Ne yapacağınız konusunda direkt şunu yapın diyemem ama fikir vermesi konusundan anlatmak istedim, benzer bir durum geçen sene kardeşimin başına da geldi.
Kendisi internette oyun oynarken, kendi orijinal ismini nick olarak kullanmış. İsmi de çok kullanılan bir isim değil, nadir isimlerden. Karşı taraftaki isimden yola çıkarak tüm bilgileri buluyor. Zaten çoğu insanın bilgisi internette sızdırılmış halde var, bu haysiyetsizler de ipin ucunu bir yerden yakalayınca bir şekilde devamını getiriyorlar.
Karşı taraf bu adam gibi kardeşimi tehdit etmeye başlıyor, tüm bilgileri ortaya döküyor biliyorum diye. Hatta ben evli ve başka şehirdeyim benim bulunduğum ilçeyi falan söylüyor. Tabi tamamını bildiğini sanmıyorum ama işte bildiklerini söyledikçe o an bizim için korkmamıza yetti.
Size söylediği gibi kardeşime de seni bombadan şikayet edeceğim diyor, küfürler vs. Biz başta buna inanamadık tabi, yalan ihbardan kendisi zora girer şikayet falan edemez saçmalama korkma dedik kardeşime, engelle geç karşıdakini dedik. Adam falan diye konuştuğuma bakmayın ha kardeşim 20li yaşlar başında, muhtemelen o da öyledir diye düşünüyorum. Kardeşim engelleyip iletişimi kopardı tabi hemen.
Aradan saatler geçti, babamı birisi arıyor. Ben işte eski adresinizdeyim kimlik sorgulamak için geldim ama taşınmışsınız, numaranızı kiracıdan aldım. Ben polisim ve bomba ihbarı yapıldı şöyle böyle onun için aradım. Babam karşı tarafı sahte polis sanıp bağırmış falan işte. Çünkü aklımızın ucundan geçmedi gerçek olabileceği ya, nasıl yalan ihbar yapabilirler olamaz böyle bir şey, karşı taraf adresi biliyor (eski oturduğumuz adresi biliyormuş aslında) herhalde arkadaşını falan gönderdi de polisim diye bizi yemeye çalışıyorlar sanıyoruz. Polise babam kızdıkça, polis işte oyun oynamasın çocuğunuz sitelerde diye sizi uyarıyorum, gidin karakoldan öğrenin ne haliniz varsa görün tarzında konuşup kapatmış. Biz o an tabi buna da şaşırdık, polis oyun oynamasın diye uyarı mı yapar ya da gerçek polis olsa böyle trip mi atar falan diye, deli deli sorular. Adamlar da uğraşmaktan bıkmış, sonradan anladık.
Annemle kardeşim hemen en yakın karakola gidiyor durumu öğrenmek için. Evet gerçekten karşı taraf ihbar etmiş, kapıya gelen gerçekten de polismiş. Meğer o senenin furyasıymış bu, sürekli böyle ihbarlar geliyormuş. Hatta bir süre sonra youtuberlardan gamerlardan falan da evime sahte ihbar yapıldı diye duymuştum. Polis çok da önemseme, bununla ilgili bir sürü dosya var zaten elimizde, tek ihbar edilen sen değilsin merak etme, numaranı ver bana bir şey olursa ben ararım seni tarzında konuşmuş. Savcılığa da konuşmaların çıktısını vs alıp şikayette bulun demiş.
Gittikleri birim siber suçlardı, oraya gidip en azından bir karakol kaydı oluşturmuş olmanızı tavsiye edebilirim. İhbarda bulunsa bile en azından karakolun bilgisi olur, en yakın karakoldan kontrole geliyorlar bildiğim kadarıyla. Biz savcılık için bütün belgeleri topladık, hatta avukat tanıdık vardı o da ablan ayrı da şikayetçi olabilir dedi. Çünkü küfürler, kadına şantaj vs başka konularda girdiği için işe daha da pişman edilebilir falan demişti. Ama biz şikayetçi olmaktan vazgeçtik çünkü biz engelledikten sonra ve ihbar yaptıktan sonra karşı taraf bizimle irtibata geçmedi. Biz de açıkçası polis vsnin rahat tavırlarından karşı taraf çok ceza alır, hatasını anlar diye düşünemedik, en azından pislik daha da bulaşmasın zaten ellemiyorken dedik. Maalesef hak aramak gerekiyor ama işte hukuk sisteminin sizi tam olarak koruyacağına inancınız olmayınca böyle oluyor.
Uzun yazdım kusura bakmayın ama içiniz belki bir nebze rahatlar, sadece sizin başınıza gelmiyor ihbar meselesi korkmayın. Mutlaka siber suçlara karakola gidin.