- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
- 598
- Konu Sahibi Hebehubele
-
Nasil gitmiyor o para ki. Zaten dogum 10 bin orta kalite bir hastanede. 5 de hamilelik boyunca takip ekle etti 15. Oda takimi 5 tuttu etti 20. Arac koltugu 3000 ana kucagi belki luks sayilabilri bizim 750 lira bebek arabasi puset yabi travel sistem 3000 6750etti 26750. Her ay bez pamuk mastafi 500 lira desen 1500 kiyafettir zibindir taragidir virttir zirttirada yaklasik 5000 gitse 33250 etti zaten. Rota virus asisi bebegin kontrolleri falan filanada 2000 desen etti 35 250. Ki bebis bu biranda birden harcama cikiveriyor. Daha mama sandalyesidir reflu yatagidir deterjanidir saymadim bile.
7 sene önce normal doğuma 1500 verdim.kontrollari sigortam karşıladı 9 ay valla bedava doğurmuşum benHangi orta kalite hastane o Doğum 10 bin olan :)
A plus hastanede Doğum yaptım. 6500 lira.
Eli yüzü düzgün özel hastaneler var Doğumun 2000-3000 olduğu.
10 000 dediğiniz Acıbadem grubu, memorial va olabilir. Onlar da a plus hastane sınıfına girer, ortalama değil, lüks tüketimdir.
Evet acibademde yaptim dogumu. Cok daha luks hastaneler var neden luks saydin anlamadim
gelirim oldukça iyi ama asla bu kadar harcamadım kızıma ki çevreme göre fazla harcıyorum ben.şaşırıyorum fiyatlaraEvet acibademde yaptim dogumu. Cok daha luks hastaneler var neden luks saydin anlamadim ama :)
4moms yerime joie serena aldim bende. Ona dedim luks sayilir diye. Oto koltugunuda ilaveten aldim diye not dustum zaten. Eger bahsettiginiz gibi aldıysanız gitmistir. Insana harcamamissin gibi geliyor ama alt alta yazinca birikiyor.
Şöyle ornek vereyim. Benim bebegim sadece anne sutu aliyor sagip veriyoruz bazen. Bazi grceler nobet esimde oluyor o kalkiyor ben dinleniyorum. Essek sipasina biberon ve emzik begendiremedik mesela. Avent aldik ondan emince meme reddi yasadik ayrica cokbgaz yapti. Aldigim baslangic setiydi 130 lira. Mamajo aldik 50 lira olmadi.chico dediler 50 lira olmadi en son dr browns aldik onu emdi. Meme reddi gaz olmadi.ama begendigi biberonu bulana kadar sadece biberona 280 lira gitti. Emziktete benzeri oldu shootie aldik olmadi nuk olmadi weebaby olmadi en son avent ekstra soft begendi ona gelene kadar ortalalama 50 liradan 200 gitti. Bunda rakami yuvarladım tam elli degil emzikler. Bizim ekatra luksumuz bebisin gaz damlalari d vitamini ve probiyorik damlasi oldu. Tr de ki cogu dvitamini ve gaz damlasi kimyasal icerikli yada paraben ve bha bulunuyor icinde. O yuzden hepsini yurtdisindan getirttim. 15 gunde 1 bitiyordu gaz damlasi her kutu 230 liraydi. 3 ay kullandik 15 gunlukten itibaren. En buyuk lukse kacan harcamamiz oydu.
Diyorum ya alirken 3 5 3 5 oluyor ama o 3 5 biriktikce 300 500 oluyor sonra kop kop kop
Oki teker teker gideyim o halde. Dogum acibademdi 6750 idi standarti her sey dahil 8500 du. Biz babamın bazi saglik durumundan dolayi kordon kani saklattik. 12000 e filan geldi ben 10 a yuvarladim. Sadece sgk kullandim ozel saglik sigortam yok. Birde benim kendi saglik durumumdan dolayi bebegi kaybetme riskimizde olunca bizim kontroller cok sikti. 24. Haftadan beri her hafta kontrole gittik mecbur.ve bazi tahlillerde ilave ucret tuttu. 50 bin icindenbunlarda var ama en cok 5 6 bini budur. Degayli yazarkem bunlari dahil etmedim.Hangi hastane bu orta halli 10bin olan?
