Instagramda bir sapık bana taktı kimliğini bilmediğim icin şikayet edemiyorum ama o her şeyimi biliyor

Çalan kişiler 19 yaşındaki kızın birini instagramda ekleyip taciz etmek içinmi çaldı allah aşkına,konunun bununla ne alakası var😂bu baya kızın numarasını hatta babasının numarasını bilen bir hasta işte çok belli.

bakın o ayrı bir konu,ülkede kimlik bilgileri çalınacak o kadar suc vs göze alınacak,parayla numaralar vs bilgiler ele geçirilecek niye,sapığın biri şeyini çekip ülkenin bir ucundaki kıza atması için😂😂😂sapık bile bu kadar gereksiz s..lak olamaz ya,ben o söylenen konunun daha ciddi boyutlarda olduğunu düşünüyorum,mesela ünlüsündür vs bir çıkarı olur bunu yapar,hiç çıkarı olmadan sadece sapıklık yapmak için bu kadar kim uğraşır inanılır gibi değil çok mantıksız.

Sapık olmasına birşey demiyorum ok sapık😂o konuda sorun yok ama hani numaralar ele geçirilmiş şu olmuş bu olmuş deniliyor ya işte ben işin o kısmında kopuyorum,numaranızı bilen biri yapar ok,kafadan numara sallar sizinki denk gelir olabilir,o numarayı yazınca ikili kimlik doğrulaması yaptıysanız numaranızı kaydettiyseniz,sosyal medya hesaplarından beni kimler ekleyebilir bulabilir kısmında numaramı bilenler seçeneği var eğer onu kapatmadıysanız sosyal medya hesaplarınız arama kısmından çıkar onada birşey demiyorum ama diğer konu çok uç nokta artık hani,onun dışında diğer konularda katılıyorum whatsapp da dahil tanımadık numaralar arıyor,normal msj fln geliyor dikkatli olmak lazım tabi dolandırlmamak için.
İşte şu şekil her şeyden habersiz olup bir de çok bilirmiş gibi emojilerle milletin asabını bozacaksın.

Biraz trajikomik olucak ama kendimizi gizleyerek fake hesap açmamız dışarıda peçe ve çarşafla dolanan t*liban ve *l kaide zihniyetli gerici toplumun kurbanı olan kadınlar gibi olmayı hatırlattı
Siz de onlardan pek iyi değil gibisiniz. Başınıza bir olay gelmiş, gidin karakola. Okumuş etmiş kızsınız. Karakol seçenek değil ama size. "Polis bir şey yapmaz.", "Ben karakola gidemiyorum." vesaire... Ne bu adam?!? Ali Kıran Baş Kesen mi? Biz büyücü müyüz? Ne yapalım buradan? Hadi o aşağıladığınız kadınlar eğitimsiz diye gitmeye cesaret etmiyor da sizin neyiniz eksik? İnsanlar sizin için korkuyor burada. Gidin artık o karakola.

nasıl karıştırmış?
panelden bulup bunları yapıyorlar işte.
dünyadan bi haber yaşayıp alt tarafı sapık varoşun tekidir demeniz garip.
14/15 yaşında kaç kız çocuğu intihar etmiş açıp bakın panelciler yüzünden.
her bir haltlarını bulup tehdit ediyorlar. .çocuklar korkup ailelerine söyleyemiyor. sıkışıp kalıyorlar.
ayrıntıya girmeye gerek yok değil meselenin özü zaten o ayrıntı.
Dünyadan bir haber yaşayıp nedir ya nerden tanıyorsunuzda beni şu cümleyi kurdunuz,yükselip yükselip millete yazıyorsunuz hayırdır sakin olun,birde çoluk çocuk örneği verip sanki ben tüm olayı yok saymışım gibi tepki vernişsiniz,yok intihar yok bilmem ne,o ne alaka ya allah akıl fikir versin konuyu tutup nereden nereye getirmişsiniz,ben şahsın özelinde yorum yaptım 10 yaşında bir çocuk olsa heralde şu tepkiyi vermezdik,abartmayın rica ediyorum.

Panelden bulmuştur. Kişisel verilerimiz ortalık malı olduğu için herkes herkesin verilerine çok rahat erişiyor artık. Onun dışında instagramda tanımadığınız kişilerden mesaj alma özelliğini en azından bir süre kapatın. Ben kendimi kısıtlamak zorunda değilim gibi lafların şu an sırası değil. Şirket numarası çıkıyor dediğiniz hangi şirket? TRde bir şirket mi?

Bu yorumunda bahsettiğin panel nedir? İnsanlar ordan nasıl ulaşıyor bilgilere?

Aaaa çok korkunç insan sokağa çıkmaya korkar. Terörist diye bomba diye sizi şikayet etse ne olacak. Alnınız ak.
İnstagramınızı bir süreliğine kapatsanız olur mu? Teli yabancı numaralara kapatabiliyor muyuz bilmiyorum.

Kişisel bilgilerimizin sık sık çalındığı haberi geliyor ya, galiba bu çalınan verilerden bir veri tabanı oluşturmuşlar. Buna ulaşabilenler oradan arama yapıp istediği kişinin bilgilerine erişebiliyor. Aşırı tehlikeli bir şey.
Geçenlerde bir sosyal medya uygulamasında küçük ve ergen yaştaki çocuklara şantaj yapılması olayı ile iyice ayyuka çıktı bu panel olayı. Oyunlarda ve sesli konuşma yapılabilen platformlardan çocuk ve ergenleri gözüne kestirip tehdit ediyorlarmış.
Twitter'da bir flood okumuştum. Kız 12 yaşlarındaymış olduğunda olay. Biriyle yazışıyor, sonra işte tehdide varıyor. Annesine falan ulaşmış şantajcı şahıs.

