- 12 Aralık 2016
- 11
- 7
- 6
- 28
- Konu Sahibi sevgilifantine
-
Kolay gelsin şimdiden:) gelişmeleri öğrenmek isterim... :)
Selam sevgilifantine
Bu konuyu açtığın için teşekkür ederim, benim de
IF konusu ilgimi çekiyordu. Anladığım kadarıyla Leangains 16/8 sistemini, ki en popüleri, seçtin.
Yazdığın gibi KAHVALTI YOK bu "oruç" sisteminde. Kahvaltının "günün en önemli öğünü" olmadığını söylüyor Leangains uygulayanlar ve bunu bazı deneylerin sonuçlarını göstererek "kanıtlıyorlar" (kanıtlama kısmına biraz şüphe ile yaklaşmakta her zaman fayda var). Detaya fazla girmeye gerek yok, Martin Berkhan isimini arama motoruna yazın, bulabilirsiniz.
Kahvaltısız yapabilenler için çok güzel bir sistem, hatta ye-dur-ye ve 5:2 sistemi de mevcut.
Kahvaltı benim için önemli, öğlen 2de de kalksam kahvaltı ile başlarım güne.
Günde 2 öğün yiyip, saat 16-17den sonra yemek yememek aslında dinner cancelling oluyor. Bana da en uygun sistem bu. Zaten isimlere de pek takılmamak gerekiyor: IF, dinner cancelling, Dukan, vs. Bütün rejimlerin ve kilo kaybı başarıların özü şu : aldığın kalori harcadığın kaloriden az olmalı ! Bu arada ben şekerle vedalaştım (paketlenmiş gıda, ekmek ve şeker içeren her şeyi kapsıyor. Meyveyi geçiçi olarak çıkarttım, ama daha sonra tekrar azar azar ilave edeceğim). Karnımdaki şişlik inmeye başladı, açlık krizlerim olmuyor, cildim de parlamaya başladı.
Beyaz un, pirinç gibi gıdalar ile de bugün vedalaştım.
Umarım en kısa zamanda güzel sonuçlar alırım
umarım güzel sonuçlar alırsınız.Başarılar diliyorum.Temiz beslenerek en doğrusunu yapıyorsunuz.Ben çok uzun zaman temiz beslendiğim için çok ağır diyet psikolojisi oluşmuştu.Bulimia başlangıcı gibi birşey oldu.Yeme atakları geçiriyordum.Bunun önüne geçmek için daha esnek davranıyorum.Dediğiniz gibi her diyet kilo verdiriyor.Önemli olan kişiye uygun olması.Ben de kahvaltıcıyım.Şu an diyet yapmasam bile sabah 8-9 civarı kahvaltı yapıp,2-3 gibi 2.öğün yiyerek kapatıyorum.Yani bu 8 saatlik sürenin başında ve sonunda yiyorum sadece.En doğrusu insanlar diyetle ilgili öğrendiği doğruları kendilerine uyarlayarak özgün bir diyet yapmalı.
Sevgiler saygılar.Yediklerinizi imkanınız varsa paylaşırsanız mutlu olurum.Bizim için iyi bir istişare olur.
Peki kilo aldın mı sonra?sabah aç karnına kahve içmek seni rahatsız etmedi mi?yani kalp sıkısması,mide bulantısı yaptı mı?Merhaba
Ben bir dönem bu şekilde beslendim ben 13.00 ve 21 .00 arası birseyler yiyordum. Benim için daha kolay olmuştu. Sabah sadece Türk kahvesi içiyordum ama bir süre sonra sıkıldım hayatıma adapte edemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?