Acibadem medicalpark medipol ve hisara gittim konustum hic biri bu kadar fiyat vermedi.
Dogum 1200 tl
Dogum oncesi paketi 1000 tl her sey buna dahildi. 2200e oda suslemesinden albume kadar.
Oda takimini inegolde en kaliteli malzemeden yaptirdik nakliye ve montaj dahil 3000 verdik
Arac koltugunu bebek arabasiyla hediye ettiler. Travel sistem 1900 tl ye aldik hepsini. Ucuza da kacmadik yani baya gezdik icimize sinen hangisiyse onu aldik. Hatta biz odemedik kayinvalidem kartini verdi hangisini isterseniz alin benim torunuma hediyem olsun dedi. Yani hic bir turlu parasina gore belirlemedim :)
Pamuk dediginiz nedir? Normal pamuk degil mi? Bilmedigim bir sey mi acaba? Kac lira olabilir diye dusunuyorum. Bez ilk aylar cok gidiyor ama yine de 500 tl olur mu bilmem. Biz toplu aldik hep.
Yanlis anlamayin ama biraz pazarlik yapmayi bilmiyor veya onemsemiyor olabilir misiniz? Biz mobilya ve hastaneyle cok saglam pazarlik ettik, bir de bebek arabasinda... yoksa hepsi neredeyse 2 kat fiyat cekmisti. Bir de her seyi pesin nakit odedik veya iste tek cekim.
Kontrole de acibademe gidiyoruz is yerinin esime yaptirdigi ozel sigortasindam yararlaniyor. Tam bilmiyorum nasil oluyor bu isler ama sizin yoksa bile yaptirin cok daha ucuza gelir her sey. Cok cok cuzi bir rakam oduyoruz. Iyi kotu karsilastirmayacagim ama acibadem en pahali hastanelerden. Daha baska nereye gidiyorsunuz ki?
Allah bolluk bereket versin insallah. En onemlisi bebise saglik versin.
7 sene önce normal doğuma 1500 verdim.kontrollari sigortam karşıladı 9 ay valla bedava doğurmuşum ben
güle güle büyütün bebeğiniziOki teker teker gideyim o halde. Dogum acibademdi 6750 idi standarti her sey dahil 8500 du. Biz babamın bazi saglik durumundan dolayi kordon kani saklattik. 12000 e filan geldi ben 10 a yuvarladim. Sadece sgk kullandim ozel saglik sigortam yok. Birde benim kendi saglik durumumdan dolayi bebrgi kaybetme riskimizde olinca bizim kontroller cok sikti. 24. Haftadan beribher hafta kontrole gittik mecbur.ve bazi tahlillerde ilave ucret tuttu. 50 bin icindenbunlarda var ama en cok 5 6 bini budur. Degaylibyazarlem bunlari dahil etmedim.
Ikincisi travrl sistemle verilen pusetler arac koltugu degil. Arac koltugu olarak isofixli adac testi yapilmis ve testi gecmis yanmaya dayanikli bjr urun sectik biz. Ama dedigim gibi ilave olarak aldim diye belirttim.
Dedigim.gibi yaklasik rakamlar verdim. Asagi yukari belitttim parca parca alinca cok cuzi olan rakamlar hepsini toplayınca dag gibi oluyor.
Oki teker teker gideyim o halde. Dogum acibademdi 6750 idi standarti her sey dahil 8500 du. Biz babamın bazi saglik durumundan dolayi kordon kani saklattik. 12000 e filan geldi ben 10 a yuvarladim. Sadece sgk kullandim ozel saglik sigortam yok. Birde benim kendi saglik durumumdan dolayi bebrgi kaybetme riskimizde olinca bizim kontroller cok sikti. 24. Haftadan beribher hafta kontrole gittik mecbur.ve bazi tahlillerde ilave ucret tuttu. 50 bin icindenbunlarda var ama en cok 5 6 bini budur. Degaylibyazarlem bunlari dahil etmedim.
