• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Instagramda bir sapık bana taktı kimliğini bilmediğim icin şikayet edemiyorum ama o her şeyimi biliyor

hiçbir şey yapamaz adınız soy adınızdan panele ulaşmıştır oradan biliyordur tüm bilgilerinizi. kolayca neredeyse her üçkağıtçının yapabileceği şeyler bunlar küçücük çocukların bile. mesaj isteklerini kapat yeni hesap vs aç ihbar etmesinden çekinme ederse kendisini yakmış olur. dediklerini yaptığı tacizleri gösterirsin ihbar edilen adresten bulurlar şerefsiz köpeği. zaten sahte ihbardan da ayrıca ceza alır polisten umudunuzu kesmeyin. ihbar edecek olursa size yaptığı tacizleri dediklerini göstereceğinizi böylece konumundan bulunup doğruca karakola getireleceğini söyleyin ve kapatın her şeyi o ona yeter. ya da panel aracılığıyla bilgilerinize eriştiğini bildiğinizi söyleyin panel kullanmak da ayrıca bir suçtur cezası vardır. bunu belirtin def olsun gitsin sonra. ama korkma yani tedirgin olunacak bir şey yok havlar havlar anca kendi kuyruğunu ısırır.

Savcılığa git acilen,baban değil sen git çünkü bu mesajlar sana gelmiş senin ifaden önemli.
Taciz,özel bilgilerine yasa dışı ulaşmak,penisini sen istemeden atması,ayrıca tehdit etmesi bunların hepsi suç,savcılığa bu suçların hepsinden şikayetçi olduğunu söyle yani sadece tehditten dava açma.
Yabancı numaralar bulunmuyor maalesef,ama instagram bulunuyor (tabi vpn kullanmadıysa) vpn kullanıldıysa savcılıkta bulamaz.Dua et babanı terörle suçlasın,o zaman kimliğini öğrenmeniz daha kolay olur.Babanı terör,bomba gibi konulardan şikayet etse ne olacak ? İddia sahibi iddiasını ispatlamakla yükümlüdür.Adamın kimliğini öğrendikten sonra uzaklaştırma kararı aldır.Ama süreç uzun olacak gibi duruyor.

Biraz trajikomik olucak ama kendimizi gizleyerek fake hesap açmamız dışarıda peçe ve çarşafla dolanan t*liban ve *l kaide zihniyetli gerici toplumun kurbanı olan kadınlar gibi olmayı hatırlattı
Yazdığın mesajın saçmalığını yaşadığın trawmaya bağlıyorum zira her çarşaf giyen taliban zihniyetli değil bilakis islami kimliğe ile giyer inandıgı dine göre yaşamak istemesidir ayrıca buraya yazacak kadar velveleye verip polise gidememn de ayrıca saçma bir mesele

Böyle sapıklar var diye ben neden korkarak ve kendimi gizleyerek yaşamak zorundayım??? Hani haberlerde kadın cinayetleri olur da hep kadınların yüzünü gösterip erkekleri gizlerler ya aynı mantıkla mi hareket edelim korkunç

Maalesef bu sapıkların kaybedecek hiç bir şeyleri olmadığı için insanlara, hayvanlara kısaca etik olan her şeye saygıları yok. Bu yüzden kendinizi önce siz korumak zorundasınız.

Bu konuda maalesef haklı neden ben kendimi kısıtlıyorum suçlu bizmiyiz ki kendi özel sayfamda fotomu bile koyamıcakmıyım gerçekten bu düşünceyi ben artık anlamiyorum neden benim özgürlüğüm yok bu memlekette
insanın yaşadığı toplumun gerçeklerinden haberdar olması gerekir, değil mi? uyanık olmak bu, özgürlüğün kısıtlanması ne alaka. özel sayfam dediğiniz yer de insta oluyor herhalde. benim instam yok ama eğer olsaydı bir çok özelliğini sadece tanıyıp güvendiğim kişilerle paylaşacak şekilde kullanırdım. bizim ülkemizde birçok kavram yanlış anlaşılıyor ve kullanılıyor. bu özgürlük meselesi de onlardan biri. her neyse.. konu sahibi siz şikayetçi olun, ıp'sinden oturduğu eve kadar bulur, kapısını çalarlar. o lafları tek tek yedirirler ona.

edevlet bilgileri sızdırılmıştı, eğer isminiz ayşe kaya, fatma doğan gibi çok yaygın bir isim değilse bulmuş olabilir.

ilk sayfadan sonraki yorumları okumadım. tanıdık birisi de olabilir, sevdiğim birisin de yazmış. ama daha önce iyi kötü hukukunuz olan birisi olsa direkt penis fotoğrafı atmazdı diye düşünüyorum.

ama genel tavrınızı çok ergence ve acemice buldum. sadece türkiye’de değil, tüm dünyada sosyal medya hesapları tehlikelere açık ve yapılabilecekler sınırsızken yaptırımlar sınırlı maalesef. cevap vermeyi bırakın, babanızın bilgisi varmış zaten, istiyorsa arasın babanızı; şikayetçi filan olursa da siz de tehdit ettiği mesajları gösterirsiniz.

