hepsi dogru ve ayrica sunuda eklemek istiyorum senin yorumlarin hep mantikli ve hakikatli.

arkadaşlar dikkatinizi çekmek istediğim bi konu var,amanede hiç zeki değil ama tam şark kurnazı bi kız. evlenesiye kadar bi sürü dert yanıyodu bizlere "kaynanam sedeften bahsediyo,napcam ühü,bişey diyemiyorum nişanlıma patlıyorum,çok yoruldum,bıktım,anneme böyle dedi bişey diyemedim" diye...

ama amanedenin içinde entegre omen evlendikten sonra hemen salmış kendini aşağı 2 aylık evliyken kaynanaya,kayınbabayla kavgalar etmiş eşinin gözü önünde...neden?
çünkü klasik gördüğümüz çevredeki kızlar gibi,evleninceye kadar gıkı çıkmaz evlenince "ko ... rahvan gitsin" oh ne ala valla...adamın tapusu elinde ya,o kırmızı cüzdandan sonra bi özgüven geliyo bi özgüven geliyo...

bi de eğer kocan daha şimdiden senle evlendiğine pişman değilse ben pea değilim:)
evet gülücük yaptım niye yaptım çünkü ev arkadaşım vardı nişanlısının dikkatini çekmek için bir tomar hap yutan,sadece şaka gibi intihar süsü veren kendine...kız rezilliğiyle kaldı gözümde...

intihar etme tabi,etmezsin de tabi,saçma bi hadise gibi geliyo çoğunlukla,ama gerçekten intihar edecek adam bunu kocasının gözünde "sırf o ailesini savunmaya yakın bi iki laf etti diye" hap içerek yapmaz.

çok komiksin,çok da saçmasın,kocan bıkacak demedi deme.evet nedense ben de sevinicem buna ya.yazık çünkü adama.mecbur mu senin fitnelik tohumlarını biçmeye...allah akıl fikir versin ünlem...

pea bana gore yorumuyun gercek payi var fakat biraz sert bir uslup kullanmissin

bence konu sahibinin psikolojik destek gormesi gerekir cunku surekli sedefle kaynanasiyla alakali konular acmis

belli ki onlari kafaya cok takiyor bu davranislariyla esini biktirir ve zarari kendine olur

ben artık Amanedenin açtığı hiçbir konuya şaşırmıyorum..şaşırdığım tek şey başı her sıkıştığında daraldığında bir konu açıyor ve yorumları bile okumadan cevap bile vermeden o konusu havada kalıyor.sonra gelip başka bir konu daha açıyor..seri film gibi..

Amanede biz demiştik demeyeceğem zaten görünen köy klavuz istemez..bence bir uzman desteği al,psikolojik durumun hiç iyi değil..

ve gerçekten en çok eşine üzülüyorum ben.adam ailesi ve eşi arasında sıkışıp kaldı.daha birkaç aylık evli ve sürekli bir savaşın ortasında gibi.

ben ne adamın aılesının suclu veya kotu oldugunu dusunuyorum ne bırsey
kızımız cok asırı deecede kaprıslı
malesef bu sekılde evlılık yurutulmez bu sekılde esının aılesıne 2 aylıkken(3 aylık evlııym bende) bu sekılde konusmalar yapılamaz
kadın olmayı basaramadıgın gıbı esın bunu soyledıgınde sınırden kendını bıle gormeyıp cocukca haraketlerle bır kutu hapı mıdene ındırmıssın
bravo..
ya aklını basına alırsın yada kocanın aklı basına gelır
baska bı secenek yok...

bir anne baba ne kadar kötü olursa olsun anne babadır
ben aileme her şeyi söyler her kavgayı ederim
ama kimseye bunu yaptırmam
söylenecek bi şey varsa ben söylerim
orda da kocan söyleyecekti sen susacaktın
aile ne kadar kötü olsa da kocan bunu içinden atamaz

yazıp çıkmış olmak istemezdim ama eşim brazdan evde olcak şimdilk çıkmak zorundayım tekrar gricem ltfen bu zor gnleri atlatmam için dua edin.zorluklarla bir yuva kurduk ama huzurumuz kaçsın diye can atıyor cevremzdeki herkes yoruldum ben artık

sen sanki normak hayat için caba sarfediyorsun da birde dua istiyorsun ,

yazık valla kocana çok yazık

ailesi bir yandan

sen bir yandan

insan niçin evlenir

bunun için mi :KK47:

Sen şaşırdın mı yani şimdi ?

