• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntihar depresyon bunalmışlık

Ebrurumeysa

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2024
147
45
13
28
Bundan 1 buçuk ay önce evden çıktım eşimle tartıştık diye normalde ne yaşarsam yaşayayım evimden çıkmazdım annemlere geldim bi buçuk aydır hiç aramadı çocuğunda sormadı bende aramadım num bile değiştim evlilikteki sorunlar pubg para yatırmış Snapchat kullanmıyo sanıyordum dün 4 tane hesabını gördüm kadersiz diyede nick koymuş bide 6 yıllık evliliğimde bitmeyen borç maaşını gizlerdi söylemezdi uzman çvştu maaşıda ıyıydı tatil yapmadık bize kısıtlı para verirdi şiddete eğilimli narsist biriydi hep kendini düşünür özür dilemez pişman olmaz dı ne kadar körmüşüm 6 yılım çöp oldu ama annemlerde de emanet gibiyim ailem bişe demiyo annem önümde el pençe babamda ama ben evimi özledim devamı açtım çekişmeli ama pişman olsun gideyim istiyorum risk alıp çıktım o evden nerden bileyim hayatın böyle olduğunu ışıldayan gözlerim soldu iyice çirkinleştim özgüvenim de yerlerde sürekli ağlıyorum herkes bi şekilde yol aldıda ben yerimde saydım mutlu olamadık hayata çok karamsar bakıyorum bişe yapmak istemiyorum artık bıktım napsam bilmiyorum amacım hedefim yok psikolojik destek de almayacam acı çekiyorum ölüyorum boşan rahatlarsın diyorlardı hani nerde diplerdeyim böyle pis bir dünyaya bide çocuk getirdim o çocuğun günahı neydi baba desen zaten yok çok dengesiz gel gitlerim var mutlu insanları görüyorum iyice ağlamam geliyo çok şansszm acı çekmeden ölmeyi planlıyorm 😭😭ben yaşamak istemiyorum herkes yaşamak zorunda değil

Ama sizin çocuğunuz var. Ona bu acıyı nasil yaşatirsiniz? Eşinizin iyi bir özelliği yokmuş, çocuğunu dahi aramıyor siz onu mu evinizi mi özlediniz? Babası aramıyormus birde siz o çocuğu bu şekilde ortada mi koyacaksiniz?
Madem yapmasaydiniz yazık günah değil mi? Siz anne baba olarak cok bencilsiniz.

Hayatınıza en güzel şekilde devam edin bence o adamdan koca da olmaz baba da. Cocuğunuza güzel bir hayat sunun, çalışın giyinin süslenin gezin. Evinize geri dönünce de mutlu olmicaksınız belli ki. Hem kocanız da nasıl olsa geri dönüyor diye iyice rahat davranıcak.
Emanet gibi hissetmeyin siz onların evladısınız. Ne aileler var geri gönderiyor kızlarının şiddet gördüğünü bildigi halde. Aileniz elinden geleni yapıyorsa siz kendinizi fazlalık olarak görmeyin. Tek çocuğunuz varmış verin kreşe işe girin toparlanın sonra da Kendi hayatınıza bakın

Hayatınıza en güzel şekilde devam edin bence o adamdan koca da olmaz baba da. Cocuğunuza güzel bir hayat sunun, çalışın giyinin süslenin gezin. Evinize geri dönünce de mutlu olmicaksınız belli ki. Hem kocanız da nasıl olsa geri dönüyor diye iyice rahat davranıcak.
Emanet gibi hissetmeyin siz onların evladısınız. Ne aileler var geri gönderiyor kızlarının şiddet gördüğünü bildigi halde. Aileniz elinden geleni yapıyorsa siz kendinizi fazlalık olarak görmeyin. Tek çocuğunuz varmış verin kreşe işe girin toparlanın sonra da Kendi hayatınıza bakın
Kreş yazdırdık fazlalık olara görmüyorum annem babam önümde el pençeler incinicem diye laf bile söylemezler ama sen ağır bir bunalımdaym sürekli rüya görüyorum evim düzenim dağıldı tek çocuğum var ikinciyi düşünmedim asla 😭😢bütün hayallerim çöp oldu hayatım berbat yaşayan ölü gibiyim😭

