İnstagram

Hangi hastane bu orta halli 10bin olan?
Acibadem medicalpark medipol ve hisara gittim konustum hic biri bu kadar fiyat vermedi.
Dogum 1200 tl
Dogum oncesi paketi 1000 tl her sey buna dahildi. 2200e oda suslemesinden albume kadar.
Oda takimini inegolde en kaliteli malzemeden yaptirdik nakliye ve montaj dahil 3000 verdik
Arac koltugunu bebek arabasiyla hediye ettiler. Travel sistem 1900 tl ye aldik hepsini. Ucuza da kacmadik yani baya gezdik icimize sinen hangisiyse onu aldik. Hatta biz odemedik kayinvalidem kartini verdi hangisini isterseniz alin benim torunuma hediyem olsun dedi. Yani hic bir turlu parasina gore belirlemedim :)

Pamuk dediginiz nedir? Normal pamuk degil mi? Bilmedigim bir sey mi acaba? Kac lira olabilir diye dusunuyorum. Bez ilk aylar cok gidiyor ama yine de 500 tl olur mu bilmem. Biz toplu aldik hep.

Yanlis anlamayin ama biraz pazarlik yapmayi bilmiyor veya onemsemiyor olabilir misiniz? Biz mobilya ve hastaneyle cok saglam pazarlik ettik, bir de bebek arabasinda... yoksa hepsi neredeyse 2 kat fiyat cekmisti. Bir de her seyi pesin nakit odedik veya iste tek cekim.

Kontrole de acibademe gidiyoruz is yerinin esime yaptirdigi ozel sigortasindam yararlaniyor. Tam bilmiyorum nasil oluyor bu isler ama sizin yoksa bile yaptirin cok daha ucuza gelir her sey. Cok cok cuzi bir rakam oduyoruz. Iyi kotu karsilastirmayacagim ama acibadem en pahali hastanelerden. Daha baska nereye gidiyorsunuz ki?

Allah bolluk bereket versin insallah. En onemlisi bebise saglik versin.

7 sene önce normal doğuma 1500 verdim.kontrollari sigortam karşıladı 9 ay valla bedava doğurmuşum ben

gelirim oldukça iyi ama asla bu kadar harcamadım kızıma ki çevreme göre fazla harcıyorum ben.şaşırıyorum fiyatlara

Oki teker teker gideyim o halde. Dogum acibademdi 6750 idi standarti her sey dahil 8500 du. Biz babamın bazi saglik durumundan dolayi kordon kani saklattik. 12000 e filan geldi ben 10 a yuvarladim. Sadece sgk kullandim ozel saglik sigortam yok. Birde benim kendi saglik durumumdan dolayi bebegi kaybetme riskimizde olunca bizim kontroller cok sikti. 24. Haftadan beri her hafta kontrole gittik mecbur.ve bazi tahlillerde ilave ucret tuttu. 50 bin icindenbunlarda var ama en cok 5 6 bini budur. Degayli yazarkem bunlari dahil etmedim.
Ikincisi travel sistemle verilen pusetler arac koltugu degil. Arac koltugu olarak isofixli adac testi yapilmis ve testi gecmis yanmaya dayanikli bjr urun sectik biz. Ama dedigim gibi ilave olarak aldim diye belirttim.

Dedigim.gibi yaklasik rakamlar verdim. Asagi yukari belitttim parca parca alinca cok cuzi olan rakamlar hepsini toplayınca dag gibi oluyor.

güle güle büyütün bebeğinizi

Yahu parasını biz vermiyoruz, istediğiniz gibi harcayın ama her Doğumu bu şekilde zannetmeniz garip olan.
Doğuma standart harcamalarla 50 bin derseniz, biraz garip kaçar :)

zengin değilsek eğer ben eğitime para ayırma taraftarıyım o da hemen anaokulu ılkokulda özel okul değil.para biriktırıyorum ben unıversıteyı ozel tıp ya da yurtdışında tıp istiyoruz kolejler meslek sahibi yapmıyor.kendim de hem kolej hem de ozel unıversite mezunuyum.ama kızıma dil kursu artı özel hoca kolej yok devlet okulu.unıversitede dırekt özel ya da yurtdışı .lüks giyim kuşam eşya çocuğa gereksiz ortalama olsa yeter bence.

Yahu parasını biz vermiyoruz, istediğiniz gibi harcayın ama her Doğumu bu şekilde zannetmeniz garip olan.
Doğuma standart harcamalarla 50 bin derseniz, biraz garip kaçar :)
Her dogum bebek boyledir demedim ki
Bebek masrafsiz diyeni anlamiyorum ben simden bu kadar harcadim dedim. Bebek riskiyla gelir bereketiyle gelir filan hikaye baya baya masraf oluyor ve bebegin gelecegi icin saglam bir birikim yapmak gerekiyor onu anlatmaya calisiyorum..