Ablalarım 19 yaşındayım çok korkuyorum lütfen okuyun görsel de bırakacağım. Sosyal medyada profilimi gören herkes istek atıyor fake bir adam bana penisini atıp instadan beni arıyordu ben dayanamayıp ona küfür ettim o da özür dile yoksa evinde bomba var baban terörist diye ihbar ederim yazdı. Ben başta kale almadım ama babamın ve benim numaramı ve evimizin adresini bulup bana attı nasıl bulduğunu inanın hiç bilmiyorum. Numaramı bulunca beni gece 2 de ya da sabah 5 de fake numaralar satın alıp alıp rahatsız ediyor SMS falan atıyor ben engelledikçe yeni numara alıyor iki haftadır geceleri arayıp duruyor o kadar korkuyorum ki adamın elinde benim bütün bilgilerim var ama ben onun adını bile bilmiyorum. Babam savcılığa ben cimere yazdım ama sonuç gelmedi çünkü adama dair hiçbir şey bilmiyoruz hem bıktım hem korkuyorum hem sinirliyim işi gücü yok her gece beni arıyor napıcamı bilmiyorum
Aşkım saçmalama. Baksana mesajda yazmış zaten asılsız ihbar yaparım bilmem ne diye. Diyelim ki kapına polis geldi açar gösterirsin telefonundaki mesajı. Hiçbir şey yapamaz. Zaten ailene söylemişsin ve şikayet etmişsin anladığım kadarıyla. Umarım yaptırımı olur diyeceğim ama zor. Yalnız çok belli bu senin çevrenden biri, kıskanan bir arkadaş, reddettiğin biri, eski erkek arkadaş vs bunları bir düşün. Etrafına karşı dikkatli ol.

insanın yaşadığı toplumun gerçeklerinden haberdar olması gerekir, değil mi? uyanık olmak bu, özgürlüğün kısıtlanması ne alaka. özel sayfam dediğiniz yer de insta oluyor herhalde. benim instam yok ama eğer olsaydı bir çok özelliğini sadece tanıyıp güvendiğim kişilerle paylaşacak şekilde kullanırdım. bizim ülkemizde birçok kavram yanlış anlaşılıyor ve kullanılıyor. bu özgürlük meselesi de onlardan biri. her neyse.. konu sahibi siz şikayetçi olun, ıp'sinden oturduğu eve kadar bulur, kapısını çalarlar. o lafları tek tek yedirirler ona.
Evet işte sorun orda hesabim gizli ve sadece tanıdıklarımı ekliyorum bir tek ama bu kimseyi durdurmuyor önerilere bir sekilde düşüyorsunuz ve sonrası malum ;) topluma göre yaşamak derken kısıtlanmak demek değil özellikle bana özel olan birşeyi istediğim gibi kimsenin keyfine göre kullanmak zorunda değilim

Ablalarım 19 yaşındayım çok korkuyorum lütfen okuyun görsel de bırakacağım. Sosyal medyada profilimi gören herkes istek atıyor fake bir adam bana penisini atıp instadan beni arıyordu ben dayanamayıp ona küfür ettim o da özür dile yoksa evinde bomba var baban terörist diye ihbar ederim yazdı. Ben başta kale almadım ama babamın ve benim numaramı ve evimizin adresini bulup bana attı nasıl bulduğunu inanın hiç bilmiyorum. Numaramı bulunca beni gece 2 de ya da sabah 5 de fake numaralar satın alıp alıp rahatsız ediyor SMS falan atıyor ben engelledikçe yeni numara alıyor iki haftadır geceleri arayıp duruyor o kadar korkuyorum ki adamın elinde benim bütün bilgilerim var ama ben onun adını bile bilmiyorum. Babam savcılığa ben cimere yazdım ama sonuç gelmedi çünkü adama dair hiçbir şey bilmiyoruz hem bıktım hem korkuyorum hem sinirliyim işi gücü yok her gece beni arıyor napıcamı bilmiyorum
Twittera yazın.gündemdeki hashtag neyse onları etiketleyin. Fotoğrafları da mutlaka koyun. Gündem olursa canına okurlar. Anca bu şekilde hızlı çözüm bulabilirsiniz.

Senin yerinde olsam direkt karakola gitmiştim. Aynı yaştayız başıma daha önce benzer birşey de geldi. Panelden bende hoşlandığım bir erkeğin numarasını bulmuştum ilgilenen bir arkadaşım aracılığıyla ad soyaddan ki soyada bile gerek yok ismini ve doğum tarihini bilsen bile yeter. Tabi rahatsız etmedim kimseyi ben. Şunu gördüm ki bilgilerimiz parayla geziyor yani. Kimliğimizin bir değeri kalmadı. Sosyal medyada fotoğrafını görüp beğenip takıntı yapan bir manyak bile olabilir bu kişi ki benim başıma geldi. Tanıdıktır çevrenden biridir diyen kişilere inanmıyorum bu yüzden, muhtemelen takıntı yapan belki de hiç tanımadığın birisi bile olabilir. Korkma ve karakola git hakkında işlem yap mutlaka.

Back