İnstagram

Hebehubele

'Mutlu bir kalp büyütüyorum'♡
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
3.594
9.526
88
Direk konuya gireceğim bir yandan kpss ye çalışmaya çalışıyorum deli gibi çalışıyorum diyemem ama çabalıyorum diyebiliyorum. Eşimin durumu çok fazla kötü değil kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz . Aslinda gelirimiz iyi fakat evimizin kredisini kısmı ödemelerimiz oluyor bu yüzden evimize kalan miktar asgari ücret. Malesef istanbulun pahalı bir semtinde oturuyoruz. Buda daha çok zorlaştırıyor hayatımızı. Bi yere gidip otururken bi cafe yemek yemek için bir yere giderken iki kere düşünüyoruz . Istanbulun baska semtine gezmrye ayda 1 anca gidiyoruz . Bizim burda zatem bisey yapmiyoruz .Marketleri deseniz aynı ölçüde pahalı diğer semtlere göre . Neyse şükürlük diyoruz borcumuzun bitmesine de az bir zaman kaldı bitek ev kredisi kalacak . Şuan birde bebek sürpriz yaptı bize evet bir miktar birikmisimiz var bebek ve masrafları için ama bir bebek nasıl bi masraf çıkarır bilemiyoruz hastalığı olabilir sağlıklı haliyle ne tür masraflari olur bilmiyoruz . Bebekle bocaladim ama toparladi msonra ama ben evde boş oturup sadece yan gelip yatmak istemiyorum . Sizlerden fikir istiyorum aslında biraz pskolojikmen rahatlamaya ihtiyacim var gözümün korktuğu kadar pahali birsey mi bebek?
Şu ara aklımdan geçirdiğim şey evde en iyi yapabileceğim şey instagramdan tesettur agirlikli hazır giyim satışı yapmak. Çok eskiden yapiyordum önlük masa örtüsü dikimi satiyordum ama şimdi sistem çok değişmiş . Bu işin vergi mükellefligi kapıda ödeme için şirket sahibi olmak falan gerekiyormuş sanırım . Bu konuda bilgisi olan bana yardım edebilecek olan varmi? Nasıl başlayabilirim. Toptancilarla anlaşmak nasil olur? Fikri olan mutlaka vardir yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Aminn teşekkür ederim herkes rızkıyla bereketiyle gelir diyor ama ya yetemezsek diye düşünüyorum . Korkular sardı dört bir yanımı :)

Stressiz bi hamilelik gecirmeye bakin..sutunuz gelirse eger hayir cok masrafiniz olmaz.sutum az geldigi icin hep mama destekli gittim.3.ayda sutum kesildi ve mamalarda oldukca masrafli..ayda 600 kusur sadece msma masrafimiz vardi..ek gidaya gecince azaldi bu masraf..Sagdan soldan pek cok hesite gelecek zaten.
Ilk 3 aylik donem icin 6_7 takiminiz olsa gayet yetiyor sonra bebegin boyuna kilosuna gore kiyafetler alirsiniz hic acele etmeyin..
Hemen oda yapmayin..millet bebek dogar dogmaz odasinda yatacakmus gibi deli gibi ida hazirligi yapiyor ve yapamayanlar uzuluyor..benim durumun var ama acele etmedim.hamilelik donemimde o stresle ugrasmak istemedim birde tasinma isim vardi o yuzden..
1 besik ve bir hamak alin bebeginize..civil de ikusinin toplami 300 tl gibi bi rakam eder..ben oyle yaptim.ve bebegim 7 aylik..iyiki hamak almisim diyorum..
Besik ilk aylar icin gerekli sadece.
Zaman icinde puset alirsiniz...eger varsa cevresnizden gelecek yardimlari kabul edin..puset bebek arabasi vs gibi.

Yani siz isterseniz eger en gereklileri temin ederek rahat bi sekilde bu sureci atlatabilirsiniz.