Dogum sigortasi nasil oluyo aceba??

Ben hamile kalmadan 1 yıl önce sigorta şirketlerinden 1 yıl beklemeli tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım
1 yıl dolunca yenilettim
Sonra hamile kalınca 10 kere gebelik muayenesi ve tahliller + doğumu karşılıyor.
İlk sene 1200 bu sene 1500 tl kadar ödedim. Sgk ile Anlaşmalı hastanelere gidebiliyorum

Bu konudan anlamadigim seyler var .
1 ) Bebek koltugu yanmaz secilirse ne oluyor ?
Allah korusun koltuk yanmayinca bebekte mi yanmiyor ?

2) Travel sistem olunca ne oluyor .
Zaten o essek yuku gibi agir seyde cocuk tasinmiyor ki karpuz gibi ..

3) American hospital da falan dogum kac para ?

Hamile degilim de acibadem luks degil mi ?
Ben hep yasam ve medicalpark a gidiyorum
Baya baya fakirmisim ben ona uzuldum ya la

geleceğini de düşünürsek gerçekten masraflı.ben bu yüzden 2. bebek düşünmedim hiç.ıyı tesıslerde tatılleri var bunun kursları var yüzme muzık dans vs.ingilizce artı2. dil öğrenmek gerek.iyi derecede bilgisayar eğitimi var.ulkesını tanıması için gezi masrafı var.kitap görsel materyal masrafı var.oyuncağı sineması tıyatrosu vb.var da var

fakir seni tüüüüü tüüüü

Hamilelik bilgim yok ama Acıbadem’e gidiyorum.
Orta statüde değil Aplus bir hastane.
Ondan daha lüks nereler var mesela?
Amerikan hastanesi de aynı şekilde Acıbadem’e yakın fiyatlar.

1) 2. Bebeğe kullanıyorsun.
2) gerçekten ağırlar. Gerçekten kullanışsızlar. Şimdiki aklım olsa ana kucağı ve kademeli yatabilen baston puset alırdım ki zaten aldım ve kullandım :)
3) geçen yıl 10 civarı idi. Sezaryen, epidural 1-2 bin oynuyor ama 10.

Acıbadem ortalama. Ama aldığın ortalamada Şeyma subaşı, kate Middleton varsa : D

Benim veletlerin başkaları açısından bakarsak en gereksiz masrafları muhtemelen oyuncak, kitap ve ıvır zıvır materyaller şimdilik.
Büyük 3 yaş; küçük 8 aylık.
Kendini tutmasam çocuk kütüphanesi kurarım, indirecekler bayıldığım kitaplar var. Çözümü 5-6 kişilik bir arkadaş grubunda değiş tokuş ile bulduk :)
Eğitim diyince tuylerim diken diken oluyor, sanırım şu zamana kadar oluşturduğum cool anne imajı okul meseleleri ile yerle bir olacak
Fazla endişeliyim bu konuda

Bebegım 5 aylık özel hastanede kontrol-dogumla birlikte toplasan masrafım 4 bin anca olmustur.
Odasını annem, bebek arabasını abim almıştı.
Letgo dan 2. El mama sandalyesi aldım mesela bu ay sıfırdan farksız sıfırı 450lira. Zaten inanılmaz kıyafet gelıyor. Hiç alma derim kafana yatan birşey olmazsa hastane çıkışı alırsın son zamanlarında.
Anne sütü alsın diye çok uğraştım ömrümden 5 yıl gitti şuan tek besini anne sütü :) sütün hemen gelmeyebilir, bebegın memeyi hemen kavrayamayabilir. Sakın pes etme. Mama fiyatları çok uçuk masrafı ağır olabilir ozaman.
Bezinede ayda 70-80 lira birşey gidiyor. Bu ay mesela 2.doz rota aşısı var. Oda tercıh meselesi yaptırmayan da çok var. Yani tamamen senin elinde kişiye mutfak masrafınız nekadar demek gibi birşey kimi tamamen organık kumaş giydiyor kimi pazardan 15 liraya takım alıyor.

Ne kadar güzel bende biseyler yapmak istiyorum kendimi yormadan sadece. Cocuktan sonrada en azindan uğras gelir kapım olur kendim için bir süre. İşte ben bu prosedürleri öğrenmek istiyorum aslında .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…