İnstagram

Benim veletlerin başkaları açısından bakarsak en gereksiz masrafları muhtemelen oyuncak, kitap ve ıvır zıvır materyaller şimdilik.
Büyük 3 yaş; küçük 8 aylık.
Kendini tutmasam çocuk kütüphanesi kurarım, indirecekler bayıldığım kitaplar var. Çözümü 5-6 kişilik bir arkadaş grubunda değiş tokuş ile bulduk :)
Eğitim diyince tuylerim diken diken oluyor, sanırım şu zamana kadar oluşturduğum cool anne imajı okul meseleleri ile yerle bir olacak :KK70:
Fazla endişeliyim bu konuda :KK43:
ben ılk sene oda almadım kızıma bir park yatak bir komodin tamam.travel sisteme 1000 tl vermiştim 7 yıl once.oto koltuğu ucuzundan aldım.kıyafete normal ama ayakkabı ya bayağı para harcadım.oyuncak ve kitaba da duşkundur.ama eğitim parası beni strese sokuyor şimdiden 7 yasında olmasına rağmen endışelıyım geleceği için.aylık geliri en az 10000 olmalı ya insanca yaşaması için çocuğumun bunun içinde 25 yaşına kadar süper bir eğitim sağlamalıyım e o da zeka artı parayla oluyor maalesef .ben den daha iyi şartları olsun isterım maddi manevi evlat için her anne bunu diler.umarım tum çocuklarımızın geleceği parlak sağlığı iyi olur

1) 2. Bebeğe kullanıyorsun.
2) gerçekten ağırlar. Gerçekten kullanışsızlar. Şimdiki aklım olsa ana kucağı ve kademeli yatabilen baston puset alırdım ki zaten aldım ve kullandım :)
3) geçen yıl 10 civarı idi. Sezaryen, epidural 1-2 bin oynuyor ama 10.

Acıbadem ortalama. Ama aldığın ortalamada Şeyma subaşı, kate Middleton varsa : D

Vay anasini 10 bin mi ?
Annem beni devlet hastanesinde dogurmus
Bu hesaplamalara bakarsak dogurmamis
Micmis :D
Amaaaa hep hazir bez kullanmis o konuda sansliyim demek ki ;)

Vay anasini 10 bin mi ?
Annem beni devlet hastanesinde dogurmus
Bu hesaplamalara bakarsak dogurmamis
Micmis :KK70:
Amaaaa hep hazir bez kullanmis o konuda sansliyim demek ki :KK66:
Al ben yemedım sen ye demek gibi birşey
Benim doktorum hamileyken seni tek basına bir adaya koysam kendi kendine bile dogurursun demişti
Devlette ebeler yaptırıyorms normal doğumu okadar sallamıyorlar.ben suni sancıyla 15 saatte doğurdum özel hastane idi 15 saatte doktorumu 3 kere gördüm 3.sü doğum anıydı. Yani o bebek öyle yada böyle çıkıyor normal doğuma okadar para vermeyi saçma buluyorum

Ne kadar güzel bende biseyler yapmak istiyorum kendimi yormadan sadece. Cocuktan sonrada en azindan uğras gelir kapım olur kendim için bir süre. İşte ben bu prosedürleri öğrenmek istiyorum aslında .
Biz sizin konuyu çok sabote ettik :)
İnstagram satışı işi her zaman hayal ettiğiniz gibi olmayabilir.
Evden yapılan iş vs nasıl olur bilmiyorum ama e ticaret bir kere deneyip batmış biri olarak söyleyeyim :)
Bir kere şirket kurmam gerekti çünkü al-sat olacaktı, fatura kesilmesi gerekiyordu. Şirket için asgari bir muhasebe ücreti var, 300-400 öyle bir şey olacaktı, tam hatırlamıyorum.
+kurulum ücreti de var, başlangıçta hiç yoktan 2-3 arası bir para cebinizden çıkacak
Astarı yüzünden pahalıya gelecek kısa vadede. Uzun vadede tutturmanıza bağlı
Bu al-sat için geçerli tabi. El emeği seyler için fatura kesmenize gerek yok, değişmediyse tabi. O zaman şirkete de gerek yok. Ama son zamanlarda vergi kacırma gibi olduğu işin denetim olacak va diyorlardı, bilmiyorum son durumu :)