Böyle bir adamdan çocuk yaptın, yetmedi şimdi de o çocuğu bırakıp kendini öldürmeyi düşünüyorsun öyle mi? Haram zıkkım olsun sana. Allahım yalvarıyorum sana, bakacak olana ver. Böyle bencillere verme.
Bunalımdayım diyorum anlamıyomusun bunalım elimi kolumu kaldıracak gücüm yok şuan zaten Allah hak edene çocuk versin biz hak etmedik çocuk evliliğin ilk yılında oldu ondan sonrada düşünmedim zaten çok yorgunum bütün enerjimi evliliğime verdim şuan bu kadar yıl sonra bi kenara atılmak çocukla yıllarca yaşadığım manüpülasyonlar psikolojik şiddetler 😭 değersiz hissettirmesi bunu okadar güzel başardıki çok üzgün yorgun ve bitkinim

Kreş yazdırdık fazlalık olara görmüyorum annem babam önümde el pençeler incinicem diye laf bile söylemezler ama sen ağır bir bunalımdaym sürekli rüya görüyorum evim düzenim dağıldı tek çocuğum var ikinciyi düşünmedim asla 😭😢bütün hayallerim çöp oldu hayatım berbat yaşayan ölü gibiyim😭
Psikiyatriye randevu almanız en iyi öneri olucaktır bu durumda. Yeni bir düzen kurmaya çalışın 1 bucuk aydır arayıp sormayan kocanın evine geri dönmeniz sizi sadece evin düzenine kavuşturur. Hayatınızda başka bir değişiklik olmayacak o adam yine aynı kalacak. 6 yıllık evlilikte şehir şehir gezmeniz gerekirdi eşiniz bunu imkanı olduğu halde yapmadıysa bundan sonra da yapmaz. Evinizdeki düzen koltuklar tv halılar sizi musmutlu bi insan yapmaya yetmiycek. Beklentilerinizi isteklerinizi anlayabiliyorum ama eşiniz düzelmez..

Ama sizin çocuğunuz var. Ona bu acıyı nasil yaşatirsiniz? Eşinizin iyi bir özelliği yokmuş, çocuğunu dahi aramıyor siz onu mu evinizi mi özlediniz? Babası aramıyormus birde siz o çocuğu bu şekilde ortada mi koyacaksiniz?
Madem yapmasaydiniz yazık günah değil mi? Siz anne baba olarak cok bencilsiniz.
Düzenini arıyor, bütün boşanan kadınlar bu dönemi yaşıyor. 1 seneyi atlatsa rahatlayacak

Böyle bir adamdan çocuk yaptın, yetmedi şimdi de o çocuğu bırakıp kendini öldürmeyi düşünüyorsun öyle mi? Haram zıkkım olsun sana. Allahım yalvarıyorum sana, bakacak olana ver. Böyle bencillere verme.
Kimin evliliğinin garantisi var acaba? Adamlar melek gibi görünüp bir bakmışsın aldatıyor, şiddet uyguluyor, kumara başlıyor, ana kuzusu çıkıp evliliğin içine ediyorlar hep birlikte. İntiharı düşünmüş yapmış mı? Sen bu acımasız halinle konu sahibinin yerinde olsan eminim cami avlusuna bırakırdın çocuğu. Allah senin gibilerle karşılaştırmasın bizi destek değil köstek.

Kolay değil , öyle birden uyanacaksın hayatın misler gibi olacak diye bi şey yok.
Çocuğum olmadığı halde, mesleğim olduğu halde çok zorlandım boşandıktan sonra.
Şimdi sen bu adama yıllarca maruz kalmışsın. Kişiliğin silinmiş gibi.
Zamanla bulacaksın kendini, biraz sabırlı ol.
Aşama aşama iyileşeceksin.
Bazen aylarca çok iyi hissedip sonra ufacık bi olayda tetikleneceksin.
Böyle böyle bi bakmışsın nasır tutmuş içinde bişeyler.

Sen bu acımasız halinle konu sahibinin yerinde olsan eminim cami avlusuna bırakırdın çocuğu. Allah senin gibilerle karşılaştırmasın bizi destek değil köstek.
Siz siz olun, BAŞKASININ ADINA konuşmayın. Oldu mu?

