Instagramda bir sapık bana taktı kimliğini bilmediğim icin şikayet edemiyorum ama o her şeyimi biliyor

Panelden bulmuştur. Kişisel verilerimiz ortalık malı olduğu için herkes herkesin verilerine çok rahat erişiyor artık. Onun dışında instagramda tanımadığınız kişilerden mesaj alma özelliğini en azından bir süre kapatın. Ben kendimi kısıtlamak zorunda değilim gibi lafların şu an sırası değil. Şirket numarası çıkıyor dediğiniz hangi şirket? TRde bir şirket mi?

Kısıtlayin diyen olmadi. Ben ugrasmak istemedigim icin ve görmek istemedigim icin instanin kullanalim diye yaptigi özellikten bahsettim ve kendi kişisel önlemlerimden. Yapmak isteyyeen yapar istemeyen de ne istiyorsa onu yapsin.
Birşey söylimi naparsan yap uğraşmak isteyen uğraşiyor 2 seneyi geçti biri benle uğraşiyor taaa arkadaslarıma kadar buldu yazdı bana ulaşmak için şey mi saniyorsun mesaj kapat yüzünü koyma okey ben en son instamı bile değiştim ama istese beni her türlü telefonumu falan bulabileceğini biliyorum ki konuda da görüyorsun bunlar artık çok basit seyler maalesef

Siber suçlara gidip kendiniz şikayetçi olun babanızla mı muhatap şahıs allah aşkına babanız gidiyor şikayete? Üniversiteye gittiğinize göre reşitsiniz bir daha mesaj atıncada atın şikayet dilekçesini sen bundan sonra emniyetle muhatapsın bizimle değilsin diye işin ciddiye bindiğini anlayınca pısacaktır büyük ihtimal yabancıda değil bu kişi kesinlikle size yakın biri

Bu olay yaşanmadan önce ad soyad kullanıyordum. Ve evet numaralar ona ait değil, sorgulatınca şirket numarası çıkıyor
Tamam şirketle bir şekilde bağı olmalı, şirketi araştırdınız mı?
Canım sen dikdur hiç bir kusurun yok. Sadece süreci sakın tek başına ele alma, ailenle birlikte ilerle. Bu süreçte girdiğin çıktığın ortamalara daha fok dikkat et. Yanında biber gazı gibi bir şey de mutalaka bulundur.

1- karakolda saat önemi yok yani öğrenciyim vaktim yok gibi bi olay yok
2- bizzat size karşı işlenen suçta bir başkasının şikayetı dikkate alınmaz sizin ifade vermenız lazım
3- sene 2025 olmuş artık İP den bile siber suçlar hemen bulurlar yerini —bunlar olması gerek yorumlar amaaaaaaaa
4- kendınızı koruyun demek istemıs burdaki kardeslerım kendınızi eve kapatın aman aman nefes almayın demek istemişlerdir eminim sakin olun
Ama şu konuda haklısınız gerçekten polis hıc bısey yapmıyor sürekli haberlerde görüyoruz canınızdan olmadığınız sürece polis işlem yapmıyor anca tv programlarına çıkarsanız olayın arkasına düşüyorlar çünkü artık devletı de sosyal medya yönetiyor . Polis alıyor bırakıyor sosyal medya ayaklanmazsa konu kapanıyor ayaklanırsa geri alınıyorlar çok saçma oldu gerçekten yaşam

Birşey söylimi naparsan yap uğraşmak isteyen uğraşiyor 2 seneyi geçti biri benle uğraşiyor taaa arkadaslarıma kadar buldu yazdı bana ulaşmak için şey mi saniyorsun mesaj kapat yüzünü koyma okey ben en son instamı bile değiştim ama istese beni her türlü telefonumu falan bulabileceğini biliyorum ki konuda da görüyorsun bunlar artık çok basit seyler maalesef

Dedigim gibi bunlar benim yapabildigim kişisel önlemler. Ulaşan ulaşabilir tabi ki ben ekstra bunlari yapiyorum sadece. Mesaji kapatmadin sen suclusun adami da sikayet etme demişim gibi saldirgan yoruma yapabilecek biseyim yok. Babasi ve kendisi sikayet etmis zaten ekstra ne yapabilirim diye sordugu icin kendi yaptigimi yazdim begenir begenmez kendi bilir ama ben de kendisini fazla.agresif buldum

Siber suçlara gidip kendiniz şikayetçi olun babanızla mı muhatap şahıs allah aşkına babanız gidiyor şikayete? Üniversiteye gittiğinize göre reşitsiniz bir daha mesaj atıncada atın şikayet dilekçesini sen bundan sonra emniyetle muhatapsın bizimle değilsin diye işin ciddiye bindiğini anlayınca pısacaktır büyük ihtimal yabancıda değil bu kişi kesinlikle size yakın biri
Babam şikayet ediyor çünkü babanı ararım ve BABANA soruşturma açarım terörist diye iftira atıyor bu ne kadar ciddi farkında mısınız ayrıca babamın numarasını attı bana ve babamın savcılığa gitmesinin nedeni benim yurtta kalmam ve şikayeti ikamet adresinden göndermem, dolayısıyla en yakın vekilim olan babam gitti şikayet etmeye

