İnstagram

Oki teker teker gideyim o halde. Dogum acibademdi 6750 idi standarti her sey dahil 8500 du. Biz babamın bazi saglik durumundan dolayi kordon kani saklattik. 12000 e filan geldi ben 10 a yuvarladim. Sadece sgk kullandim ozel saglik sigortam yok. Birde benim kendi saglik durumumdan dolayi bebegi kaybetme riskimizde olunca bizim kontroller cok sikti. 24. Haftadan beri her hafta kontrole gittik mecbur.ve bazi tahlillerde ilave ucret tuttu. 50 bin icindenbunlarda var ama en cok 5 6 bini budur. Degayli yazarkem bunlari dahil etmedim.
Ikincisi travel sistemle verilen pusetler arac koltugu degil. Arac koltugu olarak isofixli adac testi yapilmis ve testi gecmis yanmaya dayanikli bjr urun sectik biz. Ama dedigim gibi ilave olarak aldim diye belirttim.

Dedigim.gibi yaklasik rakamlar verdim. Asagi yukari belitttim parca parca alinca cok cuzi olan rakamlar hepsini toplayınca dag gibi oluyor.

Ay yanlis anlasildim sanirim. Tabii istediginiz gibi harcayin. Aciklama yapmaniza gerek yoktu. Her seyden once keyfiniz ve sagliginiz onemli :) sefaniz olsun ohh. Allah bolluk bereket versin kuzunuzla refah icinde bir yasam surun insallah.

Sadece sunu dusundum; acaba baskalari herkes boyle bebek buyutuyor sanip masraflardan korkup vazgecer mi?
Biri bu kadar masrafi zorunlu sanip dogmamis bebegine kiyabilir bile.

Bir de bahsettigim sey oto koltugu. Kullanma kilavuzunda, garanti belgesinde her seyinde oto koltugu diye gecen ve isimizi goren bir urun.

Tum kuzulara rahat ve saglikli yasamlar dilerim :)

Allah sağlıklı kucağına almayı nasip etsin öncelikle
Üç aylık bebeğim var
Kendi masraflarımdan örnek vereyim
Her ay 100 lira özel hastane muayene
İlk ay yüklü bir tahlil bir kısmı özel bir kısmı sağlık ocağı şeklinde oldu
200 küsür bir ücret
Aralarda küçük tahliller yaptırdık artı 3 lü test son aylar nst dahil artı 300 olsun
( detaylı ultrason yaptırmadım)
Doğum 2000
Beşik 500
Bebek alışverişi 600( uyku seti dahil)
Az kıyafet aldım
Doğum ertesi de göğüs kremi burun açıcı bebek damlası sütüm gelene kadar mama 200 tutmuştur
Bebeğin kalça ve y gamzesi ultrasonu da 350 tuttu , onu da yakınımdaki çocuk devlet hastanesi aynı gün içinde çekiyormuş. Boşuna para vermişim yani
Her ay kontrollerine çocuk hastanesine götürüyorum . Götüremezsemde özel muayene 100 lira, çok bişey değil
Arabasınını da indirimden 900 liraya aldım baston puset oto koltuğu şeklinde travel sistem

Aklıma gelmişken
Bebeğim şuan anne sütü alıyor mama masrafımız yok
Bez aslında çok tutan bi kalem değil
Aşılar sağlık ocağında yapılıyor
Rota virüs özel sadece
O da 150 200 birşey iki yada üç doz sanırım onu da bu ay yaptıracağım
Abartılı bir giyim masrafımız da yok
Hediye gelenlerden işimi görmeyecek olanları ihtşyacım olanlarla değiştirdim
Önümüzdeki yaz kış bahar dahil kıyafeti var şuan
Sadece kışın ayakkabı ve bot alırız
Birdahaki yaz da giysi yazlık ayakkabı ihtiyacımız olur

