- Konu Sahibi Hebehubele
Bu aralar gündemim bu para meseleleri olunca araştırdıklarımı paylaşayım dedim
![KK70 :D :D](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İyi yapmışsın :))))Bu aralar gündemim bu para meseleleri olunca araştırdıklarımı paylaşayım dedim![]()
Mantikli aslında az kullanılmış olabilir bakacağım buna, geçen hafta fiyat aldık hastaneden ama paketten pek bahsetmedi sormak mi gerekiyor paket varmi falan diye?Benim bildiğim gittiğin bir özel hastane varsa onun doğum paketi illaki vardır. gebelik rutin kontrol ve testler ile Doğumu karşılıyor. Sgk var ise sadece 15 tl muayene ücreti ödeniyor.
Ben 1 sene beklemeli paket yaptırmıştım. Çünkü hangi şehir ve hastanede olacağımı bilmiyordum. Tayin durumumdan dolayı.
Geçen yıl sadece ücret ödedim gebeliği kapsamıyordu. Bekleme sürem dolunca hamilelik kontrollerini kapsamaya başladı.
Her hastanenin kendi paketi de var, gidip görüşebilirsin
Letgo dan ikinci el bebek arabası bakıyorum ben, az kullanılmış falan denk getirebilirsin 1000 tl lik arabayı yarı fiyatından az alabilirsin eğer yeni takıntın yoksa.
Bebek eşyası çok fazla hediye de geliyomuş, bana gelmeyeceği için kıyafet almak zorundayım. Bunun nevresim takımı, battaniyesi vs de var. Bence aileler özenip alıp örerler getirirler falan bunları.
Ev bizim eşimin işi de burda o yüzden şuan semt değiştirmek gibi bir seçeneğimiz malesef yokOturduğunuz semti değiştirebilirsiniz.
Marketi bile daha pahalıymış ne gereği var fazladan fazladan para saçmaya .
Bebekte eğer enne sütü alırsa yani mamaya ihtiyaç duymazsa çok fazla masrafı yok .
Ama mama alırsanız mamalar gerçekten çok pahalı .
O da bi yatırım sayılır, güle güle kullanİyi yapmışsın :))))
Ben bi süre biriktiremicem eşyaları yeniledik de :))
Mantikli aslında az kullanılmış olabilir bakacağım buna, geçen hafta fiyat aldık hastaneden ama paketten pek bahsetmedi sormak mi gerekiyor paket varmi falan diye?
Cocuk masrafsiz diyenleri hayretle okudum :) cocuk masrafli yahu. Benim bebe 3 aylik hep masraf hep masraf. Pasalarin totolarini bile pamukla siliyorsun pisik olmasin diye gerisini sen dusun.
Ne kadar masraf dersen. Orta capta bir ozel hastanede 9 ay takip ve dogum + bebisin 3 aylik masrafi (oto koltugu dahil ve alinan esyalarda orta kalite genellikle ) yaklasik 45 50 bin lira. Harcarken hic anlamiyorsun ama...
Nasil gitmiyor o para ki. Zaten dogum 10 bin orta kalite bir hastanede. 5 de hamilelik boyunca takip ekle etti 15. Oda takimi 5 tuttu etti 20. Arac koltugu 3000 ana kucagi belki luks sayilabilri bizim 750 lira bebek arabasi puset yabi travel sistem 3000 6750etti 26750. Her ay bez pamuk mastafi 500 lira desen 1500 kiyafettir zibindir taragidir virttir zirttirada yaklasik 5000 gitse 33250 etti zaten. Rota virus asisi bebegin kontrolleri falan filanada 2000 desen etti 35 250. Ki bebis bu biranda birden harcama cikiveriyor. Daha mama sandalyesidir reflu yatagidir deterjanidir saymadim bile.Ooo ne cokmus sizinki
Benim oglan 18 aylik
2 ay az az emdi sonra hic emmedi hep organik mamayla besledim. Biberonlari emzikleri piyasadaki en pahalidan aldim. Kiyafetlerini hep organik sertifikali aldim. Luks olmayan ama kotu de olmayan bir hastanede dogum yaptim. Yani orta halli bence.
Ek gida hep organik yedi.
Mobilyasini baya inceleyip ozel yaptirdik.
Suan en luks hastanelerden birinde kontrole gidiyoruz.
Pisik kremleri vucut losyonlari hep kaliteli markalardan yine sertifikalarina gore hatta bir cogunu yurt disindan getirttik.
Ama hala 18 ayda bu kadar para gitmemistir.
Allah kolaylik versin.
Nasil gitmiyor o para ki. Zaten dogum 10 bin orta kalite bir hastanede. 5 de hamilelik boyunca takip ekle etti 15. Oda takimi 5 tuttu etti 20. Arac koltugu 3000 ana kucagi belki luks sayilabilri bizim 750 lira bebek arabasi puset yabi travel sistem 3000 6750etti 26750. Her ay bez pamuk mastafi 500 lira desen 1500 kiyafettir zibindir taragidir virttir zirttirada yaklasik 5000 gitse 33250 etti zaten. Rota virus asisi bebegin kontrolleri falan filanada 2000 desen etti 35 250. Ki bebis bu biranda birden harcama cikiveriyor. Daha mama sandalyesidir reflu yatagidir deterjanidir saymadim bile.
