• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

internet aşkı

birkupakahve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
72
7
48
32
ben de böyle bir şeyden muzdaribim ne yazık ki. fakat, televizyonlarda çıkan "2 gün önce beni facebooktan ekledi, aşık oldum, evlenecem!" gibi bir şey değil benimki.
8 yıldır konuşuyorum onunla internet üzerinden. Telefonda dahi konusmadik ama.
liseye giderken henüz, üye olduğum bir siteden bana mesaj atmıştı kendisi, durumuma karşılık. upuzun konuşmuştuk. gecelerce. günlerce... dört yıl sonra, yani üniversiteyi kazandığımda benim numaramı istedi. telefondan mesajlaşmaya başladık. sonra birden mesajlarıma cevap alamadım. ardından birkaç ay sonra yeniden mesaj aldım, yine uzun uzun konuştuk birkaç ay, sonra birden yine kesildi mesajları. sonra yeniden mesaj attı, yine gitti...
yani yıllardır geliyor, kendisine alıştırıyor ve yine gidiyor. kendisinden haber dahi alamıyorum. internette çok aktif biri de değil. facebook dahi kullanmıyor. öyle olunca "acaba böyle biri var mı?" diye şüpheye düşmüştüm. öyle biri var, eminim, üniversiteden bir arkadaşımın telefonu ile kendisini işletmiştim bana verdiği numaradan yıllar önce. sırf acaba böyle biri var mı diye. evet var. adını soyadını, yaşını, her şeyini bana söylediği gibi söyledi. mezun olduğu okula kadar her şey aynıydı. yani yalan söylememiş bana. o var. gerçekten var.
beynim onu "o insan" olarak öyle benimsemiş ki, karşıma çıkan her insanda onun özelliklerini aramaya başladım. ilişkilerim başlamadan bitti. bu başlamadan biten ilişkilerimin de hepsini o bildi. ben ona anlattım, o bana anlattı kendi ilişkilerini. tek bir farkla. ben anı anına anlattım, o yedi sekiz ay geçtikten sonra. böyle saçma sapan şeyler yaşadık birlikte yıllarca.
8 yıl geçti bana hiçbir zaman "buluşalım, görüşelim, yanıma gel, yanına geleyim vs vs" demedi. bir kez olsun bile. geçenlerde böyle bir konuşma oldu ilk kez. "seni görsem nasıl olurdu acaba?" diye bir şey sordu. "ben böyle alıştım." dedim. "görüşecek olsak, görüşür müydün benimle?" diye sordu. "tabii ki. 8 yıl oldu. görürdüm seni." dedim. "o halde görüşelim artık." dedi. fakat ne zaman nerde nasıl görüşeceğimize dair bir şey konuşmadık. tek bildiğim, bir gün görüşecek olmamız. yine konuşuyorduk birkaç aydır. yine alışmıştım yani ona. fakat son iki gündür, yine benden kaçıyor, yine mesajlarıma cevap alamıyorum.