Biz sizin konuyu çok sabote ettik :)
İnstagram satışı işi her zaman hayal ettiğiniz gibi olmayabilir.
Evden yapılan iş vs nasıl olur bilmiyorum ama e ticaret bir kere deneyip batmış biri olarak söyleyeyim :)
Bir kere şirket kurmam gerekti çünkü al-sat olacaktı, fatura kesilmesi gerekiyordu. Şirket için asgari bir muhasebe ücreti var, 300-400 öyle bir şey olacaktı, tam hatırlamıyorum.
+kurulum ücreti de var, başlangıçta hiç yoktan 2-3 arası bir para cebinizden çıkacak
Astarı yüzünden pahalıya gelecek kısa vadede. Uzun vadede tutturmanıza bağlı
Bu al-sat için geçerli tabi. El emeği seyler için fatura kesmenize gerek yok, değişmediyse tabi. O zaman şirkete de gerek yok. Ama son zamanlarda vergi kacırma gibi olduğu işin denetim olacak va diyorlardı, bilmiyorum son durumu :)
Bende yorumları okudukça kendi konum olduğunu unuttum bi an :D gözümü korkutmaya başlamıştı . Evet korkum bundan yana vergi kaçırma gibi birşey söz konusu olabilir el emegi degil hazır birseyler satmak istiyorum ama.önce sanırım komisyonlu satış deneyeceğim bir bilgi aldim birinden . Öylece takipçi sayısı ve satışa göre kendime göre şeyler satıp satmamak konusunda karar vermeme yardımcı olur .

El emegi ürünler icin maliyeden vergi mükellefi olmadıgınıza dair yazı alip kapida ödemeli kargo hizmetinden yararlanabilirsiniz. Kargi ile indirim anlaşması yapmak isterseniz o zaman şahıs şirketi olmanız gerekebilir ama ilk etapta ona gerek olacagini dusunmuyorum.
Kpss sinaviniz olmasa bu isi yapin derdim ama ilk onceliginiz uzun donemli is ihtimalini icerdigi icin kpss olsun. Çunku cocuktan sonra en az 1 yil ne sinav ne instagram isi yapamayacaksiniz.1

Bence bebek planını ertelemeyin. Erken yaşta doğum yapmanız daha iyi. Yaş ilerledikçe her şey zorlaşıyor. Evet masraflı, ancak akıllıca alışveriş yaparsanız yaptığınız masrafa yeter. Bebek odasını geciktirmeye gerek yok. Çocuğun ilk günden kendi odası olmalı. Öyle 1 dolap 1 beşikle olacak iş değil. 3 aylık kıyafeti ayrı, 6 ay ayrı, 9 ayrı, 1 yaş ayrı. Bir sürü kıyafet,body,bez,krem,çorap vs vs olacak. İleri yaşlarda da kullanabileceği şık bir oda takımı alırsınız. Büyüyen beşiklerden alırınız. 3bin civarı oda takımı. E yıllar boyunca kullanacağı bir şey için gayet normal

Bende yorumları okudukça kendi konum olduğunu unuttum bi an :KK70: gözümü korkutmaya başlamıştı . Evet korkum bundan yana vergi kaçırma gibi birşey söz konusu olabilir el emegi degil hazır birseyler satmak istiyorum ama.önce sanırım komisyonlu satış deneyeceğim bir bilgi aldim birinden . Öylece takipçi sayısı ve satışa göre kendime göre şeyler satıp satmamak konusunda karar vermeme yardımcı olur .
İnternetten ürün satmak istiyorsanız vergi lehvası şart,şahış şirketi olursunuz,sattığınız ürünler için fatura kesersiniz,tabi muhasebeci tutmanız gerek,eviNizi ofis olarak gösterebilirsiniz,instagram vs bu tür siteler maliye tarafından takip altında artık faturasız ürün sattığınız tespit edilirse cezası yüksek oluyor.