Çocuğunuz kreşe gidiyormuş ne güzel. Sizin kendinize hayata tutunacak bir meşgale bulmanız lazım. Kaç yaşındasınız ne mezunusunuz? Okul olur, iş olur, kurs olur, kpss hazırlığı olur. Bir yerden başlayın. Bir hedefiniz olsun. O eve geri döndüğünüzde çok mu mutlu olacaksınız? Ne istiyorsunuz tam olarak ona bir karar verin. Eşinizi seviyor gibi gelmediniz bana, düzeninizi özlediniz sanırım. O da zamanla olacak. Çocuğunuzla ailenize yakın bir ev tutarsınız. İş hayatı, arkadaşlar, spor, çocuğun kursları vs derken aktif bir hayat kurmanız lazım kendinize. Yoksa evde otura otura çıkamazsınız bu ruh halinden.

Bunalımdayım diyorum anlamıyomusun bunalım elimi kolumu kaldıracak gücüm yok şuan zaten Allah hak edene çocuk versin biz hak etmedik çocuk evliliğin ilk yılında oldu ondan sonrada düşünmedim zaten çok yorgunum bütün enerjimi evliliğime verdim şuan bu kadar yıl sonra bi kenara atılmak çocukla yıllarca yaşadığım manüpülasyonlar psikolojik şiddetler 😭 değersiz hissettirmesi bunu okadar güzel başardıki çok üzgün yorgun ve bitkinim
Bunalımdaysanız tedavi olun. Hem tedavi olmayacağım diye trip yapıyorsunuz hem de depresyondayım diye anlayış istiyorsunuz. Şeker hastası birinin kiloyla bal yiyip sonra kendini acındırması gibi. Herkes yaşamak zorunda değilmişmiş. Herkes anne de olmak zorunda değil evlenmek de zorunda değil. El kadar çocuk ortada olunca mı aklınıza geldi seçme özgürlüğü

Düzenini arıyor, bütün boşanan kadınlar bu dönemi yaşıyor. 1 seneyi atlatsa rahatlayacak
Bütün boşanan kadınların içinde de muhtemelen en fazla
evlenip de ancak o zaman kendine ait bir evi düzeni olabilen
ondan önce babasının evinde ya da en fazla KYK yurdunda vs kalmış olan
çalışmayan
boşanıp baba evine dönen kadınlar yaşıyor

yine iyi bari babasıgil kötü davranmıyormuş

Bunalımdaysanız tedavi olun. Hem tedavi olmayacağım diye trip yapıyorsunuz hem de depresyondayım diye anlayış istiyorsunuz. Şeker hastası birinin kiloyla bal yiyip sonra kendini acındırması gibi. Herkes yaşamak zorunda değilmişmiş. Herkes anne de olmak zorunda değil evlenmek de zorunda değil. El kadar çocuk ortada olunca mı aklınıza geldi seçme özgürlüğü
Ama ne.

Canım doğum yapan kadınlar bile depresyona girip intiharı düşünebiliyorlar. Sen o kadar sorunla mücadele edip bunalıma giriyorsun diye bu kadar eleştirilmen akıl alır gibi değil. Kadın kadının düşmanı diye boşuna demiyorlar. Şuraya motive edici sözler duyup azıcıkta olsa hayata tutunmak için konu açıyorsun ama zehirli akrepler hemen sokmaya geliyor. Allah herkesin kalbine göre versin. Ailen yanında destek, çocuğun sağlıklı. Lütfen pozitif kısımları düşün. İlk zamanlar çok acı çekiyor insan ama hiçbir acı kalıcı değil. Hayat o kadar güzel fırsatlar sunacak ki sana toparlanıp bunları değerlendir. Uzman çavuş eşi olan arkadaşlarımın hepsi boşadı kocalarını. Kumar, aldatma, şiddet yok yok adamlarda. İstediği kadar arayıp sormasın. Onu kim ne yapsın? Bulan kapıya koyar üç günde.

Siz hayatta olmazsaniz cocugunuz size bunlari yasatan adamin eline kalacak.

Gidin tedavi olun.

Ayrica su yazinin her noktasi, kocam bunlari okusunda bana donsun izleri tasiyor, yapmayin bunu kendinize.

Back