Ikincisi travrl sistemle verilen pusetler arac koltugu degil. Arac koltugu olarak isofixli adac testi yapilmis ve testi gecmis yanmaya dayanikli bjr urun sectik biz. Ama dedigim gibi ilave olarak aldim diye belirttim.
Dedigim.gibi yaklasik rakamlar verdim. Asagi yukari belitttim parca parca alinca cok cuzi olan rakamlar hepsini toplayınca dag gibi oluyor.
Her dogum bebek boyledir demedim kiYahu parasını biz vermiyoruz, istediğiniz gibi harcayın ama her Doğumu bu şekilde zannetmeniz garip olan.
Doğuma standart harcamalarla 50 bin derseniz, biraz garip kaçar :)
Dogum sigortasi nasil oluyo aceba??
fakir seni tüüüüü tüüüüBu konudan anlamadigim seyler var .
1 ) Bebek koltugu yanmaz secilirse ne oluyor ?
Allah korusun koltuk yanmayinca bebekte mi yanmiyor ?
2) Travel sistem olunca ne oluyor .
Zaten o essek yuku gibi agir seyde cocuk tasinmiyor ki karpuz gibi ..
3) American hospital da falan dogum kac para ?
Hamile degilim de acibadem luks degil mi ?
Ben hep yasam ve medicalpark a gidiyorum
Baya baya fakirmisim ben ona uzuldum ya la
Bu konudan anlamadigim seyler var .
1 ) Bebek koltugu yanmaz secilirse ne oluyor ?
Allah korusun koltuk yanmayinca bebekte mi yanmiyor ?
2) Travel sistem olunca ne oluyor .
Zaten o essek yuku gibi agir seyde cocuk tasinmiyor ki karpuz gibi ..
3) American hospital da falan dogum kac para ?
Hamile degilim de acibadem luks degil mi ?
Ben hep yasam ve medicalpark a gidiyorum
Baya baya fakirmisim ben ona uzuldum ya la
geleceğini de düşünürsek gerçekten masraflı.ben bu yüzden 2. bebek düşünmedim hiç.ıyı tesıslerde tatılleri var bunun kursları var yüzme muzık dans vs.ingilizce artı2. dil öğrenmek gerek.iyi derecede bilgisayar eğitimi var.ulkesını tanıması için gezi masrafı var.kitap görsel materyal masrafı var.oyuncağı sineması tıyatrosu vb.var da var
fakir seni tüüüüü tüüüü
Ne kadar güzel bende biseyler yapmak istiyorum kendimi yormadan sadece. Cocuktan sonrada en azindan uğras gelir kapım olur kendim için bir süre. İşte ben bu prosedürleri öğrenmek istiyorum aslında .Öncelikle bebeginiz hayirli olsun .Bebege yapacağınız masraf tamamen sizin tercihlerinize bağlı. Ornek veriyorum kisa sureli giyilecek ilk ay kiyafetlerine cok para da harcayabilirsiniz ya da orta halli seylere bakarsiniz .Bebek beklemek ceyiz hazırlığına benziyor. Aldikca eksilmek yerine detaylar artiyor .3 5 derken cok para gidiyor evet ama dediğim gibi idare etmek sizin elinizde .Bazi arkadaslar calisma keyfini cikar demis ama insan bebegi icin en iyisini yapmaya çalışıyor. Riskli bir gebelik değilse düşük tehlikeniz yoksa agir olmayan kendinize uygun isler yapabilirsiniz. Ben de.27 .haftamdayim zor bir isim var ama bebegim icin sabrediyorum .Cok sukur bu gayretimle her eksiğini tamamladim .
Instagramdan satis isine gelince evi ofis olarak gosterebiliyorsunuz .Bir kac prosedürü var halledince geriye sadece satış pazarlama kaliyor .Bir yakinim yapıyor 2 ay zorlandi sonra rayina oturttu ve tahmin ettiginden daha cok para kazanabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?