Ben hamile kalmadan 1 yıl önce sigorta şirketlerinden 1 yıl beklemeli tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım
1 yıl dolunca yenilettim
Sonra hamile kalınca 10 kere gebelik muayenesi ve tahliller + doğumu karşılıyor.
İlk sene 1200 bu sene 1500 tl kadar ödedim. Sgk ile Anlaşmalı hastanelere gidebiliyorum

Anladim canim. Bende annelik sigortasi mk acaba diye dusundum. Sagolasin

Bence bebek planını ertelemeyin. Erken yaşta doğum yapmanız daha iyi. Yaş ilerledikçe her şey zorlaşıyor. Evet masraflı, ancak akıllıca alışveriş yaparsanız yaptığınız masrafa yeter. Bebek odasını geciktirmeye gerek yok. Çocuğun ilk günden kendi odası olmalı. Öyle 1 dolap 1 beşikle olacak iş değil. 3 aylık kıyafeti ayrı, 6 ay ayrı, 9 ayrı, 1 yaş ayrı. Bir sürü kıyafet,body,bez,krem,çorap vs vs olacak. İleri yaşlarda da kullanabileceği şık bir oda takımı alırsınız. Büyüyen beşiklerden alırınız. 3bin civarı oda takımı. E yıllar boyunca kullanacağı bir şey için gayet normal
Sanırım aldıkça eksiği bitmeyecek birsey bebek bu yüzden elden geldikçe mantıklı alışveriş yapmalıyım . Odayi kesinlikle düşünüyorum mahrem benim için önemli odam da müsait olduğu için düşünüyorum tabiki . Gerisi mama olmadığı sürece seçimlerim yönlendirecek sanırım

İnternetten ürün satmak istiyorsanız vergi lehvası şart,şahış şirketi olursunuz,sattığınız ürünler için fatura kesersiniz,tabi muhasebeci tutmanız gerek,eviNizi ofis olarak gösterebilirsiniz,instagram vs bu tür siteler maliye tarafından takip altında artık faturasız ürün sattığınız tespit edilirse cezası yüksek oluyor.
Bunun içinde akşam bir arkadaşla görüştüm komisyonlu olacağı için müşteri memnuniyeti ve sayısı topladikca cesaret edip girebilirim suan 0 dan baslayabilecegim nokta bu . Öteki türlü cebimde bir miktar olmalı ve yapıp yapamayacagim belli bile degilken

Bebek masrafı size bağlı her şeyiyle.
Uygun alışveriş yaparsanız sıkıntı olmaz.
Eğer ki emmezse o biraz fazla oluyor maalesef.
Benim bir bebeğimin aylık masrafı 1200 1300 tl çünkü emmiyor.
Büyük bebeğim mamayı bıraktı artık tamamen de ikisiylr masrafımız 2 bin civarına indi.
Emmeyen bebek biberon kullanıyor, evimde onlarca biberon var.
Onların uçları bebeğin büyümesiyle değişiyor, ekstra bir masraf.
Mama dediğiniz şey 50 tl, 2 gün gitmiyor.
Bezi, kıyafeti, sağlık kontrolü, aşısı derken bu rakamları geçebiliyor bile.
Rota aşısı 2 kere oluyor 190 tl den bu aşılar ama diğerleri ücretsiz.
Mesela biz bebekler doğunca tamamlayıcı sigorta yaptırmıştık, cüzi bir miktarla neredeyse 1.5 yaşına kadar yetti büyük oğlumun.
Dolayısıyla hastalanınca ya da rutin kontroldeki testlerine devasa ücretler ödemedik ya da ne kadar tutar vs deyip çekinmedik.
Oda takımı deseniz boyasına dikkat edip en ucuzundan alabilirsiniz, hiç gerek yok pahalı şeylere.
Hatta evinizdeki bir dolapta yer ayırabilecekseniz park yatakla bile 2 sene idare edersiniz.
Kıyafeti eş dost bolca getiriyor, az ve temel şeyleri alırsınız.
Ben yılda 3 kere büyük alışveriş yaparım bebeklere.
Baharlık yazlık ve kışlık.
Uygun bir markadan alırım her alışverşim ortalama 400 tl tutar.
Ayrıca çalışıyorsanız rapor ücreti olarak ilk 4 ay maaşınızı devletten alabilirsiniz.
Çocuk yardımı parası var, ilk doğumda 300 tl ve süt parası veriyor devlet yine 130 tl gibi bir şey.
Bunları atlamayın, başvurun.
Almak herkesin hakkı.
Yani illa bir yolu bulunur, siz sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi takmayın bunları kafaya.