Nasil gitmiyor o para ki. Zaten dogum 10 bin orta kalite bir hastanede. 5 de hamilelik boyunca takip ekle etti 15. Oda takimi 5 tuttu etti 20. Arac koltugu 3000 ana kucagi belki luks sayilabilri bizim 750 lira bebek arabasi puset yabi travel sistem 3000 6750etti 26750. Her ay bez pamuk mastafi 500 lira desen 1500 kiyafettir zibindir taragidir virttir zirttirada yaklasik 5000 gitse 33250 etti zaten. Rota virus asisi bebegin kontrolleri falan filanada 2000 desen etti 35 250. Ki bebis bu biranda birden harcama cikiveriyor. Daha mama sandalyesidir reflu yatagidir deterjanidir saymadim bile.
Aslında biraz sanırım maddi durumla. Ilgili bazi seyler ben mesela hastanemi daha uygun seçtim arabayida öyle, testler ne tutar bilmiyorum elimden geldiğince devlette yaptirabildiklerimi devlette yaptiracagim kiyafet oda gibi seyleri organik dusunmuyorum açıkçası, gelirim biraz daha yüksek olsaydi mesela tabiki bende kacinmazdim diye düşünüyorum ama suan bazi şeylere bakinca bile ne gerek var diyip geçebiliyorum . Allah sağlıkla buyumryi nasip etsin .
Ayyy hayırla gelsin bebiş inşallah:)) Yorum efsane benim arkadaş çevremde herkes ayyyy sürpriz oldu diyor bir tanesini bizzat eşimden duydum eşi varikosel olmuş adam kendisi söylemiş eşime 1,5 yıldır deniyorlarmış kadın bana ilk kez yumurtlama takip ettim kalıverdim dedi Diğeri prezervatifle korunurken kaldı. ( valla böyle dedi))
Biraz içimi dökme gibi oldu konu sahibesi sizle ilgisi yok :)) arkadaşın sürpriz yorumu hoşuma gitti. Keşke insanlar bana ayy denemedik bile oluvermiş derken pat pat yüzlerine söyleyiversem:))
Umarım bereketiyle gelir yuvanıza.
Aminn benim durumum farkliydi ben 1 bucuk aylikken ogrendim hamileigimi esimle ayrilik asamasindaydm sallanan bir evliliğe cocuk yapmak cok mantikli bi durummu sizce? Preze.... kalan biriyle 2 ay önce dalga geçmiştim sacmalama olabilirmi öyle şey falan diye sonrasi başıma geldi. Topik farklı bi durum iceriyody sizde söyleyin karşıñıza kim geliyorsa o şekilde. Kimse kimseyi kandıracak değil sonuçta. Etrafta hemen gider gitmez çocuk yapmayınca kv den de dahil aaa çocuğu olmuyor doyr yaftalayip arkandan konuşuyorlar. O yüzden ki Allah herşeyn zamanini bilir ne kadar cok istedigim bir Kc ayda yaomadigim bisey kalmazken istemedigim ve berbat bi animda nasip etti. Mutlu ve huzurlu olan her evlilige nasip etsin Allah ve dogru hayirli zamanda size soruyorum bu sejilde dua etmek hemen hamile kalmak istemekle birmi?