yani yine kendisine alıştırdı ve yine gitti. artık bense sinirden köpürüyorum bugün.
aslında şaşırmamam gerekiyor. hep böyle yapıyor. ansızın geliyor bir mesajla, konuşuyor benimle aylarca, onla yatıp onla kalkıyorum, ona alışıyorum, öyle şeyler yapıyor ki benim için arkadaşlarım bile inanamıyor "internetten tanıdığın biri nasıl bu kadarını yapıyor, demek ki o da sana değer veriyor..." diye yorum yapıyor insanlar... sonra dediğim gibi birden ortadan kayboluyor.
artık yoruldum. şimdi biliyorum yine gelecek birkaç ay sonra. amacı ne, neden böyle yapıyor, bir türlü anlamıyorum. her seferinde kendime söz veriyorum bir daha onunla görüşmemek için, ama tek bir mesaj verdiğim tüm sözleri unutturuyor bana.
bunları yazarken bile ne kadar saçma olduğunu biliyorum her şeyin. fakat, içimdeki sıkıntıyı durduramıyorum.
bütün olumsuzlukları düşündüm. yalnız kalıyor, bana sarıyor. sonra oyalanacak bir şeyler buluyor, boş veriyor.
bana bir gün "korkuyorum ben aşık olmaya falan..." demişti. "yeniden acı çekmeye gücüm yok benim." demişti. o beni bu kadar etkiliyor ya, acaba ben de onu bu kadar etkiliyor muyumdur ki bana bunu söyledi diye düşünüyorum bazen. sonra diyorum ki, "ya yok bu çok olumlu bir şey. bu kadar masum düşünme. sonuçta o internetten tanıdığın biri."
soruyorum kendime. "güveniyor musun?" cevabım net. "hayır."
"inanıyor musun?" diyorum. "hayır."
"e" diyorum "niye o zaman niye üzülüyorsun?"
aşk değil bu, alışkanlık. onu da biliyorum.
kendimi kocaman bir saçmalığın içinde buluyorum.
kimse onun gibi konuşmuyor çünkü. kimse onun gibi anlamıyor.
biraz yapım gereği, yaşıtım veya benden bir iki yaş büyük erkeklerin konuşmaları, davranışları çocukça geldiği anda hemen soğuyorum. ilişkilerimin başlamadan bitmesinin sebebi bu.
o ise benden dört yaş büyük. konuşmaları falan o kadar mantıklı, o kadar olgun, o kadar oturaklı ki... belki bu yüzden ona çok çabuk alışıyorum.
kendisiyle bunu konuşmaya hep korktum. çünkü bu sefer kendisine aşık olduğumu düşünmesinden, ona alıştığımı anlamasından korktum.
her ne kadar 8 yıldır konuşuyor olsam da onunla yine de tanımadığım biri çünkü.
ama kendisinin dediği gibi. ben de korkuyorum. çok korkuyorum hem de. şimdi yine gitti. yine tam alıştığım anda onsuzluğa yine gelecek biliyorum. belki de bu sefer "seni görmeye geliyorum" diyecek. işte o an vereceğim tepkiden gerçekten çok korkuyorum.