Stressiz bi hamilelik gecirmeye bakin..sutunuz gelirse eger hayir cok masrafiniz olmaz.sutum az geldigi icin hep mama destekli gittim.3.ayda sutum kesildi ve mamalarda oldukca masrafli..ayda 600 kusur sadece msma masrafimiz vardi..ek gidaya gecince azaldi bu masraf..Sagdan soldan pek cok hesite gelecek zaten.
Ilk 3 aylik donem icin 6_7 takiminiz olsa gayet yetiyor sonra bebegin boyuna kilosuna gore kiyafetler alirsiniz hic acele etmeyin..
Hemen oda yapmayin..millet bebek dogar dogmaz odasinda yatacakmus gibi deli gibi ida hazirligi yapiyor ve yapamayanlar uzuluyor..benim durumun var ama acele etmedim.hamilelik donemimde o stresle ugrasmak istemedim birde tasinma isim vardi o yuzden..
1 besik ve bir hamak alin bebeginize..civil de ikusinin toplami 300 tl gibi bi rakam eder..ben oyle yaptim.ve bebegim 7 aylik..iyiki hamak almisim diyorum..
Besik ilk aylar icin gerekli sadece.
Zaman icinde puset alirsiniz...eger varsa cevresnizden gelecek yardimlari kabul edin..puset bebek arabasi vs gibi.

Yani siz isterseniz eger en gereklileri temin ederek rahat bi sekilde bu sureci atlatabilirsiniz.
Bu siteyi bu yuzden sevıyorum bir kişinin yorumu yada verdiği fikir yaşadığı tecrübe kaç kişiye akıl vermiş oluyor ne güzel ... bende fazla açılmamayı düşünüyordum yazdıklarınızı not ettim ♡

Oki teker teker gideyim o halde. Dogum acibademdi 6750 idi standarti her sey dahil 8500 du. Biz babamın bazi saglik durumundan dolayi kordon kani saklattik. 12000 e filan geldi ben 10 a yuvarladim. Sadece sgk kullandim ozel saglik sigortam yok. Birde benim kendi saglik durumumdan dolayi bebegi kaybetme riskimizde olunca bizim kontroller cok sikti. 24. Haftadan beri her hafta kontrole gittik mecbur.ve bazi tahlillerde ilave ucret tuttu. 50 bin icindenbunlarda var ama en cok 5 6 bini budur. Degayli yazarkem bunlari dahil etmedim.
Ikincisi travel sistemle verilen pusetler arac koltugu degil. Arac koltugu olarak isofixli adac testi yapilmis ve testi gecmis yanmaya dayanikli bjr urun sectik biz. Ama dedigim gibi ilave olarak aldim diye belirttim.

Dedigim.gibi yaklasik rakamlar verdim. Asagi yukari belitttim parca parca alinca cok cuzi olan rakamlar hepsini toplayınca dag gibi oluyor.
Ben de sizin gibi bir masraf yaptım ilk bebeğime ve bence de ortalaması bu.
Ama çevremde diğer doğum yapanları görünce aslında bayağı lüks takıldığımı anladım.
Örneğin ben gittim katlanır banyo küveti altım 140 tl ye, arkadaşım 30 liraya normal bir şey almış.
Benim dışımda sağma makinesi alan yok 250 tl.
Bebek arabamda 3bin lira verdim indirimde, ana kucağı dahil, sonra oto koltuğu aldım 2 bin liraya.
Ama çevremde bin tl den fazla veren yok buna.
Oto koltuğu da izofix alan da yok.
Biberon, emzik deseniz her markayı doldurdum eve.
Bin lira harcamışımdır buna.
Bebeği emen insan biberon bile 1 tane alıyor.
Yine tek kamera alan benim, 600 tl onlar telsiz kullanıyor.
Hastane 8 bin tuttu, suit oda istedim ve süsleme yaptırdım onlarla 3 bin daha eklendi.
Bebeğime organik hastane çıkışları aldım malum seti 300 tl.
Anne yanı beşiğim 800 tl idi oda takımım 4 bin, perdesi halısı avizesi, duvar kağıdı derken 7 bini buldu oda, herkes park yatak kullandı oda takımı almadı.
Müslin örtüleri, çeşit çeşit ipek saten mevresimleri, battaniyeleri doldurdum 2bin civarı onlara gitti.
Kıyafet deseniz uygun yerden aldım ama çok aldığım için 3 4 bin onlara gitti.
Millet normal ıslak öindil kullandı, ben uninin yenidoğanına resmen para bayıldım.
Yani bu liste uzar gider, böyle böyle toplanınca aslında fazladan harcadığımızı hatta lükse kaçtığımızı kendi gözümle görmüş oldum.