Cok tesekkur ederim..cok fazla imla hatasi yapmisim okurken farkettim☺
O halde aklima gelenleri yazayim siz sormak istediginizi yine sorun..tecrubelerim..
Bebeginiz eger cok gazli ise kesinlikle (kolik)hamak kurtariciniz olacaktir.
Ben bu konudan cok cektim ve hamak ile tanistiktan sonra resmen hayatim kolaylasti..uyumayan bebegim kolayca uyuyor cok sukur..o olmasa tek basina aylarca hem calisip hem bakmam hic mumkun olmazdi.
Suan 7 aylik kizim..hani su babynestler varya onu kendi yatagima aldim.yanimuzda yatiyor..hamakta uyutup yanimiza aliyoruz..bi ay sonrada yatak alacagiz.
Her bebegin dili zevki oyle farkliki..bi arkadadim ilk bebegiydi..bebegibe bir koca karyola ahsap, 1 yuvarlak aksap besik, bir hamak aldi heveslenp..o bebek hamakta buyudu..suan 8 aylik..ve o ahsap yuvarlak besige hic girmemis.
Karyoladanda korktuklari ici park yatak almislar.
Heveslenip ozenip onca yaptigi masrafa aciyor..yer kaplamasida cabasi..
Ben bebegimin dolaplarini beyaz lake sunta yaptirdim marangozdan..sifonyeri ile 250 tl tuttu..ve tasinmamiza ragmen sapasaglam ve kullanisli..idarelik aldim ama cidden cok sik ve kullanisli..beyaz olunca heryere uyumda sagliyor.
Bebegim az büyusun acele etmeden oda yaparim diye dusundum ve suan sevdigi renkleri belli okdu, sevdigi oyuncalarlar, sevdigi yatak, o yuzden hic pisman olmadim.
Puset 3.aydan sonra ozellikle evde benim kurtaricim okdu.
Çünkü o donemlerde oturamiyor..bebegi nereye koyacaginizi sasiriyorsunuz.puset ile evde odadan odaya gezdirdim tum isimi rahatca yaptim.
Ayni zamanda arabada da kullandim.
Kanguru icin asla acele etmeyin..
Heveslenip 1 aylikken en pahalisini aldim ama kizim bu aya geldi befret ediyor..sıkiya gelemiyor ve hic girmiyor icine..kimi bebekte cok seviyor. Dogduktan sonra deneyip alın derim..
Bebek arabasi en zorunlu ihtiyac bence..icinde hem uyuyorlar hemde sizde rahatca gezebiliyorsunuz.
Instagramda satilan yok destekli oturma minderi yok ivir zivir bilmem ne..oyle gereksiz şeyleri pahaliya satiyorlar ki kanmayın.
Bolca beyaz musil mendili, kiyafet yaka penye onluk ( cok salya akitiyorlar 3.aydan itibaren dis cikarma dönemi yaklasinca ozellikle asiri ihtitac oluyor, yetismiyordu bize) cok gerekli..bolca stok yapin derim..
Uzun ve kisa kollu zibinlar keza oyle.
Ayakkabilar....
Pelus patikler giyiyoruz disari cikinca..sus icin belki alirsiniz ama yuruyemeyen bebege 50 cesit ayakkabi alankari gordukce hayret ediyorum.birde marka marka...doktorlar 1 yastan once zaten onermiyorlar..

Pisik icin oyle pahali kremler almayın..
Her altini actiginda su bildiginiz yesil arko kremler varya onu hafifce sürün.
Olaki pisik oldu yinede misır nişastali su ile yikayın veya direk sürün..
Bebeginizin cildi cok kuru ise bunuda dogduktan sonra anlarsaniz kesinlikle musteka krem elinizde olsun cok çok çok faydasini gordüm..bebek egzamamızi sadece o gecirdi zira:)
Bebek yaglar yok losyonlari bunlat cok bos seyler sakin para dokmeyin..hele yag..yapisyapis olduktan sonra nasil rahat uyusunlar ki...2 defa denedim ikisinde de agladi kizim.
Islak mendil yenidogan sari uni baby veya komili yenidogan islak mendil (sok markette satiliyor) ikiside ayni kalitede..denemis biri okarak diyorum kesinlikle ikisi dişına çikmayin.
Bebek bezi bebeginizin cildine gore degisir lakin molfix onermem asiri kalin pisik yapiyor..
Ben prima ile basladim sonra sleepye geçtim..suan cok memnunum..hem fiyat uygun hem kalite cok iyi.

Uzunca yazdim ins faydasi olmustur.saglikla alin kucaginiza insallah:)

Aminn insallah :) kesinlikle sizin gibi düşünüyorum ve böyle becerikli insanlara giptayla bakiyorum insallah altindan kaalkabilirim :)

Aklıma gelmişken
Bebeğim şuan anne sütü alıyor mama masrafımız yok
Bez aslında çok tutan bi kalem değil
Aşılar sağlık ocağında yapılıyor
Rota virüs özel sadece
O da 150 200 birşey iki yada üç doz sanırım onu da bu ay yaptıracağım
Abartılı bir giyim masrafımız da yok
Hediye gelenlerden işimi görmeyecek olanları ihtşyacım olanlarla değiştirdim
Önümüzdeki yaz kış bahar dahil kıyafeti var şuan
Sadece kışın ayakkabı ve bot alırız
Birdahaki yaz da giysi yazlık ayakkabı ihtiyacımız olur
Çok güzel ozetlemissiniz burda ki yorumlar sayesinde az cok sekillendi diyebilirim aklimda alacaklarim sanirim ilk zamanlar hevrslenio alacaklarim biraz masraf olur onuda uygun aldiktan sonra ve ay ay aldıktan sonra cok ta abartilacak bi giyim nasrafim olmaz bebek bezi mamasi ve hastane unsurlari var gördüğüm kadarıyla en masrafli olay umarim bebegim emen bir bebek olur .