17 Şubat'ta bebek için dua topigi acmissin ve hemen o ay hamile kalmışsın nasıl sürpriz oldu anlamadım :) bence sadece kpssye odaklan çünkü bebek doğunca hiç calisamazsin. İnşallah hayırlısıyla kpss kazanırsın Rabbim evladının rızkıni bol eylesin

Dipnot: hastalık vs olmadıkça bence bebegin o kadar büyük masrafı yok. Ozel hastanelerde tahliller cok pahali. Ya da devlet Hastanesi'ne gidebilirsiniz o zaman fazla masraf olmaz.

Aslında bu konuda eşimle bir plan yaptik diyebilirim . Eşim ailesine odayı aldırmayı düşünüyor. Bende odamda duracak beşiği aileme . Ki benim ailem kendileri teklif etti bunu . O yüzden birtek bebek arabası kiyafet ve doğum masrafı var şuanda bunlara hazırlıklıyız. Beni endiselendiren sonrası. Ufak miktarlarda kenara atalim dedik esimle ayda 100 tl gibi bi rakam biriktigi kadar o zamana kadar. Ve suanda kombi bozuldu yatağımız berbat bi durum aldı ben belimi doğrultamiyorum keza eşimde aynı şekilde onu üzerine birseyler koyarak halledeceğiz ama sonrasi , o yüzden aslında bi miktar esime yardimci olmak istiyorum psikolojikmen kendi düşüncelerimi de rahatlatmak adina yanlış mi düşünüyorum bilmiyorum:)

Bebek topigi mevzusu farklı bi durumdan dolayi açılmıştı . burada kimseye yalan söyleyecek kadar kimseyi tanımıyorum ve bi çıkarım yok beni tanimayan insanalr için yalan söyleyecek halimde yok . Bu yüzden topik le bunun ilgisi yok ama sadece şunu söylemek istiyorum bebek bekledigim tarih eylül ekim aylariydi . Ozaman cok istememe ragmen olmadi . Sonrasinda ise tüm önlemler alınmıştı olmaması için . Pskolojikmen aklımdan çıkardığım bi durumdu bebek de evliligimde

Bebeğinize nasıl bir hayat sunacağınıza neler alacağınıza bağlı, hangi doktora gideceğinize, bebeğinizin Doktoru kim olacak, kıyafetleri nasıl olacak, organik mi yoksa normal kıyafetler mi? Yani tamamen sizin alacağınız ve yapacağınız şeylere bağlı.
Bana göre bebek çok masraflı bir şey. Hamileyim ve ağzımda hep “Allah kimseyi yoklukla, evladına yetememekle sınamasın” duası var. Olmasa ne yapardık bilemiyorum.
Evet bebek sadece anne sütü alıyor, bir bezle de sarıp büyütebilirsiniz. Ama dediğim gibi Hastanesi var, bebek bezi var. Ne bileyim var da var yani.
Allah yardımcınız olsun elbet kendi yağınızda yetersiniz diye düşünüyorum.
İnstagram hakkında ise maalesef bir bilgim yok.

Aminn ilk bebeğim olacak o yüzden haliyle hevesleniyorum şunu da yaparim bunu da alırım vs vs gibi şeyler. Doktor orta hakli tahlillei ise devlette yaptırmaya çalışacağım böyle bir olan yaptım kendimce organik olsun marka olsun diye takintim yok . Bence gerekte yok. Indirimleri takip edip alırım vs diye düşünüyorum kiyafetini ama çocuklar büyüdükçe istekleri artıyor bir yere gidince bisey görünce malum bazen aldirana kadar sebi orda ağlayıp rezil eden çocukları gördükçe :) Allah evladında hayırlısıni versin inşallah. Sağlıkla kucağınıza alın insallah sizde.

Sınava odaklanmanı öneririm.Çocuk doğana kadar ne yaparsan ,çalışırsan kardır.Bir daha zor yaparsın çünkü.

Saglıkla kucagına alırsın inşallah.Ama baya masraf oluyor.Masraf çıktıkça çıkıyor.Planla olmuyor malesef.Umarım birikmişiniz vardır.