İlk 9 ay 50 bin mi. :D
5 haftalık taze anne adayı bu kadar korkutulabilirdi :D
Ankaranın orta segment hastanesi doğum pakedine 5.500 istiyorken, kalan 44.500’ü nereye harcasam diye düşünüyorum şu an.

17 Şubat'ta bebek için dua topigi acmissin ve hemen o ay hamile kalmışsın nasıl sürpriz oldu anlamadım :) bence sadece kpssye odaklan çünkü bebek doğunca hiç calisamazsin. İnşallah hayırlısıyla kpss kazanırsın Rabbim evladının rızkıni bol eylesin :KK68:

Dipnot: hastalık vs olmadıkça bence bebegin o kadar büyük masrafı yok. Ozel hastanelerde tahliller cok pahali. Ya da devlet Hastanesi'ne gidebilirsiniz o zaman fazla masraf olmaz.
Ayyy hayırla gelsin bebiş inşallah:)) Yorum efsane benim arkadaş çevremde herkes ayyyy sürpriz oldu diyor bir tanesini bizzat eşimden duydum eşi varikosel olmuş adam kendisi söylemiş eşime 1,5 yıldır deniyorlarmış kadın bana ilk kez yumurtlama takip ettim kalıverdim dedi Diğeri prezervatifle korunurken kaldı. ( valla böyle dedi))
Biraz içimi dökme gibi oldu konu sahibesi sizle ilgisi yok :)) arkadaşın sürpriz yorumu hoşuma gitti. Keşke insanlar bana ayy denemedik bile oluvermiş derken pat pat yüzlerine söyleyiversem:))
Umarım bereketiyle gelir yuvanıza.