Para karşılığı kişisel verilerin satıldığı bir uygulama. İllegal tabiyki. Ben kullanmadım ama çalıştığım yerde borçluların verilerine erişmek için kullanıyolardı. Kişisel verilerimiz e devletten ve pek çok yerden çalındı. Bu bilgileri şu an satıyolar. Sadece TCKN, adres, telefon değil enabız bilgileri de var bunun içinde. Parasını veren buluyor.

Ablalarım 19 yaşındayım çok korkuyorum lütfen okuyun görsel de bırakacağım. Sosyal medyada profilimi gören herkes istek atıyor fake bir adam bana penisini atıp instadan beni arıyordu ben dayanamayıp ona küfür ettim o da özür dile yoksa evinde bomba var baban terörist diye ihbar ederim yazdı. Ben başta kale almadım ama babamın ve benim numaramı ve evimizin adresini bulup bana attı nasıl bulduğunu inanın hiç bilmiyorum. Numaramı bulunca beni gece 2 de ya da sabah 5 de fake numaralar satın alıp alıp rahatsız ediyor SMS falan atıyor ben engelledikçe yeni numara alıyor iki haftadır geceleri arayıp duruyor o kadar korkuyorum ki adamın elinde benim bütün bilgilerim var ama ben onun adını bile bilmiyorum. Babam savcılığa ben cimere yazdım ama sonuç gelmedi çünkü adama dair hiçbir şey bilmiyoruz hem bıktım hem korkuyorum hem sinirliyim işi gücü yok her gece beni arıyor napıcamı bilmiyorum
Ben yasadim anlayabiliyorum. Dik dur ve korkma, korksan da asla belli etme. Her türlü sikayetini git yap. Gerekirse defalarca git. Tehditlerine boyun egme. Adı üstün de iftira. Korkacak birseyin yok. Evet anliyorum korkuyorsun ama cesaretli olmak zorundasin ve seni taniyan biri oldugunu düşünuyorum. Seni tanimayan senle niye ugrassin. Belki de kadin. Kim bilir.

Polise bizzat gidecek zamanım olmuyor üniversite öğrencisiyim cimere başvurdum babam da savcılığa hem zaten basvursam bile polisler ne yapacak ki adamla ilgili hiçbir şey bilmiyorum
Üniversite öğrencisiyseniz haftaiçi boş vakitleriniz olur bi zahmet karakola gidip şikayetçi olun. Ders çıkışı gidin akşam gidin gidin yani üniversite öğrencisiyim vaktim yok ne sacma bişey.
Polisler ne yapacak ki demeyin böyle hiç bisey yapmadan durursanız daha kötü.

Son düzenleme:
Senin bizzat gidip şikayetçi olman gerek, babanın olması işe yaramaz. Karakollar 24 saat açık ,öğrenci olmanla ne alakası var. Gidip elindekilerle ihbarda buluncaksın siber suçlar ilgilenecek. Polis bir şey yapmıyor kafasına girmeyin. Bu ülkenin poliside savcısıda gerekeni yapıyor 10bin ihbardan 10 tane yetişilemeyen vakada haber oluyor. Kaç tane olay engellendiği bilinmediği için işe yaramaz görülüyor.
Burada sosyal medyanı kapat diyenlere neden çemkirdiğinide hiç anlamadım sonsuza dek kapat diyen olmamış, şuan taciz ediliyorsun sosyal medyanı kapatmak, telefon numaranı değişmek bir “önlem”dir. Yaşadığın süreç bitince istediğin gibi kullanırsın.

Adamın yazdığı numara ABD alan kodu, +1 775 Kuzey Amerika falan diyor Google. eğer sahte yurtdısı numarası alınamıyorsa adam zaten Türkiye'de değil. Siber suçlar yerini tespit etse bile bir yaptırımı olur mu bilmiyorum.
Bu numaraları buradan alıp kullanıyorlar, yurtdışı numarası gibi görünüyor ama değişik bi şey, tespit de edilemiyordu en son.

Çok geçmiş olsun durumunuz can sıkıcı ama her fikre bir bahaneniz var Tüm sosyal medyani kapatmak kendini cezalandirmak değil kendini korumak.Telefon numaranı değişmek bizzat karakola gitmek savcılığa şikayet etmek atla deve değil Öğrenci olmak bahane değil Ya olayın ciddiyetinin farkında değilsiniz ya da sorunu başkaları çözsün siz sosyal medya da dolaşmaya devam ediyim istiyorsunuz olmaz kesin çözümler için net adımlar atmak gerekir .Vakit geçirmeden karakola gidin, gerekirse kapısında yatın ağlayın yalvarin ,canınızın yanında bunların kıymeti yok.......

Offff çok pis rencide oldum hemen gideyim bişeyler öğreneyim,evelynn beni cahil buldu😂
Evet bencede öğrenmelisin baya komik duruyorsun çünkü dünyadan bi haber kendi yaşadıklarımızı yaziyoruz gene garip garip gülmeler falan aynen bir tek ünluler rahatsız ediliyor bu ülkede 🤣🤣🤣🤣🤣

Önceki mesajınızda gördüm. Bence tüm bilgilerini bildiğine göre, seni tehdit eden kişi ayrıldığın eski sevgilin olabilir, onun olabilme ihtimalini bir araştır derim.

X