Haberlere çıkmıştı iki adam sokak ortasında herkes gelıp geçerkengenc bı kıza saldırdı ordaki insanlar müdahale etti kız aile korkusundan şikayetçi olmadı adamlar serbest bırakıldı kamera goruntulerı çıkınca sosyal medya ayağa kalktı die tutuklandılar .. yani kızın sıkayetcı olmaması önceden taciz hırsızlık dosyası olan adamların kamera goruntulerı olduğu halde salınmasına sebeb oldu .. kız açıklama yaptı ailemden korktum sıkayetcı olamadım olsamda bişey değişmezdi haklarında defalarca tacız dosyası açılmış ve salınmışlar zaten bu ülkede adalet yok dedi

polise git, ip nosundan falan bulmaya çalışırlar. savcılığa kimliğini bilmediğiniz için başvuru sonucu alamazsınız, önce polisin kimliğini tespit etmesi lazım. okul nolcakki, karakol bu akşam beşte kapanmıyor gece mece git.

Ayrıca insatagramı mı neden fake isimle açayım buda garip ee o zaman bazı şeylerin ne anlamı kalıyor ki ben anlamadım bu şerefsizler yüzünden neden biz birşeyler yapmak zorunda kaliyoruz
Biraz trajikomik olucak ama kendimizi gizleyerek fake hesap açmamız dışarıda peçe ve çarşafla dolanan t*liban ve *l kaide zihniyetli gerici toplumun kurbanı olan kadınlar gibi olmayı hatırlattı

Adamın yazdığı numara ABD alan kodu, +1 775 Kuzey Amerika falan diyor Google. eğer sahte yurtdısı numarası alınamıyorsa adam zaten Türkiye'de değil. Siber suçlar yerini tespit etse bile bir yaptırımı olur mu bilmiyorum.

Dedigim gibi bunlar benim yapabildigim kişisel önlemler. Ulaşan ulaşabilir tabi ki ben ekstra bunlari yapiyorum sadece. Mesaji kapatmadin sen suclusun adami da sikayet etme demişim gibi saldirgan yoruma yapabilecek biseyim yok. Babasi ve kendisi sikayet etmis zaten ekstra ne yapabilirim diye sordugu icin kendi yaptigimi yazdim begenir begenmez kendi bilir ama ben de kendisini fazla.agresif buldum
Fazla agresif derken ne demek istiyosun allahaskina!! Böyle bir durum daha önce başına gelmeden bilemezsin yaşadığım korkuyu empati kur ve en azından türkiyedeki kadınların durumunu biraz araştır!!! O zaman dışarıda da peceyle gezelim sonucta sapıklar sadece sosyal medyada yok DEĞİL Mİ

Ne yapacağınız konusunda direkt şunu yapın diyemem ama fikir vermesi konusundan anlatmak istedim, benzer bir durum geçen sene kardeşimin başına da geldi.

Kendisi internette oyun oynarken, kendi orijinal ismini nick olarak kullanmış. İsmi de çok kullanılan bir isim değil, nadir isimlerden. Karşı taraftaki isimden yola çıkarak tüm bilgileri buluyor. Zaten çoğu insanın bilgisi internette sızdırılmış halde var, bu haysiyetsizler de ipin ucunu bir yerden yakalayınca bir şekilde devamını getiriyorlar.

Karşı taraf bu adam gibi kardeşimi tehdit etmeye başlıyor, tüm bilgileri ortaya döküyor biliyorum diye. Hatta ben evli ve başka şehirdeyim benim bulunduğum ilçeyi falan söylüyor. Tabi tamamını bildiğini sanmıyorum ama işte bildiklerini söyledikçe o an bizim için korkmamıza yetti.

Size söylediği gibi kardeşime de seni bombadan şikayet edeceğim diyor, küfürler vs. Biz başta buna inanamadık tabi, yalan ihbardan kendisi zora girer şikayet falan edemez saçmalama korkma dedik kardeşime, engelle geç karşıdakini dedik. Adam falan diye konuştuğuma bakmayın ha kardeşim 20li yaşlar başında, muhtemelen o da öyledir diye düşünüyorum. Kardeşim engelleyip iletişimi kopardı tabi hemen.