Gerçi sizde aileler yardım edecek sanırım.Biz kendi kendimize yapıyoruz herşeyi o yüzden biraz sıkışıyoruz.Herşey olur zamanla takmayın,keyfini çıkarın hamileliğinizin

Birikmişimiz var şükür. Oda mobilya işi eşimle kendi planımız onun ailesi ne yaoar bilmiyorum benim ailem alicak zatem yatak yani olani ama. . Öteki türlü biraz da olsa hafifler dediğiniz gibi Allah yardımcıniz olsun sizinde

Bence bebek = masraf ama bu masrafın miktarı sizin belirlediğiniz kriterlere kalmış.
Şimdiden bana 3000 tl ye yakın sigorta masrafı çıkmış durumda. Doğum sigortası yaptırmıştım.

Mesela bebek arabası 250 tl ye de var 4000 tl ye de

Bugün kıyafetlere göz gezdirdim, kaliteli pamuklu kumaşlar falan bi ceket 100 tl, bi elbise 150 tl falandı. Ama daha uygunları da var daha pahalıları da.

Ben minimalistim, bebeğin de eşyaları sınırlı sayıda olacak.
evimiz 1+1. O yüzden bebek telsizi almayacağım mesela.
Ayrı oda yapmayacağım ilk 6 ay en azından. Sonra taşınacağız zaten ve ayrı odası olsa bile bi yatak bi çekmece gibi bişey olur. Onları da ikeadan alacağım. Beğendiğim bebek karyolası 400 tl ve ahşap.
Dolap da almayacağım, kendi gardrobumuzun bir tarafı boş, o kapağı ona ayıracağım.

Tabi süt olmaz mama yerse büyük masraf çıkar, hastalık durumlarında ona da doğduğunda sigorta yaptırıp doktora götürmeyi düşünüyorum.

Bebek bezi de mesela çok uygun fiyatlısı da var premium bilmemne de var. Ben hep orta kalitenin bi tık üstünü seçen biriyim

Ama banyo ürünleri, kremleri falan doğal içerikli dermokozmetik ürün tercih ederim. Market ürünü kullanmam, bu da ekstra maliyet çıkarır.

İyi bir planlama ile üstesinden gelinir diye düşünüyorum

Evet haklısın bebek arabasi bütçemiz 500 tl 1000 tl arasi kiyafetlerde illa marka olsun demem ama uygun olursa alırım. Oda mobilya kısmı ben alsam da almasam da marka olmayacak oda 2000 3000 arası bir takım olur muhtemeln. Telsiz düşünmüyorum. Sigorta kapsamına neler giriyor? Hastane den hastaneye değişiyor mu bu fiyatlar?

S Spizella yine döktürmüşsün
Hepsini okumaya üşendim

Benim bildiğim gittiğin bir özel hastane varsa onun doğum paketi illaki vardır. gebelik rutin kontrol ve testler ile Doğumu karşılıyor. Sgk var ise sadece 15 tl muayene ücreti ödeniyor.
Ben 1 sene beklemeli paket yaptırmıştım. Çünkü hangi şehir ve hastanede olacağımı bilmiyordum. Tayin durumumdan dolayı.
Geçen yıl sadece ücret ödedim gebeliği kapsamıyordu. Bekleme sürem dolunca hamilelik kontrollerini kapsamaya başladı.
Her hastanenin kendi paketi de var, gidip görüşebilirsin

Letgo dan ikinci el bebek arabası bakıyorum ben, az kullanılmış falan denk getirebilirsin 1000 tl lik arabayı yarı fiyatından az alabilirsin eğer yeni takıntın yoksa.
Bebek eşyası çok fazla hediye de geliyomuş, bana gelmeyeceği için kıyafet almak zorundayım. Bunun nevresim takımı, battaniyesi vs de var. Bence aileler özenip alıp örerler getirirler falan bunları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…