Bana da yaptığınız harcamalar çok abartı geldi açıkçası. Ben de her şeyin en iyisini aldım ama bu kadar gitmedi. Hastanem de tam teşekküllü çok iyi bir hastane ve Doğum da 4bin. Özel ebe tuttum ona da 1500 veriyorum. Foto çekimi yaptım hamilelikte ve Doğumda da yapıcam yine de o kadar çok gitmedi, gitmez. Ekstra bir sürü şey aldım. 4moms mamaroo gibi şeyler. Ama yok yanı baya çok gitmiş sizin.Nasil gitmiyor o para ki. Zaten dogum 10 bin orta kalite bir hastanede. 5 de hamilelik boyunca takip ekle etti 15. Oda takimi 5 tuttu etti 20. Arac koltugu 3000 ana kucagi belki luks sayilabilri bizim 750 lira bebek arabasi puset yabi travel sistem 3000 6750etti 26750. Her ay bez pamuk mastafi 500 lira desen 1500 kiyafettir zibindir taragidir virttir zirttirada yaklasik 5000 gitse 33250 etti zaten. Rota virus asisi bebegin kontrolleri falan filanada 2000 desen etti 35 250. Ki bebis bu biranda birden harcama cikiveriyor. Daha mama sandalyesidir reflu yatagidir deterjanidir saymadim bile.
Bence bebek = masraf ama bu masrafın miktarı sizin belirlediğiniz kriterlere kalmış.
Şimdiden bana 3000 tl ye yakın sigorta masrafı çıkmış durumda. Doğum sigortası yaptırmıştım.
Mesela bebek arabası 250 tl ye de var 4000 tl ye de
Bugün kıyafetlere göz gezdirdim, kaliteli pamuklu kumaşlar falan bi ceket 100 tl, bi elbise 150 tl falandı. Ama daha uygunları da var daha pahalıları da.
Ben minimalistim, bebeğin de eşyaları sınırlı sayıda olacak.
evimiz 1+1. O yüzden bebek telsizi almayacağım mesela.
Ayrı oda yapmayacağım ilk 6 ay en azından. Sonra taşınacağız zaten ve ayrı odası olsa bile bi yatak bi çekmece gibi bişey olur. Onları da ikeadan alacağım. Beğendiğim bebek karyolası 400 tl ve ahşap.
Dolap da almayacağım, kendi gardrobumuzun bir tarafı boş, o kapağı ona ayıracağım.
Tabi süt olmaz mama yerse büyük masraf çıkar, hastalık durumlarında ona da doğduğunda sigorta yaptırıp doktora götürmeyi düşünüyorum.
Bebek bezi de mesela çok uygun fiyatlısı da var premium bilmemne de var. Ben hep orta kalitenin bi tık üstünü seçen biriyim
Ama banyo ürünleri, kremleri falan doğal içerikli dermokozmetik ürün tercih ederim. Market ürünü kullanmam, bu da ekstra maliyet çıkarır.
İyi bir planlama ile üstesinden gelinir diye düşünüyorum
Cocuk masrafsiz diyenleri hayretle okudum :) cocuk masrafli yahu. Benim bebe 3 aylik hep masraf hep masraf. Pasalarin totolarini bile pamukla siliyorsun pisik olmasin diye gerisini sen dusun.
Ne kadar masraf dersen. Orta capta bir ozel hastanede 9 ay takip ve dogum + bebisin 3 aylik masrafi (oto koltugu dahil ve alinan esyalarda orta kalite genellikle ) yaklasik 45 50 bin lira. Harcarken hic anlamiyorsun ama...
Evet acibademde yaptim dogumu. Cok daha luks hastaneler var neden luks saydin anlamadim ama :)Hangi orta kalite hastane o Doğum 10 bin olan :)
A plus hastanede Doğum yaptım. 6500 lira.
Eli yüzü düzgün özel hastaneler var Doğumun 2000-3000 olduğu.
10 000 dediğiniz Acıbadem grubu, memorial va olabilir. Onlar da a plus hastane sınıfına girer, ortalama değil, lüks tüketimdir.
4moms yerime joie serena aldim bende. Ona dedim luks sayilir diye. Oto koltugunuda ilaveten aldim diye not dustum zaten. Eger bahsettiginiz gibi aldıysanız gitmistir. Insana harcamamissin gibi geliyor ama alt alta yazinca birikiyor.Bana da yaptığınız harcamalar çok abartı geldi açıkçası. Ben de her şeyin en iyisini aldım ama bu kadar gitmedi. Hastanem de tam teşekküllü çok iyi bir hastane ve Doğum da 4bin. Özel ebe tuttum ona da 1500 veriyorum. Foto çekimi yaptım hamilelikte ve Doğumda da yapıcam yine de o kadar çok gitmedi, gitmez. Ekstra bir sürü şey aldım. 4moms mamaroo gibi şeyler. Ama yok yanı baya çok gitmiş sizin.