Bu siteyi bu yuzden sevıyorum bir kişinin yorumu yada verdiği fikir yaşadığı tecrübe kaç kişiye akıl vermiş oluyor ne güzel ... bende fazla açılmamayı düşünüyordum yazdıklarınızı not ettim ♡
Cok tesekkur ederim..cok fazla imla hatasi yapmisim okurken farkettim☺
O halde aklima gelenleri yazayim siz sormak istediginizi yine sorun..tecrubelerim..
Bebeginiz eger cok gazli ise kesinlikle (kolik)hamak kurtariciniz olacaktir.
Ben bu konudan cok cektim ve hamak ile tanistiktan sonra resmen hayatim kolaylasti..uyumayan bebegim kolayca uyuyor cok sukur..o olmasa tek basina aylarca hem calisip hem bakmam hic mumkun olmazdi.
Suan 7 aylik kizim..hani su babynestler varya onu kendi yatagima aldim.yanimuzda yatiyor..hamakta uyutup yanimiza aliyoruz..bi ay sonrada yatak alacagiz.
Her bebegin dili zevki oyle farkliki..bi arkadadim ilk bebegiydi..bebegibe bir koca karyola ahsap, 1 yuvarlak aksap besik, bir hamak aldi heveslenp..o bebek hamakta buyudu..suan 8 aylik..ve o ahsap yuvarlak besige hic girmemis.
Karyoladanda korktuklari ici park yatak almislar.
Heveslenip ozenip onca yaptigi masrafa aciyor..yer kaplamasida cabasi..
Ben bebegimin dolaplarini beyaz lake sunta yaptirdim marangozdan..sifonyeri ile 250 tl tuttu..ve tasinmamiza ragmen sapasaglam ve kullanisli..idarelik aldim ama cidden cok sik ve kullanisli..beyaz olunca heryere uyumda sagliyor.
Bebegim az büyusun acele etmeden oda yaparim diye dusundum ve suan sevdigi renkleri belli okdu, sevdigi oyuncalarlar, sevdigi yatak, o yuzden hic pisman olmadim.
Puset 3.aydan sonra ozellikle evde benim kurtaricim okdu.
Çünkü o donemlerde oturamiyor..bebegi nereye koyacaginizi sasiriyorsunuz.puset ile evde odadan odaya gezdirdim tum isimi rahatca yaptim.
Ayni zamanda arabada da kullandim.
Kanguru icin asla acele etmeyin..
Heveslenip 1 aylikken en pahalisini aldim ama kizim bu aya geldi befret ediyor..sıkiya gelemiyor ve hic girmiyor icine..kimi bebekte cok seviyor. Dogduktan sonra deneyip alın derim..
Bebek arabasi en zorunlu ihtiyac bence..icinde hem uyuyorlar hemde sizde rahatca gezebiliyorsunuz.
Instagramda satilan yok destekli oturma minderi yok ivir zivir bilmem ne..oyle gereksiz şeyleri pahaliya satiyorlar ki kanmayın.
Bolca beyaz musil mendili, kiyafet yaka penye onluk ( cok salya akitiyorlar 3.aydan itibaren dis cikarma dönemi yaklasinca ozellikle asiri ihtitac oluyor, yetismiyordu bize) cok gerekli..bolca stok yapin derim..
Uzun ve kisa kollu zibinlar keza oyle.
Ayakkabilar....
Pelus patikler giyiyoruz disari cikinca..sus icin belki alirsiniz ama yuruyemeyen bebege 50 cesit ayakkabi alankari gordukce hayret ediyorum.birde marka marka...doktorlar 1 yastan once zaten onermiyorlar..

Pisik icin oyle pahali kremler almayın..
Her altini actiginda su bildiginiz yesil arko kremler varya onu hafifce sürün.
Olaki pisik oldu yinede misır nişastali su ile yikayın veya direk sürün..
Bebeginizin cildi cok kuru ise bunuda dogduktan sonra anlarsaniz kesinlikle musteka krem elinizde olsun cok çok çok faydasini gordüm..bebek egzamamızi sadece o gecirdi zira:)
Bebek yaglar yok losyonlari bunlat cok bos seyler sakin para dokmeyin..hele yag..yapisyapis olduktan sonra nasil rahat uyusunlar ki...2 defa denedim ikisinde de agladi kizim.
Islak mendil yenidogan sari uni baby veya komili yenidogan islak mendil (sok markette satiliyor) ikiside ayni kalitede..denemis biri okarak diyorum kesinlikle ikisi dişına çikmayin.
Bebek bezi bebeginizin cildine gore degisir lakin molfix onermem asiri kalin pisik yapiyor..
Ben prima ile basladim sonra sleepye geçtim..suan cok memnunum..hem fiyat uygun hem kalite cok iyi.

Uzunca yazdim ins faydasi olmustur.saglikla alin kucaginiza insallah:)

Bebek odası biraz gereksiz değil mi ? Evet çok hoş cici falan ama gözlemlediğim kadarıyla çocuklar 4-5 yaşına kadar hep anne yanında?!
Oda yerine sağlam kullanışlı bi bebek arabasını aldırmak daha mantıklı malum bi şahin fiyatındalar