Biz sen nişanlıyken bu durumlardan bahsetmiştik, sen ayrılamam da kopamam da diye diye üstüne gittin

Çok enteresan bir aile, sende şahsına münhasır bi kişiliksin

Bir ipte iki cambaz oynamaz..

pea bana gore yorumuyun gercek payi var fakat biraz sert bir uslup kullanmissin

bence konu sahibinin psikolojik destek gormesi gerekir cunku surekli sedefle kaynanasiyla alakali konular acmis

belli ki onlari kafaya cok takiyor bu davranislariyla esini biktirir ve zarari kendine olur

sen amanedenin her konuda buradakilere neler neler dediklerini bilsen bu yorum sana hiç sert gelmezdi emin ol :)

Amende ne diyim daha bunlar başlangıç..daha beterleri olacak.yani önceki konularını da bildiğim için söylüyorum. Bu şekilde bir aile benim fıtratıma ters. Kendimi onların içinde güvende bile hissetmem ki kim kiminle nasıl ilişkisi var belli değil. Ama sen de kapaksın bu tencerelere. İntihar eden zayıf kişilikli bir insandan hayatta her şey beklerim ben.

amenede herşeyi açık açık konuşarak haklı çıkamazsın
haklı bile olsan onlar kendine laf dedirtmez
uzak duracaktın hiç gitmeyecektin veya susup oturacaktın
sen onların gözünde sedefi kıskanıyo konumundasın ne desen değişmez
madem sema sedefin herşeyini ortaya çıkarttı bırak öyle kalsın zamanla senide haklı görebilirlerdi ama bu durumda sedefin haksızlığıda güme gitti onların gözünde numaracı durumuna düştün
eşinin dediği laflarda bişey yok bu kadar alınırsan hayat geçmez
hiçkimse ailesine laf dedirtmez eşin ne güzel sus ben kötü olayım demiş dinlememişsin keşke dinleseydin
başka biri olsa orda daha kötü durumda bile kalabilirdin
sen eşinin ailesine katlanamıyosun ama mecbursun ne olursa olsun görüşeceksin
kendine hakim olman lazım
sen eşinin ailesiyle fazla görüşmeyiz diye düşünüyodun evlenmeden önce ama işte gördüğün gibi öyle olmuyo
kayınvaliden cahil biri yaptıkları ettikleri seni çileden çıkartıyo aama şuda varki ona her istediğini söylüyosun başkası olsa izin vermez ve nitekim kayınpederin farketmişki söylenmiş
annene dedikleri ayıp ama kadın belliki patavatsız zaten normal ona göre bu laflar sen annene dersin uzak durur o kadar saygıya ilgiye gerek yok

ilk başta şunu söylemeliyim bende 2.5 aylık evliyim ama eşinin ailesi nasıl bu hale geldın bu kadar çabuk tebrikler yani !!! bence senin olaylara daha olgun yaklaşman gerek daha ıkı aylıkken herkese rezil olmuşsun ve ne olursa olsun ıkı aylık bır gelınken hap yutan bırı bu kadar basit bır problemden; ılerde neler yapar kim bilir. madem gerçekten ıntıhardı neden kendı aılene haber vermedın onlar sana eşinin ailesinden çok daha yakın !! ve sen bu ıntıhar işini sırf gözde olmak ve gözden düşmemek için yapmışsın ama ters tepmiş benden sana tavsiye böyle ucuz numaralar yerıne olgun ,aklı başında biri ol ve yuvana sahip cık kocanın söylediği lafta da sonuna kadar haklı öpüp koklamak kimseye yetmez huzur mutluluk ve aılesına saygı göstermen gerekır sevmesen dahı.. sevmek değil ama saymak zorundası onları ve eğer bu kadar problemlı bır aılesı varsa uzak dur ve evinden uzak tut sonunu ıyı göremiyorum senın acıkcası ama sen akıllı bır kadın ol.. toparlan bence... eşin bence mantılı bır ınsan dediğine göre...

X