Çok güzel ozetlemissiniz burda ki yorumlar sayesinde az cok sekillendi diyebilirim aklimda alacaklarim sanirim ilk zamanlar hevrslenio alacaklarim biraz masraf olur onuda uygun aldiktan sonra ve ay ay aldıktan sonra cok ta abartilacak bi giyim nasrafim olmaz bebek bezi mamasi ve hastane unsurlari var gördüğüm kadarıyla en masrafli olay umarim bebegim emen bir bebek olur .
Bana bir arkadaşım oğlunun küçülenlerinden getirdi birkaç parça yepyeni onları da kullanırım
Etrafında varsa değerlendirin elden ele
Süt içinse ; hurma su ve bolca dinlenmeyle geldi sütüm
Emzireceğini düşün hem bebeğin hem senin için en sağlıklısı bu ama olmazsa da dünyanın sonu değil can sağlığı olsun

Ayrıca hastane süsleme bilmem neye para harcama hastane odaları düğün salonu değil
Temiz beyaz nevresimler serilip kapı süsleniyor zaten hastane tarafından
Al bir kutu çikolata kolonya gelene verirsin oldu bitti
Bebeğin bunlara hiç ihtiyacı yok
Pamuklu temiz rahat giysiler al bebeğine
Kendine de lohusa pijaması terliği bilmem nesi almana hiç gerek yok
Zaten adının başına lohusa gelince fiyat iki katı üç katı oluyor direkt
Önden düğmeli pijama takımı bi sabahlık işini görür

Direk konuya gireceğim bir yandan kpss ye çalışmaya çalışıyorum deli gibi çalışıyorum diyemem ama çabalıyorum diyebiliyorum. Eşimin durumu çok fazla kötü değil kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz . Aslinda gelirimiz iyi fakat evimizin kredisini kısmı ödemelerimiz oluyor bu yüzden evimize kalan miktar asgari ücret. Malesef istanbulun pahalı bir semtinde oturuyoruz. Buda daha çok zorlaştırıyor hayatımızı. Bi yere gidip otururken bi cafe yemek yemek için bir yere giderken iki kere düşünüyoruz . Istanbulun baska semtine gezmrye ayda 1 anca gidiyoruz . Bizim burda zatem bisey yapmiyoruz .Marketleri deseniz aynı ölçüde pahalı diğer semtlere göre . Neyse şükürlük diyoruz borcumuzun bitmesine de az bir zaman kaldı bitek ev kredisi kalacak . Şuan birde bebek sürpriz yaptı bize evet bir miktar birikmisimiz var bebek ve masrafları için ama bir bebek nasıl bi masraf çıkarır bilemiyoruz hastalığı olabilir sağlıklı haliyle ne tür masraflari olur bilmiyoruz . Bebekle bocaladim ama toparladi msonra ama ben evde boş oturup sadece yan gelip yatmak istemiyorum . Sizlerden fikir istiyorum aslında biraz pskolojikmen rahatlamaya ihtiyacim var gözümün korktuğu kadar pahali birsey mi bebek?
Şu ara aklımdan geçirdiğim şey evde en iyi yapabileceğim şey instagramdan tesettur agirlikli hazır giyim satışı yapmak. Çok eskiden yapiyordum önlük masa örtüsü dikimi satiyordum ama şimdi sistem çok değişmiş . Bu işin vergi mükellefligi kapıda ödeme için şirket sahibi olmak falan gerekiyormuş sanırım . Bu konuda bilgisi olan bana yardım edebilecek olan varmi? Nasıl başlayabilirim. Toptancilarla anlaşmak nasil olur? Fikri olan mutlaka vardir yardımlarınızı bekliyorum.
İnstgramda arkadaş cevren coksa olabilir

Hamilelik bilgim yok ama Acıbadem’e gidiyorum.
Orta statüde değil Aplus bir hastane.
Ondan daha lüks nereler var mesela?
Amerikan hastanesi de aynı şekilde Acıbadem’e yakın fiyatlar.
Amerikan hastanesinde fiyatlar baya yükselmiş, 15bin TL fiyat veriyorlarmış, arkadaşım o şekilde fiyat almış... Allah herkesin yardımcısı olsun.

Back