Cok tesekkur ederim..cok fazla imla hatasi yapmisim okurken farkettim☺
O halde aklima gelenleri yazayim siz sormak istediginizi yine sorun..tecrubelerim..
Bebeginiz eger cok gazli ise kesinlikle (kolik)hamak kurtariciniz olacaktir.
Ben bu konudan cok cektim ve hamak ile tanistiktan sonra resmen hayatim kolaylasti..uyumayan bebegim kolayca uyuyor cok sukur..o olmasa tek basina aylarca hem calisip hem bakmam hic mumkun olmazdi.
Suan 7 aylik kizim..hani su babynestler varya onu kendi yatagima aldim.yanimuzda yatiyor..hamakta uyutup yanimiza aliyoruz..bi ay sonrada yatak alacagiz.
Her bebegin dili zevki oyle farkliki..bi arkadadim ilk bebegiydi..bebegibe bir koca karyola ahsap, 1 yuvarlak aksap besik, bir hamak aldi heveslenp..o bebek hamakta buyudu..suan 8 aylik..ve o ahsap yuvarlak besige hic girmemis.
Karyoladanda korktuklari ici park yatak almislar.
Heveslenip ozenip onca yaptigi masrafa aciyor..yer kaplamasida cabasi..
Ben bebegimin dolaplarini beyaz lake sunta yaptirdim marangozdan..sifonyeri ile 250 tl tuttu..ve tasinmamiza ragmen sapasaglam ve kullanisli..idarelik aldim ama cidden cok sik ve kullanisli..beyaz olunca heryere uyumda sagliyor.
Bebegim az büyusun acele etmeden oda yaparim diye dusundum ve suan sevdigi renkleri belli okdu, sevdigi oyuncalarlar, sevdigi yatak, o yuzden hic pisman olmadim.
Puset 3.aydan sonra ozellikle evde benim kurtaricim okdu.
Çünkü o donemlerde oturamiyor..bebegi nereye koyacaginizi sasiriyorsunuz.puset ile evde odadan odaya gezdirdim tum isimi rahatca yaptim.
Ayni zamanda arabada da kullandim.
Kanguru icin asla acele etmeyin..
Heveslenip 1 aylikken en pahalisini aldim ama kizim bu aya geldi befret ediyor..sıkiya gelemiyor ve hic girmiyor icine..kimi bebekte cok seviyor. Dogduktan sonra deneyip alın derim..
Bebek arabasi en zorunlu ihtiyac bence..icinde hem uyuyorlar hemde sizde rahatca gezebiliyorsunuz.
Instagramda satilan yok destekli oturma minderi yok ivir zivir bilmem ne..oyle gereksiz şeyleri pahaliya satiyorlar ki kanmayın.
Bolca beyaz musil mendili, kiyafet yaka penye onluk ( cok salya akitiyorlar 3.aydan itibaren dis cikarma dönemi yaklasinca ozellikle asiri ihtitac oluyor, yetismiyordu bize) cok gerekli..bolca stok yapin derim..
Uzun ve kisa kollu zibinlar keza oyle.
Ayakkabilar....
Pelus patikler giyiyoruz disari cikinca..sus icin belki alirsiniz ama yuruyemeyen bebege 50 cesit ayakkabi alankari gordukce hayret ediyorum.birde marka marka...doktorlar 1 yastan once zaten onermiyorlar..

Pisik icin oyle pahali kremler almayın..
Her altini actiginda su bildiginiz yesil arko kremler varya onu hafifce sürün.
Olaki pisik oldu yinede misır nişastali su ile yikayın veya direk sürün..
Bebeginizin cildi cok kuru ise bunuda dogduktan sonra anlarsaniz kesinlikle musteka krem elinizde olsun cok çok çok faydasini gordüm..bebek egzamamızi sadece o gecirdi zira:)
Bebek yaglar yok losyonlari bunlat cok bos seyler sakin para dokmeyin..hele yag..yapisyapis olduktan sonra nasil rahat uyusunlar ki...2 defa denedim ikisinde de agladi kizim.
Islak mendil yenidogan sari uni baby veya komili yenidogan islak mendil (sok markette satiliyor) ikiside ayni kalitede..denemis biri okarak diyorum kesinlikle ikisi dişına çikmayin.
Bebek bezi bebeginizin cildine gore degisir lakin molfix onermem asiri kalin pisik yapiyor..
Ben prima ile basladim sonra sleepye geçtim..suan cok memnunum..hem fiyat uygun hem kalite cok iyi.

Uzunca yazdim ins faydasi olmustur.saglikla alin kucaginiza insallah:)

Ben büyüttüm kuzuları,ama güzel yazmışsınız,beğendim,aynı düşüncede olan biri olarak:)

Back