Aradan saatler geçti, babamı birisi arıyor. Ben işte eski adresinizdeyim kimlik sorgulamak için geldim ama taşınmışsınız, numaranızı kiracıdan aldım. Ben polisim ve bomba ihbarı yapıldı şöyle böyle onun için aradım. Babam karşı tarafı sahte polis sanıp bağırmış falan işte. Çünkü aklımızın ucundan geçmedi gerçek olabileceği ya, nasıl yalan ihbar yapabilirler olamaz böyle bir şey, karşı taraf adresi biliyor (eski oturduğumuz adresi biliyormuş aslında) herhalde arkadaşını falan gönderdi de polisim diye bizi yemeye çalışıyorlar sanıyoruz. Polise babam kızdıkça, polis işte oyun oynamasın çocuğunuz sitelerde diye sizi uyarıyorum, gidin karakoldan öğrenin ne haliniz varsa görün tarzında konuşup kapatmış. Biz o an tabi buna da şaşırdık, polis oyun oynamasın diye uyarı mı yapar ya da gerçek polis olsa böyle trip mi atar falan diye, deli deli sorular. Adamlar da uğraşmaktan bıkmış, sonradan anladık.

Annemle kardeşim hemen en yakın karakola gidiyor durumu öğrenmek için. Evet gerçekten karşı taraf ihbar etmiş, kapıya gelen gerçekten de polismiş. Meğer o senenin furyasıymış bu, sürekli böyle ihbarlar geliyormuş. Hatta bir süre sonra youtuberlardan gamerlardan falan da evime sahte ihbar yapıldı diye duymuştum. Polis çok da önemseme, bununla ilgili bir sürü dosya var zaten elimizde, tek ihbar edilen sen değilsin merak etme, numaranı ver bana bir şey olursa ben ararım seni tarzında konuşmuş. Savcılığa da konuşmaların çıktısını vs alıp şikayette bulun demiş.

Gittikleri birim siber suçlardı, oraya gidip en azından bir karakol kaydı oluşturmuş olmanızı tavsiye edebilirim. İhbarda bulunsa bile en azından karakolun bilgisi olur, en yakın karakoldan kontrole geliyorlar bildiğim kadarıyla. Biz savcılık için bütün belgeleri topladık, hatta avukat tanıdık vardı o da ablan ayrı da şikayetçi olabilir dedi. Çünkü küfürler, kadına şantaj vs başka konularda girdiği için işe daha da pişman edilebilir falan demişti. Ama biz şikayetçi olmaktan vazgeçtik çünkü biz engelledikten sonra ve ihbar yaptıktan sonra karşı taraf bizimle irtibata geçmedi. Biz de açıkçası polis vsnin rahat tavırlarından karşı taraf çok ceza alır, hatasını anlar diye düşünemedik, en azından pislik daha da bulaşmasın zaten ellemiyorken dedik. Maalesef hak aramak gerekiyor ama işte hukuk sisteminin sizi tam olarak koruyacağına inancınız olmayınca böyle oluyor.

Uzun yazdım kusura bakmayın ama içiniz belki bir nebze rahatlar, sadece sizin başınıza gelmiyor ihbar meselesi korkmayın. Mutlaka siber suçlara karakola gidin.

Adamın yazdığı numara ABD alan kodu, +1 775 Kuzey Amerika falan diyor Google. eğer sahte yurtdısı numarası alınamıyorsa adam zaten Türkiye'de değil. Siber suçlar yerini tespit etse bile bir yaptırımı olur mu bilmiyorum.
Amerika numarasını en son satın aldı. Onun dışında Türkiye numaraları da kullandı

Ay bu nasil bir ahlaksız adam ya Allah belasını versin iğrenç pisliğin.tam senin yaşlarında bende böyle tehditler alıyordum.ablacim korkma bunlar klavye delikanlısı gerçekten birseh yapamaz İp sinden bulurlar onu şikayet et.sakin korkma bak 36 yaşındayım 100 e yakın böyle tehditler aldım hayatım boyunca asla birsey yapamazlar.ama günümüzdeki ruh hastası erkekler incel adi verilen yüzüne bakilmayacak derece de igrenc karaktersiz ve gözü kararmış tipler olduğu için yine de şikayetinin peşini bırakma bizi de haberdar et mutlaka

Babam şikayet ediyor çünkü babanı ararım ve BABANA soruşturma açarım terörist diye iftira atıyor bu ne kadar ciddi farkında mısınız ayrıca babamın numarasını attı bana ve babamın savcılığa gitmesinin nedeni benim yurtta kalmam ve şikayeti ikamet adresinden göndermem, dolayısıyla en yakın vekilim olan babam gitti şikayet etmeye
Mesajlar size geliyor babanızın şikayeti başka sizinki başka taciz var tehdit var yurtta kalman bir şey değiştirmiyor her yerde birimler var uzaklaştırma kararı çıkmasa gerekse babana mı çıkartacaksınız? Her terörist bu diyeni içeri tıksalardı insan kalmazdı sokakta siz atılan cinsel organı yutmuşsunuz teröre takmışsınız kafayı

X