Oki teker teker gideyim o halde. Dogum acibademdi 6750 idi standarti her sey dahil 8500 du. Biz babamın bazi saglik durumundan dolayi kordon kani saklattik. 12000 e filan geldi ben 10 a yuvarladim. Sadece sgk kullandim ozel saglik sigortam yok. Birde benim kendi saglik durumumdan dolayi bebegi kaybetme riskimizde olunca bizim kontroller cok sikti. 24. Haftadan beri her hafta kontrole gittik mecbur.ve bazi tahlillerde ilave ucret tuttu. 50 bin icindenbunlarda var ama en cok 5 6 bini budur. Degayli yazarkem bunlari dahil etmedim.
Ikincisi travel sistemle verilen pusetler arac koltugu degil. Arac koltugu olarak isofixli adac testi yapilmis ve testi gecmis yanmaya dayanikli bjr urun sectik biz. Ama dedigim gibi ilave olarak aldim diye belirttim.
Dedigim.gibi yaklasik rakamlar verdim. Asagi yukari belitttim parca parca alinca cok cuzi olan rakamlar hepsini toplayınca dag gibi oluyor.
Ben de sizin gibi bir masraf yaptım ilk bebeğime ve bence de ortalaması bu.
Ama çevremde diğer doğum yapanları görünce aslında bayağı lüks takıldığımı anladım.
Örneğin ben gittim katlanır banyo küveti altım 140 tl ye, arkadaşım 30 liraya normal bir şey almış.
Benim dışımda sağma makinesi alan yok 250 tl.
Bebek arabamda 3bin lira verdim indirimde, ana kucağı dahil, sonra oto koltuğu aldım 2 bin liraya.
Ama çevremde bin tl den fazla veren yok buna.
Oto koltuğu da izofix alan da yok.
Biberon, emzik deseniz her markayı doldurdum eve.
Bin lira harcamışımdır buna.
Bebeği emen insan biberon bile 1 tane alıyor.
Yine tek kamera alan benim, 600 tl onlar telsiz kullanıyor.
Hastane 8 bin tuttu, suit oda istedim ve süsleme yaptırdım onlarla 3 bin daha eklendi.
Bebeğime organik hastane çıkışları aldım malum seti 300 tl.
Anne yanı beşiğim 800 tl idi oda takımım 4 bin, perdesi halısı avizesi, duvar kağıdı derken 7 bini buldu oda, herkes park yatak kullandı oda takımı almadı.
Müslin örtüleri, çeşit çeşit ipek saten mevresimleri, battaniyeleri doldurdum 2bin civarı onlara gitti.
Kıyafet deseniz uygun yerden aldım ama çok aldığım için 3 4 bin onlara gitti.
Millet normal ıslak öindil kullandı, ben uninin yenidoğanına resmen para bayıldım.
Yani bu liste uzar gider, böyle böyle toplanınca aslında fazladan harcadığımızı hatta lükse kaçtığımızı kendi gözümle görmüş oldum.