Son düzenleme:
içim çömeldiii.içim şişti okurkennnn.
şakamısınız allaseniz. ya...
bu ne sacma bi ilişki.(sevgili yada arkadaş ne olursa)
gitti geldi. gitti geldi... geldiginde hadi lennnnn ordan demekde zor degil.
yüzünü görmedigin bi adamla ne mesajlaşması allah aşkına.
bence tedavi olun. bu cok saglıklı degil cünkü.

Durumunuzun mantiksiz oldugunun kendiniz de farkindasiniz.

O nedenle bu garabeti tekrar ele almayacagim.

Sadece sunu dusundum.

Reelde neler yasadigi bir yana...

Sizin gibi kac sanal arkadasi vardir onun.

O 'geldi sonra gitti' dediginiz aralarda kimlerle ilerliyordur muhabbet.

Duygusal acligi olan onlarca genc kiz varken...

Bir erkek icin hicbir vaat, yemin olmaksizin vazgecilmez olmak ne kadar kolay.

Bir insanin hayatinin oznesi olmak hem de yillarca...

Ne kadar zahmetsiz, hesap ver dense 'bana mi sormus' diyebilecek kadar hakli...

Dusununce bir hemcinsim icin ne dehset verici erkekler icinse ne onurlandirici... :KK14:

Belki gördükten sonra çok cirkin bulacaksınız ya da konuşmasını begenmiceksiniz ya da mesajlardaki o kişiyi gerçekte onda bulamicaksiniz ... konuşmadan görüşmeden olmaz hayalinizde birini cizmissiniz o kişi o değil bu yuzden kimseyle olmuyor vakit kaybetmeyin boşuna yazık olur

Konunuzu dikkatlice okudum.. İnterneti aktif kullanan birisi olarak, çevresinde buna benzer şeyler yaşamış biri olarak şu sonucu çıkardım.. Bu aşk olamaz. Nasıl desem onun ki yalnız kaldığı zamanlarda bir kaçış kapısı gibi... Birde internet ile gerçek asla ama asla gerçekteki gibi olmaz. Karakteri farklıdır bir kere. Size ne kadar kendini anlatsa da ki insanlar nette kendini daha farklı ve daha rahat anlatır... siz onun kimlik bilgilerini bilseniz bile onun kendini asla reel olmadan bilemezsiniz. Birbirlerini reelde tanıyan insanlar bile ancak evlendikten sonra "aslında şimdi tanıdım" diyebiliyor bazen.
O bir ütopya... Bence bağlantıyı koparın... kimse onun gibi anlamıyor demişsiniz... Aslında bunu bilemezsiniz. Size destek verirken ki yüz ifadesini biliyor musunuz? sizle konuşurken o an neler yaptığını görüyor musunuz?
cvp hayır... alışkanlıklardan kurtulmak mümkün. Başka şeylere yönelin...

Okurken icim sisti..

Adam bostayken seni ariyor , baskasini buldumu gidiyor.
Bukadar nett..

8 yıl mesajlaştınız bir kere bile sesini duymamışsınız,görüşmemişsiniz abooov :eek: Bence iletişimi hemen kesmelisiniz.
1-Adam evli,
2- Evli ama boşanmış siz bekar olduğunuz için söyleyemiyor,
3-Kendine özgüveni sıfır.

Bence 1. ve 3. ihtimal daha yüksek yoksa sanmıyorum bir insan bu kadar bekleyemez 'Görüşelim' der mutlaka. Alışkanlık olmuş sizde de başka bir şey değil. Böyle şeylerde de genelde insan görür ve soğur karşı taraf bunu çok iyi bildiği için karşınıza çıkmamış hiç.
O sizi gördü mü hiç fotoğraftan falan?

Koskoca 8 yıl bu adamla konuşmaya nasıl dayanabildin ben onu anlamadım..

Evet seni görmüyor, bilmiyor, yani cinsel anlamda bir "kullanma" söz konusu değil, ama duygularinla oynuyor, duygularını kullanıyor farkında misin..

Adam evli, katil, sapık, piskopat olabilir.(en kotu seçenekleri saydim durumun vehametini anla.) sen bilemiyorsun ama ve sana zarar verebilir.

Bence görüşmeyi kes. Seninki sadece bağımlılık bu kadar.

Bence arkadaşım, sen çok iyi ve saf niyetli bir insansın ama mantıklı düşünemiyorsun olanların mantığını görebilsende ona uygun adım atmana duyguların izin vermiyor.
Eğer artık hayatının yoluna girmesini gerçekten istiyorsan;
1. si o hattı kır. Yeni bir numara al. Ama yok o içimde kalır ben yine ona bir şekilde ulaşırım diyorsan,
Onun olduğu bir an onu ara ve bütün içinden gelenleri söyle.
Benim tahminimde büyük ihtimal evli olmasından yana.
Ona anlat durumun mantıksızlığını ve o şekilde bitir arkadaşlığını.
8 yıl çok uzun bir zaman ömrünün neredeyse 8 de 1 i bu olayla geçmiş.
ama bu böyle devam etmez.
Bir açıklık getirmen gerek arkadaşım, bu yolda hayatın tükenecek haberin yok..

sizin sa f iyi niyetinizi kullaniyor. kesinlikle evli bence kisilik bozuklugu oldugunuda dusunuyorum sizide buna farkinda olmadan ortak etmis. bir an once yardim alin yoksa kurtulmaniz zor tanidigim 2 kisi sizin kadar uzun olmasada yasamislar bunu. zorda olsa arkadas ortaminda paylasilmisti su an ikiside yardim alarak kurtuldular :KK8:

Back